Bayramda Bartın; Bozköy, Güzelcehisar ve Mugada Sahillerinde Kamp (9-12 Eylül 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 139
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,356
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Bayramda Bartın; Bozköy, Güzelcehisar ve Mugada Sahillerinde Kamp (9-12 Eylül 2010)

cumhurkose@msn.com' Alıntı:
Merhaba Adnan bey, hazırladığınız balıklardan benim ufaklıklara da vereceksiniz dimi ? ;)
Ne demek Cumhur bey balık önce ufaklıklara artarsa bizde yeriz şansımız yaver giderse orda hepimize rahat yetecek kadar balık tutabiliriz yoksa balıkhanenin yolunu tutarız. :D

Etiketler
Ynt: Bayramda Bartın; Bozköy, Güzelcehisar ve Mugada Sahillerinde Kamp (9-12 Eylül 2010)

ok anlaştık... :smiley:

mezeci_67' Alıntı:
Ne demek Cumhur bey balık önce ufaklıklara artarsa bizde yeriz şansımız yaver giderse orda hepimize rahat yetecek kadar balık tutabiliriz yoksa balıkhanenin yolunu tutarız. :D

Listemiz

01- Zerrin Yiğiter ......(1 Kişi)........... Binek Araç.......Ankara
02- Cumhur KÖSE ....( 4 Kişi).......... Binek Araç.......Ankara
03- Türker Yardımcı...(1 Kişi)...........Araç yok..........Ankara
04- Acar Şensoy........(1 Kişi)...........Binek Araç........Ankara
05- Efe Karaismailoğlu.(2 Kişi).......... 4x4.................İstanbul
06- Murat Albayrak....(3 Kişi)............Binek..............Kdz Ereğli
07- Ercan Akgül.........(? Kişi)..........Araçlı...............İstanbul
08- çiğdem AVCI.......(2 kişi)...........Araçsız.............Ankara
09- Adnan Akgün......(3kişi).............4x4................Kdz Ereğli

ceranus' Alıntı:
Bartın salatasını kim nasıl yapacak acaba ???

AMASRA SALATASI(BARTIN)
Bartın il Kültür ve Turizm Müdürlüğü.
Kullanılan Malzemeler:
1-Salatalık
2-Domates
3-Havuç
4-Kuru ve yeşil soğan
5-Marul
6-Kırmızı lahana
7-Yeşil biber
8-Piyaz
9-Maydanoz
10-Çükündür(Pancar turşusu)
11-Roka
12-Turp
13-Semizotu
14-Dereotu
15-Nane
16-Karışık turşu
17-Limon
18-Sirke
19-Tuz
20-Zeytinyağı
Yörede en az 20 çeşit malzeme ile yapılan Amasra salatasına meşhur dedirten ise ; ön
ce lezzeti ,sonra lezzeti veren malzemelerin hazırlanışı ölçüsü ve biçimi ile göze hitap
etmesine gösterilen özende saklıdır.
Bartın ve Amasra da kokusunu hissettiğimiz her balık sofrasında ,adetten yada damak tadından olsa gerek o meşhur Amasra salatası olmadan yemeğe başlanmaz .
kimine göre Osmanlıdan ,kimine göre de adını aldığı Kraliçe Amastris ten devralın
mış bu gelenek …….

Adnan Abi sanırım sen bize Bartın salatası da yapacaksın ;D

ceranus' Alıntı:
Adnan Abi sanırım sen bize Bartın salatası da yapacaksın ;D
Belli olmaz ne kadar sebze varsa hepsini karıştırırız Bartın salatası olmazsa Gezenbilir salatası olur. :D ;D

Kamp alanında çok zor olacak özen göstermek ama, öyle yazıyor ya 'özen gösterilmesi gerekiyor' muş, nasıl yaparız bilmem artık :D

Adnan Abi, Bartın ya da Amasra salatasını anladım da sen bize "krep" yapacakmısın ::smiley:

Ben çok sevmiştim Amasra salatasını..Ben Safranbolu Kadıoğlu Şehzade Konağı'nda ilk defa yediğimde çok sevmiştim bu salatayı.Yalnız orda farklı bir ismi vardı yanlış hatırlamıyorsam.Kırmızı pancar turşusunu hayatımda ilk defa yemiştim ve daha sonraki yıllarda kendim pancar turşusu kurmaya başlamıştım.O zamanlar hazır pancar turşuları yoktu.Ben sene 97'den falan bahsediyorum yalnız.Şimdi artık hazır pancar turşuları var marketlerde.Ben pancar turşusunu sevdiğimden pek salatada koymuyorum,yemek yanında garnitür olarak tüketiyorum daha çok.Neyse artık,afiyet olsun sizlere... :smiley:

Öğleden sonra bayağı bir vaktim harita incelemekle geçti.Gezi güzergahını inceledim.Amasya-İnebolu arası daha önce gitmediğim bir kıyı şeridi.Karadeniz'de görmediğim tek kıyı şeridi.O bakımdan gelmek ve hatta İnebolu'ya kadar uzanmak benim için ilginç olacaktı.Çakraz Otel'i aradım ama yer yokmuş.Bir kaç otel ya da pansiyona daha sormak istiyorum.Pansiyonda kalınca sizlerden kopuk olurum biraz ama.Sanırım en sonunda araç ve çadır aldıracak Gezenbilir'in etkinlikleri bana :smiley: Araç alma durumum tayin işlerime bağlı olarak kafamda var zaten de,çadır olayı hala bana uzak :smiley: Bi arkadaşımla görüştüm ne yazık ki bayramda kongreye gidiyormuş uygun değil, ama ekim ayındaki Yedigöller'e evet dedi.En azından oraya gelmemiz garanti sayılıyor.Neyse bu da bir şey :smiley:

Zerrin hn.
Bozköy de kamp yapılacak alan, özellikle kamping midir.Yoksa bakir bir koyda biz uygun yerlere çadırlarımızı kuracağız.
Deniz kıyısı olması nedeni ile su, wc ve denize girecek arkadaşlarımız duş için çözüm varmıdır.Yoksa kendi imkanlarımızla mı
halletmemiz gerekecek.Ayrıca, yemeklerin muhafazası anlamında, yakınla civarlarda erzak temin edilecek yerler varmıdır.
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler.

Son yarım saattir Çakraz'daki bütün otel ve moteller ile yaptığım görüşme neticesinde bütün otel ve moteller dolu ne yazık ki.Anlaşılan odur ki sizin o taraflara gelemiyeceğim ama
Karabük&Safranbolu 'ya gitmek istiyorum,sanırım bu konuyla gezi havama girdim.Gün ola ,harman ola diyorum kendime artık... :smiley:

Bartın'a gidecek tüm Gezenbilir arkadaşlarımıza iyi eğlenceler dilerim.

Biz 3 aile-3 araç Sorgun Göletine gideceğiz. Bayramın 1. günü gidiş, 3. günü dönüş yapmayı planlıyoruz (2 gece çadırlarda konaklama).

Selamlar,

uda4a' Alıntı:
Zerrin hn.
Bozköy de kamp yapılacak alan, özellikle kamping midir.Yoksa bakir bir koyda biz uygun yerlere çadırlarımızı kuracağız.
Deniz kıyısı olması nedeni ile su, wc ve denize girecek arkadaşlarımız duş için çözüm varmıdır.Yoksa kendi imkanlarımızla mı
halletmemiz gerekecek.Ayrıca, yemeklerin muhafazası anlamında, yakınla civarlarda erzak temin edilecek yerler varmıdır.
Teşekkürler.

Bozköy plajı tamamen bakir bir alan.Plajda gündüz küçük bir büfe tarzı yer mevcut.2 adet wc 2 adet soyunma kabini var fakat kamp alanına yaklaşık 200 mt olacak.İçme suyu konusunu resimlerdede gördüğünüz gibi dağdan gelen içme suyu mevcut.Kamp alanından tam olarak 1.5 km ileride her türlü alış verişi yapabileceğiniz çakraz bulunmakta.

Saygılarımla,
Murat

Ömer merhaba,

Murat sizin sorularınızın açıklamalarını yapmış, ek olarak duş için kendi olanaklarımızı yaratmaya çalışacağız..Çakraz'ın yakın olması bizlere büyük avantaj sağlayacak, yiyecek ihtiyaçlarımızı neredeyse günlük diyebileceğimiz şekilde karşılayabileceğiz..

Geliyormusunuz sizde?

uda4a' Alıntı:
Zerrin hn.
Teşekkürler.

Özcan Abi, çok teşekkürler ediyorum, sanırım güzel eğleneceğiz, hatta denize de gireceğiz :smiley:

Sorgun Göletide çok güzel keyif alacaksınız, bizim gittiğimiz etkinlik konusunu incelediğini düşünüyorum, kamp yeri olarakda bizim yerimizi tercih etmenizi öneririm.

Beraber gideceğiniz aileleri tahmin etmek istiyorum :smiley: Gülen'e, Atilla ve eşine, Kazım Abi ve eşine sevgilerimi iletirsen sevinirim (Tahminim nasıl ama ;D)

Hepinize hayırlı bayramlar diliyorum..

Selamlar

Zakof' Alıntı:
Bartın'a gidecek tüm Gezenbilir arkadaşlarımıza iyi eğlenceler dilerim.

Biz 3 aile-3 araç Sorgun Göletine gideceğiz. Bayramın 1. günü gidiş, 3. günü dönüş yapmayı planlıyoruz (2 gece çadırlarda konaklama).

Selamlar,

Listemiz

01- Zerrin Yiğiter ......(1 Kişi)........... Binek Araç.......Ankara
02- Cumhur KÖSE & Ömer DİŞDİŞ ....( 7 Kişi).......... Binek Araç (belki 4x4 :smiley: ) .......Ankara
03- Türker Yardımcı...(1 Kişi)...........Araç yok..........Ankara
04- Acar Şensoy........(1 Kişi)...........Binek Araç........Ankara
05- Efe Karaismailoğlu.(2 Kişi).......... 4x4.................İstanbul
06- Murat Albayrak....(3 Kişi)............Binek..............Kdz Ereğli
07- Ercan Akgül.........(? Kişi)..........Araçlı...............İstanbul
08- çiğdem AVCI.......(2 kişi)...........Araçsız.............Ankara
09- Adnan Akgün......(3kişi).............4x4................Kdz Ereğli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

SON KONULAR

Geri