BAOFENG UV-5R mi WOUXUN mu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta2x Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,763
Ynt: BAOFENG UV-5R mi WOUXUN mu

yucel3334' Alıntı:
cihazı pmr frekanslarında test ettim gayet stabil ek özellikler açısından da zengin şimdilik verilen parayı fazlasıyla değdi

hocam bu cihazdan pmr frekanslarına nasıl ulaşabildiniz ?

Etiketler

Lisanslı AMATÖR TELSİZCİ değilseniz Güvenlik güçleri konusunda sıkıntı yaşarsınız.Lütfen İLLEGAL TELSİZ KULLANIMINA girişmeyin! bazı internet siteleri böyle cihazları siz değerli doğaseverlere özendiriyor.Sıkıntı yaşarsınız.Eğer telsiz kullanmak istiyorsanız PMR Cihazlara yönelin elle frekans girilen cihazlara sakıncalı ve lisanslı olmayanların başını ağrıtır.

3 yıldır wouxun kg uv6d kullanıcısıyım ve çok memnunum fiyat kalite bağlamında şu ana kadar
Wouxun dan iyisini görmedim TA2MEC ,ayrıca
1-wouxun orijinal paketinde 1700 mah batarya mevcut 1700 mah gercek 1700 mah bazı diğer markalarda hile yapılıyor 1800 mah yazıyor etikette ama pilin gercek kapasitesi 1300 mah çıkıyor bakmak lazım pilin içine .
2-wouxun kg uv6d nin de kısa anten seceneği var hemde uygun fiyata yalnız uzun anten her zaman ıcın daha randımanlıdır .
3-şarj cihazı konusunda da yanlış bılgı verılmış gayet normal cihaz yuvaya oturuyor ve şarj cihazı direk 220 volt ıle çalısıyor adaptör derdi yok
4-wouxun kulaklık girişi rahatça acılıyor ve kullanılan malzeme deforme olmayacak sekılde saglam
5-wouxun amatör el telsizi baofeng e göre evet biraz daha büyük fakat performansı ses çıkış gücü ve ses kalitesi çok daha ıyı ayrıca çıkış gücü olarak da daha üstün bir cihaz kesinlikle daha performanslı
6-baofeng menu kullanımı çok sıkıntılı çok zor ayar yapabılıyorsunuz wouxun da ıse menu kullanımı ve ulaşımı çok rahat ayarlara çabucak ve kolayca ulaşabiliyorsunuz.ve aksine daha zengin bir menuye sahip
7- evet wouxun un fiyatı az daha pahalı ama daha ıyi ve daha kaliteli bir ürün
8-wouxun yedek parça ve servis açısından çok daha yaygın ve ulşılabilinir.
ayrıca herkese sunu tavsiye ederim çok az farkla aldıgınız urunu ithalatcısından garantili sekılde alın uzun vadede kazanclı olursunuz
saygılar .

KG-UV6D amatör el telsizi.jpg

Ynt: Baofeng Uv-5r Mi Wouxun Mu

selam
bende baofeng uv-5re var 2 tane
çıkış gücü high olarak ayarlı olmasına ramen 200-300 metreden sonra görüşme olmuyor.
nedenini bilen vamıdır?

arkadaşlar, wouxun haricindeki diğer marka cihazların en belirgin kötü özelliği, ekrana çift frekans yazılmasına ramen işaret hangisinde ise onu dinleyebiliyor olması düğer tarafı duymuyor. menüden ayarla tarama moduna getirerek dinleyebiliyorsunuz fakat ne kadar kullanışsız olduğunu kullanıcısı olarak biliyorum ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.
şu an elimde her iki cihazdan da mevcut. wouxun haricindeki diğer markaların bir kötü özelliğinden daha bahsedeyim,
cihazlarda dinlemeye ton koyulduğunda rolelerin kuyruk sesini duyamıyorsunuz, ton koymasanız bu sefer telsizler etraftan sürekli enterferans alarak uğultu dinletiyor size. ben sadece bu iki sıkıntı sebebiyle bu cihazları malesef, dizaynını beğenmeme ramen kullanamadım.

Baofeng UV5R almak isteyenler dx.com'dan çok daha ucuza alabilirler. 150-200 lira gibi uçuk fiyat söyleyenlere itibar etmeyin. Ben her şey dahil 93 liraya aldım. Sorunsuz bir şekilde 2 haftada elime ulaştı. Ödemelerde kredi kartı bilgilerini siteye girmek istemeyenler PayPal'a üye olsunlar. PayPal ile ödeme seçeneği de var. Saygılar.

http://dx.com/p/baofeng-1-5-lcd-5w-136-174mhz-400-470mhz-dual-band-walkie-talkie-w-1-led-flashlight-black-129389

TA7BS' Alıntı:
arkadaşlar, wouxun haricindeki diğer marka cihazların en belirgin kötü özelliği, ekrana çift frekans yazılmasına ramen işaret hangisinde ise onu dinleyebiliyor olması düğer tarafı duymuyor. menüden ayarla tarama moduna getirerek dinleyebiliyorsunuz fakat ne kadar kullanışsız olduğunu kullanıcısı olarak biliyorum ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.
şu an elimde her iki cihazdan da mevcut. wouxun haricindeki diğer markaların bir kötü özelliğinden daha bahsedeyim,
cihazlarda dinlemeye ton koyulduğunda rolelerin kuyruk sesini duyamıyorsunuz, ton koymasanız bu sefer telsizler etraftan sürekli enterferans alarak uğultu dinletiyor size. ben sadece bu iki sıkıntı sebebiyle bu cihazları malesef, dizaynını beğenmeme ramen kullanamadım.

selam,

alıntıdaki kırmızı ile belirttiğim yerdeki bilginiz yanlıştır,

çift band dinleyebilirsiniz, ayrıca menüden ayarladığınızda role kuyruk sesini de duyarsınız. bilginize.

konu başlığına çevap olarak tabiki wouxun.

73

arkadaşlar hepinize selamlar. bende hem kampçı hem motorsiklet gezgini olarak hemde amatör bir radyocu olarak (22 yıl)ta2om sizlere açıklama yapmak isterim. evet fiatına göre bu cihazlar çok iyi özellikle baofeng tdx q8 ip65 modeli çok kullanışlı. ve ben kullanıyorum kesinlikle bu parayı edr yani çindeki fiatı 42 dolar.türkiyede 159 tl. ama ben çok kalite cihaz isteri derseniz. yaesu telsizden şaşmayın ama en ucuzu 400 usd gibi satılıyor. ayrıca ben ft51 r tam 19 yıldır kullanıyorum ve türkiyede ilk 5 kullanıcıdan biriyim 1995 yılında 1200 mark verdim aldım. düşünün ki hala emsali analog telsiz olarak yoktur.selam ve saygılarımla.

TEKNOKA' Alıntı:
selam,

alıntıdaki kırmızı ile belirttiğim yerdeki bilginiz yanlıştır,

çift band dinleyebilirsiniz, ayrıca menüden ayarladığınızda role kuyruk sesini de duyarsınız. bilginize.

konu başlığına çevap olarak tabiki wouxun.

73
İyi akşamlar,,, Kadir bey ben Baofeng UV-5RE Plus kullanıyorum model henüz Türkiyede yok. Biz Çin'den getirtmiştik. Türkiye'de satılan model UV-5RE bizim kullandığımız Plus hemen hemen tasarım olarak aynı fakat arkadaşların bahsettiği çift frekans dinleyememe problemini biz de yaşıyoruz. menüden bunu nasıl ayarlayabiliriz yardımcı olabilir misiniz? 73

ilkerilker' Alıntı:
İyi akşamlar,,, Kadir bey ben Baofeng UV-5RE Plus kullanıyorum model henüz Türkiyede yok. Biz Çin'den getirtmiştik. Türkiye'de satılan model UV-5RE bizim kullandığımız Plus hemen hemen tasarım olarak aynı fakat arkadaşların bahsettiği çift frekans dinleyememe problemini biz de yaşıyoruz. menüden bunu nasıl ayarlayabiliriz yardımcı olabilir misiniz? 73

selam,

menü kaç bilmiyorum ama, TDR on yap denermisin,

73

TEKNOKA' Alıntı:
selam,

menü kaç bilmiyorum ama, TDR on yap denermisin,

73
Yardımınız için teşekkür ederim... menüde 7. sırada TDR var.. benimki off konumundaydı.. on yaptım.. bu şekilde 2 frekans dinleyebiliyorum hangi frekanstan çagrı gelirse "ok" çağrının geldiği frekansa kendiliğinden geçiyor. fakat dikkatimi çeken birşey daha var. menüde 34. sırada TDR-AB seçeneği de var. bu da off konumunda bu seçeneğe birşey yapmadım.. bu seçenek ne işe yarıyor herhangi birşey yapmam gerekli mi? 73

ilkerilker' Alıntı:
Yardımınız için teşekkür ederim... menüde 7. sırada TDR var.. benimki off konumundaydı.. on yaptım.. bu şekilde 2 frekans dinleyebiliyorum hangi frekanstan çagrı gelirse "ok" çağrının geldiği frekansa kendiliğinden geçiyor. fakat dikkatimi çeken birşey daha var. menüde 34. sırada TDR-AB seçeneği de var. bu da off konumunda bu seçeneğe birşey yapmadım.. bu seçenek ne işe yarıyor herhangi birşey yapmam gerekli mi? 73

TDR-AB seçeneği ise, hangi satırdan ses geliyor ise küçük ok o satıra iner veya çıkar, buda konuşurken senden habersiz diğer frekansa geçtiği için sen mandala basatığında diger frekansdan gönderme yaparsın, bu çok gıçık bir şey, bunun önüne geçmek için, TDR-AB menüsünü eklemişler, sen konuşacağın satırı kendin belirliyorsun, mesela üst satırda konuşma yapacaksın, bunun için TDR-A yaparsan sadece ekrandaki üst satırdaki frekansdan mandal basarsın, ama B yani alt satıra geçiremezsin,

ben bu yüzden ve aşırı qrm almasından dolayı baofengden nefret ettim, sattım kurtuldum. :smiley:

73

TEKNOKA' Alıntı:
TDR-AB seçeneği ise, hangi satırdan ses geliyor ise küçük ok o satıra iner veya çıkar, buda konuşurken senden habersiz diğer frekansa geçtiği için sen mandala basatığında diger frekansdan gönderme yaparsın, bu çok gıçık bir şey, bunun önüne geçmek için, TDR-AB menüsünü eklemişler, sen konuşacağın satırı kendin belirliyorsun, mesela üst satırda konuşma yapacaksın, bunun için TDR-A yaparsan sadece ekrandaki üst satırdaki frekansdan mandal basarsın, ama B yani alt satıra geçiremezsin,

ben bu yüzden ve aşırı qrm almasından dolayı baofengden nefret ettim, sattım kurtuldum. :smiley:

73
Anladım.. teşekkür ederim... 73

selam,
programlama ve kopyalama yapabilecegimiz bir program paylasmak istedim birkac marka icin uygun oldugunu gordum,ben baofeng ile kullaniyorum programin ismi chirp belki paylasilmis olabilir yada yasak olabilir emindegilim ondan dolayi simdiden ozur dilerim.
http://trac.chirp.danplanet.com/chirp_daily/20141225fix/
benim pc de yuklu olan (win7 64)icin
https://yadi.sk/d/o9aCgDgVh4hBa

programda dunyadaki deniz hava kara frekanslari da hazir olarak yer aliyor kolayca cihaziniza atabilirsiniz.

buda baofenk in modeller ve gerekli aciklamalari var
http://www.wijkamp.com/baofeng/uv-5r.html

link paylasmak yasak ise silin lutfen ama bana ceza vermeyin 73

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR