BAOFENG UV-5R mi WOUXUN mu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta2x Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,846
Ynt: BAOFENG UV-5R mi WOUXUN mu

yucel3334' Alıntı:
yalnız 2 kirisun la görüşme yapıp kritiğe düştüğüm yerde baofengle hiç görüşemedim yada ayarlarla alakalı bir sorun var anlayamadım bu konuda deneyen varsa deneyimlerinizi bekliyorum yada baofen ayar dosyası gibi birşey varsa yazılım ve data kablosu var bende
Kirisun va Baofeng arasındaki fark antenden kaynaklanıyor.
Kirisun'un Anteni 440~470 MHz, Ancak Baofeng'in anteniyse hem amatör band, hemde dual olması itibariyle mono band antenlere kıyasla biraz daha zayıf.
PMR 446 MHz de olduğundan dolayı Kirisun anteni bu frekanslara biraz daha yakın ve dolayısıyla performansı da daha iyi olacaktır.
Örnek olarak forumda bir ara Aselsan dendi. Evet onlarında antenleri üst band UHF ve PMR frekanslara yakın.
Amatör band cihazları burada kullanmak için öncelikle anten değişmekle başlayın.
Eğer bunu yapmazsanız hem sağlıklı bir dinlemeniz olmayacaktır, hemde göndermede SWR bozukluğundan dolayı daha fazla enterferans üreteceksiniz.
Cihazların gücününde fazla olduğunu düşünecek olursak; uygun olmayan bir antenle diğer PMR kullanıcıları için tam bir başbelası olursunuz.

Saygıyla

Etiketler

yazdıklarınıza aynen katılmakla beraber şunu belirtmek isterim evet belge almadan amötör cihazların kullanımı veya ilgilenilmesi yasal değil bunu gayet iyi biliyoruz sınava hazırlandımıda belirtmiştim zaten diğer taraftan farklı bir sıkıntıda var işim gereği kamera güvenlik sistemleri ,uydu sistemleri meşgulum bunların montajı ve ayarı sırasında pmr lere ihtiyaç duyuyoruz anlık haberleşme sırasında cep telefonları uygun olmuyor. b ir elimizi sürekli meşgul etmek zorunda kalıyoruz.ayrıca olayın toplumsal boyutu var acil ihtiyac durumunda ,17 ağustosta örneğini gördük faydalı olmanın nekadar insani bir hak olduğunun bilincindeyim ve bul belgeyide alacağım benim istediğim bu merakımın kırılmadan işi bilen arkadaşlardan bilgi alarak kendimi geliştirmekti kimsenin kendi adıma art bir niyetin olduğuna inanmıyorum.saygılar

xarax77' Alıntı:
safetyfirst hocam kesinlikle haklısınız yazdıklarınızı sonuna kadar okudum ve hak veriyorum açılacak ilk sınava girerek bo kısır döngüden kurtulmak en iyisi.

Telsiz kullanmaya başlayan veya yeni lisans alacak olan arkadaşlara hep söylediğim bir şey vardır.
Doğal afetlere abone olan ülkemizde, afetlerde haberleşmenin en önemli unsur olduğunun bilincine varan ve telsiz kullanmayı kendilerine hobi olarak seçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

Değerli Yücel3334
Burada kimsenin art niyetli olduğunu bende düşünmüyorum. Zaten yapmaya çalıştığımız şey'de art niyetli olan kişilerle aramızdaki farkı net çizgilerle belli etmekti.
Yani bizi dışarıdan gören de "Bu onlardan değil" diyebilmeli.
Bilgilendirme ve yeni arkadaşların gelişimine katkı olmak adına; Amatörlük ruhunu taşıyan tüm arkadaşların gereken desteği fazlasıyla vereceklerine inanıyorum.
Ve Amatör Ruh'u taşıyan bu değerli ekip Doğal afetlerde takım arkadaşlarından (17 Agustos'ta olduğu gibi) gerekli desteği bulabilmesi için normal şartlarda da bu birlik ve beraberliği pekiştirmek adına gerekli çalışmaların yapılması gerektiğinin her zaman bilincindedir.

Saygıyla

sayın SafetyFirst bir yanlış anlamaya meal vermiyelim ben sizin yazdıklarınıza veya bir başkasına itham etmedin aksine düşüncelerinize katıldığımı belirttim . ama benim belirtmek istediğm birşeye hevesleniyorsun tam onunla iligili bir şeyler yapma isteği var karşına kalıplaşmış yasalar çıkıyor karşımıza pmr frekanslarını 0.5 wat kullanım verilmiş hiç vrilmese daha iyi komle onuda izne bağlasınlar örneğin.sıkıntı burdan kaynaklanıyor.ayrıca baofeng antenle ilgili verdiğiniz bilgiden dolayı tşk.nasıl bir anaten tavsiye edersiniz?

Yanlış anlaşılmış veya itham olarak düşünülmüş bir konu yok.Zaten burada sadece fikirlerimizi paylaşıyoruz.
PMR ile ilgili standart bizim kendi standardımız değil; Aynı tüm telsiz sistemlerinde olduğu gibi uluslararası standartlar bütününün bizim ülkemize uyarlanmış şeklidir.
Dünyanın neresine giderseniz gidin; PMR kullanan ülkelerde tamamen aynı cihazlar kullanılmaktadır ve çıkış güçleri de bizimkiyle aynı.
Bunlar zaten kısa mesafe için tayin edilmiş ve kapsamları düşük olduğundan dolayıdır ki izne tabi tutulmamışlarıdır.
İzne tabi tutulan frekanslar da zaten daha önce de belirttiğim üzere bizim tümünü kullanamayacağımız kadar fazla.
TYK (Telsiz Yayın Kontrolü) kapsamında daha geniş kapsama alanına sahip cihazları kontrol altına alınabilmesi adına da bir takım düzenlemeler getirilmesi zorunlu hale gelmiştir.
Eğer bu yapılmazsa durumumuz 80li yılların CB cihazlarına döner ki bunu da hiç ümit etmiyorum.
Kısa bir örnekle; O yıllarda 09 kanalı acil durum kanalı olarak tayin edildi ve devlet tarafından Polis, Hastane gibi acil duruma müdahale etmeleri gereken birimlere Halk Bandı sabit telsizler kuruldu. Bizim arkadaşlarımız kendilerine verilenle o zaman da yetinmeyip acil durum muhaberesini imkansız kılacak hemen her türlü oluşuma imza attılar.Acil durum muhaberesi çalışmasının o zamanki kendini bilmez istasyonları tarafından bloke edilmesi neticesinde fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından bu resmi kurumlar kendilerine verilen cihazları kapatarak Milli Emlak idaresine iade ettiler.Çünkü o kurumlarda çalışan kişiler normal bir durumda sessiz olan ve yalnızca acil durumda çağrı gelen bir cihazla karşılaşacaklarını umuyorlardı. Ama karşılaştıkları şey "Batı Almanyanın Baba istasyonu, sesimiz geçiyormu? / Seni duymazlar, sen sinek istasyonsun. / Ne kadar sinek istasyon varsa >£#$£>½# / Bende senin >£#$<>£½$#½ / Küfretmeyin yaw /Aha bir de mandalcı geldi iyimi / Lan dallama Mandallama / Bak 24 saat müzik bağlarım kanala, Cihazımı yakarım yine konuşturmam / Acil durum kanalı burası arkadaşlar / Ne acili? me acili? / Biz onlara engel mi oluyokki? / En azından küfürlü konuşmasanız / Dinlemesinler onlarda o zaman >£#£#$>£½#>$#" türünden di.
Ve durum ortada. Resmi bir kurum veya hastane tarafından dinlenen ve cevap verilen bir acil durum kanalımız yok.
Bu sebeptendir ki "Ben TYK'nü sonuna kadar destekliyorum".
Baofeng konusuna gelince; Eğer ille de PMR frekansında kullanacaksanız o frekansa uygun ve SMA dişi konnektörlü antenler Motorolanın çıkardığı dijital cihazlarda var.Sanırım Motorola DP 3600 olmalı. Bu cihazların antenleri Üst Band UHF ve konnektörleri de Baofeng UV5R ye uygun.Antenin fiyatı 30~40 TL civarında diye tahmin ediyorum.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Saygıyla

ilginize tşk.sınavlara hazırlanırken yardımıcı olacak tavsiye edceğiniz bir kaynak varmı.sizler bilgi ve tecrübelerinizi paylaştıkça ben dede amötör belgesini alacağım konusunda kendime güven gelmeye başladı.

saygılar

Aslında bu konularda çalışma yapan dernekler var.
Küçük bir örnekle son geçen sınav öncesi TRAC Sakarya şubesi Amatör Radyo adaylarına yaklaşık 1 ay veya daha fazla süreyle ders verdi.
Bence siz bulunduğunuz bölgeye en yakın, herhangi bir Amatör Telsizcilik derneği şubesine gidin.
Onlarda bu konuda yeterince döküman vardır.
Ve sizi bu camiaya kazandırmak ve bilincli bir amatör telsizci olarak kazandırmak için canla başla destek verirler emin olun.

Konu başlığından çok farklı bir yere ulaşmış ama neticede çok fazla bilgi edinmiş olduk.
Bilgileriyle bizleri aydınlatan arkadaşlara teşekkürler.

Konu takibi

selamlar.siteye yeni üye oldum.boafeng uv5 r telsiz almak istiyorum.ödemesini kapıda yapıp alabilirmiyim bu telsizi.yani sizin anlayacağınız internetten kredi kartıyla şimdiye kadar bişey almadım kredi kartımda yok.bana yol gösterecek yada irtibat kurabileceğim kişiler varmı?

Piyasada 2 model wouxun var.

Biri, KG-UV6D
diğeri, KG-UVD1P UH

Bunların arasında ne gibi farklar var?.

mertyck' Alıntı:
selamlar.siteye yeni üye oldum.boafeng uv5 r telsiz almak istiyorum.ödemesini kapıda yapıp alabilirmiyim bu telsizi.yani sizin anlayacağınız internetten kredi kartıyla şimdiye kadar bişey almadım kredi kartımda yok.bana yol gösterecek yada irtibat kurabileceğim kişiler varmı?

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=215.0 adresinden satılık telsiz ilanlarına bakabilir veya diğer alışveriş sitelerinde araştırabilirsiniz. Satıcı ile irtibata geçerseniz sanırım ödeme konusunda size yardımcı olurlar.

bluedreamms' Alıntı:
Piyasada 2 model wouxun var.

Biri, KG-UV6D
diğeri, KG-UVD1P UH

Bunların arasında ne gibi farklar var?.

Her iki cihazın üretici firma tarafından hazırlanmış teknik özellik dökümlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.wouxun.com/Two-Way-Radio/kg-uvd1P.htm
http://www.wouxun.com/two-way-radio/kg-uv6d.htm

Saygıyla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR