balkan gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan promethus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,866

promethus

Yeni Üye
Yer
adana
Merhaba herkese ağustos ayında yıllık iznimle bayram tatilini birleştirip 20 günlük balkan gezisine çıkmayı palnlıyorum,aslında planlamıyorum yardımlarınızı da bu konuda bekliyorum forumlarda incelediğim kadarıyla gidenler ve gitmeyi düşünenler nerde kalacaklarını gezecekleri yerleri ulaşım şekillerini planlıyorlar bense sırt çantamı alıp nerde sabah orda akşam o park senin bu tren istasyonu benim şeklinde düşünüyorum sizce yanlış bir tercihmi plan mı yapmalıyım? bu arada gelmek isteyen olursa bu tarzda hiç bir şeye off dememek kaydı ile katılabilir :smiley: herkese selamlar.Kemal

Etiketler
Ynt: balkan gezisi

Eminim çok güzel bir gezi olacaktır sizin için, bol bol resim ve anılarla geri dönersiniz diliyorum, ben araba ile Bulgaristan-makedonya-hırvatistan-sırbistan-slovenya-italya-fransa ve ispanya yı 3 defa gezme fırsatım oldu tabiki tamamını gezemedim gittiğim ülkelerde, yanlız bağzı yerleri görmek için ulaşım aracınız olursa biraz daha keyifli olur diye düşünüyorum(ben yürümekten nefret ettiğim için) ;) umarım gezdiğiniz yerlerdeki anılarınızı buradada paylaşma olanağınız olur, iyi tatiller.

Ben de Haziranda Selanik ten başlayarak, Ohrid-Tiran-Podgorica-Dubrovnik-Saraybosna-Usküp ve tekrara Selanik olmak üzere 7 günlük bir tur düşünüyorum
1. Selanikte 7 günlük araç kriralayarak bu tura çıkarsam kiralık araç konusunda (kapılardan geçerken vs) bir sorun yaşar mıyım?
2. Bu güzergahta tavsiye edeceğiniz konaklama-yeme içme ve görülecek yerler hakkında görüşünüzü almak isterim

Öncelikle şunu belirtmek isterim, eğer EU ülkelerinin herhangi bir tanesinde araç kiralarsanız EU ülkerlini gezebilirsini öncelikle gezeceğiniz ülkerin EU olduğuna dikkat ediniz, aksi halde kapıdan geri dönüş yapmak zorunda kalacaksınız, sebebi ise araç ile yurtdışında dolaşımda araç pasaportunuza işleniyor ve o araç denizin dibinede düşse(inşallah öyle bir şey olmaz) o araçsız geri dönmeniz sanırım size çook baş ağrısı yapar o nedenle EU ülkerinin tamamını kiraladığınız araç ile gezebilirsiniz fakat EU olmuyan ülkere giriş yapma sözkonusu bile değil, ben kendi aracım ile Türkiye den çıkış yapıp EU olanlar ve EU olmayanlarada giriş yaptım kendi aracım olduğu için , kiralama yeri EU olursa EU da serbest dolaşabilirsiniz yapılan kiralama sözleşmesi ile . Ben sizin yerinizde olsam girişi toplu taşım araçları ile yaptıktan sonra hangi ülkede gezeceksem orada kiralama yaparım işte bu size sorun çıkarmaz, yanlız size tavsiyem Turing den ayrıca ehliyet çıkarttırınız AB ülkeleri için, normal ehliyetimiz geçersizdir bilginize, Turing den alacağınız ehliyet 1 yıllık sanırım ben öyle aldım web sitesinden de bilgi alabilirsiniz veya telefonla daha detaylı sorunuz. Yurtdışında kendi aracınız ile seyahatte polisin önemle üzerinde durduğu başlıca 30000 Euro karşılığı olan sağlık sigortası, 7 dilde çevrilmiş uluslararası ehliyet ve aracın yurt dışı kaskosu, bunlar yok ise işte o zaman sorunlar yaşarsınız.sanırım şimdilik yardımım olduysa mutlu olurum, "Bilgiler paylaştıkça güzeldir."

Bunu duyduğuma üzüldüm doğrusu. Yani bu durumda Yunanistan'da kiraladığım aracı Mekadonya, Hırvatistan, Bosna Hersek vs ye çıkartamıyor muyum? Emin misiniz?

_ibo_' Alıntı:
Öncelikle şunu belirtmek isterim, eğer EU ülkelerinin herhangi bir tanesinde araç kiralarsanız EU ülkerlini gezebilirsini öncelikle gezeceğiniz ülkerin EU olduğuna dikkat ediniz, aksi halde kapıdan geri dönüş yapmak zorunda kalacaksınız, sebebi ise araç ile yurtdışında dolaşımda araç pasaportunuza işleniyor ve o araç denizin dibinede düşse(inşallah öyle bir şey olmaz) o araçsız geri dönmeniz sanırım size çook baş ağrısı yapar o nedenle EU ülkerinin tamamını kiraladığınız araç ile gezebilirsiniz fakat EU olmuyan ülkere giriş yapma sözkonusu bile değil, ben kendi aracım ile Türkiye den çıkış yapıp EU olanlar ve EU olmayanlarada giriş yaptım kendi aracım olduğu için , kiralama yeri EU olursa EU da serbest dolaşabilirsiniz yapılan kiralama sözleşmesi ile . Ben sizin yerinizde olsam girişi toplu taşım araçları ile yaptıktan sonra hangi ülkede gezeceksem orada kiralama yaparım işte bu size sorun çıkarmaz, yanlız size tavsiyem Turing den ayrıca ehliyet çıkarttırınız AB ülkeleri için, normal ehliyetimiz geçersizdir bilginize, Turing den alacağınız ehliyet 1 yıllık sanırım ben öyle aldım web sitesinden de bilgi alabilirsiniz veya telefonla daha detaylı sorunuz. Yurtdışında kendi aracınız ile seyahatte polisin önemle üzerinde durduğu başlıca 30000 Euro karşılığı olan sağlık sigortası, 7 dilde çevrilmiş uluslararası ehliyet ve aracın yurt dışı kaskosu, bunlar yok ise işte o zaman sorunlar yaşarsınız.sanırım şimdilik yardımım olduysa mutlu olurum, "Bilgiler paylaştıkça güzeldir."

EU ülkelerini kapsıyan sözleşme sadece o ülkeler için olduğundan yunanistandan araç kiralayıp türkiyeye giriş nasıl yapılamıyorsa EU ülkesi olmayan diğer ülkerlede aynı konumda oluyor. eminmisiniz sorunuzun cevabı olarak=evet eminim. fakat kendinize ait bir araç ile burdan yurtdışına kendim çıkmak istiyorum derseniz yaptırdığınız green kart süresi kadar türkiye dışında kolay dolaşım yaparsınız bunuda ayrıca belirtmek isterim.

Sevgili _ibo_ ; iyi dileklerin için teşekkür ederim bende çok güzel bir gezi olacağını düşünüyorum ve biran önce gitmek için sabırsızlanıyorum açıkçası :smiley: ve emin olun çok güzel fotoğraflar paylaşacağım bu geziyle alakalı.selamlar

promethus' Alıntı:
Merhaba herkese ağustos ayında yıllık iznimle bayram tatilini birleştirip 20 günlük balkan gezisine çıkmayı palnlıyorum,aslında planlamıyorum yardımlarınızı da bu konuda bekliyorum forumlarda incelediğim kadarıyla gidenler ve gitmeyi düşünenler nerde kalacaklarını gezecekleri yerleri ulaşım şekillerini planlıyorlar bense sırt çantamı alıp nerde sabah orda akşam o park senin bu tren istasyonu benim şeklinde düşünüyorum sizce yanlış bir tercihmi plan mı yapmalıyım? bu arada gelmek isteyen olursa bu tarzda hiç bir şeye off dememek kaydı ile katılabilir :smiley: herkese selamlar.Kemal

Sürmene diiyen katılabilirmi ?

Çok şey istemişsin promete kardeş yanında valizini götür o hiç of demez çok doldurma sen of dersin yanına ateş almayı unutma

Teşekkürler cevabın için.
Peki, arabayı Makedonya'da kiralayıp Balkanları dolaşsam olur mu?
Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevineceğim

_ibo_' Alıntı:
EU ülkelerini kapsıyan sözleşme sadece o ülkeler için olduğundan yunanistandan araç kiralayıp türkiyeye giriş nasıl yapılamıyorsa EU ülkesi olmayan diğer ülkerlede aynı konumda oluyor. eminmisiniz sorunuzun cevabı olarak=evet eminim. fakat kendinize ait bir araç ile burdan yurtdışına kendim çıkmak istiyorum derseniz yaptırdığınız green kart süresi kadar türkiye dışında kolay dolaşım yaparsınız bunuda ayrıca belirtmek isterim.

selcukburak' Alıntı:
Balkanları dolaşmak için araba kiralamadım fakat sınır geçişlerinde hangi evraklar gerekli bildiğim için Makedonya dan kiralanan araç ile balkanları gezmeniz olanaksız diyorum, sebebi ise bir ülkeden diğer ülkeye geçişte araç pasaportunuza kayıtlı olacağından kiralık aracı pasaportunuza işletemezsiniz, her ne kadar sözleşme yapılsa dahi ülkeler arası geçerliliği yoktur sadece o ülke için geçerli olacaktır.ÖRN:TR den bir araç kiraladınız ve Bulgaria yada gürcistana çıkış yapın aynı işlem olacaktır Makedonyadan kiraladığınızdada, o nedenle hiç bir riske girmeyiniz eğer aracınızla TR den hareket edecekseniz bu daha olumlu bir durum hiç bir şekilde sıkıntı çekmezsiniz.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Felice nickli arkadaşın özel mesajına cevaben(özel mesaj gönderemediğim için)

sayın arkadaşım italya gezip türkiyeye balkanlar üzerinden dönüş yapmak istiyorsanız güzel bi fikir yanlız birde ben siz bir rota çizeyim siz yine rotanızdan şaşmayın ;) ipsala dan girdikten sonra kavala üzerinden selanik ve oradan da yunanistanın güneyine atinaya kadar ve feribot için (partas) gidin derim güzel bir yolculuk olur, ardından patras dan Brindisi veya Bari ye feribotla geçin sahil boyunca güzel gezilecek yerler var Venedik de mola vermeden geri dönmek olmaz :D Anconadan Rimini ye kadar çok güzel kamping yerleri mevcut, venedik den sonra slovenya üzerinden bir rota çizin Hırvatistan, Bosna hersek, Sırbistan, arnavutluk, Makedonya dan Bulgaristan üzerinden sofiya Plovdiv, haskovo kapıkule yönünden Türkyeye hoş geldiniz , öncelikle aracınızın turing den evraklarını tam olarak alınız,EU ülkerinde bizim ehliyetimiz geçerli deil aman boşverelim demeyiin benden söylemesi, aracınız ile gezinti yaparken küçük bir buzdolap yanınızda bulunsun küçük su 1 euro (su deyip geçmeyin ben türkiye ispanya arasında gidiş geliş 75 tane su içtim) :D bazı yerlerde otoyol kullanmanız gerektiğinde(italya) yanınıza metal olan 1 euro 2 euro ve 50 cent alınız( demedi demeyin) :D yol kenarlarından ziyade balkanlarda gezerken küçük kasabalarda çok güzel yemek yapan yerler bulacaksınız(fiyat ucuz) balkanlarda hız sınırına dikkat edin virajın dibinde police size hoşgeldiniz diyebilir :smiley: bulgaristan dan geçerken mümkünse gündüz geçin( otoyol bile bozuk) çukurlardan ve yol durumundan dolayı gerçekten aracın ön takımı orada kalabilir derecede bazı yerler tabiki her yer deil o nedenle gündüz tercih ederseniz keyifli yolculuk yaparsınız, Ayrıca bulgaristana giriş te hangi ülkeden girerseniz girin mutlaka Vinyet alın cama yapıştırın 1 günlük vermiolar genelde 1 haftalık yada 1 aylık ( 1 haftalık vinyet 7.5 euro 1 aylık vinyet 18 euro minibüs için ödedim) ve petrol alırken mümkünse euro olarak ödemeyin fena fiyat farkı alıyolar( metro süpermarketlerde euroyu leva ya çeviren gişe mevcut) aklıma gelenler bunlar özel mesaj atmadan burdan yazılanlara bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım, saygılar.

M&Ä° 088.jpg

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

selamlar.

selcukburak' Alıntı:

merhaba.
ben bosnadan kiralayıp.
hırvatistan.karadağ,arnavutluk.kosova ve makedonyayı gezdim.
tr ehliyeti yeterli bu ülkelerde.sadece kosova girişinde ayrı bir sigorta yaptırdım.
bir çok türk gezginin de karadağ ,hırvatıstanveya makedonyadan kiralayarak gezdiğiin biliyorum.
makedonyadan da kiralayarak gezebilirsiniz.
ama makedonlar ile yunanlıların arası biraz soğuk olduğundan yunaistana girişte problem yaşatırlar mı emin değilim.
o kısmı acenteye gitmeden sorun derim.
diğer balkan ülkelerinde problem yok zaten.

corrado41' Alıntı:
merhaba.
ben bosnadan kiralayıp.
hırvatistan.karadağ,arnavutluk.kosova ve makedonyayı gezdim.
tr ehliyeti yeterli bu ülkelerde.sadece kosova girişinde ayrı bir sigorta yaptırdım.
bir çok türk gezginin de karadağ ,hırvatıstanveya makedonyadan kiralayarak gezdiğiin biliyorum.
makedonyadan da kiralayarak gezebilirsiniz.
ama makedonlar ile yunanlıların arası biraz soğuk olduğundan yunaistana girişte problem yaşatırlar mı emin değilim.
o kısmı acenteye gitmeden sorun derim.
diğer balkan ülkelerinde problem yok zaten.

Bosna-Hersek'den kiraladığınız arabayla bu saydığınız ülkeleri dolaşmış ve başınıza bir iş gelmemişse inanın siz bir mucize yaşamışsınız ve Allah sizi korumuş.

Ya yapmayın.. tam karar veriyorum bir mesaj geliyor.. ve hersey yeniden basliyor. Planıma göre Üsküp ten bir araba kiralamak. Sonrada kiraladığım araba ile Ohrid (konaklamalı), Tiran, Kotor, Dubrovnik, Saraybosna ya gitmeyi planlıyorum. Dönüş yolum ise kıyı yerine yukarıdan; Priştina, Üsküp şeklinde olacak. Muhtemel tehlike hakkında görüş verirseniz sevinirim.

Tifa' Alıntı:
Bosna-Hersek'den kiraladığınız arabayla bu saydığınız ülkeleri dolaşmış ve başınıza bir iş gelmemişse inanın siz bir mucize yaşamışsınız ve Allah sizi korumuş.

Tifa' Alıntı:

gerçekten şaşkınlık içindeyim.
böyle düşünmenizin sebebini detaylı yazarsanız sevinirim.
nette az biraz araştırma yaparsanız o coğrafyada benim gibi gezen onlarca türk gezginin yol notuna denk gelirsiniz.
aşağıdaki link benim gezimden.
şunu da yazayım bu arada ben 5 gece aracın içinde konakladım.gezi boyuncda en ufak bir sıkıntı yaşamadım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63669.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,643
Kaydolan Son Üyemiz
ekstırimsever22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR