Avcılık Spor mudur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,190

Avcılık Spor mudur?

• Evet Avcýlýk Spordur

Kullanılan: 43 58.9%
  • Hayýr Avcýlýk Spor Deðildir

Kullanılan: 30 41.1%

• Kullanılan toplam oy
    73
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Avcılık Spor mudur?

Yazılanları okudunuz ve yorumunuz bu mu?...:smiley:
Ayı sever bi arkadaşımız (ismini hatırlamıyorum.hayatını ayıların korunmasına adamış) yapmıştı bu dediğinizi:smiley:) sevgilisiyle beraber cesetlerini toplamakta güçlük çektiler...:smiley: Domuz avına çıkmakta hemen hemen dediğinize benziyo zaten...Tanrı korusun hakikaten tehlikeli bi iş...

Etiketler

bahadırefe' Alıntı:
Yazılanları okudunuz ve yorumunuz bu mu?...:smiley:
Ayı sever bi arkadaşımız (ismini hatırlamıyorum.hayatını ayıların korunmasına adamış) yapmıştı bu dediğinizi:smiley:) sevgilisiyle beraber cesetlerini toplamakta güçlük çektiler...:smiley: Domuz avına çıkmakta hemen hemen dediğinize benziyo zaten...Tanrı korusun hakikaten tehlikeli bi iş...

Evet...Öğrenecekler...Ayılarla pek şaka olmaz......Ne yüzerek ne tırmanarak ne koşarak ne de saklanarak onlardan kurtulamazlar...

Bahadır bey kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla benim yazdığım hiçbir yazıyı okumamuşsınız :smiley: Besi çiftliklerinde insanın beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için öldürülen hayvanlarla, zevk uğruna milyarlarca para harcanarak öldürülen hayvanları nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz? Bir dağ köyünde yaşıyor olsanız o zaman avlanmak sizin için de bir ihtiyaç haline gelir ve anlayışla karşılarız. Ama şehirden kalkıp yaban hayatı içindeki hayvanı öldürmek, üstelik ihtiyaç bile değilken, birkaç yaban domuzunu öldürüp leşini de ortada bırakmak vahşetten başka bir şey değildir.

Sedat bey besi çiftliklerinde iyi beslenmemiş besili olmayan hayvanlarında öldürülüp leşinin de bir yere öylece atıldığı bir gerçektir. Avcılığa sadece domuz avı olarak bakılmamalı sonuçta yenilebilir bir çok av hayvanı var ve vurduğum her hayvanı da yedim domuz vurduumda da Azı dişlerini alıp leşini de köpeklerime veririm kaldıki orda bıraksanız dahi en fazla 2 gün sonra o domuzu orda bulamicağınızda bir gerçek.Tilki,çakal ve etraftaki köpeklere yiyecek olacaktır.Bilinçli avcılıktan kastım eğer yenilebilecek bir ava gidiyorsanız sadece yiyeceğiniz kadarını vurmaktır örnek vermek gerekirse hayatımda çok az tavşan avına gitmişimdir ve hayatımda da gittiğim avda 1 tavşandan fazlasını vurmamışımdır diğer çıkan tavşanları izlemişimdir vurduğumuda yemişimdir.
Gezenbilir ekibi olarak çok güzel bir çalışmaya doğa sporlarında en az doğaya zarar verecek şekilde yapılması için çok güzel çalışmalar ve örnek oluyorsunuz.
Offroad un doğaya zararı yokmu tabiki var şuan dünyanın en büyük sorunu Global Warming (Küresel Isınmaysa) 4X4 lerimizin egzoz dumanları da normal araçlardan çok daha fazla zarar verdiği de bir gerçek ama bu zevkimizi yaparken
doğaya çöp atmiyarak kamp kurduğumuz yerde ağaçları kesmiyerek yaktığımızı ateşi söndürerek zararımızı minimuma indiriyoruz.
Avcılıkta bir zevk ve SPOR, benim fikrime göre gezenbilir ekibi olarak avcılık konusunda daha aktif olup avcılık sporuyla ilgilenenleri bilinçlendirmeye yönelmeliyiz.
Teşekkürler

yol' Alıntı:
Bahadır bey kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla benim yazdığım hiçbir yazıyı okumamuşsınız :smiley: Besi çiftliklerinde insanın beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için öldürülen hayvanlarla, zevk uğruna milyarlarca para harcanarak öldürülen hayvanları nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz? Bir dağ köyünde yaşıyor olsanız o zaman avlanmak sizin için de bir ihtiyaç haline gelir ve anlayışla karşılarız. Ama şehirden kalkıp yaban hayatı içindeki hayvanı öldürmek, üstelik ihtiyaç bile değilken, birkaç yaban domuzunu öldürüp leşini de ortada bırakmak vahşetten başka bir şey değildir.

Arkadaşlar...
Ben bu konu ile ilgili olarak hiç düşünmediğiniz bir noktayı hatırlatmak istiyorum...Eminim detaylı düşündüğünüz zaman haklı olduğum tarafınızdan da tespit edilecektir...
Hepiniz avcılığı zevk olarak değerlendiriyorsunuz...Heryerde olduğu gibi kalıplaşmış bazı teorilerin dışında düşünmeyi uygun görmüyorsunuz...Ben hepinizin söylediğinin aksine avcılığın zaruri bir ihtiyaç olduğunu savunuyorum....İnsanların , hayvan eti yemelerinin beslenmelerinde zaruri bir unsur olarak kabul edildiği bilimsel bir gerçektir.. Sadece bu mevzuda haklı çıkmak için onun yerine bunu yesinler türü tartışmalara girmeden sağlıklıbir hayvan etini nasıl bulacağımızı bir düşünelim...
Bilindiği gibi et üretimi ve besicilik tamamen ticari bir olay olarak düşünüldüğü için gerek üretim aşamasında gerek besi aşamasında en az maliyet ve en fazla verim kriteri hesap edildiğinden asla doğal kabul edilemeyecek sistemler kullanılmaktadır.Bunlar yasaların izin verdiği ama naturelliği olmayan metodlardır.Tabii ticari amaçlar bu konuyu doğal olarak düşünmez.
Bir de yasa dışı üretim tekniklerini ve denetim sisteminin yakalayamadığı, kesinlikle insan sağlığına aykırı olduğunu bildiğimiz (izinsiz hormon ve bazı ilaçların kullanıldığı) diğer üretim tekniklerinin de çok fazla yaygın olduğu gerçeğini de her gün çeşitli şekillerde öğreniyoruz.
Konuyu daha iyi anlamanız için bir örnek vermek gerekirse bu gün bulabileceğiniz en sağlıklı et hangisi diye sorulduğunda iyice düşünürseniz sadece av eti olduğunu kabul edeceksiniz.Aslında muhtelif çevre kirlilikleri onları da bir miktar etkilemişse de en azından doğal üremiş ve doğal beslenmiş hayvanlar olduğu kesindir.Özel olarak köylerde arayıp bulmazsanız şehirde naturel beslenmiş tavuk-koyun -sığır eti bulamazsınız.Buralara etler besi çiftliklerinden gelir.
Ben özellikle doğal beslenmeye çok önem verdiğim ve yenebilir yabani hayvanların etinden daha doğal bir et bulamadığım için zaruri olarak avcılık yaptığımı belirtmek istedim.Tabii zaruri olması gerçeği bu işin zevki olmadığı anlamını taşımıyor.O da ayrı bir konu...
Tabii aşırıya kaçmadan, hem kanunların öngördüğü hem de vicdanımızın izin verdiği ölçüde avlanmak şartı ile...
Sevgilerimle....

yol' Alıntı:
Arkadaşlar konuyu kapatmaya gerek yok. Herkes fikirlerini yazabilir. Sadece olayları kişiselleştirmeyelim ve seviyeyi düşürmeyelim yeter. Ben bir hayvanı öldüremem. Başkasının kesip doğradığı hayvanın etini market rafından alırım. Alırım almasına ama vejeteryan olmam an meselesi... Çünkü o eti yerken hayvanın canlı hali aklıma gelirse midem bulanır, yemeği keserim... Çünkü yediğim şey öldürülmüş bir canlının pişirilmiş vücut parçalarıdır... Bu yumurta için de geçerli, yumurtayı birşeylerle karıştırıp yumurta görüntüsünden çıkarmadıkça yiyemem, midem bulanır... Çünkü yediğim şey bir canlının cenin halidir... Kişi, ben giderim avlak alanlarda uçanı da kaçanı da vurur, vurduğumu da yerim derse buna itiraz edebilecek hakkımız yok. Bu ne yasalarla ne de dinle alakalı bir konudur, tamamen vicdanla ilgili bir meseledir...

Diye yazmıştım birkaç önceki mesajımda :smiley: Sonuçta kimse kimseye avlanma diyemez çünkü kanunlar "yasal boyutları içerisinde olduğu sürece" avlanmaya müsade ediyor. Burada sadece fikirlerimizi tartışabiliriz ama kırmadan ve birşeyleri zorla kabul ettirmeye çalışmadan. Hepimiz olan biten herşeyi bildiğimize ve bu bildiklerimizi de yazdığımıza göre bundan sonrası kişinin kendi vicdanına kalmıştır. Ben hayatımda bir kez sadece 1 tane balık tuttum, o benim ilk ve son avlanmamdı. Demek ki bu iş bana göre değilmiş. Ama et yiyorum. Şimdi vejeteryan bir arkadaşımız da çıkıp bir canlıyı pişirip yediğim için beni vahşilikle suçlayabilir. Ama malesef yiyoruz, malesef Ahmet beyin dediği gibi bir tüketim zinciri var ve yine malesef bu zincirin içindeyiz. Nasıl ki bir vejeteryan beni et yeme alışkanlığımdan vazgeçiremeyecekse, ben sizi, siz de beni fikirlerimizden vazgeçiremeyiz. Size sadece tetiği çekmeden önce son bir kez daha vicdanınızı dinleyin, izin veriyorsa ateş edin diyebilirim :smiley:

Sevgiler, saygılar.

insanların beslenmelerinde hayvan eti yemek zaruri bir ihtiyaç değildir.aslında insan yaratılış itibarı ile etobur değil otoburdur.hayvansal protein yerine bitkisel protein daha sağlıklıdır.avcılılık savunulacaksa bu konulara girilmemesi özünde ilkel ve yontulmamış bir güdünün yasalarla desteklendiği açıklanmalı ve kılıf uydurulmamalıdır.evimizde beslediğimiz kedi ve köpekleri yemiyoruz ama kurban bayramında ortalığı kan gölüne çevirebiliyoruz.evet ben de malesef hayvansal tüketime
katkıda bulunuyorum ama eşim uzun süredir vegan ve gayet sağlıklı...vicdan ve evrim konusu avcılığın tartışılması gereken temasıdır gerisi hikaye saygılarımla

Evet aynen öyle, insanın hiçbir organı et tüketmek için yaratılmamıştır ve de uygun değildir. Örneğin kesici dişlerimiz bile henüz kesme işlemini yapabilecek kabilyette değildir ve hatta evrim içinde bazı insanların hala kesici dişleri gelişmemiştir, düzdür. Sindirim sistemimiz de otçul hayvanlarda olduğu gibi uzundur. Halbuki etcil hayvanlarda sindirim sistemi kısadır, çünkü öldürüldükten sonra çürümeye başlayan etin bir an önce vücuttan çıkarılması gerekmektedir. Vücutta kaldığı her an metabolizmayı daha fazla zehirlemektedir... Hatta değil et, sütü bile hazmedemeyen bir sindirim sistemimiz var. Asya'nın doğusuna gittikçe bu hazımsızlık artar ki, örneğin Koreliler ve Japonlar süt içemezler...

Sedat bahsetmiş insan fizyolojisinden. Bizim şu anda baskın tür olmamızın nedeni, dünya üzerinde ortaya çıkmış diğer insansıların otobur olmaları, bizim atalarımızın ise o diğer insansıları öldürüp yemeleri. Özümüzde vahşiyiz, öldürmekten zevk alıyoruz, bunu bir güç sembolü olarak görüyoruz, belimizde tabanca varken ceket giymiyoruz, ama en kötüsü sadece daha zeki (daha yetenekli değil) olduğumuz için başkalarının hayatlarını kendimize ait görüyoruz. Zeka özürlü bir insanı zevk için öldürmek ne kadar kabul ediliebilirse, bir hayvanı zevk için öldürmek de o kadar kabul edilebilir.

Vay be harika bir tartışma oldu!Harikasınız!
Zevk için avlanmakla ilgili konuda daha evvelden yazdığım için tekrarlama gereği hissetmiyorum. Benim bildiğim bir şey varsa o da insan doğasından ne kadar uzaklaşırsa kendi sonunu o denli çabuklaştırır! Bizim içgüdülerimiz var duyularımız zevklerimiz ve sürekli bahsi geçen vicdanımız...Bunların hiç birinden vazgeçmek zorunda değiliz ve hatta hepsini ölçülü bir biçimde kullanarak yaşantımızı daha keyifli ve düzenli bir hale getirebilirz...

Yeri gelmişken söyliyeyim ; memlekete gittiğimde bir iki avcıyla ayak üstü konuşmuştum. Köyün birinde köylülerle takışmışlar.Sebep köylüler bu avcılara traktör desteği vermemiş...(Gariban avcıda 4x4 falan yok ki :smiley: ) Neyse bunlarda köylüye kızmışlar ve o köy civarında domuz avını kendilerince yasaklamışlar :D Sonra nolmuş tahmin edin?
Tabiki domuz sayısı artmış ve mahsül haşat!...Köylünün kendi imkanıyla domuzla başetmesi imkansız! Sonra hepsinin aklı başına gelmiş ama olan bir sene yüzüne bakltıkları ürüne olmuş...Köylülerle sohbet ederseniz özellikle köylerine avcı çağırdıklarına şahit olursunuz...

Avcı doğal denge için gereklidir!Zevkle de yapsa zorla da yapsa bu böyle...Avcı dişi vurmamaya özen gösterir, avcı yavru vurmaz, avcı üreme zamanı av yapmaz, avcı zaten sonu yaklaşmış olan yaşlı hayvanı vurma gayretindedir. Şunu kabullenmekte yarar var arkadaşlar hepimiz aynı taraftayız! Hepimiz doğayı seviyoruz ve korumak için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri