Ynt: Avcılık Spor mudur?
Hüseyin bey merhaba,
Aynı açıdan bakmadığımız pek çok şey var.
izciler' Alıntı:
Bu gün yapılan avların HİÇBİRİNİN insani olmadığını görüyoruz. Hanginiz elinize ok ve yay alıp ava gidiyorsunuz?
Neden gitmiyorsunuz? Zor değil mi?
Av ok ve yayla yapılsa daha mı insani olur sizce? ya da daha ileri gidip sadece diş ve tırnaklarla olanı daha mı makbuldür? Ok ve yayla avlanmak bir yöntemdir ve yurtdışında çokça da kullanılmaktadır. Hatta inanır mısınız bilmem, balık avında bile kullanıldığını gördüm.
Ancak siz böyle bir soru sorunca benzer bir soruyla karşılaşacabileceğinizi unutmayın. "Siz neden çakıl ve çakmaktaşları dururken bıçak kullanıyorsunuz?" "Barınak olarak modern çadırlar yerine neden ağaç dalları ve yapraklarını kullanmıyorsunuz?"
izciler' Alıntı:
Beyler eline tüfeği alıp ava giden yiğit kardeşlerim madem bu kadar cesursunuz neden o tüfeği alıp Kandil dağına ava gitmiyorsunuz?
Bu noktada şirazeyi kaçırdığınızı düşünüyorum.
izciler' Alıntı:
Hanginiz ihtiyaç için avlanıyorsunuz?
izciler' Alıntı:
Bizler bir sürü bıçak taşır ama bir canlıya değdirmeyiz. Bizler bütün bunlara rağmen Kendi Kurbanını Kendimiz keseriz.
Kurban kesmenin temelinde ne yatar, insanoğlunun hangi ihtiyacına çare olması düşünülmüştür sizce?
izciler' Alıntı:
Doğru olan belki sadece yazılı prensiplerin doğru olduğudur. Ancak doğru olan bir şey daha vardır ki bu "İnsanların tamamının doğru olmadığıdır"
Kişinin bir vicdanı vardır, kimisinde az kimisinde çok hassastır. Pek çok şeyde olduğu avcılığı düzenleyen, sınırlarını belirleyen kurallar ve bunlara uyulduğunun kontrolünü yapmak üzere kolluk kuvvetleri vardır, kişinin vicdanına bırakılmaz. Bir iki eşkiya ormanı yaktı diye mesire yerlerine kilit mi vurulmalı?
izciler' Alıntı:
Bakın sevgili kardeşler masum gördüğünüz olta ile avlanmaktan bahsedeyim biraz.
Şimdi bütün bunlar ortadayken. Balıklara yemek veren sadece biz insanlar iken, bir balığa sana yem veriyorum diyerek KANDIRIP canını almak İNSANİ Mİ?
Balık avı hiç te sizin sandığınız gibi yapılmıyor. Öyle bir anlatmışsınız ki okuyan, yemlerle beslenen havuzlardan ya da akvaryumlardan avlanıldığını düşünür. Dedikleriniz bir bakıma; balık , tavuk ve besi çiftlikleri için geçerlidir. Bir kandırmaca varsa, tam da buralardadır.
izciler' Alıntı:
HANGİ VAHŞİ HAYVANIMIZ AVLANABİLECEK KADAR ÇOK?
ENÇOK ARAZİDE KALANINIZ OLARAK BEN NEDEN BUNU GÖRMÜYORUM?
BİRİ SİZİ Mİ BENİ Mİ KANDIRIYOR?
Doğru Hüseyin bey, yaban hayvanlarımız günden güne azalmakta. Balık avı için konuşacak olursam, bunda aklınıza hayalinize gelmeyecek yöntemlerle avlandığını sanan halbuki toplayıcılıktan öteye gitmeyen avcı müsveddesi kişilerin rolü büyük. Halbuki bilinçli avcı bu avlaklarda avlandığı sürece bir nev'i kolluk güçlerinin yerini almakta hem de çevresine örnek olmaktadır.