Arşipel'in2006 Jumper İle Yapımına Başlıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arsipelege Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 176
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,510
Ynt: Arşipel'in2006 Jumper İle Yapımına Başlıyorum

Bugün yağmur bir ara verdi, o arada yan mavi kuşaklar hazırdı yapıştırttım. Adil Erdoğan bey affına sığınarak aracından mavi kuşaklarını kopya çektim.(kendisini arayarak izin de aldım ama).
Böylelikle araç biraz olsun kamyonet imajını kırmış oldu. Sempatik te oldu,bence :smiley: Saygılar.

Etiketler

Arşipel'in (Ege denizi) mavi beyaz dalgaları arasında yunuslar teması.

1.jpg

Sizi tebrik etmek istiyorum. Yıllardır bu forumda kendi karavanını yapan onlarca insan gördüm fakat kartondan bu kadar detaylı model çıkaran hiç olmamıştı. Nacizane önerim eğer motoru araç içine koymayacaksanız, arka yatağı sabit yapın ki altını büyük bir depolama alanı olarak kullanın. Kolaylıklar diliyorum.

Sent from my iPad using Tapatalk

hayırlı olsun ve kolay gelsin :smiley:
-arkaya asacağınız motosiklet ne kadar hafif olursa o kadar rahat edersiniz, yok ben motorumu istiyorum derseniz, ağırlık dağılımını ona göre düşünün, araç önden çekiş olduğu için bunu yapmak zorundasınız, ben arkaya 130kg ağırlığında motosiklet asıyorum ön tekerlere yakın 100lt su depom var buda ağırlık dağılımını eşitliyor, su deposu boş olduğu zaman arkadaki 130 kg kendini hissettiriyor, ön tekerler hafif boşalıyor
-kim karavan yapacağım derse ona hep sizin gibi aracın içinde önce prototipini yapın bir bakın demişimdir, ama kimse yapmamıştır, sizde görünce mutlu oldum, doğru yoldasınız, bu karavan sizin ihtiyacınıza cevap verecekmi şu an görebiliyorsunuz, tesisat çekerken kablolar nereden gidecek, su boruları nereden gidecek, yerlerini size gösterecek, yerleşim hatasız olacaktır

selamlar

Melih bey tebrikleriniz için teşekkürler. Bu kartonla iç detay uygulamaya sebep olan sn. Buralpti dir. 2013 Maltepe sahil buluşmasına otomobille katıldığımda ısrarla hatırlatmıştı,henüz araç olmadığı için 1/10 ölçekli maketini yaptım,1/10 ölçekli insan figürü bulamadığım için,kullanımı realize edemedim.Bu dahada rahatsız etti, gerçek kullanım ihtiyaçlarımı belirleyemedim. Bu nedenle aracı alır almaz bu uygulamayı yapmaya karar verdim. Çok da faydalı oldu, camları açacağım seviye ve boyutlarını bile tekrar düşünmem gerektiğini gördüm, kendisine teşekkürlerimi sunuyor, herkese de tavsiye ediyorum. Montaj bittiğinde hay Allah 5 cm fazla 10 santim kısa gibi sorunlar bitmiş oldu.

Bayram ve sonrası küçük bir tatilden ardından tekrar işin başındayım. Tatilde seyahat sırasında Ostimde Burak oto çıkmacıdan 2 tane yeni tip ön koltuk aldım. İstanbul'dayken Tuzladan havalandırma menfezleri bot şalter tank pis su temiz su seviye göstergelerini aldım. Ayrıca eski bir oto elektrikçi dostumda 2 tane 2.el ebershaper iyi durumda ısıtıcı buldum birisini Adana'da karavancı bir abim için aldım. 2.duruyor fiyat 650 tl.istiyor 600tl ye alabilir durumdayım.Benim sistem LPG li olduğundan düşünmüyorum İhtiyacı olan var ise yardımcı olabilirim. Bu cihazları minibüslerde model yenileme zorunluluğu nedeniyle hattan çıkan Magruslardan sökmüş.
İşe baslayabilmek için çalışma alanım (atölye) yarım kalmıştı onu tamamlayarak hazır hale getirdim.Ölü masraf oldu ama verimli çalışmak için gerekiyordu.
Camları karavan penceresi olarak kendim imal ediyorum, menteşe profili ve kilit kollarını Antalya dan aldım.Metal çerçeveleri kendim hazırladım. 110x50 2 adet 50x50 1 adet 3 cam 2 adet de havalandırma olacak. Camlarını ise Pleksi yada temperli cam olarak düşünmeye devam ediyorum maliyetleri hemen hemen aynı.

garaj 1.jpg

İşe başlamadan birde maketini hazırlamıştık çocuklarla ama oransal olmasına rağmen çok faydalı olmamıştı. makette önde olan wc reel boyutta hiç kullanışlı olmadı. o nedenle bu tasarımı kullanmadım. örnek olması adına fotosunu koyuyorum.

maket.jpg

Bu cumartesi tavan ekipmanların yerleşimini yaptım, solar panellerin şasesi aracın orjinal bağlantı noktalarına, de monte edilebilir bir konstrüksiyonla tamamlandı, Aynı konstrüksiyon brandayı ve açma mafsallarını da taşıyacak sağlamlıkta, tüm tavana yükü dağıtacak şekilde tamamlandı, yarın boyası ve kalıcı montajını yapacağım.Sıra camların yerini açma ve su tankları imalatı.

tavan montajı.JPG

Havalandırma altta kalacak şekilde panelleri yükselttim, hem ısıyı daha kolay deşarj edebilmek, havalandırmanın yağmurda açık kalması halinde koruma, tam açılır değiller ama dışarıdan gelecek güvenlik riskine karşı da ek bir engel teşkil edecek paneller. Öndeki havalandırmanın da üzerine anten kapanıyor.

tavan ekipmanları.JPG

Yaklaşık 1 aydan bu geldiğim nokta, Genel anlamda dışarıdaki işlerin tamamını bitirmek üzereyim. Paneller için hazırladığım orjinal araç pimlerine sökülüp takılan taşıyıcı konstrüksiyonun montajı tammalandı

20141117_210843.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR