Ynt: Arşipel'in2006 Jumper İle Yapımına Başlıyorum
Sayın Akdeniz45 Gözlemleriniz mükemmel. Bunu söylemek benim için gerçekten üzücü, sürgülü kapının yanı ne yazık ki dışa açılır tip.Bunu nasıl çalışır tutabileceğim bilmiyorum.Montajı yapar yapmaz ilk kapıyı hareket ettirdiğimde işkenceye çarpınca bunu anladım. Teknik bir gaf olarak niteliyorum.Yüzlerce detayı günlerce düşün, böyle majör bir hata yap. Kabul edemiyorum ama hata. İlk hasar verene kadar bir B planı bulamazsam şimdilik böyle. Ancak şimdiden bir çözüm bulur gibiyim.Basamak genişliği kadarı sabit cam, kalan kısmı dışa açılır olacak şekilde bir tadilat planım var.Kademeli bir blokajla ilk açıldığında kapı cama gelmeden duracak,inip binmeye izin verirken ,istendiğinde blokaj kaldırılarak tamamen de açılabilecek Dışa açılır camın benim için önemli olduğunu düşünüyor vazgeçemiyorum. Yaz kış günlük kullanım sırasında yağmur açısından önemli geliyor bana. Bir paylaşımdan hatırladığım, bahar yağmurunda içeri kaçtık, yan camları da açamıyoruz yağmur giriyor, boğulduk sıcaktan aracın içinde diye bir ifade hatırlıyorum. Ama kendi gözlemim değil.Alternatif önerilerinizi beklemekteyim.
Saygılar.