Arşipel'in2006 Jumper İle Yapımına Başlıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arsipelege Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 176
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,517
Ynt: Arşipel'in2006 Jumper İle Yapımına Başlıyorum

üç

3.jpg

Etiketler

sayın aka,Gardrop konusunu eşimle sık sık tartışmamıza rağmen hep son önceliğe attık. Nedeni için gardropta duracak giysi olması gerektiğinde uçak kabin size mini valizi bu iş için kullanalım gerektiğinde ütüleyip kullanırız der,tüm üstleri baş ütü dolap yapıyorum. Umarım yeter

Yücel bey
linkinizden iyi bir motosiklet tutkunu olduğunuz da anlaşılıyor, bende yıllarını motosiklet üzerinde geçirmiş, artık daha dingin 250 cc scoter sürücüsü olarak motosiklet tutkumu sürdürüyorum ,Motosikletimi karavanın arkasına da entegre ederek yanımdan ayırmayı düşünmüyorum. Ama bu biraz büyük ve ağır 210 boy ve 180 kg. umarım uygun bir motosiklet rampası dizaynı bulum.

TUZLADA-1.JPG

Hakkı bey hayırlı uğurlu olsun , kolaylıklar diliyorum . adanadan bir karavancı olarak çalışmalarınızı görmek destek olmak amacıyle her an yardıma hazırım .

Arsipelege kullandığınız motorsikleti aracınızın arkasında taşımanız bence zor olabilir.çünkü motorunuz 210 boyunda ve araçlarımızda ortlama 200 cm civarı diye biliyorum.motorunuz özelliklede ağırlığından dolayı aracın arka kısmına yapacağınız bir taşıma aparatı taşısa bile indirip bindirmek çok zor bir seçenek.ayrıca motorunuz en kısmındanda geniş ve buda çıkıkıntı kısmı daha fazla yapmanız demektir.ikili ihtimal üzerinde yoğunlaşalım.ya karavan için daha küçük bir motorsiklet seçeneği.yada araç arka sabit yatağın orta kısmı inip kalkabilen bir sistemle yapılım motorunuz araç içine alınmalı.örneğin

Ayrıca bende uzun zMandır vstrom kullanıcıyım.buda benim yakışıklım :smiley:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ImageUploadedByTapatalk1411833703.937565.jpg

ImageUploadedByTapatalk1411833717.686897.jpg

ImageUploadedByTapatalk1411833583.173854.jpg

sayın arda bu motor çok mükemmel, kontrollu ve güçlü, rampada dur kalk bana mısın demiyor biraz kilo da var. Denemek için yazın yeğenimin İzmir'de 125cc Carry scoterini kullandık, Motor kullanamaktan soğudum 5 km yolda.:smiley:
karavanın içine almakta ayrı bir külfet. Yalnız ortanın açılır olması uzun malzeme getir görür için nekadar lazım oluyor, bunu uygulayabilirmiyim biraz uğraşıcam. bulabilirsem ekleyeceğim, bir motosiklet rampa fotoları vardı, o tip bir şey düşünüyorum. Yarın hava müsade ederse motosikleti rampadaymış gibi aracın arkasına forklift ile hizalayıp görüntüleyeceğim. fotoları koyarım deneyebilirsem.

ekteki resimde araba baba bir kamyonet.Rampa sadece çeki demirine takılıyor. ben onu sağlam bir konstrüksiyon ile aracın altına bağalmayı, ağırlığın bir kısmını da 2 yanlardan tekne halatlarına takılan esnek bağlantılar( lastik/yay)ile solar paneller için yapacağım port bagaj benzeri konstrüksiyona dağıtmayı deneyeceğim.

taşıyıcı 3.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR