Arşipel'in2006 Jumper İle Yapımına Başlıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arsipelege Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 176
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,522
Ynt: Arşipel'in2006 Jumper İle Yapımına Başlıyorum

arsipelege' Alıntı:
.Aşağı perde, yukarı sineklik olarak oldukça kullanışlı geldi bana.

perdeler aşağıdan yukarı doğru çıkarsa içerinin görünmemesi açısından daha doğru olur, gece yukarıdan üç parmak sineklik açık alt tarafı perde olursa içerisi hem gözükmez hemde havalandırma sağlanır

Etiketler

Başlığı yeni gördüm. Hızlı bir başlangıç yapmışsınız. Hayırlı olsun. Dilediğiniz gibi bir karavana sahip olmanızı temenni ederim. Selamlar.

sayın mv sahin Destek talebiniz için çok teşekkür ederim,memnun oldum.
sayın mabisen teşekkürler, sizin çalışmalarınızı da baştan sona ilgiyle incelemiştim.Benim çalışmalara da Mutlaka katkınız olmuştur.

Buralpti Levent bey bu şimdi söylenecek şey mi :smiley: iki gün takmadım düşündüm. Hiç yukarıdan boşluk avantajı aklıma gelmedi dışarı bakmak gerekir diye bir ara düşündüm ama çok önemsememiştim. Hep otururken güneşin etkisi geldi aklıma başka seçenek düşünemedim. karavanda yaşamanın farkı bu. Allah'tan delikler standart değiştireceğim. Bu daha öncelikli gereklilik. Teşekkürler.

arsipelege' Alıntı:
Buralpti Levent bey bu şimdi söylenecek şey mi :smiley: iki gün takmadım düşündüm. Hiç yukarıdan boşluk avantajı aklıma gelmedi dışarı bakmak gerekir diye bir ara düşündüm ama çok önemsememiştim. Hep otururken güneşin etkisi geldi aklıma başka seçenek düşünemedim. karavanda yaşamanın farkı bu. Allah'tan delikler standart değiştireceğim. Bu daha öncelikli gereklilik. Teşekkürler.

iş dolayısıyla fazla giremiyorum, bakalım neler yapılmış derken gördüm, şansınıza vakit varken fark ettik yoksa kullanırken söküp düzeltmek zorunda kalabilirdiniz, kolay gelsin :smiley:

Hakkı Bey, elimden gelen yardım ederimm. Mobilyacıda parça kesilecekse (tanıdık mobilyacı olan var) mobilya atölyesine gidip kestirmenize de yardımcı olabilirim. Tekrar kolaylıklar diliyorum.

Herkese merhabalar.Bir süre forumdan ve karavandan Uzak durmak zorunda kaldım.Tekrar işin başındayım. Tavan havalandırmaların açılması ve montajı sırasında,Üzerine çıktığım taburenin azizliğine uğrayarak düşmüş, kalkmış ciddiye almamıştım. Ancak bir süre sonra ortaya çıkan ağrı ile, iki omuz eklemlerimde.(infinapiniatus) kaslarının yırtıldığını öğrendim. Tedavisi elin kolun sağlam ama kullanılmıyacak birazda destek tedavi şeklinde olunca, bir süre dinlenmek zorunda kaldım. Neyse ki bayağı iyileşti. Adana için sert soğukları da atlatmış oldum.
Nerede kalmıştık?
Çekyat mekaniği ve iskeletini imal ettim.Kumaş kaplanması için döşemeciye gönderilmeye hazır. Kumaşları seçtim,Duvarlar krem duvar kağıdı desenli deri, tavan ve koltuk kumaşları da tamam.Fotoğraflarını çekme fırsatım olmadı kısa zamanda koyacağım.
Tankların imalatını tamamladım, tahliye için 220v. 1 1/4'' actuatör valf ve askı malzemelerini aldım, hortum bağlantı uçlarını tornada hazırladım,tamamı paslanmaz oldu,montajı için fırsat ve destek ekibi bekliyorum. Bu arada 220 volt klima için bir siplit klimayı dış ünitesni Modifiye ediyor, kapının girişine sağ kenara koltuğun arkasına sığdırmaya çalışıyorum. iç ünitesi için yer konusunda fikirlere ihtiyacım var. Şoför koltuğu arkasına yukarıya, kabine bakacak şekilde monte etmek ilk düşüncem. Uzunluğu 80 cm. Şoför mahali üst rafını yarısına kadar kapatıyor.Rafın İçi dolap olarak kullanılabilecek.Teknik anlamda en ideal yer burası görünüyor.
Tankları takar takmaz devamında zemini kaplamayla devam edeceğim.Zeminde ve tavanda İzoflex 19mm kauçuk izolasyon kullanacağım. Bir koli getirttim 12 m2. alan kaplıyor, duvar izolasyonu taş yünü olacak. Görüşmek üzere.

geçmiş olsun. karavanıza güzel günlerde, agız tadı ve sağlıkla binersiniz inşallah.

Tüm dostların geçmiş olsun dilekleri için teker teker teşekkürler ediyorum. Çok sağ olun,var olun.
Sağlık mutluluk dileklerimle.

Bu cumartesi motosiklet rampasını tamamladım. Birkç ta fotoğraf çekme fırsatım oldu.

çekyat 1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR