Ynt: Arazi Koşullarında Kullanabileceğim Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?
mrb tanju bey benimde 4.25 boyutlarında başoglu marka 4 kişilik bir çekme karavanım var sizin sorunuza gelince arazide karavan kulanmanın pek kolay olacagını ve saglıklı olacagını düşünmüyorum çünkü düz yolda bile yerine göre zorlukları oluyo ben dikkatli ve tedbirli davrandıgımdan pek sorun yaşamadım ama arazide düşünürsek bence
1- zeminin kum,çamur,taşlık olacagından arkayı kaymadan kulanma şansınız %10bence
2- kaydıgı anda arka tarafın size dönerek gelip vurma şansıda%90 heleki dik rampada durma veya sert firen yapma durumu oldugunu düşünürsek %100 bence arka gelir hatta sizi yan yatma gibi bidurumda aracınızıda devireblir çünkü çeki demirinden kolay kolay kurtulmaz
3- iç kısımında ayrı bi sabitleme sistemi yapmanız şart yoksa durdugunuzda karavanın içini düşünmek istemiyorum
4- karavanın normal yüksekliginden biraz daha fazla yükseltilmesi gerek ki altı vurmasın
5- bunu çekeceginiz aracın çok( kuvetli bir jip) olması jart ve ön çeki demiride olması gerek ki kuma batma veya degişik bi durumla karşılaırsanız aracınız öndeki vinç i devreye sokup kurtulun die
6-arazi için çekme karavan yerine formda ve biçok yerde resmi olan 4 çeker bi araça yapılmış bi karavan yada 4 çeker sırtına bindirilebilecek bi araç daha mantıklı bence mesela nissan navara lara bu sitemi yapıyolar böyle bi araç daha mantıklı bence(başoglu firmasında var inceleyeblirsiniz)
benim şahsi fikrim bu tercih sizin ben herhafta sonu en az 150km çekme karavanımla yol yapıyorum bu denyimime dayanarak bana göre en matıklı yapmanız gereken motokaravan gibi olan araç sırtına bindirme sistemi geliyo kararınıza saygılıyım genede yardımcı olabilecegim birşeyler olursa seve seve üstüme düşeni yaparım saygılar