Arazi Koşullarında Kullanabileceğim Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,619

tango

Zirve
Yer
SAKARYA
Herkeze selamlar aşağı yukarı 1 yıldır defender sayibi olmakla birlikte siteyle tanıştım.Şu an iyiki tanışmışım diyorum.2. hayalimde bir karavan çekme karavanda hiç bulunmadım ama bir arkadaşımın camper tarzı aracıyla bir denemem oldu haz aldığım yelere o araçla ulaşabilmem çok zo oldu,o nedenle çekme karavan kullanan arkadaşlardan tavsiyelere ihtiyacım var1:arazide çekme karavanla zorluk yaşarmıyım 2:uzun yolu zomudur 3:eşim ben ve10 ve diğeri 2 yaşında iki cocukla en küçük karavan ne ölçüde olmalı(çadır hayatına alışkınız) her türlü yardıma açığım teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Arazi Koşullarında Kullanabileceğim Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?

Tavsiyeleri çekme karavankullanan arkadaşların vermesini bekledim ama onlardan bi ses çıkmadı.
Ben en azından 1. sorunuza cevap verebilirim; düşündüğünüz çekme karavan, eğer ararzi şartlarına uygun olarak tasarlanmadıysa, ki piyasada bulabileceklerinizin hepsi normal kullanım için tasarlanmıştır, öncelikle bazı engelleri aşarken sorun yaşarsınız. İkincisi de arazi için tasarlanmadığından dolayı sağlamlık bakımından kısa süre sonra sorun yaşatır. Arazi için çekme karavan düşünüyorsanız, bunu ancak yaptırmanız gerekir diye düşünüyorum.

İnternete bazı fotograflara rastlamıştım, bulursam onları eklerim.

http://www.candm.com.au/news_oztech.php

news_oztech1.jpg

Özdal bey ilginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

ben başlığı yalnış attım galiba YARDIM demeliydim çekme karavan kullanan arkadaşlar duyun sesimiiii

mrb tanju bey benimde 4.25 boyutlarında başoglu marka 4 kişilik bir çekme karavanım var sizin sorunuza gelince arazide karavan kulanmanın pek kolay olacagını ve saglıklı olacagını düşünmüyorum çünkü düz yolda bile yerine göre zorlukları oluyo ben dikkatli ve tedbirli davrandıgımdan pek sorun yaşamadım ama arazide düşünürsek bence
1- zeminin kum,çamur,taşlık olacagından arkayı kaymadan kulanma şansınız %10bence
2- kaydıgı anda arka tarafın size dönerek gelip vurma şansıda%90 heleki dik rampada durma veya sert firen yapma durumu oldugunu düşünürsek %100 bence arka gelir hatta sizi yan yatma gibi bidurumda aracınızıda devireblir çünkü çeki demirinden kolay kolay kurtulmaz
3- iç kısımında ayrı bi sabitleme sistemi yapmanız şart yoksa durdugunuzda karavanın içini düşünmek istemiyorum :smiley:
4- karavanın normal yüksekliginden biraz daha fazla yükseltilmesi gerek ki altı vurmasın
5- bunu çekeceginiz aracın çok( kuvetli bir jip) olması jart ve ön çeki demiride olması gerek ki kuma batma veya degişik bi durumla karşılaırsanız aracınız öndeki vinç i devreye sokup kurtulun die
6-arazi için çekme karavan yerine formda ve biçok yerde resmi olan 4 çeker bi araça yapılmış bi karavan yada 4 çeker sırtına bindirilebilecek bi araç daha mantıklı bence mesela nissan navara lara bu sitemi yapıyolar böyle bi araç daha mantıklı bence(başoglu firmasında var inceleyeblirsiniz)
benim şahsi fikrim bu tercih sizin ben herhafta sonu en az 150km çekme karavanımla yol yapıyorum bu denyimime dayanarak bana göre en matıklı yapmanız gereken motokaravan gibi olan araç sırtına bindirme sistemi geliyo kararınıza saygılıyım genede yardımcı olabilecegim birşeyler olursa seve seve üstüme düşeni yaparım saygılar

öncelikle tavsiyeleriniz için sonsuz teşekkürler.Ben adapazarında ikamey etmekteyim sali başoğlu ve erba karavanın ürünlerini inceleme fırsatım oldu navara yada çift kabin kom. üzerine konan karavan800 kg geçiyor çok ağır.ama önerilerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

mrb. adapazarında oturuyosanız zaten bu arkadaşlar size yardımcı olur bende yaz tatilimde ugradım adpazarına ve 3 firmayada gittim ama en içten samimi ve bilgi anlamında doyurucu olan erba idi yani büyük abileri bunuda belirtmek istedim navaraya koyulan karavan 800kg diyosunuz bence o araç için çok hafif bile kalır normal kasalıları zaten yük hacmi 1tonu bile çok rahat taşıyo sadece sürate gelmez bence ama arazide 10 numara olur kolay gelsin

sayın ilyas bey arazide(yayla yada dağ yollarında) sırtınızda 1 tona yakın bir yükle dolaşmanız pek kolay olmayacak güşüncesindeyim.Kendi aracım defender çekme konusunda sorun yaşamayacağımı düşündüğüm için karavan düşünmüştüm ama anlattığınız şeylerde arazide büyük sorun.İlginize teşekkürler.bol geziler.

mrb tanju bey anlıyorum ne demek istediginizi yada anlamaya çalışıyorumm diyim :smiley:tercih sizin ben sadece artı ve eksilerini söylemek istedim çekme karavan kulanan biri olarak kararınıza saygı duyuyorum iyi günler

Arazide çekme karavan çok zor bir seçimdir. Motokaravanla bile arazide hareketiniz sınırlıdır. Defender sahibi olmanız aslında size büyük avantaj sağlıyor. Rahatlıkla aracınızı camper olarak düzenleyebilirsiniz. Bir dönem defenderlerin kamyonet tipinde olanlarından alıp üzerine karavan kasası yaptırarak motokaravana çevirmeyi düşünmüştüm. Böylece araziye uyumlu bir karavanım olacaktı. Bir ara da orduda ve sağlık bakanlığında ambulans olarak kullanılan defenderleri düşündüm. Hatta bu sitede bir tane satılık karavan ilanı vardı. Ama arazide çekme karavan kullanmayı hiç düşünmedim. Bana çok güç geliyor.

sayın ilyas bey vehaşmet bey değerli fikirlrinizden sonra ve birazda araştırınca çekme karavan ve arazinin zor olduğu kanatına vardım.değerli fikirleriniz için teşekkürler.

tanju bey rica ederim sizi azda olsa aydınlatabildiysem yada farklı bi bakış açısı saglayabildiysem ne mutlu bana görüşmek üzere saygılar

merhabalar bende cekme karavan mi yoksa motokaravanmi diye cok dusundum ikisininde avantajli oldugu yerler var ancak iki cesidide kisiye gore degisiyor ama ben yinede cekme karavani daha pratik ve kullanisli buluyorum yeterki saglam guvenilir bir cekme karavan olmali cekme karavani doga harikasi bir buldugunuzda oraya kurup kendinizi oraya iyi bir kral ilan edebilir rahatca gezip dolasabilirsiniz tabi yuruyerek:smiley:

cekme karavan kullanan yada bu konuda fikri olan arkadaslardan bir konuda yardim istiyorum bu karavan olayinin discephesi nasilbir maddeden yapilmakta herhangibir duvar yada ahsap ev gibi saglamlik bakimindan dusunebilirmiyiz yada cekmekaravani birmuddet issizbiryerde birakip tekrargeri dondugumuzde biraktigimiz gibi bulabilecek saglamliktamidir ne dusunuyorsunuz bu konuda..tesekkurler..

selamlar şu anda çekme karavanların çoğu dışı aleminyum içi kontrapilak içi strafor mobilya aksamı kont. üzeri kaplama olarak yapılıyor metal sadece ok bağlantı ve dingilda var.birkaç yerdede fiber kullanılıyor .kullanan biri değilim tabi araştırırken öğrendiklerim.yalnış hatırlamıyorsam ankarada bir üretiçi komple fiber yapıyormuş tabi maliyet ve zannedersem ağırlık artıyor ondada.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR