Arazi Koşullarında Kullanabileceğim Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,593
Ynt: Arazi Koşullarında Kullanabileceğim Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?

cevabiniz icin tesekkurler.. discephe konusunu biraz daha arastiracam cekme karavan olayinda isin icine aile girince guvenlik ve saglamlik daha bir onemli oluyor..

Etiketler

Sn.Kayipbirşehir, karavanın imal edildiği maddeyi hafiflik yada ısı yalıtımı için değerlendirmek doğru olur. Güvenlik açısından koruyucu bir zırhla kaplı olmadıkları kesin. Karavanı bir yerlere bırakıp gitmekten söz etmişsiniz bunu uzun süreli düşünürseniz tabii ki güvenli değil, ama kısa süreli park etmede bir problem olmaz. Ailemle 4 senedir kampçı-karavancıyız, güvenlik açısından daha hiçbir problem yaşamadık, ama dikkatli davranırız, problem yaşanmaz anlamına gelmesin...

hafiflik ve ısı izalasyonu tabiki en önemli faktör sağlamlık benim için bozuk satıhlı yollarda esnemeden dolayı ekyerlerinin su almmaması ana duvarların içi 5x5 ağaç bildiğim kadarıyla.

aslinda bu konularda en saglikli bilgileri karavan kullanan arkadaslardanda alabiliriz belkide en kapsamli arastirmayi internetten yapabiliyoruz gidip bu konuda imalat yapilan yerleri inceleme sansimizda kisitli nasreddin hocanin agactan dustukten sonraki bana agactan dusmus birini getirin misali bizler icinde en saglikli bilgileri karavan kullanan arkadaslardan alabiliriz tabi arastirmayada devam..

ben sakaryadayım bu yüzdan en şanslı kişiyim herhalade iş yerımın konum nedeniyle bütün gün karavanlar gözümün önünde

tanju bey o zaman size latifeli bir soru nasil karavanlar saglam gorunuyor mu bir omuz atsak yikilir cinsden digiller insallah..

bu discephenin saglam olmasi bir yerde arazide dogada kalma suresinide belirliyor guvenli saglam bir karavanda dagbasina ev yaptim misali uzun sure kalinabilir..

Valla dostum omuz vuran kişiye göre değişir herhalde içeri gireceğim denirse girilir tabi (hırsıza kilit dayanmazmış)duvardan girmese cam ve kapılar rahat açılacak cinsten.kıyaslanacak olursa arbanın bile kapısnı açmak çok kolay.siz sağlamlık derken nasıl birşey kastediyorsunuz

sn.tanju bey degerli bilgileriniz icin cok tesekkurler cekme karavan ve kamp konusunda beni en cok cezbeden bu macera ve doga tutkusu birgun beni issiz bir dagin basinda ailemle birakirsa guven verebilecek saglam bir malzemeden yapilmis olmasi dusunduruyor yalitim olayi klima yada isitma tesisati yada bilindik yalitim malzemeleri ile saglanabilir ancak karavan dis cephesi disardan herhangibi darbeye karsi en azindan arac kaportasi kadar saglamligi varmidir internetten birkac karavan firmasina baktim dis cephe konusunda pek aciklama yok..

Güvenli bir karavan istiyorsanız böyle bir araç alabilirsiniz.

[attachment=1]

içi de konforlu

[attachment=2]

Fiyatı pahalı ama. 68.000 TL

big_10546225_827424_iiv1595.jpg

big_10546225_827424_ppmy689.jpg

Karavanda guvenlik, temizlik, konfor kaygilari karavanciliga ket vurur. Elbette guvenli, konforlu ve temizdir karavanlarimiz. Ama eger almadan guvenli midir, temiz olur mu, konforum tam olur mu gibi sorular sorarsak karavana bir turlu kavusamayiz. Olmus ile olacaga care yok. Basiniza bir olay gelir mi diye dusunmeyin. Gelirse gelir. Bunu dusunerek karavana sahip olamazsiniz.
Ama yinede sizi rahatlatmaya calisayim. Turkiye karavancilik icin cok guvenli bir ulke. Hirsizlar daha karavanlari kesfetmediler merak etmeyin. Sanirim karavanlari evsiz barinaklari diye dusunuyorlar, bilmiyorum. :D

yukarıdaki ural adapazarında onuda inceledim devasa bir araç bana göre cok hantal yolda nasıl bilemem.Madem bu kadar uç noktaları düşünüyorsunuz çekme karavandan vazgeçip arazi aracı üzeri saç kabinli bir karaavan düşününüz sitede birçok örneği var.

kayipbirsehir' Alıntı:
sn.tanju bey degerli bilgileriniz icin cok tesekkurler cekme karavan ve kamp konusunda beni en cok cezbeden bu macera ve doga tutkusu birgun beni issiz bir dagin basinda ailemle birakirsa guven verebilecek saglam bir malzemeden yapilmis olmasi dusunduruyor yalitim olayi klima yada isitma tesisati yada bilindik yalitim malzemeleri ile saglanabilir ancak karavan dis cephesi disardan herhangibi darbeye karsi en azindan arac kaportasi kadar saglamligi varmidir internetten birkac karavan firmasina baktim dis cephe konusunda pek aciklama yok..

Sayın Kayıpşehir,

Karavanların duvarlarının imalatı için bir kaç yöntem ve malzeme var.

Birincisi Can karavanın bir dönem yaptığı gibi saç profilden iskelet oluşturup iki taraftan konraplak ile kaplamak şeklinde. Kontraplak arasında kalan profillerden kalan boşluklara da strafor koyuluyor. Daha sonra dış yüzeyi gofrajlı (pütürlü şekillendirilmiş) aliminyum ile kaplanıyor. İç kısımlar ise duvar kağıdı ya da benzer malzeme ile kaplanıyor.

İkinci ve yaygın olan yöntemde ise demir profillerin yerini ahşap çıtalar alıyor. Önce çıtalardan yerde iskelet hazırlanıyor. Daha sonra araları yine strafor ile dolduruluyor. Bu yapı yine 2 kontraplak arasına yerleştiriliyor. Dış yüzeyde ilave olarak yine aliminyum ya da polyester malzeme de eklennip tüm katlar arasına da yapıştırıcı sülmek kaydıyla oluşan kompozit yapı sıcak ve basınç altında sıkıştırılıyor. Sonuçta sandviç yapı denen duvar elemanları oluşuyor.

Bu iki tip duvarı da tekmeyle kırıp açmak o kadar kolay bir iş değil. Zaten duvarlardan önce pleksiglas camlar daha zayıf nokta. Ancak bunlar kötü senaryolar. Bu tip olayları düşünürsek evden çıkmamamız gerekir. Güvenliği önemsiyorsanız alınabilecek bazı pasif yöntemler olabilir. Aktif yöntemler de var tabi. En pratiği benzer ortamlarda kullandığımız çadırları düşünün ve onunla karşılaştırın. Karavanın içinde kendinizi çok daha güvende hissedersiniz.

Karavan imalatıyla ilgili güzel bir video var. İsveçli Kabe firmasının tanıtım sayfasında yer alıyor. Duvarların ve tüm karavanın oluşumu çok güzel anlatılıyor.

http://www.kabe.se/226/7755/1/f4559ae9-89aa-4f46-a068-49076213978a

Selamlar,

Doğan Böncü

Sn Doğan Böncü kabe sitesindeki karavanın imalat videosunu ilgi ve hayranlıkla izledim, adamlar gerçekten güzel yapılan bir işi cesaretle yayınlamışlar.(ben daha önce yerli üreticilerin fabrikasına gittiğimde tatil oluğu için bekçileri korkarak atölyeye almıştı) Forumda kendi karavaını imal etmeye çalışan arkadşlarımızın inceleyip fikir almaları için önemli bir kaynak olduğunu düşünüyorum, paylaşımınız için teşekkürler..

Sayın Drases evet inceledim ve moralim bozuldu ;) adamlar aşmış olayı, bu sebepledir yaptıkları karavanlar marka oluyor eski modelleri bile bizde prim yapıyor.

ızledıkce ne kadar ah........ cektıgımı bılemessınız. gordugum teknolojı kurulu sıstem karsısında dumura ugradım. teknolojıden vazgectım, ıhtıyacımız olan techızat ve edevatları temın edebılmek ıcın bıle gokyuzune merdıven dayamaktayız herbırımız . kımı arkadasımız ocaktı,dolaptı kılıt tı menteseydı vıdaydı dubeldı kımı arkadaslarımızda kontraplak alacagım ama gercek su kontrasımı gercek paslanmazmı gercek yanmaz malzememı dıye kıvranıp duruyoruz . bızde halen faalıyet gosteren bır kac yapımcıların halını de hasbelm kader gordum onlarda bızden pek farklı degıl dısarıdan temın etmek gıbı bır benzerını yapabılmek gıbı en azından benzetebılmek gıbı cabalar ıcerısınde tırmaladıklarına sahıt oldum. ne dıyelım vermemıs mabut ne yapsın mahmut. mantıgımız olculerınde en duygusal butcemızın elverdıgınce en ıyıyı aramak gerekıyorsa oturup yapmak gıbı bır gayret ıcıne kendılıgımızden ıtılmedıgımız kanaatındeyım. kıstırıldık dayatıldık ve kusatılmıslık gordugumuzden olsa gerek .bu da kadere boyun egmek mı ne dersınız.
saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri