Arazi Araçlarına Portal Aks Yapımı (İmal Etme)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 4WD Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 210
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,834

Etiketler



Ynt: Arazi Araçlarına Portal Aks Yapımı (İmal Etme)

xkirpix' Alıntı:
merhabalar
portal aks ile ilgili görüşlerini belirten dostlara selamlar. Bir makine mühendisi ve offroad tutkunu olarak araçlara yapılan kupa yükseltmesini , yay ve amortisörler den yapılan yükseltmeleri 60 km nin üzerindeki hızlar için güvenli olmadığını düşünüyorum.fabrika mühendisliğinin açısal moment ve merkezkaç hesaplarının üzerinde yapılan değişikliklerin risklerinin çok yüksek olduğunu düşünerek doğru bulmuyorum. Bu nedenle araçların orjinal tasarımlarını ve güvenlik ekipmanlarını bozmadan araçların nasıl yükseltilebileceğinin cevabının da portal aks olduğuna inanıyorum. bunun üzerine cherokee ve L200 üzerinde proje geliştirmelerimi tamamladım. aralık 2012 itibarı ile ilk üretimler yapılarak 6 ay boyunca bütün şartlarda test edilerek test onayı alınacak. test onayından sonra sanayi bakanlığı onayları alınacak. umarım 2012 yılının 2. yarısında her model ve marka için kademeli olarak TSE belgeli portal akslar herkesin beğenisine sunulacak.
patent konusuna gelince bu ürünün patentini almak mümkün değil. ürün üretilecek birileri kopyalayacak müşteri hangisini beğenirse onu alacak. tabi herzaman olduğu gibi bunu ilk üretenin araştırma geliştirme ve proje maliyetleri ilk üreticinin zarar hanesine yazılacak.


selamlar
Mesut Kılınçarslan

hayırlısı olsun merakla bekliyoruz kolay gelsin....
 




Ynt: Arazi Araçlarına Portal Aks Yapımı (İmal Etme)

4WD' Alıntı:
Muteşem hatta muhteşem ötesi. Yüksek tork oranlı cer dişli sistemi. İmza yine Rusya menşeili.
Tork sağlıyacağından şüpem yok bizim traktörün ön sistemiyle aynı ses çok fazla oluyor arazi aracında hiç çekilmez :smiley:
aynı sistem gene pazarlarda ucuza satılan küçük şarjlı vidalama larda var 6 voltluk motordan sonra bu sistemi 3 kere ard arda sıralamışlar enson tornavida ağzı mükemmel kuvvetli seside bir okadar fazla şöyle bir teori oluştu nekadar çok dişli okadar çok ses :smiley: peki unimoglarda neden portal aks terse çalışır sizce çok basit geri yüksek hızda dönen akisde tork yoktur bunedenle zarar görmez akisden aktarma tek büyük dişliyle olup torkun portal içinde meydana gelmesi sağlanmış iki dişli olduğu içinde ses yok. sonuç ruslar yapamamış almanlar yapmış :smiley:

84270121c0d1
 

Ynt: Arazi Araçlarına Portal Aks Yapımı (İmal Etme)

Sevgili arkadaşlar konuyla hiç alakam yokken konu başlıklarında gezninirken gözüme takıldı ve tek tek bütün konuyu okudum.1990 yılında liseyle üniversite arasında 4 ay gibi bir süre Pankurt redüktör ve dişli çark fabrikasında çalıştım.Burada nerdeyse türkiyede üretilen bütün araba fabrikalarına şanzıman.,yağ pomba ,ayna mahruti ve özel sipariş redüktör sistemleri yapıyorduk.bazı arkadaşların dediği gibi dişli ve redüktör sanayide tornacıya yaptırılacak bir iş değildir .ha sabit bir makina için yaptırılabilir,en fazla dişli kırar yatak ,rulman bozulur, yenisi yaptırılır.Fakat kendimizin ve çocuklarımızın bineceği bir araca sana yide tornacıya yaptırılmış bir sistem takamayız.çünkü redüktör ve dişli işi mühendislik işidir.Dişlileri milleri rulmanları hazır satılan türlerden bulabiliriz,fakat redüklerdeki en önemli faktörlerden biride dişli mil ve yatakların takılacağı gövde kısmıdır .BÜtün bu saydığım parçalar özel malzemelerden yapılır ve hepsi ayrı ayrı ısıl işlemlerden geçirilir.size şöyle bir örnek vereyim benim çalıştığım makinada dişlilerin son yüzey taşlamalarını yapıyordum ve tolerans aralığımız% 0.2 % 0.4 (mm olarak binde 2 ,binde 4) aralığı idi binde 5 gelenler direk hurdaya gidiyordu.sanayide bu oranları ve ısıl işlemleri yakalamak çok zor.siz siz olun aman sanayide yaptırdık taktık demeyin.uzun vadede astarı yüzünü geçer.varsa orjinali tüm testleri yapılmış onaylanmış onlar takalım ..herkese saygılarımla....
 

Ynt: Arazi Araçlarına Portal Aks Yapımı (İmal Etme)

Almanın yaptığının muhteşem olduğunu kabul ediyorum ama Rus bunu kendi atölyesinde kendi yapıyor çokta mükemmel sonuç alıyor :smiley: http://www.pirate4x4.com/forum/mercedes/840928-custom-portal-axles-self-made.html
 

Ynt: Arazi Araçlarına Portal Aks Yapımı (İmal Etme)

Arkadaşlar resim çok net değil ama yakında portal Patrol sahalara çıkar...


selamlar

IMG00453 20130119 1508


IMG00454 20130119 1512
 







Ynt: Arazi Araçlarına Portal Aks Yapımı (İmal Etme)

Allahını seven ilgilendiği konuya takip nokta virgül yazmasın.her yazılan karakter için sistem mail yolluyor.haberdar et i seçin bizide şişirmeyin bizahmet.takip yazanlar yüzünden sitede konu takibinden soğuyacaz
 



Ynt: Arazi Araçlarına P konuortal Aks Yapımı (İmal Etme)

Alanyada bu konuda çalışmalar yapılıyor irtibata geçerseniz konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz

tel: 0539 231 08 61



http://b1302.hizliresim.com/16/r/kdwm6.jpg
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,498
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst