merhabalar
portal aks ile ilgili görüşlerini belirten dostlara selamlar. Bir makine mühendisi ve offroad tutkunu olarak araçlara yapılan kupa yükseltmesini , yay ve amortisörler den yapılan yükseltmeleri 60 km nin üzerindeki hızlar için güvenli olmadığını düşünüyorum.fabrika mühendisliğinin açısal moment ve merkezkaç hesaplarının üzerinde yapılan değişikliklerin risklerinin çok yüksek olduğunu düşünerek doğru bulmuyorum. Bu nedenle araçların orjinal tasarımlarını ve güvenlik ekipmanlarını bozmadan araçların nasıl yükseltilebileceğinin cevabının da portal aks olduğuna inanıyorum. bunun üzerine cherokee ve L200 üzerinde proje geliştirmelerimi tamamladım. aralık 2012 itibarı ile ilk üretimler yapılarak 6 ay boyunca bütün şartlarda test edilerek test onayı alınacak. test onayından sonra sanayi bakanlığı onayları alınacak. umarım 2012 yılının 2. yarısında her model ve marka için kademeli olarak TSE belgeli portal akslar herkesin beğenisine sunulacak.
patent konusuna gelince bu ürünün patentini almak mümkün değil. ürün üretilecek birileri kopyalayacak müşteri hangisini beğenirse onu alacak. tabi herzaman olduğu gibi bunu ilk üretenin araştırma geliştirme ve proje maliyetleri ilk üreticinin zarar hanesine yazılacak.
selamlar
Mesut Kılınçarslan