Araç Üstü Çadır Kampçıları ( Cartop Camper ) Buraya...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cartop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 185,512
Ynt: Araç Üstü Çadır Kampçıları ( Cartop Camper ) Buraya...

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
e onun icin bizde 1000liraya buradan alıyoruz
bu arkadaşlar neyi tartışıyor anlamadım

Klawyene sağlık heytemcan..

Etiketler

Ben bu karavan ve kampçılık olaylarından pek fazla anlamam ama karavanlar ile her araziye çıkılamadığından konaklanacak alanlar daha daralıyor sanırım ki.Ama 4*4 araçlar ile çıkılabilen araziler genişletilmiş olsa da bu sefer de kamp olayı zahmetli oluyor,çadır kur,sök,masa sandalyeleri indir bindir,her taraftan fışkıran mutfak malzemeleri,ara tara bulama,yemek yapacak alan darlığı,rahatsızlığı..Giyim eşyalarının düzensizliği...En başta tuvalet sorunu...Bu arada uzun süreli kamp yapanların duş olayını nasıl hallettiklerini de bilmiyorum.

Şahsen benim 4*4 aracım olsa çadırla hiç uğraşmaz araçta uyurdum :smiley:

yahu kayhan abi ben dagcı deglimki.kampcyım.en ucuz en max cozum bu
italyada almak istedim 1500 euro.bide nakliyesi var

lizz' Alıntı:
2200 euro yu çadıra vereceğime üzerine azıcık daha koyar karavan alırım ben yaaaaa :p :p

arkadaşlar üzerine azıcık koyup alacağınzı karavanı ne ile çekeceksiniz , veya bizim çıktığımız dağlara yaylalara,veya standart araçların ulaşamayacağı yerlere nasıl gireceksiniz ben bunların hesabını çok yaptım ,sonra çadıra geçtim ,en rahat kısmı tek başınıza yetebilmeniz ,karavan ile yaşıyacağım problemler araçüstü çadıra göre çok fazla ( park yeri , bir sürü donanım ,istediğm yere dağ tepe,ulaşama ,daha yavaş seyir sürati ,yakıt artması vs vs ) yani bu dedikleriniz bu şekilde olmuyor ,önce kullanmak lazım yorumunu sonra yaparsınız saygılar

Karavancılık ile offroad farklı şeyler. Kıyaslamak doğru olmaz. Araç üstü çadırda da 30 gün kalamazsınız (kalırsınız da zor olur :smiley: biraz) ama karavanla gidemeyeceğiniz yerlere gidersiniz. Karavanla her yere gidemezsiniz, ama kaldığınız yerde olduıkça konforlu bir kamp yaparsınız. Ama birisi de çıkar 'karavana 40-50 bin TL vereceğime biraz daha üstüne koyar yazlık ev alırım' diyebilir.
Araç üstü çadırla 5 mevsim çadırı da pek kıyaslamamak lazım. Bu da off road ile dağcılığı kıyaslamak olur. Bunların hepsi farklı ihtiyaçlara hitap ediyor bence.

CİNCİN' Alıntı:
Karavancılık ile offroad farklı şeyler. Kıyaslamak doğru olmaz. Araç üstü çadırda da 30 gün kalamazsınız (kalırsınız da zor olur :smiley: biraz) ama karavanla gidemeyeceğiniz yerlere gidersiniz. Karavanla her yere gidemezsiniz, ama kaldığınız yerde olduıkça konforlu bir kamp yaparsınız. Ama birisi de çıkar 'karavana 40-50 bin TL vereceğime biraz daha üstüne koyar yazlık ev alırım' diyebilir. Araç üstü çadırla 5 mevsim çadırı da pek kıyaslamamak lazım. Bu da off road ile dağcılığı kıyaslamak olur. Bunların hepsi farklı ihtiyaçlara hitap ediyor bence.
Güzel bir açıklama teşekkürler :smiley:

cihanülker' Alıntı:
arkadaşlar üzerine azıcık koyup alacağınzı karavanı ne ile çekeceksiniz , veya bizim çıktığımız dağlara yaylalara,veya standart araçların ulaşamayacağı yerlere nasıl gireceksiniz ben bunların hesabını çok yaptım ,sonra çadıra geçtim ,en rahat kısmı tek başınıza yetebilmeniz ,karavan ile yaşıyacağım problemler araçüstü çadıra göre çok fazla ( park yeri , bir sürü donanım ,istediğm yere dağ tepe,ulaşama ,daha yavaş seyir sürati ,yakıt artması vs vs ) yani bu dedikleriniz bu şekilde olmuyor ,önce kullanmak lazım yorumunu sonra yaparsınız saygılar

Bu konularda çok fazla bilgim olmasa da ülkemizde çoğunluğun gelir düzeyinin pek de iç açıcı olmadığından yola çıkarak ve de kişisel olarak karavancılığın bana daha uygun olacağını düşündüğümden yazmıştım o cümleyi.Niyetim karavancılık ile kampçılığı kıyaslamak değildi aslında.Çeşitli yerlerde 50-100 tl'ye çadırlar alınabildiğini okumuştum ve 2200 euro yu duyunca şaşırdım doğal olarak.Ekonomik düzeyi iyi olan ve sık kamp yapan kişiler için sorun olmaz elbette,pratikliğine bakar ve alır.Çadır kurmadım ama kuranları izlemişliğim var.Elbette araç üstü çadırlar az yorucu ve daha pratik muhakkak.Ama bir taraftan kampçılığı tercih eden insanların genel olarak tatilini daha ucuza getirmek isteyen çoğunluktan oluştuğunu düşünürsek, araç üstü çadır fiatlarının çoğunlukça pahalı bulunması da doğal olsa gerek.Eleştiriler,ürünün kullanımı,pratikliği gibi konularda yapılmıyor zaten,eğer dikkat edilirse....Eleştiriye uğrayan ya da tepki duyulan fiatı oluyor.Bu tür çadırlar 10-15 yıl sonra kabul gören fiatlara düşecek bu gidişle anlaşılan.Genelde tüketim piyasası öyle olmaz mı?Kampçıların çoğu zaten halinden memnun,çadırını yere kurup yatmayı seviyor.Bu tür çadırları alanların çoğunluğu sanıyorum ki ya eşleri ve ya çocuklarının güvenliklerine ilişkin tedirginliklerini en aza indirme maksatıyla alıyorlar ya da hayatının çoğunu kamp yaparak geçiriyorlar.Sene de bir,iki gününü kamp yaparak geçiren orta direk aile için lüx kaçar...Neyse..Bunlar sonuçta kişisel tercih meselesi bana göre..Herkesin tercihleri farklıdır.Kimi vardır,konfor için parayı harcar.Kimi de vardır,paradan tasarruf için konfordan kırpar.Herkesin önceliği farklı.Bizim de topraklarımızdan petrol fışkırsa da,milletçe böyle şeylerin hesabını yapmaktan topluca kurtulsak ;D ;D

bu cadir isinin dogrusu ne olacak bilmiyorum ancak ne zaman taktirdigim zaman anlarim ne ne kadar ve nerde olacagini hayirlisi

Merhaba
Sizde alın benim aracım gibi bir araç,hem dağ tepe dolaşın hemde içinde yatın ;D ;D ;D

IMG00034-20100826-1901.jpg

Başka bir konuda da yazdım buraya da kopyalayayım.

2001 yılından beri teknik dağcılık ve kampçılık yapan bir arkadaşınız olarak biraz nacizane bilgilendirmek istedim bilmeyenleri.
çadırlar çok güzel ancak çadır dendiği zaman çok önemli bazı kriterler devreye giriyor,
Bunlardan ilki ve en önemlisi Çadırların kaç katman olduğu, eğerki çadırı plastikten yapmıyorsanız tek kat hangi kumaş olursa olsun su ve ısı geçirir, (katdan kastım membranlar arasındaki hava boşluğu minimum 5cm)
bu nedenledir ki dağcılık çadırları 3 mevsimdem başlamak üzere muhakkak 2 kat yapılırlar, ilk kat yaklaşık 1000mm su sütununa sahip olur 2. kat yani dış katman ise 3000mm den başlar 10.000 mm e kadar su geçirgenlik değerine çıkar (bunlar cm kare başına düşen yağış miktarının hesaplarıdır, yanlış anlaşılmasın)
dış katman ve iç katmanı birbirinden ayıran yani arada hava boşluğu sağlayan ve iç tentenin dış tenteye değmesini engelleyecek alüminyum yada fiber pol sistemleriyle donatıllmışlardır,
tecrübeyle sabittir northface çadırlar bile katmanlar birbirine değerse yağmur en iyi ihtimalle soğuk geçirirler.
Bu nedenle tek katlı bir çadır sizi doğada hem birhayli üşütecek hemde ıslatacaktır ve gece duvarlarına değmemek için partnerinizin üzerine çıkacaksınızdır.
2. olark içeride kulanılan pollerin yapısı çok önemlidir, poller kırılmayacak kadar esnek, fırtınada eğilmeyecek kadar sağlam olmalıdırlar, aksi taktirde bu araç üstü çadırlarda gördüğümüz alüminyum poller ciddi bir fırtınada eğilecek hatta kırılacaklardır. en iyi ihtimal küçük bir fırtınada perçin yerlerinden zayıflayacaklardır)
Fırtınaları ve çadır bezini paraşüt gibi kullanarak poller üzerine uyguladığı baskıyı hafife almayın.
korunaksız biyerde (aracın üstü) her yandan rüzgar alan 2.5 metreye 1.5 metre genişliğindeki bir çadır çok yüksek değerlerde rüzgar basıncına maruz kalır.
bu yüzden eğerki bu çadırları alıyorsanız, ciddi kış günlerinde kullanmamanızı tavsiye ederim, yoksa geceniz belkide tatiliniz burnunuzdan gelir,
yaz günleri (ve kış günleri) içinse diğer bir faktör devreye girer çadırın nefes alabilirliği,
bunda kastım pencere olması değil, kumaşın nefes alabilirlik değeri, eğer nefes almayan yani kumaş altına yerleştirilmiş ekstra bir membrana sahip olmayan bir çadırdaysanız sabaha kadar azınızdan çıkacak olan su buharı sizi sabaha karşı sırılsıklam yapmış olacaktır, su buharı çadırın içine yapışır ve 2 saat sonra damlamaya ve yanlardan akmaya başlar çadırın içine, yazın ise saat sabah 6 yı geçirirseniz içeride bitersiniz.
üzerine güneş vurmasıyla birlikte , çadırın içerisi yaklaşık 50 derece civarlarına çıkar (geniş zaman kullanıyorum ama çıkıyor diyim)
ve bir önceki gün ne kadar yorulmuş ne kadar bitkin olursanız olun o sıcağa saat 6:30 civarına kadar tahammül edebilirsiniz.
ayrıca piyasada satılan çadır bezleri güneş aldıkları durumda çadırın içerisini kokutmaya başlar bu koku da kullanılan boyanın ve hammaddenin güneş ile birlikte erimesinden kaynaklanan kokudur ve kanserojendir.

Bu nedenle çadır alırken ve kullanırken gerçekten dikkat edilmeli, muhakkak havalandırılmalıdır.
Bir ek daha hangi çadır olursa olsun hava sıcaklığı eksi değerlere düştüğü zaman muhakkak uyku tulumu kullanmanız gerekir aksi taktirde çok tehlikeli durumlarla karşılaşılabilinir, hipotermi en kolay uykudayken insanı etkiler, eğer uyku tulumunuz yoksa ve bu çadırlardan birinde soğuk bir ortamda kalmak zorundaysanız muhakkak 2-3 saatte 1 kaynar birşeyler içmeyi ihmal etmeyin. unutmayın Dağcı (insan) içten ısınır.

Ben bir pickup kullanıcısı olarak şöyle birşey düşündüm aracımın arka kasası 138cm boyunda ve 150cm eninde. 138cm olan kısmın üzerine katlanır bir platform yaparak bu uzunluğu 205 cm civarına çıkarabilirsem piyasada 200 ile 400 lira aralığında satılan onlarca çadır alternatifinden iyi bir markanın 3-4 mevsim kullanıma uygun dağcılık çadırını alıp üzerine kurabilirim, bu çadırların boyutları 205cmx150 cm olanları mevcut, 2 kişinin rahatlıkla sığabildiği ölçüler.
Hem inanılmaz ucuz hemde yukarıda saydığım kriterlere uygun beni üşütmeyecek ve yağmur almayacağına emin olduğum fırtınaya dayanıklı bir çadır kullanmış olurum böylece
Pick-up kullanmayanların ise araç üstü çadır almak yerine aracın üzerine koyacakları katlanır bir platform üzerine tercihlerine ve istediği büyüklüğe istediği mevsimsel özelliğe göre alacakları profesyonel bir çadır hem daha ucuz hem daha portatif hem daha hafif hem daha sağlıklı ve dayanıklı olacaktır.

Bir fikir olması açısından katkıda bulunayım dedim.

Görüşmek üzere.

Önceki sayfalarda yazan dağcı arkadaşın anlatmak istediği buydu sanırım ama biraz sert bir dille anlatmış gibi geldi bana.
Biz dağcılar için en önemli malzeme her zaman çadır olmuştur ve en pahalı ekipmanlardan biri olduğu için ve bu işe öğrencilik zamanında üniversite klübünde bulaşıldığı için parasızlıktan en uygun fiyata en iyisini nasıl alabilirim diyerekten baya bi araştırma yapılır ve en sonunda bir çadıra ulaşılır. O çadırla türlü faliyetler yapılır ve yapılan faaliyetler genelde 4.000 metrenin üzerinde gerçekleşir.
Bu arazilerde de bildiğiniz gibi ortam oldukça sert, belki de off-road'u da sanki o sert coğrafyada geçecekmiş gibi kabul ediyor olabiliriz (hata)
Ancak o kadar araştırıp okuyup deneyimleyip, everest son kampta 8000m yükseklikte bir insanın maksimum 6 saat oksijen desteksiz hayatta kalabileceği death-zone diye tabir edilen bir arazide 180 km's hızda esen rüzgar ve -50 derece gibi bir hava sıcaklığında ayakta durup sizi sıcak ve kuru tutması için üretilmiş bir çadırı bile 2000 euroya alabiliyorken bu çadırlara bu parayı vermek bizlere anlaşılamaz geliyor haliyle.
O nedenle bir alternatif, ucuz ama daha sağlıklı bir yöntem üretmeye çalıştım kendimce, ama tabi biz memnunuz bi sorunumuz yok diyorsanız bilemem :smiley:
Alternatif olarak aklınızın köşesinde bulunsun.

Saygılar.
Mert

Konuyu daha önce okumuştum ama ondan sonra baya ilerlemiş.Arkadaşların yazdığı şeyleri tekrarlarsam kusura bakmayın.Araç üstü tentenin bana göre artıları çok fazla ama kriterler belli bayan olmayacak ve kış olmayacak,yani amaç doğada olmaksa biz erkeklarin gendelde pek sorunu olmuyor hele ki bu siz ofroad çular ve kampçılar için.Araç üstü tenteye baktığımıza göre herkesin aracı var demektir,eski kampçı olarak dağa çıkacam ve yanımda araç olacak bundan daha güzel bir şey düşünemiyorum,sırf şekerlerin ağırlığını azaltabilmek için az şekerli çay içmeye başlamıştım,bunu yalnızca dağa çıkarken diliniz dizinize değdiğinde hissedebilirsiniz.Aklıma esen herşeyi alabilirim.
Ama araç üstü tentenin bana göre sınırları yukarda söylediğim gibi ve kişiye göre de değişir.Benim bulduğum en uygun çözüm hobilerinden feragat etmeden tabi ki, remorktur,uzun ve geniş olmayan bir remork bu işin köklü çözümüdür.Hatta araç üstü tentenizi ona bile uyarlayabilirsiniz.

Bu remork kısa ve biraz yüksek olması şart,gittiğiniz heryerden gelir,çektiğiniz için aracınıza yükte vermez.Ben şu anda aracımın arkasına takılacak bir remork yapıyorum ama ofroad için değil,aracımla yaylalara çıktığımda,su kenarına gittiğimde hobilerimin devam etmesi amacıyla.
Ben sizin yaptığınız sporu yapanlara her türlü doğa sporunu sever ve yapar gözüyle bakıyorum böyle olunca bana göre remorkunuzun fonksiyonelliği çok önemli arkanıza küçük bir bot,küçük bir kros motor(yolun patikaya düştüğü yerde),tab ki yemek yemek...

Bunun için bana göre en uygun remork türüde bu,ama siz yaparsınız ama askeriyeden çıkma alırsınız(onlarda ki amerikandır ve çok sağlam)

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

backtrax5.jpg

backtrax7.jpg

backtrax9.jpg

Tent Setup 6.jpg

bu cadir fiyati nedir bilgiverirmisiniz bn cep verim ordan konusalim 532 614 8202 şimdiden tesekur ederim

Herkesin önceliği farklı.Bizim de topraklarımızdan petrol fışkırsa da,milletçe böyle şeylerin hesabını yapmaktan topluca kurtulsak ;D ;D
[/quote]

doğrudur, herkesin önceliği farklıdır. ;) kimi kamp yapmak ister, kimi karavanıyla konforlu bir şekilde dolaşmak, kimi mangal yapmak, kimi dağcılık yapmak, kimi off-road yapmak ister. ama herkesin ortak isteği doğada olmaktır. ;)
bir gerçek vardır ki bizim topraklarımızda petrol bolca var fakat onu çıkartacak delikanlı yok..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

SON KONULAR

Geri