krasavchik
Ana Kamp
hemen oraya bir çentik attım. teşekkürlerBurada güzel bir gezi var aslında
всё будет хорошо!
evet görmemiştim.Yazarken düşündüm, gerçekten görmediniz mi diye bu geziyi! Bu orta asya ve sizin de dediğimiz gibi Rusya'da Baykal gölü civarlarına meraklıyım bende biraz. Bu yüzden bulduğum bütün yazıları okumayı çalışıyorum. Gezilerle ilgili bir kaç Rus sitesinde kaydım da vardır
всё будет хорошо!
ben iyi gaz veririm. bir ara 35 bardak çay, oturacak bir tabure bulup konuşalım. ikna olacaksınız.Arif Bey ve ailesinin gezisi muhteşemdi. Ama o kadar cesaret bende yok....)
Ynt: Arabayla Tek Başına Hatay'dan Posof, Gurcistan, Rusya Vladikavkaz Volgograd, Samara, Rostov Na
Rotamız yaklaşık 8000 km ve aşağıdaki gibi oluştu. Hataydan gidişte posof türkgözü sınır kapısından çıkıldı, rusyaya vladikavkazdan girilip çıkıldı, gidişte pyatigorsk elista volgograd saratov samara güzergahı kullanıldı ama dönüşte saratov rostov na donu pyatigorsk güzergahı tercih edildi. Dönüşte gürcistanda batum tercih edildi ve trabzondan gümüşhane sivas pınarbaşı kahramanmaraş ve hatay şeklinde rota bitti.
Ekli dosyayı görüntüle 511245
Gürcistan devleti içinde iken KESİNLİKLE Abazya tarafına geçme.Selamlar. Ben de arabamla Elazığ’dan krasnodara gideceğim. Sochi üzerinden gitmeyi planlıyorum. Bu konuda Abaza’yadan geçiş sıkıntılı falan dediler. Bilgisi olan bar mı ?
Bu rota için aracınıza yeşil sigorta yerine sadece GÜRCİSTAN ve yine RUSYA için geçerli olan iki ayrı sigortayı yaptıracaksınız pratikte uygulama böyle.Çok para tutmuyor.Türkiyeden Gürcüye arabanızla geçiş çok kolay ve geçer geçmez hemen sigortanızı yaptırın yoksa trafik polislerinden ceza yersiniz.Gürcüden Rusyaya arabanız ile geçmeniz aslında çok kolay ama doldurulması gereken üç ayrı evrak var ben bu evrakları doldurabilmek için tam 8 saat uğraşmıştım.Rus kapısından girince biraz ileride sigorta acentaları var aracınızın sigortasını orada yaptırırsınız.Bu rotadaki geçişleri nasıl yaptınız ? Ne gibi evraklara ihtiyacımız var ? Ben yeşil sigorta yaptırıp, Rusya vizesi alıp (eğer nisandaki görüşmede vize sorunu çözülmezse) gideceğim bunlar yeterli olur mu ? Teşekkürler
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu rota için aracınıza yeşil sigorta yerine sadece GÜRCİSTAN ve yine RUSYA için geçerli olan iki ayrı sigortayı yaptıracaksınız pratikte uygulama böyle.Çok para tutmuyor.Türkiyeden Gürcüye arabanızla geçiş çok kolay ve geçer geçmez hemen sigortanızı yaptırın yoksa trafik polislerinden ceza yersiniz.Gürcüden Rusyaya arabanız ile geçmeniz aslında çok kolay ama doldurulması gereken üç ayrı evrak var ben bu evrakları doldurabilmek için tam 8 saat uğraşmıştım.Rus kapısından girince biraz ileride sigorta acentaları var aracınızın sigortasını orada yaptırırsınız.
yeni farkettim. çizdiğiniz rota en hızlı rota. benim tercihim türkgözü, borjomi, tiflise 10 km kala sola ayrılan ve kazbek, stepansminda dan geçen ve vladikavkaz, pyatigorsktan krasnodara devam eden yol olurdu. en azından haziranda ben bu yoldan geçeceğim. gürcistan girişinde ve vladikavkaz girişindeki sigorta acentelerinden sadece o ülke için sigorta yaptırın. bana kalsa kaskoya da zeyl yaptirıp kalacağınız süre kadar kasko yurtdışİ güvencesi ve mutlaka sağlık sigortası yaptırın. lütfen yola çıkıştan itibaren de yeni başlık açıp herşeyi paylaşın. uzun süredir vizeden dolayı gidip gelen yok. rus sınırındaki evraklar ilk mesajlarda var, çıktı alıp. benimkilere bakarak doldurun. vladikavkazdan sim kart alın. beeline highway tarifesi size uyar. internet var huzur var
yeni farkettim. çizdiğiniz rota en hızlı rota. benim tercihim türkgözü, borjomi, tiflise 10 km kala sola ayrılan ve kazbek, stepansminda dan geçen ve vladikavkaz, pyatigorsktan krasnodara devam eden yol olurdu. en azından haziranda ben bu yoldan geçeceğim. gürcistan girişinde ve vladikavkaz girişindeki sigorta acentelerinden sadece o ülke için sigorta yaptırın. bana kalsa kaskoya da zeyl yaptirıp kalacağınız süre kadar kasko yurtdışİ güvencesi ve mutlaka sağlık sigortası yaptırın. lütfen yola çıkıştan itibaren de yeni başlık açıp herşeyi paylaşın. uzun süredir vizeden dolayı gidip gelen yok. rus sınırındaki evraklar ilk mesajlarda var, çıktı alıp. benimkilere bakarak doldurun. vladikavkazdan sim kart alın. beeline highway tarifesi size uyar. internet var huzur var
kurallara uyun, evrakınız tam olsun. polis heryerde durdurur evrakı verin eksik yoksa sorun çıkmaz.
iyi yolculuklar şimdiden
Sent from my MI 6 using Tapatalk