Arabayla Balkanlar Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozgyildir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,360

Etiketler
Ynt: Arabayla Balkanlar Turu

makedonyada mayis ayinda hava genelde cok guzel olur.ohride kaonklama dusunurseniz merkezde bulunan pansiyonlarimiza bekliyorsuz .ayser_oh@hotmail.com adresinden bize konaklamak ve rezervasyon hakkinda bilgiler alabilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar,

ben eşim ve 2 yaşındaki kızım ile birlikte aşağıdaki gibi bir tur yapmayı planlıyoruz biz vize derdimiz yok kendi aracımla sırasıyla Selanik (1 Gece) - Üsküp (1Gece) - Novi Pazar (1 Gece) - Budva (2 Gece)- Dubrovnik planlıyoruz.

sormak istediğim yaptığım mantıklımı gidiş ve dönüş toplam 3000 KM yol yapıcam ve güzergah yorucu mu yoksa başka nasıl bir seçenekler olabilir hem deniz tatili hemde kültür birleşik olsun istedik.

şimdiden teşekkürler..

merhaba msce2003
yunanistandan üsküpe geçmek mantıklı ama özel bir sebebiniz yoksa novi pazarı dolaşıp budvaya gitmenize bir anlam veremedim.yerinizde olsa idim (eğer ki oncelıkle selanikten üsküpe gecmem gerekiyorsa)gostivar-lac-lezhe-shröder-bar-budva oradanda adriyatık manzarası ile kotor ve dubrowniğe gecerdım.Aynı güzergahı farklı rotadan esım ıle yapmıstık,yol detayları forumda zaten var,sormak ıstediğiniz sorular varsa yardımcı olmak ısterım

Merhaba Özgür bey,

öncelikle erken cevap için teşekkür ederim. novi pazar dolaşmamızın sebebi Ohrid - Tiran yolunun çok kötü olduğunu ve uçurum olduğunu duyduk bu yüzden birde biz novi pazarlıyız hazır dolaşıyoruz akrabalarıda görelim dedik :smiley: ama yollar konusuunda ne dersiniz tercih ettiğim güzergahlarda yollar nasıl duraklamalar molalar yapabilrimiyiz ? 2 yaşında kızım olacağı için yanımda duraklama yapmam gerekebilri ?

merhaba msce2003
İsminizi bilebilseydim size hitap etmem daha kolay olurdu :smiley: msce2003 yazmak biraz garip geliyor işin doğrusu.Neyse konumuza gelelim. Balkan turumuzu anlattığım sayfamdaki yol resimlerınde de anlaşılacağı üzere, makedonyaya girdikten sonra geniş yollar bulmak çok da kolay değil.İster novi pazar yolundan gidin ister tiran yolundan bütün yollar aşağı yukarı aynıdır.Ama öyle anlatıldığı gibi uçurumlu yolları şahsen biz görmedik.Uçurumlu yol görmek istiyorsanız (bilmem hiç geçtiniz mi) Antalya gazipaşadan Anamur-Silifke yolunu bir deneyin derim :smiley: Yollar sizleri korkutmasın. Zaten Yunanistanı çıktıktan sonra hız yapabileceğiniz yol yok.Karadağdan sonra her ne kadar Adriyatik boyunca ilerlesenizde hırvatistan yolları daha geniş ve güzel.Karar yine de sizin ama uzun araştırmalar sonucu çizdiğim rotadan gitmenizi tavsiye ederim. Umarım düşlediğiniz kadar güzel bir geziniz olur.

Bu arada yol boyunca durup dinleneceğiniz yerler çok,mesela biz Elbasan'a girip pazarında bol bol alışveriş yapmıştık. Arnavut veya makedon insanları çok yardımseverler.Geziye çıkmadan önce beni en çok düşündüren yer Arnavutluktu ama gördüm ki yazılanlar hiç de doğru değilmiş,gidip görmek gerekiyormuş :smiley:

:smiley: Merhaba Özgür Bey,

Mert Çakıcı ismim ksuura bakmayın hiç farkında değilim nick name :smiley: verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim biz youtube 'den izlediğimiz ohrid - tiran yolu nedeni ile çok araştırmaya girdik eşim biraz bu konularda hassas uçurumlu yollar ve korumasız görünüyodu yol kenarlarındaki bariyerlerin olmayışı veya yetersiz oluşu belkide etkiledi.

mert bey
eşinizle tatile mutlu gidin mutlu gelin,ne yollar ne de yaşayacaklarınız engel olsun sizin mutluluğunuza.Bosnadan bal,yunanistandan ev yapımı şarap almadan,makedonyada kebabi,dubrownikte deniz mahsulleri yemeden gelmeyin sakın,buzdolabı mıknatıslarını da unutmayın :smiley:

telefon ile arayan ve yollar, gidilecek yerler hakkında bilgi isteyenlere elimden geldiği kadar ve zevk ile yardımcı olmaya çalışıyorum.Gideceğiniz yol planlamasında, hiç tanımasam bile sizlerle bazen saatlerce yaptıgımız telefon konuşmaları bana ayrı bir zevk ve gurur veriyor, umarım içinizdeki bu maceracı ruh hiç bitmez
özgür yıldırım
0533 7755956

Hocam maşallahınız var güzel bi program olmuş, Allah çoçuklar ile tekrarını nasip etsin. Bizimde içimizi mest ettin 13.07.2017 Balıkesir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.