Araba ile Istanbul - Yunanistan - Almanya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oztrk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,272

oztrk

Yeni Üye
Herkese merhaba,

Kısmet olursa 19 Mayıs öncesi araba ile Yunanistan- Makedonya... üzerinden Almanya'ya gitmeyi planliyoruz. Donusumuz ise 26 Mayıs en geç.

Bu tür bir yolculuğu daha önce tecrübe etmiş arkadaşlarımızın görüşleri benim için çok önemli.

1- Öncelikle vize konusu...

Vize için Yunanistan'a başvurmadan önce kosmos firmasına yazdım. Sağolsunlar hemen dönüş yaptılar. Ağırlıklı Almanya'da konaklayacaksanız Alman konsoloslugundan almaniz daha iyi olur dediler. Ben ilk giris Yunanistan'dan olacagi icin sorun yasamamak adina tercih etmistim halbuki. Bu isleri bilen bir uzman tanidik ile gorustum, Yunan'dan vize alalim dedi. Pasaportlari yeniledikten sonra hemen basvuruyu yapacagiz. Yunanistan'dan coklu vize alirsak bu yolculukta sikinti yasar miyiz, hangi ulkeler transit gecis icin vize ister ilk merak ettiklerim.

2- Gidiste pek vakit kaybetmeden dogrudan Almanya'ya ulasmayi hedefliyorum. Bir gunde 17 saat arac kullanmisligim var fakat Almanya mesafesi gozumde buyuyor acikcasi. Ikinci sorum geliyor; yolda konaklama gerekirse Makedonya ya da Bosna'da durayim diyorum. Yer onerebilecek var mi?

3- Bu rota uzerinden hareket ettigimde hangi ulkelerde otoyol ucreti vermem gerekir?

4- Yolda hangi ulkelerde, hangi dinlenme tesislerinde yemek yiyelim?

Herseyi size sormus gibi oldum ama diger konulari da okumaya basladigimi belirtmek isterim. 2 hafta surem kaldigi icin ancak yetistiririm diye tahmin ediyorum.

Herkese simdiden tesekkurler.
Osman Ozturk

Etiketler
Ynt: Araba İle Istanbul - Yunanistan - Almanya

Merhaba, benzer yollardan 2 kere bende almanyaya gittim tecrübelerimi sorularınıza göre aktarayım
1. çok girişli vize şart ama tek girişde verirlerse yunanistandan feribotla italyaya geçerekde almanyaya ulaşabilirsiniz tabii dönüşte aynı olmak şartıyla
2. çok girişli vizeniz olursa başka bir vizeye ihtiyacınız kalmaz
3. konaklama, direk gitmeyi düşünüyorsanız bosnada yapmanız zor olur çünkü yol üstü değil, üsküp-istanbul 800 km uzaklıkta konaklama için yakın derseniz belgrad tam yolun yarısı diyebiliriz
4. yunanistan-makedonya-sırbistan-hırvatistan otoban parası alır. slovenya-avusturya-macaristan vinyet ister. almanyada herhangi bir otoban ücreti yok
5. makedonyada yemek yiyebilirsiniz, belgrada gelmeden otoban üzerinde mc donalds var, diğer hemen hemen her yerdede benzincilerde değişik sandiviçler var, veyada kendi yiğeceğinizi yanınızda götürün ekonomik olur
6. normal yol yunanistan-makedonya-sırbistan-hırvatistan-slovenya-avusturya-almanya gibi görünsede, ekonomik olanı yunanistan-makedonya-sırbistan-macaristan-avusturya-almanyadır. tabii almanyanın neresine gideceğinizi bilmiyorum
7. yakıtlarınızı yunanistanda otoban dışında ucuza alırsınız, makedonyada farketmez, sırbistanda farketmez, macaristan-avusturya-almanyada otoban pahalıdır, slovenyada farketmez
aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz bir şey olursa, yardımcı olmaya çalışırım
şimdiden iyi yolculuklar

Ynt: Araba ile Istanbul - Yunanistan - Almanya

Öncelikle paylasim icin tesekkur ederim.
Son durumda arac islemlerini bitirdim. Bu tür bir ziyaret yapacaklar icin soyleyeyim ehliyet cevirme bir yillik 373tl, 15 gunluk yesil sigorta 180tl tuttu. Seyahat tarihinde degisiklik olursa Turing yetkilileri sigortayi guncelleyebileceklerini ilettiler.
Konuya donecek olursam; sevgili anstel,
Otoyol ucretleri icin Yunanistan'a giriste bilet alip cikista odeme yapacagim degil mi? Bizim eski sistem gibi yani. Diger ulkelerin istedigi vinyeti nasil aliyoruz acaba? Bir de gumruk nasil oluyor? Yani araci parkedip islemleri yaptırmak icin bir ofiste vb. siraya falan mi giriyoruz yoksa dogrudan araclarla siraya girip islemler gecis esnasinda mi yapiliyor. Bir de alisveris yaparsam bunun gumruk ucreti olusur mu? Hobicilige merak saldim, Yunan'dan diyelim ki bir quad aldim. Bunun tespitini vs. kim, nasil yapiyor da gumruk odememi istiyor?

Merhaba, yunanistan, makedonya sırbistan ve hırvatistanda otobanda giderken gişelere nakit ödeme yapıyorsunuz. Vinyet olan yerlerdede ülkeye girişte veya girdikten sonraki ilk benzin istasyonlarından almanız gerekli. Gümrük ödemede bilebildiğim kadarıyla göze batmayan veya gümrük memurunun önemsemeyeceği, görmediğide diyebiliriz gümrük ödemezsiniz, alacağınız şeye göre değişir tabii
Yanınıza döviz bürolarından demir euro alın çok işinize yarar, euronun geçmediği yerlerde yakıtı kredi kartıyla alırsanız gereksiz para bozdurma işiniz olmaz

5-10'luk kagit doviz goturmeyi dusunmustum ama demiri soylemeniz iyi oldu. Ben simdi yol planini detayli sekilde hazirlamaya basladim. Dusseldorf'a gidecegim icin Macaristan bana yaramadi:(

Bir de, Yunanistan'a girerken "nereye komsi" derlerse sakın "Makedonya" demeyin, "üsküp" deyin, "skopje" deyin, direkt "almanya" deyin, yoksa pis uğraşırlar. :D

Almanya ve konsoloslukun rumcasini ogreneyim ben:smiley:

Turkcell yurtdisi paketleri cok kazik, hat konusunda fikri olan var mi? Internet olmasi gerekiyor, mailleri takip edecegim cunku

oztrk' Alıntı:
5-10'luk kagit doviz goturmeyi dusunmustum ama demiri soylemeniz iyi oldu. Ben simdi yol planini detayli sekilde hazirlamaya basladim. Dusseldorf'a gidecegim icin Macaristan bana yaramadi:(

Düsseldorf'ta dönüş için aracınıza bakım yaptırmanız gerekirse mutlaka Murat Usta'yı arayın kendisi benim öz ağabeyimden öte birisidir. Selamımı iletin hatta büyük ihtimalle 20 mayısta bende yanında olacağım. kendisinin cebi +49 172 6296496
adresi ise Nikolaus knopp platz 5 Düsseldorf:smiley:

Ayrıca Almanyada yeni bir Vodafone hattı almak daha mantıklı çünkü Türkiyeyi ilk arama için 25cent her dakika için sadece 9 cent alıyor ayrıca 1 aylık limitsiz internet sadece 10 Euro.

Mehmet Bey cok yararli bilgiler bunlar da, galiba oradan hat alacagim.
Tesekkur ederim. Vizeyi yetistirmeye calisiyoruz simdi

Vize icin biraz gec kaldik, bakalim randevuyu kac gun sonraya verecekler

yolculuk için neler yapmam gerekiyor şimdi daha net ortaya çıktı.iyi bir ders programı olacak benim için takip :smiley:

Vizeye de basvurduk persembe, cuma gibi cikmasini bekliyoruz. Hayirlisi ile cikalim yola, izlenimlerimi paylasacagim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.