Ynt: Araba ile Istanbul - Yunanistan - Almanya
Epey oldu firsat olup da yazamadim. Yolda guzel bir uyku cekince donus yolculugumuz yaklasik 48 saat surdu, Hurriyet tesislerini begenmedim. Hemen oncesinde Sabah tesisleri vardi, daha iyi bir yer gorunumundeydi. Sirplar ve makedonlar tek kelime ile cok iyi karsiladilar bizi. Vinyet konusunda ise slovenya'da siniri gectikten sanirim 14km sonra Petrol isimli bir istasyon var. Gidis tarafindaki kapali, o yuzden yolun karsisinda, gelis tarafindakinden alabilirsiniz. Avusturya'da ise sanirim BP'den almistim. Alistiklari icin hello, merhaba dediginizde dogrudan vinyeti uzatiyorlar
Yunanistan'da otoyol ustunde benzinlik yok, cikip icerileri dogru giderek aliyorsunuz.
Euro her yerde gecerli yalniz Hirvat'tan cikarken 50euroyu kendi parasina cevirerek iade etti. AB disindaki ulkelerin otoyollarinda bozuk euro kabul etmiyorlar, kagitta ise sorun cikmiyor.
Slovenya'dan gecerken naneli bir bonibon almisim, donuste bulamadim, muthis bir tadi vardı.
Tax free olayini yapacak bir yer bulamadim, Yunan cikisindaki teyze de bunlara tex free yok deyip gecistirdi. Bunlar dedigi 110euroluk giyim, 150euroluk hobi urununun bataryasi, 90euroluk araba malzemesi.