Araba ile Istanbul - Yunanistan - Almanya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oztrk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,273
Ynt: Araba İle Istanbul - Yunanistan - Almanya

Çok şükür vizenin çıktığı bilgisini aldım, 2 aylık vermiş Yunanistan yani yaza da Yunanistan tarafları bizi bekler. Hayırlısı ile gidip dönersem izlenimlerimi paylaşacağım. Destek olan herkese teşekkürler.

Etiketler

Merhaba, eğer ilk defa vize alıyorsanız dikkat etmeniz gereken ayrıntılar var
1. vize çok girişlimi (mult)
2. 2 aylık olsa bile 15-20 gün konaklamalı olabilir
bunlara dikkat ederek hesabınızı yapın

Ynt: Araba ile Istanbul - Yunanistan - Almanya

Daha once shengen almistik, vize cok girisli ve 20 gun konaklamali verildi. Bizim seyahatimiz 10 gun sureceginden sikintimiz yok cok sukur. Degerli uyarilariniz icin de ayrica tesekkur ederim. Biraz uyuduktan sonra yola çıkacağız hayirlisi ile

Allah yolunuzu acik etsin merakla takip ediorum sizi. Simdiden hayirli yolculuklar

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Cok tesekkur ederim. Aslinda quadcopterim var, cok güzel goruntuler edinebilirim ama goturmemk icin zor tutuyorum kendimi. Bir terslik cikarsa ugrasmak istemiyorum. Ulkelerin havacilik kurallari farkli malum.

Schengen vizesi alinca seviniyoruz . Bkz humiliation

Lafim size degil aman yanlis anlamayin. Hayirli yolculuklar Almanya gezinizde

Kesinlikle katiliyorum. Adam elini kolunu sallayarak geliyor, biz 2 hafta ugrasip aliyoruz ancak

Cumartesi sabahi 05.00'te baslayan yolculugumuzun ilk etabi Pazar gunu 16.30 civari Dusseldorf hedefine ulasmamizla basariyla sonuclandi. Akilda kalanlar: Yunanistan=Turkiye? Makedonya sicakkanliligi; Sırbistan yol insaatlari ve batakliklar; Hırvatistan komsi muhabbeti ve gumrukte bekletilme; Slovenya'nin etkisiz eleman durusu; Avusturya'nin muthis doga guzelligi, sogugu, uzunca tunelleri; Almanya'daki her vatandaşın mercedesi, audisi, bmwsi... Yol ucretleri cok tutuyor diyebilirim, Hırvatistan'daki dümdüz yola 17Euro vermek akla mantığa sigmiyor. Vinyet+tunel+yol ucretleri kafadan 100euroyu gecmistir. Acaba başka yollar vardi da ben mi yanlis sectim diyorum kendi kendime... Tum bunlarin dışında yakin akrabalara yapilan sürpriz ve yaşanan sevinç herseyi unutturdu bile. 2800km tek sofor ile akıl kârı değil, onu da peşinen kabul etmis olayim.Herkese sevgiler...

Merhaba, hedefinize ulaşmanıza sevindim.
Dönüşte viyana-budapeşte-belgrad üzeri gelirseniz minimum 60-70 euro kar edebilirsiniz. Ben bu rotayı kullanıyorum kesinlikle daha ekonomik

Bir de orayi denemek iyi olur bence, birsey kaybetmem. Bu arada benzini en ucuz olarak almanya'dan aldim (1,65) en pahali yunanistan, selanik (1,74)

Gecmis olsun. Ctsi gecesi nerede konakladiniz? Gideceklere simdiden faydali oldunuz rota hk. Sagolun

Sirbistan'da konaklamaya korktum, o yuzden Hirvatistan'da gidebildigim kadar ilerledim, turk tirlarinin oldugu bir benzincide durdum. Nis tarafinda Hurriyet tesisleri varmis, buraya geldigimde ogrendim. Orasini oneriyorlar. Bir de Avusturya'da park alaninda durdum ama kimse olmasa da güvenli gorunuyordu

Epey oldu firsat olup da yazamadim. Yolda guzel bir uyku cekince donus yolculugumuz yaklasik 48 saat surdu, Hurriyet tesislerini begenmedim. Hemen oncesinde Sabah tesisleri vardi, daha iyi bir yer gorunumundeydi. Sirplar ve makedonlar tek kelime ile cok iyi karsiladilar bizi. Vinyet konusunda ise slovenya'da siniri gectikten sanirim 14km sonra Petrol isimli bir istasyon var. Gidis tarafindaki kapali, o yuzden yolun karsisinda, gelis tarafindakinden alabilirsiniz. Avusturya'da ise sanirim BP'den almistim. Alistiklari icin hello, merhaba dediginizde dogrudan vinyeti uzatiyorlar:smiley:
Yunanistan'da otoyol ustunde benzinlik yok, cikip icerileri dogru giderek aliyorsunuz.
Euro her yerde gecerli yalniz Hirvat'tan cikarken 50euroyu kendi parasina cevirerek iade etti. AB disindaki ulkelerin otoyollarinda bozuk euro kabul etmiyorlar, kagitta ise sorun cikmiyor.
Slovenya'dan gecerken naneli bir bonibon almisim, donuste bulamadim, muthis bir tadi vardı.
Tax free olayini yapacak bir yer bulamadim, Yunan cikisindaki teyze de bunlara tex free yok deyip gecistirdi. Bunlar dedigi 110euroluk giyim, 150euroluk hobi urununun bataryasi, 90euroluk araba malzemesi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR