Aprilia Caponord ile Solo Kırıkkale Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PrometheusTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,622

PrometheusTR

BMW R1200GS & T5 CamperVan
Yer
İstanbul
Eski gezilerimden bir tanesi

İzinli olmam sebebiyle evde canım sıkılıyordu. Saat 12 gibi kafama esti, biraz yol yapayım dedim. Tabi daha sonra biraz dediğim yolun 250 km civarı olacağından haberim yoktu :smiley:

myscreenshot16pn2.jpg

Annemin dün akşamdan hazırladığı kuru köfteleri ve ufak termosuma doldurduğum suyumla birlikte yola çıkmaya hazırdım. Fotoğraf makinamı rahat taşımak için depo üstü çantamı da yanıma aldım (her gördüğüm yerde durup fotoğraf çekmem açısından çok faydalıydı).

Şehrin içini çıkana kadar fotoğraf falan çekmedim. İlk fotoğrafı Kırıkkale'ye 50 km kala çekmeye başladım.

1004583oh7.jpg

Uzun zamandır Elmadağ'a tırmanmamıştım. Yol kenarında park edip de fotoğraf çekecek yerler olmadığı için ancak iyice sağa yanaşıp birkaç poz çekebildim. Gördüğünüz gibi emniyet şeridi benzeri bir şey yok ne yazık ki.

1004584nx7.jpg

Arada bir bizim düldülden inip onu da çektim :smiley: Kırıkkale'de rafineriyi geçince kola almak için bir market önünde durmuştum.

1004587nj3.jpg

Rafineri ve Kırşehir yol ayrımı öncesinde ufak toprak bir yol Kızılırmak'ın kenarına iniyormuş. Ben o yolu göremediğim için tekrar geri döndüm ve toprak yola girdim. İşte o toprak yol:

1004594be5.jpg

Burada da kendimi çekme çalışmam.

1004589hh1.jpg

İşte Kızılırmak'tan birkaç fotoğraf. Beklediğim güzel görüntüleri yakalayamadım ne yazık ki. Ancak bu son olmayacak elbette Kızılırmak'la ilgili projelerim var :smiley:

1004590ro9.jpg

1004591dw3.jpg

1004596ol5.jpg

1004597ra5.jpg

1004599ia4.jpg

1004598jt6.jpg

1004600ss0.jpg

1004601ug2.jpg

Bu da Kızılırmak kıyısına eğerlenmiş Capo.

1004602jm8.jpg

Çok acıktım o yüzden hemen üzerimdekileri çıkardım ve Capo'ya serdim :smiley:

Ekmeğe yumulup makinayı otomatik çekim moduna aldım.

1004593sn1.jpg

Yine Caponord'umuzun yakışıklı bir fotoğrafı:

1004595ct5.jpg

Kırıkkale'den Keskin'e giden yol mükemmel. Kırıkkale'nin içindeki yollar da güzeldi, bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Depo üstü çantamdan motor 50 km hızla giderken makinayı çıkararak çektim bu fotoğrafı.

1004605hi9.jpg

ve Keskin'e geldik. Keskin girişini geçtikten sonra 200 metre ilerde bir Petrol Ofisi var. Ben bu kadar sıcak insanlar görmedim. Çaya davet ettiler, hal hatır sordular, acelem olduğunu çay içemeyeceğimi söylediğimde "bir sonraki sefere diğer arkadaşlarınızla birlikte kahve içmeye bekleriz" o zaman dediler :smiley:

1004606or5.jpg

Keskin'den sonra geri dönmek için Çelebi yoluna saptım. Yollar hiç fena değildi, basit bir arayol olmasına rağmen beklediğimden daha iyiydi.

1004607en6.jpg

1004608qt9.jpg

1004609dv7.jpg

İç Anadolu'nun bozkırlarından başka bir manzara yoktu ne yazık ki :smiley: Işık dik geldiği için fotoğrafların da pek tadı yoktu.. :(

1004613wz0.jpg

1004612gj9.jpg

ve devam ediyoruz Bala yol ayrımına kadar.

1004616he7.jpg

1004617fg4.jpg

Capo manzarayı görünce dayanamadı, sür beni tarlaya dedi. Ben de kırmadım kendisini ve şu sahneler çıktı ortaya :smiley:

1004619yk3.jpg

1004618cw9.jpg

Dönüş yolu üzerinde Köprüköy diye bir yer var. Balık tutmaya elverişli bir yapısı var. Yolu da çok güzel, hem manzaralı hem virajlı. Motorculara tavsiye olunur. ;)

1004620yg7.jpg

1004621fj6.jpg

İşte köye adını veren köprü. Yanında bir de dinlenme tesisi vardı ama akşam motosiklet grubumuzla haftalık toplantımız olduğu için uğrayamadım.

1004622ul7.jpg

Bala'yı geçtikten sonra yol bitiyordu. Evet evet gerçek anlamda bitiyordu, bozuluyor kelimesi çok iyimserdi bu yol için.

1004623gy3.jpg

1004624dy2.jpg

1004625bd1.jpg

1004626oo9.jpg

1004627az6.jpg

Ancak beterin beteri vardır derler doğruymuş. Ankara Gölbaşı'nın Beynam Beldesi'nde belediyenin yol çalışması sebebiyle, bundan en az 2 kat daha kötü bir yol vardı. Evet evet abartmıyorum hiç, bir ara kayaların arasından sürdüm motoru (görmek isteyenler Beynam'a uğrayabilir :p ), tam düştüm derken motor kendini topladı ve 4x4 edasıyla aştım engelleri. İyi ki endurom var dedim bu gezide defalarca :D Motoru durdursam düşebilirim diye düşündüm, düşmesem bile tekrar harekete geçirmek zor olacaktı o yüzden orada fotoğraf çekmemeyi motorun ve benim sağlığım açısından uygun buldum :smiley:

Prometheus ve Capo'dan hepinize keyifli geziler...

mg0261rawlm2.jpg

Etiketler
Ynt: Aprilia Caponord ile Solo Kırıkkale Gezisi

eline sağlık güzel görüntüler. birgünde memleketim olan aksaray taraflarından görüntüler isteriz ;D (ıhlara vadisi gibi)olmazsa beraber oraya gaz açarız.

Böyle, insanın kafasına esip de yaptığı gezileri çok seviyorum. Heyecanı bir başka oluyor. :smiley:

bora1071' Alıntı:
eline sağlık güzel görüntüler. birgünde memleketim olan aksaray taraflarından görüntüler isteriz ;D (ıhlara vadisi gibi)olmazsa beraber oraya gaz açarız.

teşekkürler, ancak Caponord'umu geçen sene sattım ve sonra aldığım XT660R ile bir kaza geçirdim. Sol el bileğim kırıldı, ameliyat falan oldum ve yaz boyunca (geçen yaz) binemeyecek olmam ve motorda da masraf olması sebebiyle hasarlı olarak sattım. Bu sene motor değil muhtemelen bir 4x4 alacağım, onun borcu bitince yanına bir motor alırım ama tekrar mutlaka :smiley:

focus' Alıntı:
Böyle, insanın kafasına esip de yaptığı gezileri çok seviyorum. Heyecanı bir başka oluyor. :smiley:

Evet heyecan kısmı öyle elbette ancak 230 KG bir motosikletle yalnız yola çıkmak pek mantıklı değil. Düşürdüğünüz zaman kaldırmanız çok zor, neyse ki bu gezide öyle bir şey gelmedi başıma. :smiley:

Zorlu bir gezi olmuş, cesaret istiyor tek başına hemde motor ile geziye çıkmak, paylaşım için teşekkürler.. Kızılırmak civarında kamplı bir gezi organize edebiliriz :smiley:

sen bizim balık tuttuğumuz yerlere gitmişsin ;D ;D ;D
ben sana diyorum her hafta sende gel diye ama gelmiyorsun :'(

prof_facia' Alıntı:
sen bizim balık tuttuğumuz yerlere gitmişsin ;D ;D ;D
ben sana diyorum her hafta sende gel diye ama gelmiyorsun :'(

ben sizin balık tuttuğunuz yere gittim evet ama sabahın 5'inde değil, öğlen gittim :D ben uyanamam o saatte :D

PrometheusTR' Alıntı:
ben sizin balık tuttuğunuz yere gittim evet ama sabahın 5'inde değil, öğlen gittim :D ben uyanamam o saatte :D

sana bi jeep alalım bak o zaman saat kaçta kapıya dayanıyorsun hadi gitmiyormuyuz diye ;D ;D ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR