Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tifa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,464
Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Son olarakta paylaştığım resimler yanlış anlamayalım park bahçe görüntüleri değil Almanya Füssen'de bir kampın hiyen,bulaşık ,banyo,çamaşır,tuvalet bölümü.
Temizliğe düzene bakarmısınız.Hopfensee gölüne sıfır içinde ısıtmalı yüzme havuzu parsellerde atık su tesisatının dahi olduğu bu kampın günlüğ ortalama dört kişi 150 lira civarında.

IMG 9086


IMG 9214


IMG 9315


IMG 9216


465
 

Etiketler
Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Feribot yangınında camping on board da olanlar varsa çok zor olmuştur herhalde. Yangın tam ta oralardan bir yerde başlamış. Hiç binmedim ama en iyisi çıkıp yukarıda bir yerde uyumak galiba ...
Resimler için çok teşekkürler.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

bartek' Alıntı:
Feribot yangınında camping on board da olanlar varsa çok zor olmuştur herhalde. Yangın tam ta oralardan bir yerde başlamış. Hiç binmedim ama en iyisi çıkıp yukarıda bir yerde uyumak galiba ...
Resimler için çok teşekkürler.

Sevgili bartek:bu sezonda camping on board servisi verilmiyor endişelenmeyin.Eğer karavan ile seyehat eden varsa deck bilet kesip yukarıda bir kamara veriyorlar...
 


Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

gezgör' Alıntı:
Merhabalar,cok güzel bir Gezi anlatimi. Emeginize Saglik.Güzel ve Saglikli geziler dilegiyle.

Beğeniniz için teşekkür ederim. Sizde bir doğa cennetinde yaşıyorsunuz. Bahar ve yaz aylarında karavanla dolaşmanın tadına doyulmayacak yerlerin fotoğraflarını merak ediyoruz.
Selamlar
 



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Mustafa kamping fotoğrafların o kadar güzel ki. Yunanistan'da karşılaştığın olayda bir kamping işletmecisinin yaklaşım ve anlayış farkı açısından kayda değer.
Umarım bizde de koruma ve kullanma dengesi içerisinde kamping alanları ( eğer yer kaldıysa ) planlanır ve böyle tiril tiril halde bizlerin kullanımlarına sunulur.
 


Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Sanırım Avrupa ve bizdeki kampingleriyle karavancılığı karşılaştırırken bazı nesnel tesbitleri göz önünde bulundurmayı unutmamalıyız. Türkiye'de daha evvelden Yugoslavya savaşı öncesi karavancılığın başka görüntü verdiğini bilenlerin karamsar olmalarını anlamak zor. Yani olurluğu ispatlanmışdı, olanakların daha da fazlalaştığı günümüzde daha da ileriye gidebilmesi niye düşünülmesin ? Evet yerler kapıldı, kar marjının yüksek olduğu başka alanlar var dense de, Avrupa'da denizden uzak, beklenmeyen yerlerde sade ama kullanışlı bir sürü kampingler var. Otel sayı ve kalitesinde yapılan atılımlarımızın bu alanda kısıtlı seviyede kalmasının, başka sebepleri olmalı. "Kampingler olmadığı için gelen az" doğru ise, en azından "karavanlar az olduğu için kaliteli kampingler çok değil"de doğru. Sayıları artacak ortamı bulduklarında, rekabet yüzünden kendilerine çeki düzen vermeleri, bilindiği üzere piyasa kuralı. Talep az ise arza kızmamalı.
Büyük şehirlerde bile herhangi bir benzin istasyonuna karavancı ünitesi yaptıramamızda, karavancı sayımızın azlığının rolü yok mu acaba ?

Fakat bu koşuda Avrupadan açıkca önde olduğumuz alanlar da var.
*Avrupanın hiçbir yerinde toplamda bizdeki gibi serbest kamp yapamazsınız.
*Görülecek yerlerin çeşitliliği.
*Göreceli ucuzluk.
*Avrupanın neredeyse hiçbir yerinde, bizdeki kadar misafirperverliği yaşıyamazsınız. Detaya girmek tereciye tere satmak olacak. :smiley: Sizler için normal olan, onlar için sansasyon !

Bu yaz en turistik olduğu söylenen yerleşimlerde, birgün soldaki öteki gün sağdaki diğer komşu evden hediye sebze verdiler. Kaldığımız yerlerde sıklıkla suya yada başka birşeye ihtiyacımız olup olmadığı soruldu. Araçla durduğumuz bilindiği halde, paramız çıkışmadığı zaman bakkal "yarın verirsin canım" dedi. Çıktığımız bir yaylada bizi evinde kahvaltı etmeden göndermiyenler oldu...
Tabi bütün bunları Türkçeden başka bir dile tercüme etmek biraz zor olmalı ? :D
(Rahatsız olduğumuz şeylerde olmadı değil ama, çok şey Avrupa'ya göre değişik açılardan keyifliydi.)

Hepsi iyi de, Avrupa normlarını bulamayan bütün bunlara rağmen niye gelsin ki diyenlerin bunun bir koşu olduğunu unutmamaları lazım.

Tabi bu konuda esas katalizörün karavancılığın kanuni düzenlemelerle önünün açılmasında yattığı gayet açık. Tanıtımın rolü inkar edilemez. Bu arada teşvik de unutulmamalı.
Bütün bunlar yapılırken başka alanlarda da düzenlemelere ihtiyaç olduğu ise aşikar.

Sonuçta bizdeki başlangıç şartları da o kadar kötü değil yani.

Artık çokca ispatlandığı şekli ile, karamsarlık bir lüks.
Belki Kennedy'nin meşhur sözündeki "ülke" kelimesi "karavancılık" la değiştirilerek şöyle söylenebilir.
"Karavancılığın senin için ne yaptığını değil, senin karavancılık için ne yaptığını söyle !" :D
Ülkeyi sevmenin, daha doğrusu sorumluluğu göstermenin çeşitli yolları olmalı ? ;)

Federasyon, Erdal bey ve Bekir hocamızın girişim ve başarılarını düşünürsek, forumlarda paylaşımda bulunmak yada bir derneğe destek vermek, sorumlulara e-mail göndermek, neden yeterli olmasın ?
Peki peki tamam, yapıcı karamsarlığı da listeye dahil edelim. ;D
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Uzunca bir süredir forumu inceliyorum,araçlara bakıyorum.0 araç alıpta karavan yaptıramıyorum,milletin 5 yasında,nasıl kullanıldığı belli olmayan ticari araclarını şüpheyle tarıyoruz,%140 vergi vererek yaptırmayada kendimi keriz gibi hissediyorum.Karavancılığın lüks sınıfından çıkartılması lazım,öncelikle bu haksız ÖTV için mücadele edilmeli,benim param var,bayinden 0 alabilirim ama bu haksız ve gereksiz ötv yi vermek istemiyorum.Böyle olmasa 0 tertemiz araçlara gönül rahatlığıyla dönüşüm yaparız.İlk günden beri karavan olarak kullanılmış araçlarıda gönül rahatlığıyıyla alır-satarız...
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Fatih bey pardon, aracınızın yoldan çıkmasına sebep oluyorum galiba ? ;) :D
 



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Fatih bey pardon, aracınızın yoldan çıkmasına sebep oluyorum galiba ? ;) :D
Hayır hayır, ilgiyle takip ediyoruz,Ren geyiklerini ve Kutup Ayısıyla buluşmayı merakla bekliyorum. :smiley: :smiley: :smiley:
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Avusturya'nın batısında Tirol Eyaletinin başkenti Innsbruck. Ortasından Inn nehrinin aktığı bir vadide yeralıyor.
Yaklaşık 120 bin kişilik nüfus içerisinde Türkler, 3000 kişilik nüfuslarıyla Almanlardan sonra ikinci kalabalık etnisiteyi oluşturuyorlar.
Bir kış sporları merkezi olan kent 1964 ve 1976 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmış.



Gezi 4 199


Gezi 4 205


Gezi 4 207
 

Ekli dosyalar

  • gezi 4 198.JPG
    gezi 4 198.JPG
    122.5 KB · Görüntüleme: 210

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

.

Gezi 4 200


Gezi 4 222


Gezi 4 216


Gezi 4 220
 

Ekli dosyalar

  • gezi 4 209.JPG
    gezi 4 209.JPG
    122.7 KB · Görüntüleme: 194

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Geleneksel kıyafetleri içerisinde ki Innsbruck'lular.



Gezi 4 212


Gezi 4 235


Gezi 4 223


Gezi 4 224
 

Ekli dosyalar

  • gezi 4 211.JPG
    gezi 4 211.JPG
    129.4 KB · Görüntüleme: 203

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Fatih bey,
Başlığınıza yazdığım son yazımı bugün tekrar okurken, bilhassa son bölümünün içeriği açısından da, bilerek amaçlamadığım halde, başlığın ruhuna sakil kaldığını üzülerek fark ettim.

Çoktandır değinmek istediğim bu konunun, başlığınızın samimi gidişatı yüzünden olsa gerek, fazla düşünülmeyerek ve uzatılarak içinde yer almış olmasını, sizi yada başka bir katılımcıyı şahsen hedef almadığının bilinmesini ve sadece beni de kapsayan bir genelleme olarak kabul edilmesini rica ederim. Yazımın gidişatında bu şekilde bir vurgu yapmamış olmam, gerçekten talihsizlik olmuş. :-\

Yine de bu şekilde anlaşılmaya sebep olduğum ve dolayısı ile de belki gereksiz ahlakçı tavrım için, özür dileklerimle.

Not
Ya patolojik derecede iyimserim ya da her derece karamsarlığa alerjim var.
Eh, sonuçta inanmasam da, ikisi de hastalıklı bir durum galiba ? :D
 



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

 

Ekli dosyalar

  • Speckschwemme.PNG
    Speckschwemme.PNG
    64.8 KB · Görüntüleme: 224

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,519
Mesajlar
1,519,193
Kayıtlı Üye Sayımız
172,177
Kaydolan Son Üyemiz
cengoboy

SON KONULAR



Geri
Üst