Ankara'dan Cj7

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xvalaa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,991

Etiketler

Ynt: Ankara'dan Cj7

Geçmiş olsun. Önemli olan cana değil mala zarar gelmesi. Umarım onu da ucuz atlatırsınız.

Oluş nedeni ile ilgili tahmin ve görüşleri paylaşırsanız bu gibi olaylarda tedbirli ve daha dikkatli olabiliriz. İlk fotoğrafta sol ön tekerlek de bir garip duruyor. Onda da mı sorun var yoksa araç sola yaslandığı için mi öyle görünüyor.
 

Ynt: Ankara'dan Cj7

4x4 almakla iş bitmiyor birazda insan olmak lazım eskiden yardıma muhtaç olan birisine hemen yardıma koşulurdu ne oldu bizim toplumumuza vurdum duymaz olduk.Neyse Köroğlunun dediği gibi Delikli demir icat oldu mertlik bozuldu.
 

Ynt: Ankara'dan Cj7

Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim
Emin abi ön tarafta görünen bir sıkıntı yok sadece çökmeden dolayı öyle görünüyor.
Genelde aks kesenler bir yere saplanmış kendini kurtarmaya çalışırken aracı zorlaması ile oluduğunu okuyordum. Büyük tekerlek kullanılmasınında buna etkiside oluyor.
Benim aracı zorlama gibi bir durumum olmadı. Sadece bir bölümde yol çok çukurluydu. Orada belki başlangıç oldu. Koptuğu noktada da sadece virajı dönmeye çalıştığım için yatay yönde kuvvet binmiştir. Eğer bunun gibi basit görünen zamanlarda da kopma olma ihtimali varsa durum biraz ürkütücü. Şehir içinde giderken de yaşanabilirdi. Şehirler arası yolda hızlı giderkende yaşanabilirdi.
Tekerin 2 ayrı bölgesinde biri sadece tabanında diğeri tabanı ile yanak kısmında kırmızı boya var. Araç üzerinde ise plaka kısmının arkasına (iç tarafa) gelen bölgede çamurlar temizlenmiş görünüyor.
Buradan çıkardığım sonuç aks keser kesmez teker çamurluğun arkasına sürtüyor. Tekerin dönme kuvveti ile aracı hoplatıyor sonraki tekerle buluşması yine aynı yerde ama bu sefer tekerlek dik değil biraz daha açılı çarpıyor ( yada yükselip düşerken daha fazla kuvvet uyguladığı için yanağa kadar basınç uyguluyor) 2. Havaalanlara teker yuvadan kurtuluyor ve sağ tarafa yuvarlanıyor.
Bu olaylar tamda yakıt deposunun olduğu bölgede gerçekleşiyor.

Aks kesmesinin neden kaynaklı olabileceği konusunda tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa çok daha bilgilendirici olur.
 



Ynt: Ankara'dan Cj7

Abi tecrübeli sayılmam. Lakin şapkalı aks almamın en büyük sebebi buydu. Biraz daha güvenlik. Porya aks ile iki parça halinde. Tekerlekleriniz 31 herhalde. Aks a cok yük binmemeli gerek. Herhalde aks kesmesinin en büyük sebebi araçlarımızın modeli. Belki daha önce yapılacak bir bakım veya kontrol bu tip olayları azaltır mı Aceba?
 



Ynt: Ankara'dan Cj7

Kapıların bakımını yaptık ve yazlık kapıları denedik

Fotoraf 2


Fotoraf 21
 

Ynt: Ankara'dan Cj7

Abi bence yazlık kapılar olmamış gibi... Elbette şahsi düşüncem.
 



Tam şöyle bir kapı imalatına girmiştik ve üzerine kupa sacı hizasına gelecek düz ve kapı şeklinde saç kesilecektiki , yazlık kapı buldum ve aldım. :smiley:
Fikir verir diye paylaşayım istedim


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ImageUploadedByTapatalk1399283930714435
 




Ynt: Ankara'dan Cj7

kapısız gezmek çok zevkli fakat köylerden geçerken köpek saldırısına uğramakda var benim başıma geldide
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,623
Mesajlar
1,521,225
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst