Kıymetli dostlar ,sevgili Mesut abim ve diğer abilerim;
Anlmayana davul zurna az diye bir söz vardır.Yaptığımız işin ciddiyetini, çabalarımızın hedefini, daha 7-8 aylık olan gurubumuzun nasıl bu kadar mükemmel bir atmosfere büründüğünü, her gezimizin:liste kapatmamıza, çok seçici davranmamıza, sınır koymamıza rağmen daha bu güne kadar 18 katılım sayısının altına düşmemesini, Allaha sonsuz şükürler olsun kazasız belasız geziler düzenlememizi, ve çok şükür bu güne kadar gurubun sahibi, müdavimi, temel taşı diyeceğimiz özellikle 14-15 ismin sıfır hata,firesiz,sıkıntısız,en ufak kalp kırma,kırılma olmadan atmosferi ,samimiyeti dahada güzele taşıması, ta istanbuldan etkinliğimize misafirler gelmesi, gelen her düzgün insanın ;artık bende sizinleyim demesi farkındayız yada değiliz ÇOK ÖNEMLİ ŞEYLER.Ben çok açık ve net söylüyorum; çok ciddi prensiplerimiz var ve bunlardan da vazgeçmememiz lazım.Mesela ALKOL KESİNLİKLE YASAK.Kimsenin kişisel fantazilerini, çilingir masası hayalini tatmin etmek için hazırlamıyoruz bu gezileri!Bir etkinliğe 13-14 gün kala liste açıyorum, günde 8-10 saat pc başında,gah face de gah burada listeye bakıyorum,yazılanları okuyorum, gelmek isteyenleri araştırıyorum, Mesut abiyle defalarca keşfe gidiyoruz, sürekli Mesut abi ve diğer abilerle bilgi alışverişinde bulunuyoruz vs.Bunlar ciddi emekler.Hadi bu haftada şunlarla takılayım diyecek tiplerin eğlencesi olamayız.Kurallarımız belli.Kimseye hadi tek ayak üstünde duralım demiyoruz.Genel kurallardır bunlar.
-Alkol kesinlikle yasak.(Çok sevdiğimiz ,içini dışını bildiğimiz bir üyemiz aracında bir kadeh atar, gider ilerde bir yerde bir kadeh içer ona diyecek yok)
-Gurup üyesi bir hanım, eş, nişanlı, iş arkadaşı hariç sokakta bulduğu hanımla gelmek kesinlikle yasak.
-Doğaya zarar vermek, çöpleri toplamamak kesinlikle yasak.
-Piknik alanında, belirlenen parkur dışında, Offroad dan sorumlu Mesut Köse harici offroad yapmak kesinlikle yasak.
-Çoluk çocuğun içinde, mangal alanında arç kullanmak, yada kullanmak gerekirse aracın arkasında birinin nezareti hariç hareket etmek yasak.
-Piknik alanında silah atmak kesinlikle yasak
-Konvoy kurallarını ihlal, birbirini sollama,artçıya sen git ben yetişirim demek, gazını yakıtını almadan gelmek, geçen yabancı araçlara yol vermemek kesinlikle yasak
Bu yazdığımız şeylerde birine bile ;bu ne ya diyecek kişi bizim gurubumuzun içinde yok.Bunlar herkesin kabullendiği genel geçer ahlak kurallarıdır.Uyum sağlayamayacak, dostluk kuramayacak, gelip uzaktan ellerini cebine koyup izlyecek, gelip bir taşı taşın üstüne koymadan, birine sokulup 2 kelam etmeden bahane arayacaklar; burası sizin yeriniz değil.Bu gurupta herkes birbiri ile sıkı görüşür, sever, sayar ,saygı duyar
---Gelelim sayı meselesine.Sevgili Mesut abi;şu ana kadar 6 büyük etkinlik düzenledik.14-16-18-21-26-29 araç vs katılımlar oldu.20 aracın üzeri cidden çok kalabalık oluyor.Gurubumuzun şu an 17 kemikleşmiş,işi sahiplenmiş, burası bizim diyen, 9-10 tane de gurubu seven ve ısınan üyesi var.Bu 26 araçtan zaten etkinlikte ancak 18-20 si müsait oluyor.Bence bu rakam yeterli.Lakin ;mesela serdar abi, erem abi, cem abi veya herhangi biri dediki ;falanca iyidir tanırım bilirim kefilim oda gelecek!Elbete buyurur gelir.Ama ben artık tanımadığımız adamla çıkmayalım diyorum.Bir sıkıntı yaşadığımızdan değil.Çok şükür asla daha bir sıkıntı olmadı.Ama olmasın diye böyle düşünüyorum.Ne olur?Çok mecbur kalırsak rakamı 20 değilde 22-23 araca çıkarırız.Fikirlerinize de saygı duyar size elbet uyarım
Sabah kalktığım zaman inanın bu gurubun üyeleri tek tek gözümün önüne geliyor.Allahım diyorum bu kadar düzgün insan nasıl bir araya geldi
))))Allah hepinizin işini gücünü rast getirsin, aile ve iş hayatınıza sağlık sevgi başarılar versin diliyorum.En derin saygılarımla