Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 646,851
Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

outlaw06' Alıntı:
@Erem abi zaten gereken bilgiyi vermiş.Pmr pratik ve taşınabilir.Şayet pilli ise yedek pil taşımak her zaman çözümdür.
@Çağın hocam bende bugün pmr alacam.Bende marka telaşındayım.Migrosta geçen 135 tl ye görmüştüm.Dün Çiğdem e sordum onlar iş yapmıyormuş.Marka araştıralım derim.Araç telsizi iyidir ama bağlayıcıdır,ben pmr almak niyetindeyim.

Abi aselsan cobra nın ve icom tekli satılıyor iyi olduğu söyleniyor araştırmak gerek evet haklısın

Etiketler

Erkan abicim gunaydın da bu ne jeep fanatikliğidir yaw

Bak şimdi jeep in "j" sini kucuk yaptım diye de kızarsın sen

monti bey siz isterseniz "j" harfini yazmadan "eep" yazın.. ;) ;) ;) kızmak ne demek mümkün değil böyle bir şey.. sevgiler...

561158_511984378828716_2007100242_n.jpg

Erem bey verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Araştırmaya devam edeyim.

erka' Alıntı:
Erkan abicim gunaydın da bu ne jeep fanatikliğidir yaw

Bak şimdi jeep in "j" sini kucuk yaptım diye de kızarsın sen

monti bey siz isterseniz "j" harfini yazmadan "eep" yazın.. ;) ;) ;) kızmak ne demek mümkün değil böyle bir şey.. sevgiler...
Çocukken J harfi görünce aklıma jiklet gelirdi :smiley: Şimdi j harfi görünce aklıma Jimny geliyor :D :D :D :D

mesut kose' Alıntı:
Öncelikli olarak el telsizi, keyfi olarak ta araç telsizi olmalı, bence sıralama böyle, el telsizlerinde de en verimli olanı Aselsan Cobra modeli açıklamada 12 km mesafeli diyor ama gerçekte şehirde, arazide, ormanda kullanım koşullarına bağlı olarak değişiyor bazen 1 km bazen 10 km den haberleşebiliyor sunuz. Bir etkinlikte gece yürüyüşü sırasında yön kavramını öyle bir kaybetmişiz ki eğer telsiz olmasaydı çok zorlanırdık telsizle kamptaki arkadaşları aradık havaya projektör tuttular sonrasında istikamet ortaya çıktı, kendi halimize çok gülmüştük...

Mesut bey teşekkürler araştırayım biraz alacağım. İkili satılmasa tekli pmrlar diğerleri ile haberleşebiliyor mu?

Tunjimny' Alıntı:
Çocukken J harfi görünce aklıma jiklet gelirdi :smiley: Şimdi j harfi görünce aklıma Jimny geliyor :D :D :D :D

;D ;D harika yaaa bayıldım. J görünce jimny geliyor aklıma ama rüyamda rubicon geliyor aklıma ;D

@Erem abi
@Mesut abi kıymetli bilgiler için teşekkürler lakin
Guruptan İlker arkadaşımız telsiz işi yapıyor.Şimdi aradım bana bir ton anlamadığım kavram, bilgi, konu iletti:smiley:Kafam davul gibi.Ben anlamadım size nasıl anlatayım bilmiyorum.Bu işte zirve kirisun pt 558 S dir diyor.Çıkış gücü 5Watt mış ve iddialıymış.Ama cobrada iş görür lakin Erem abinin dediği gibi; yağmur karda cızırtıyı, arada bir dağ varsa görüşememeyi göze alacaksın diyor.Bende; Zaten yanımızdaki arkadaşlardan maksimum 1-2 km uzaklaşacağımızı, yağmurda azda olsa cızırtıyada artık olası bakmak gerektiğini düşünüyorum.Bu arada ben tek değil 2 telsiz alacağım zaten.Çünkü her zaman yanımızda bir diğer arkadaş olabilir.Birini ona bırakmak, yada uzaklaşırken yada dağılırken telsizsiz birine emanet etmek iyidir.sanırım çifti 134-145 tl civarı iki adet kobra alacağım.Zaten İlker bu konu ile alakalı bize bir brifing verecekmiş pazar günü.saygılar

outlaw06' Alıntı:
Serdar hocam geçmiş olsun.Önemi değil sadece grip demişsiniz:smiley:Daha ne olsun:smiley: Kulak dolar, burun akar, koku almaz, göz akar, boğaz dolar tad alamazsın, vücut 90 yaşında gibi halsizdir.) Ayakta 7 gün yatakta 1 hafta.Allah şifalar versin.İnşallah pazara kadar iyileşirsiniz.Bir ihtiyaç olursa lütfen çekinmeyin.
Aman abi, allah devasız dert vermesin o yüzden önemli değil dedim. Yoksa fena salladı halen de sallamakta beni. Samimiyetiniz için teşekkür ederim. İlk fırsatta dükkana uğrayıp yüzyüze de görüşmek isterim.

Monti' Alıntı:
Serdar hocam, gecmiş olsun. Gel mutlakada seninle Foresterların kardeşliği yapalım. ;) ;) Dağlar arac gorsun ;D ;D ;D

İnşallah yaparız. Hoş Erem abi sen gidemezsin bizim gittiğimiz yerlerden diye bi yorum yaptı ama napalım artık... ben de oracıkta bırakır senin arabana atlarım dedim ne diyim :smiley:

Erem' Alıntı:
Serdar, bu motivasyona ben şimdiden yerimden kalkmıştım. :p
Hadi şarj et kendini etkinlik gününe kadar.
Motivasyon çok fena gerçekten. :smiley: Grup süper bu arada. Herkes çok samimi ve içten. Umarım bu şekilde devam eder. Gezenbilirdeki daha önceki oluşan grupların sonlarına benzemez...

serdar beygeçmiş olsun biran önce iyileşin ve pazar günü bizimle o güzel anları yaşayın lütfen.

pmr olarak ben laxon kullanıyorum çokta memnunum kobradan memnun olmayan arkadaşlar hatırlıyorum ama tabi onların çekim alanı neydi vs tam bilmiyorum. pmrın keyfi çok başka ben hep yayan olduğum için pmr tercihimdir.

bende aselsan cobra 12 km var ben memnunum teknosadan yada ostimden bulabilirsiniz metroda pahalı, avda ve trekkingde de kullanıyorum bir sıkıntı cekmedim

Sevgili dostlar, abiler, ablalar, analar, bacılar, kardeşler:
GÖKHAN HEP FACE E GİRER BURAYA GELMEZ KİMSE DUYURMASIN LÜTFEN SÜRPRİZ OLSUN:smiley:
Gökhan tosun kardeşimiz gurubun aktif üyelerinden biridir.Geçen hafta biz toplantıda gurubumuzun türkiye ve dünya üzerindeki yeri ve önemini tartışırken ; Biricik yengemiz dünyaya bir minik kız getirdi.Allah bağışlasın diyelim.Gelelim sadede.
Bastırmış olduğum stickerlardan bir ücret asla almadığımı zaten stickır teslim ettiğim kişiler biliyorlar.Lakin bu anlamda rahatsızlık duyan, neden sen yüklendin diyenler var.Ok.Madem rahatsız olanlar var;ben arkadaşlarıma 3 tl ver ,yok 2 tane aldıysan 5 tl ver demem, diyemem.O halde 2 sticker için katılmak isteyen arkadaşlardan 5-10 yada 15 tl talep edelim.2 adet için 5 te 10 da 15 te vermek arasında maddi bir fark değil mesele, mesele o anki keyfiyettir.Ben Gökhanın kızı için bir çeyrek altın almıştım kimseye sormadan.170 tl ye.O halde sticker için hediye ettiğiniz paraları bende havuzda toplayayım; GURUBUMUZ ADINA GURUBUMUZUN EN MİNİK ÜYESİNE HEDİYE GÖTÜRELİM DERİM.3-5 araçla müsait olan arkadaşlarla toplanıp 2 dak evine uğrar hayırlı olsun deriz.Birkaç karede fotoyla sayfamızdada paylaşırız.Dünya bu;doğan olur, ölen olur,kaza geçiren olur, düğün yapan olur.Herşey kalabalıkla güzel.
KESİNLİKLE KATILMAK KATILMAMAK HERKESİN KEYFİNE KALMIŞ.KATILAN KATILMAYAN HERKES BANA GÖRE AYNI MESAFEDEDİR, ÖYLE DE KALACAKTIR.KATILMAK İSTEYEN İSTEMEYEN HERKESE EN DERİN SAYGI, SELAMLAR.(kafama göre asla karar almadım,almıyorum.birlikte idare edilen bir gurup olduğunu hepimiz biliyoruz.tamamen spontan görüştüğüm ersin,cem abi,erkan nezir,erkan renegade,mesut abi ye sorup onlarında çok güzel karşılaması ile buraya yazdım)
Dileyen öveçler 4. cad (kabil cad) no 151 elit emlaktan yada pazar sabah buluşma yerinde savaş tanırdan (benden :smiley: ) alabilir stickırını.TEKRAR EDİYORUM stickır için para teklif etmeyiniz,hediyemdir.altın olayına katılmak isteyen 5-10-15 tl verebilir.ÇOKMU UZATTIM:smiley:

Yaz beni başkan ama hediye ucretinide stickerıda anca pazar hallederim ;)

Erkan Nezir dostum elinde bir yaşpastayla kapıda belirdi.Allaha şükür diyorum.ne güzel insanlarla karşılaştık...Sticker teslim törenimizi kutladık.Herkese selamı var:smiley:

erkannezir-ofis 002.jpg

erkannezir-ofis 003.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri