Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 646,851

Etiketler
Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

Günaydın büyük güne son 4 gün ;D herkese mutlu bol kazançlı bir gün dilerim.

mozbay1907' Alıntı:
Günaydın geçmiş olsun.Önemli birşey yokdur umarım?
Teşekkür ederim, Önemli değil allahtan grip sadece ama bu sefer beni baya bi zorladı. 4. gün oldu yataktayım...

serdar06' Alıntı:
Teşekkürler, iyileşirsem mutlaka geleceğim...
Serdar hocam, gecmiş olsun. Gel mutlakada seninle Foresterların kardeşliği yapalım. ;) ;) Dağlar arac gorsun ;D ;D ;D

Monti' Alıntı:
Serdar hocam, gecmiş olsun. Gel mutlakada seninle Foresterların kardeşliği yapalım. ;) ;) Dağlar arac gorsun ;D ;D ;D

Serdar, bu motivasyona ben şimdiden yerimden kalkmıştım. :p
Hadi şarj et kendini etkinlik gününe kadar.

Erem' Alıntı:
Günaydın arkadaşlar...

Gününüz güzel olsun...

Telsizler şarja bağlandı mı? :smiley:

Erem bey bende pmr almak istiyorum ama paketten iki tane cikiyor grubumuzda kac kiside pmr telsiz var? Onerir misiniz? Alayim mi? Alirsam hangi marka alayim sizce? Cok soru sordum ama kusura bakmayin artik :D

Merhaba,
Pmr kullanımı ücretsiz, ruhsatsız ve pratik olduğu, ilaveten ilk yatırım maliyetinin de düşük olması nedeniyle en çok tercih edilen telsiz seçeneği.
Gittiğimiz yerlerde GSM şebekelerinin çekmediği, bazen de birinin çekip diğerinin çekmediği durumlar oluyor, bu durumda telsiz en iyi çözüm.

PMR telsizler (446 MHz), CB denilen (27 MHz) halk bandından çok sonra piyasaya girdi. Telsiz haberleşmesi merakı olanlarda CBler hala duruyor. CBler genelde araca monteli yani beslemesi aküden olduğu için, şarj bitmesi gibi bir sorunla karşılaşmayan cihazlar, bu onların avantajı. PMRlar ise pilli veya şarjlılar ama araçtan bağımsız yürüyüş, orman içi gibi yerlerde de haberleşme sağlıyorlar, bu da onların avantajı.
Hangisi derseniz bir seçim yapamam, zaten yapabilmiş olsam ikisi de olmazdı bende. :smiley:

Grubumuzda da iki tür telsizin de olduğunu zannediyorum.

Araçtan bağımsız olarak başka platformlarda, yani plaj, alışveriş merkezi gibi yerlerde de kullanmayı düşünürseniz PMR tercih etmeniz mantıklı. Çift satılmasının sebebi de, "birbiri" ile konuşmayı sağlaması için.

İhtiyacınız tek bir cihaz ise, sizinle aynı tercihte olan bir arkadaşımız ile beraber satın alma yoluna gitmeniz de uygun bir çözüm gibi.

Selamlar.

CKAYA' Alıntı:
Erem bey bende pmr almak istiyorum ama paketten iki tane cikiyor grubumuzda kac kiside pmr telsiz var? Onerir misiniz? Alayim mi? Alirsam hangi marka alayim sizce? Cok soru sordum ama kusura bakmayin artik :D
@Erem abi zaten gereken bilgiyi vermiş.Pmr pratik ve taşınabilir.Şayet pilli ise yedek pil taşımak her zaman çözümdür.
@Çağın hocam bende bugün pmr alacam.Bende marka telaşındayım.Migrosta geçen 135 tl ye görmüştüm.Dün Çiğdem e sordum onlar iş yapmıyormuş.Marka araştıralım derim.Araç telsizi iyidir ama bağlayıcıdır,ben pmr almak niyetindeyim.

serdar06' Alıntı:
Teşekkür ederim, Önemli değil allahtan grip sadece ama bu sefer beni baya bi zorladı. 4. gün oldu yataktayım...
Serdar hocam geçmiş olsun.Önemi değil sadece grip demişsiniz:smiley:Daha ne olsun:smiley: Kulak dolar, burun akar, koku almaz, göz akar, boğaz dolar tad alamazsın, vücut 90 yaşında gibi halsizdir.) Ayakta 7 gün yatakta 1 hafta.Allah şifalar versin.İnşallah pazara kadar iyileşirsiniz.Bir ihtiyaç olursa lütfen çekinmeyin.

orhan19' Alıntı:
savaş dikmende hava nasıl kar varmı 25 senem keklik pınarında geçti dolmuş otobüs polisevinin orada kalırdı kar yağınca okula yürüyerek gelir giderdik yağıncada 5-10 cm deyil içine gömülürdük Ankaranın dikmeni yani gündüz elmadag bembeyazdı
Hocam dün akşam saat 5,30 gibi çok sıkı yağdı 20-30 dakika.Hatta asfaltada yapıştı 3-5 cm.Ama sonra kesti birden.Her kış 2-3 kere 3-5 gün çok kötü oluyor hala.Ben geçen sene şubatta binek oto ile gidemedim şeftalide bir yere parkettim.dolmuşa bindim dolmuşta vadi shell in orda kaldı.yürüdüm ta cebeciye kadar:smiley:Ertesi gün x5 le gidim dedim 4x4 nede olsa.rezil kepaze oldum inanın.araba boyuna yanlıyor.lastiklerde yazlık.oda victorıa nın önünde kaldı:smiley:yine yürüdüm.BURADAN AÇIKÇA YAZIYORUM;EV KİRAYA VERİRKEN BANA SORUYORLAR KIŞIN ULAŞIM NASIL DİYE:smiley:Bende sıkıntı yok diyorum.Kışın 3-5 gün yollar kapanınca kulaklarım çok çınlıyor.Yapmayın .Hakkınızı helal edin lütfen:smiley:))

Öncelikli olarak el telsizi, keyfi olarak ta araç telsizi olmalı, bence sıralama böyle, el telsizlerinde de en verimli olanı Aselsan Cobra modeli açıklamada 12 km mesafeli diyor ama gerçekte şehirde, arazide, ormanda kullanım koşullarına bağlı olarak değişiyor bazen 1 km bazen 10 km den haberleşebiliyor sunuz. Bir etkinlikte gece yürüyüşü sırasında yön kavramını öyle bir kaybetmişiz ki eğer telsiz olmasaydı çok zorlanırdık telsizle kamptaki arkadaşları aradık havaya projektör tuttular sonrasında istikamet ortaya çıktı, kendi halimize çok gülmüştük...

mesut kose' Alıntı:
Öncelikli olarak el telsizi, keyfi olarak ta araç telsizi olmalı, bence sıralama böyle, el telsizlerinde de en verimli olanı Aselsan Cobra modeli açıklamada 12 km mesafeli diyor ama gerçekte şehirde, arazide, ormanda kullanım koşullarına bağlı olarak değişiyor bazen 1 km bazen 10 km den haberleşebiliyor sunuz. Bir etkinlikte gece yürüyüşü sırasında yön kavramını öyle bir kaybetmişiz ki eğer telsiz olmasaydı çok zorlanırdık telsizle kamptaki arkadaşları aradık havaya projektör tuttular sonrasında istikamet ortaya çıktı, kendi halimize çok gülmüştük...

Merhaba,

Önceki mesajımda yazmayı unutmuşum, PMRların yasal çıkış gücü 0.5 Watt'dır. Markadan markaya değişme olasılığı yoktur. Yani şu iyi bu daha iyi deme şansımız -çıkış gücü açısından- yoktur.
Ambalajda yazan haberleşme mesafesi konusunda ise gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim : Üzerinde yazan mesafeyi sadece ve sadece iki cihazın da deniz üzerinde olduğu, çevrede gerilim hattı, radyo tv yayını, başka haberleşme sinyalinin olmadığı bir ortamda yakalayabildik. Gerisi sadece göz boyama. Mesut arkadaşımın da dediği gibi, çevresel etkenler çok fazla etkili.

Satın alma aşamasındaki arkadaşlarım, satıcıların -şu kadar km çeker- gibi ifadelerine aldanmasınlar, ülkemizde satılan tüm (yasal) PMRların çıkış gücü birbirinin aynısıdır. Enerji tüketimleri de tamamen konuşma/dinleme sürelerine bağlı olduğu için, satın alırken seçme kriteri olarak geriye sadece fiyat ve renk seçeneği kalıyor :smiley:

Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR