Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 649,686

Etiketler
Ynt: Ankara Offroad Ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

Avcılıkmı konumuz:smiley:.İnsan denen varlık bugüne kadar binlerce hayvanın neslinin tükenmesine neden olmuştur.Doğa,spor,hayvan sevgisinden bahsedip dururuz.Nesli tükenen yada tükenme tehlikesi ile yüz yüze olan hayvanlar için ah vah ederiz.Ama gider dağda bayırda gezer, arar tarar canını alacağımız bir hayvan cağızı bulur, gözünün yaşına bakmadan tetiği çekeriz.Avcılık sporsa ben; yazıklar olsun öyle spora derim.Kimin bir kuşun 50 gr etine ihtiyacı varsa gitsin marketten alsın 2 kilo tavuk otursun yesin.(yakıt parası,fişek parası vs katınca daha ucuza gelir) :smiley: kurdun postunu duvarına asman dansa bırak o kurt yaşasın.Ben çeşit çeşit kuşu,o güzellikleri avcının köpeğinin ağzında değil havada uçarken görmek istiyorum.ÜREME MEVSİMİ DEĞİL Kİ bahanesi ile kurşun sıktığınız o hayvanlar gözlerinizin içine bakarken nasıl acımıyorsunuz anlamıyorum.Hem bu üreme mevsimi elbet bir gün gelecek.Her şey bir yana;sırf zevk için (nasıl bir zevkse can almak) canlıya kurşun sıkmayı, eşini yuvasında yalnız bırakmayı,nesillerini azaltmayı ben anlayamıyorum!

KOKPİT:smiley:))
Ama iyice sosyete oldu.Asfalttan inmiyor:smiley:

IMG_2753.JPG

IMG_2749.JPG

IMG_2746.JPG

Savas sert girmissin konuya :smiley: , kurallar cercevesinde oldugu surece avcilik o kadar da kotu bisey degil yeterki avciyim diyen herkesin yaban hayatini koruyup kollamasi, bohcaci tabir edilen bir grup zavalli insan musvettelerine karsi bir durus gostermeleri gerekir, gercek avcilarin bir cogu ava giderken oyle sanildigi gibi su kadar hayvan vurayim sunuda vurayim bunuda vurayimdan ziyade, onlarda bizim gibi hafta sonlarini degerlendirmek o ortami paylasmak icin cikiyorlar daglara tepelere hatta onlarin yaptiklari yemekleri bir yesen inan bizim yaptigimiz guvece vs. bir daha donup bakmazssin bile, ozetle insanda hayvan sevgisi, doga sevgisi varsa kimse merak etmesin avcilik o kadarda kotu bisey degil, sen ben kiyamiyoruz ayri birsey, konu uzun hafta sonu ates basinda konusuruz bolca...

Bu ara senin araba off road yapar degilmi ;) sanki ne bileyim ;D ;D ;D

mesut kose' Alıntı:
Savas sert girmissin konuya :smiley: , kurallar cercevesinde oldugu surece avcilik o kadar da kotu bisey degil yeterki avciyim diyen herkesin yaban hayatini koruyup kollamasi, bohcaci tabir edilen bir grup zavalli insan musvettelerine karsi bir durus gostermeleri gerekir, gercek avcilarin bir cogu ava giderken oyle sanildigi gibi su kadar hayvan vurayim sunuda vurayim bunuda vurayimdan ziyade, onlarda bizim gibi hafta sonlarini degerlendirmek o ortami paylasmak icin cikiyorlar daglara tepelere hatta onlarin yaptiklari yemekleri bir yesen inan bizim yaptigimiz guvece vs. bir daha donup bakmazssin bile, ozetle insanda hayvan sevgisi, doga sevgisi varsa kimse merak etmesin avcilik o kadarda kotu bisey degil, sen ben kiyamiyoruz ayri birsey, konu uzun hafta sonu ates basinda konusuruz bolca...

Bu ara senin araba off road yapar degilmi ;) sanki ne bileyim ;D ;D ;D
Sert olan birşey yok.Zevkine canlı öldürülen bir olaya spor diyemeyiz.Kurallar demişsin neye göre kural?Ha 3 keklik ha 5:smiley:zevkine öldürmüyormuyuz? Ya Biz napıyoruz?Gidip trap atışı yapıyoruz.zararsız ve eğlenceli.vede trap a spor diyebiliriz.Avcılara şahsi olarak birşey dediğim yok.Yaptıkları yemeklerede birşey diyemem:smiley:Birçok sevdiğimiz arkadaşımız avcılıkla da ilgileniyor.Anlatmak istediğim benim avcılığa sıcak ve normal bakmamam.Bakanada saygı duyarız elbet..Bu arada benim araba aman offroad yapmasın abi.offroad= zevk offroad zevki=masraf:smiley:)) ama offroad sız da olmaz!

Değerli Dostlar cümleden selamlar.

Avcılık konusu çok su götürür,kimine göre spor,kimine göre zevk,kimine göre yaşam tarzı...
Şu bir gerçek ben de bir ara avcılığa çok meraklıydım ama sonra durduk yere bir canlıyı öldürmenin gereksiz olduğunu düşünerek soğudum.Onun yerine cansız plaka lara atış yaptım keyif aldım.
O hayvanlar duvarda Trofe olarak değil de doğada canlı olarak çok daha güzeller.
Kimseyi de yargılayamam sen avcısın,falasın filansın diye ama bence öldür-memek büyüklüktür.
Bu arada gerçek avcılar da doğa sevdalısıdır,doğaya çıkmak için avcılık araçtır onlar için,doğayı sever ve korurlar tehlikeli olan bohçacılardır,gece fenerle çıkıp avcıyız diye geçinirler.
Gerçek avcı da kırk gün taban eti, bir gün av eti der...

Dedim ya bu konu çok tartışma götürür,en iyisimi burada kalsın...
Gerçek avcılara sözüm, aciz bir canlıyı vurmamak yüceliktir ama vurana da saygı duymak durumundayız.

Bırakın hep böyle baksınlar...

Selamlar,saygılar...

556997_447416281956365_1943570832_n.jpg

İyi akşamlar, bu hafta sonu yapacağımız etkinliğin pazar günkü kısmına yağmurda eşlik edecek görünüyor dolayısı ile gelecek arkadaşların yanlarında yağmurluk ve yedek kıyafet bulundurmaları önemli...

Günaydın Anoff ailesi,
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.
Etkinliğimizin fotolarını yarın paylaşıyor olacağım...
Selamlar.

salih yardımcı' Alıntı:
Günaydın Anoff ailesi,
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.
Etkinliğimizin fotolarını yarın paylaşıyor olacağım...
Selamlar.

28 Eylül Cumartesi 10 23 AZ BULUTLU 32 91 Batıdan 13 4.2 32 10.6 24.1
29 Eylül Pazar 10 23 AZ BULUTLU 29 69 Batıdan 15 3.6 31.8 9.9 23.7
30 Eylül Pazartesi 11 23 ÇOK BULUTLU 24 60 Batıdan 15 2.5 31.2 9.5 23.1
1 Ekim Salı 13 26 PARÇALI BULUTLU 17 48 Güneybatıdan 15 -0.8 31.2 9.7 23.2
2 Ekim Çarşamba 13 27 YAĞMURLU 32 95 Güneybatıdan 21 2 31.8 9.3 22.3

Aman Mesut abi ne yaptın,aklım çıktı yağmur yağacak diye,ama hava raporunda yağmur yok ,oh çok şükür...

selamlar merhabalar bende sıkışık büyükşehir hayatından sıkıldım ve vaktimin uzun bir kısmını doğada geçirmek için vitara jlx ile ufak bir başlangıç yaptım eğer izin verirseniz etkinliklerinize bende katılmak isterim....

yksahin' Alıntı:
selamlar merhabalar bende sıkışık büyükşehir hayatından sıkıldım ve vaktimin uzun bir kısmını doğada geçirmek için vitara jlx ile ufak bir başlangıç yaptım eğer izin verirseniz etkinliklerinize bende katılmak isterim....

Herkese gunaydin, sizde hos geldiniz grubumuza ama oncelikle kendinizi tanitirsaniz kisaca daha guzel olur ;)

yksahin' Alıntı:
sn yksahin hoşgeldiniz. Mesut abiiiiiiiiiiiiiiiiii Sali abiiiiiiiiiiiii fotolar nerde:smiley:Etkinlik harikaydı.Herkese çok teşekkürler.Birikmiş tüm stresi elektriği attım vallaha:smiley:Sıcak karşılama ve yaklaşımlarından dolayı tüm ANDOFF camiasına, başta Yunus dede ve Adil abiye Muzaffer abiye,Abdurrahman abi ve diğer tüm dostlara da selam saygılar:smiley:

Cümleden selamlar...
Sayın YKŞahin grubumuza hoşgeldiniz.
Etkinliklerimizi buradan öncesinde ve sonrasında paylaşıyoruz.
Buradan takip edip katılabilirsiniz,bekleriz...
Savaş abi şaka maka dün yorulmuşum akşam erken yattım,bugün de saat 22.00 eve girişim.
Fırsat bulursam yükleyeceğim.
Bu arada bu keyifli etkinlik için sana ve Mesut abi ye çok teşekkür ederim.
Valla Saç Kavurma süperdi ellerine sağlık,Mesut abinin suçuklu yumurtası da...
Geceki ayı,kurt,porsuk,tilki muhabbeti de... ;D
Sağolun varolun...
Selamlar,saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR