Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 657,203

Etiketler
Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

outlaw06' Alıntı:
XJ al.Tek geçerim...
abi bi tane baktım malum sitede duruyo 1997 model yeşil hoşuma gitti müsait olunca bibak istersen ankara da 25.500 yazmış

mesut kose' Alıntı:
Vinç işi biraz hassas bir konu aslında , bir kere lazım olacağı tutar her şeye değer sağladığı fayda, birde o anda iş görmezse bırak vinci arabayı yakasınız gelir. Bu vincin de de pratik bir kullanım sağlama özelliği olmasına rağmen bizim araçlarda yeterli olmayacağı bariz görünüyor ama otomobil tarzı Suv larda Özellikle Atv lerde iş yapacağı da kesin, bizdeki araçların ağırlıkları ortalama 1500-2500 kg arası değişir arazide kalmış bir aracı rampadan çıkarırken aracın ağırlığına ek olarak %50 çamurdan çıkarırken ise %100'e yakın bir extra çekiş gücüne ihtiyacımız olmaktadır.

Mesut konuyu özetlemiş ama bende geçmişte yaptığım bir tercüme/derlemem vardı onu size sunayım yeri gelmişken...

Vinci olan olmayan, alacak olan veya mevcut vincine güvenen tüm dostlarıma faydası olacağı inancındayım.

Örnek olarak bir adet 10.000 lb. yani 4500 kg çekme kapasiteli bir vinç üzerinden gideceğim. Bağlama açısız düz hat üzerinde tek kat makarasız yani direk vinçleme şeklindedir.

tablo2.jpg

Ekli dosyalar

• tablo1.jpg
    tablo1.jpg
    34.4 KB · Görüntüleme: 230

Erem' Alıntı:
Sıkılmadan buraya kadar okuyan arkadaşlarıma teşekkür eder, sorusu olan arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ben okudum abi, yararlı bilgiler için tesekkurler.

Makara olunca;
Tum cekme değerleri x 2
Cekme Surati / 2

diyebiliriz doğrumudur??? ??? ???

Monti' Alıntı:
Ben okudum abi, yararlı bilgiler için tesekkurler.

Makara olunca;
Tum cekme değerleri x 2
Cekme Surati / 2

diyebiliriz doğrumudur??? ??? ???

Evet Dalca, sisteme 1 makara girdiğinde teorik olarak : Px2 ve V/2 oluyor denilebilir. Ancak yine araya makaraların bağlantı noktalarının ayrı ayrı sürtünme katsayıları vs giriyor ama tüm bunlar gözardı edilebilir değerler olarak kabul görürler. Partikte güç iki katına çıkmasa da "çıktı" denilebilir .:smiley:

Erem' Alıntı:
Evet Dalca, sisteme 1 makara girdiğinde teorik olarak : Px2 ve V/2 oluyor denilebilir. Ancak yine araya makaraların bağlantı noktalarının ayrı ayrı sürtünme katsayıları vs giriyor ama tüm bunlar gözardı edilebilir değerler olarak kabul görürler. Partikte güç iki katına çıkmasa da "çıktı" denilebilir .:smiley:
Tamamdır abi ilk fırsatta Cagının Jimnyi batırıp benim vincle cıkarmaya calısıyoruz ;D ;D

Beyler yapıştırın Erem abinin teşekkur butonuna 8) 8)

Monti' Alıntı:
Tamamdır abi ilk fırsatta Cagının Jimnyi batırıp benim vincle cıkarmaya calısıyoruz ;D ;D

Beyler yapıştırın Erem abinin teşekkur butonuna 8) 8)

Ben taa en başta başmıştım iyiki basmışım..

Çağında uygun görürse gidelim Sarıyar barajına batıralım jimnyi :D çok uğraşmamıza gerek yok hemen batırabiliyoruz tecrübeyle sabit.
Eğer cağın bu konuyu kabul ederse onunda teşekkür butonuna basarım yok etmesse o benim butonuma bassın :D

outlaw06' Alıntı:
Evet otobanla eymir arası orası.Mühyede 5 bölgeye çekirdek tepe,çoban tepe,duvar tepe, tepe tepe ve kutsal tepe diye isim koyduk:smiley: Oralar arka bahçemiz.Bu arada aracınızı öveçlerde görüyorum sanki.Nivanızla elbette yük olmazsınız ne münasebet.Bizim gurubun felsefesine göre;arazide konvoyumuzdaki araç değil, içindeki adam önemlidir.Ama işin en kötüsü; büyük pazar etkinliklerinden birine gelmeyen ,orda tanışıp pekişme şansımız olmayan arkadaşlarla (yani gurupta o ana kadar samimi olmadığımız arkadaşlarla) sert offroada yada spontan buluşmalara yada gece buluşmalarına katılamıyoruz.İnşallah 3 martta büyük buluşmaya gelme imkanınız olur.selamlar saygılar

Felsefenizi şimdiden benimsedim, Bakalım artık , tüm gün katılmam zor gibi şimdilik ama elimden geleni yapacağım. Ben Gaziosmanpaşa tarafındayım , aracıda bir buçuk 2 ay önce aldım, benden öncede 2 yıldır kazım karabekirde yatıyordu araç. Biraz uğraş sonucunda aldım aracı. O yüzden gördüğünüz başka bir araç olsa gerek. Grupda başka niva varmı merak ediyorum. Benim için iyi olurdu açıkcası , çünkü tanıdığım niva tamircisi vs yok bilgi paylaşımı olurdu.
3 martla ilgili detaylara nerden ulaşabilirim. Yazıları biraz karıştırdım ama bulamadım .

Umutcan' Alıntı:
Felsefenizi şimdiden benimsedim, Bakalım artık , tüm gün katılmam zor gibi şimdilik ama elimden geleni yapacağım. Ben Gaziosmanpaşa tarafındayım , aracıda bir buçuk 2 ay önce aldım, benden öncede 2 yıldır kazım karabekirde yatıyordu araç. Biraz uğraş sonucunda aldım aracı. O yüzden gördüğünüz başka bir araç olsa gerek. Grupda başka niva varmı merak ediyorum. Benim için iyi olurdu açıkcası , çünkü tanıdığım niva tamircisi vs yok bilgi paylaşımı olurdu.
3 martla ilgili detaylara nerden ulaşabilirim. Yazıları biraz karıştırdım ama bulamadım .
Merhaba,
Eski nivacı Yeni XJ ci salih abi var sitede kendisinin hala nivası var gerçi..Bu arada plakalığınızda Oto özlem gördüm onlarda iyidir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,857
Kayıtlı Üye Sayımız
166,656
Kaydolan Son Üyemiz
aliaksoy

Çevrimiçi üyeler

Geri