Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 656,882
Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

outlaw06' Alıntı:
nasıl bir tampon ,vinç aşkıdır vay arkadaş.herkesi almış bir telaş:smiley:
@EREM abi bende getleri yeniden taktırmak için, ana def i indirmek için uzatma somunlarından rica ediyorum.5 cm getler.
Büyüğüm benim arkada saplansam bi yere beni çekeceğiniz ne mapa ne çekidemiri ne u kilit hiç bişey yok..

Bende seneye arabayı komple kaporta boya döşemeye sokucam o işlemlerden önce aksesuarlara harcıyacağım parayı harcayım. 2013 sonbaharından önce janttır dodiktir güneşliktir hepsi bitsin istiyorum..
Allah kısmet ederse 2015 sezonunda KOL XJ güzel bir araç olsun istiyorum..

Etiketler

outlaw06' Alıntı:
Ara buluşmaları sadece daha evvel tanışıp kaynaşmış ,belli bir samimiyet evresini aşmış kişiler arasında yapıyoruz.Bunun bir çok nedeni var
-Tüm enerjimizi ve zamanımızı offroad,sohbet,eğlenceye veriyoruz
-Bu adam nedir nasıldır ne yapar vs:smiley: ile meşkul olmuyoruz
-Batmak var çıkmak var aracı kırılmak var.Tepkiyi bilemiyoruz
-Ama büyük etkinlik daha piknik kıvamında olduğu için tanışmaya çoook zaman oluyor
Martın 3 ü yada 10 unda 8. büyük organizasyonumuz var.Mustafa bey şimdiden davetlimiz.İnşallah o zaman tanışır kaynaşırız.
Bu arada şu çok önemli;Ulaşılması zor gurup havalarında asla değiliz.Aksine tek amacımız;temiz düzgün insanların maksimum seviyede bir araya gelmesini, tertemiz bir atmosferde en güzel aktivitelerde, güvenilir, iyi kalpli insanlarla buluşmasını,doğa ve 4x4 sevdasını yaşamasını sağlamak.
Sizlere bu konuda hak veriyorum benim konuşmalarımda sitemim size değildir sadece daha önceden neden başlamadığıma kaçan zamanımadır .Nazik davetiniz için teşekkür ederim Eğerki bir sorun olmazsa orada olacağım ve sizlerle tanışmayı isterim onur duyarım

outlaw06' Alıntı:
Dalca abi çok başarılı da kaç ton luktu?
Baskan bu 1350 kg dostumun dediği gibi ama makara sistemi var ustunde. 2- 2 .5 tona kadar ceker yani. Ama en dogrusu Duster, Jimny hatta forester gibi hafif araclarda kullanılması. Zira buna cokda guvenmemek lazım sizin bol yağlı, kaslı Jeep lerde. Yani bu ancak Jeepcikler için iyi olur ;D ;D

Aha buda ilk deneme videosu :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CW9x0e8ndBQ[/youtube]

Buda bir iki resim daha ;) ;)

5.jpg

8.jpg

2.jpg

CKAYA' Alıntı:
Dalca abi bi geziye getirir misin bi deniyelim benim araçta? Nasılmış ;D ;D ;D
Tabiki getiririm Cagin dostum yaw. Aslında bu tek basına off-road yapan ufak araclar icin iyi bisi. zira cekecek kimse yoksa seni, kendi kendini cek ;D ;D ;D

Ben bi rutin katılabilsem su gezilere :-\ :-\ , daha onu basaramadım :(

Monti' Alıntı:
Baskan bu 1350 kg dostumun dediği gibi ama makara sistemi var ustunde. 2- 2 .5 tona kadar ceker yani. Ama en dogrusu Duster, Jimny hatta forester gibi hafif araclarda kullanılması. Zira buna cokda guvenmemek lazım sizin bol yağlı, kaslı Jeep lerde. Yani bu ancak Jeepcikler için iyi olur ;D ;D

Aha buda ilk deneme videosu :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CW9x0e8ndBQ[/youtube]

Buda bir iki resim daha ;) ;)
Süper valla :smiley: Aslında makara işini normaldede kullanmakda fayda var bence sonuçda yükü nerdeyse yarı yarıya azaltıyosun ve vincide fazla zorlamıyorsun

outlaw06' Alıntı:
Kendin pişir kendin ye:smiley: Abi peki alçak yada yüksek araç çekerken tampona zarar vermiyormu?
Yukarı ve asagi limitli baskan. karsıdan biyere bagli degilkende aracın uzerinde sabit duruyor ;)

Buda Alman malı olanı ;)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IFm1Vwl1r4Q&NR[/youtube]

Vinç işi biraz hassas bir konu aslında , bir kere lazım olacağı tutar her şeye değer sağladığı fayda, birde o anda iş görmezse bırak vinci arabayı yakasınız gelir. Bu vincin de de pratik bir kullanım sağlama özelliği olmasına rağmen bizim araçlarda yeterli olmayacağı bariz görünüyor ama otomobil tarzı Suv larda Özellikle Atv lerde iş yapacağı da kesin, bizdeki araçların ağırlıkları ortalama 1500-2500 kg arası değişir arazide kalmış bir aracı rampadan çıkarırken aracın ağırlığına ek olarak %50 çamurdan çıkarırken ise %100'e yakın bir extra çekiş gücüne ihtiyacımız olmaktadır.

Merhabalar, Umutcan ben,

uzun zamandır gezenbilir'i takip ediyorum, kendi kendime ankara'da ne kadar az offroad yapan var diyordum. Meğersem ben iç anadolu başlığını takip ediyormuşum. Ankara'yı daha yeni farkettim.
Orası ankara başlığına göre çok daha sakin gerçekten.

Elektrikli vinç gibi değil ama Netlift'in el vinçini kullanıyorum, fiyatıda çok uygun ve pratik. çoğu zamanda kurtarıcı oluyor. Tabi etrafda bağlayabileceğimiz bir yer varsa.

Ekli dosyalar

• Kriko vs..jpg
    Kriko vs..jpg
    137.7 KB · Görüntüleme: 123

Monti' Alıntı:
Erem abi ne iş yapiyosun?

Asıl işim devlet memuriyeti.
Ancak hobilerim ve meraklarımın bileşkesi ortaya değişik birşey çıkarıyor. Hani "ne iş olsa" kıvamında.

mesut kose' Alıntı:
Vinç işi biraz hassas bir konu aslında , bir kere lazım olacağı tutar her şeye değer sağladığı fayda, birde o anda iş görmezse bırak vinci arabayı yakasınız gelir. Bu vincin de de pratik bir kullanım sağlama özelliği olmasına rağmen bizim araçlarda yeterli olmayacağı bariz görünüyor ama otomobil tarzı Suv larda Özellikle Atv lerde iş yapacağı da kesin, bizdeki araçların ağırlıkları ortalama 1500-2500 kg arası değişir arazide kalmış bir aracı rampadan çıkarırken aracın ağırlığına ek olarak %50 çamurdan çıkarırken ise %100'e yakın bir extra çekiş gücüne ihtiyacımız olmaktadır.
bende tam Mesut abi gözükmüyor diye msj atıcakdım :smiley:)

Umutcan' Alıntı:
Merhabalar, Umutcan ben,

uzun zamandır gezenbilir'i takip ediyorum, kendi kendime ankara'da ne kadar az offroad yapan var diyordum. Meğersem ben iç anadolu başlığını takip ediyormuşum. Ankara'yı daha yeni farkettim.
Orası ankara başlığına göre çok daha sakin gerçekten.
Umutcan bey merhaba hoşgeldiniz.Bizim bura pek sakin geçmiyor çok şükür.Geçen hafta c.tesi şaşmaz sudeposu tepedeydik.çarşamba arkadaşlar kurtlandı tepetepe ve duvartepeye gittik.Pazar mühye duvartepe, ordan kutsaltepe sırtından karataşa çamurlu yol parkuru ardından çekirdektepe ve altındaki çekirdek dereye indik.Daha evdekilerin gönlünü alacazki arkadaşlar elmadağ diye tutturdular.Yani benim güzel dostum ayda 1 kere 20-25 araçlık büyük, haftada en az bir yada 2 kere küçük buluşmamız var.Gurupta dostluk muhabbet de süper olunca insan yerinde duramıyor.
LAKİN; Elmadağ vs programı şimdilik yok arkadaşlar.Arzu eden BURADA LİSTE AÇMADAN birkaç arkadaş telleşip gidebilir.Şu an 3 martdaki büyük etkinliğe kadar spontan ani hızlı depresif vs bir program yok maalesef.

Monti' Alıntı:
Tabiki getiririm Cagin dostum yaw. Aslında bu tek basına off-road yapan ufak araclar icin iyi bisi. zira cekecek kimse yoksa seni, kendi kendini cek ;D ;D ;D

Ben bi rutin katılabilsem su gezilere :-\ :-\ , daha onu basaramadım :(

Olsun abi katılırsın yaw :smiley: Zaten katılda artık sana bir Jimny bulamadık :(

@Burak Mehmet Üçkol tosun paşa efendi;2 saat kadar evvel aradım tele cvp vermediniz.Wc dedir, yemektedir, sigara molasındadır, sinirli bir anıdır, gece İpek hanım uyutmamıştır gaz çıkarttırmıştır babasına vs vs vs tüm olasılıkları göz önünde bulundurup dönüşünü bekledim hala dönmedin.O halde buradan yazayım; Makulseniz müsaitseniz haftaya salı-çarşamba 3-5 abimizle,dostumuzla,kardeşimizle (arzu eden gurup üyelerine de duyuru olsun buradan) hanenize çay içmeye geleceğiz.
(Cevabınızı burdan yazınız tel açmayınız tel inize cevap verilmeyecektir) :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,857
Kayıtlı Üye Sayımız
166,653
Kaydolan Son Üyemiz
7A Mühendislik

Çevrimiçi üyeler

Geri