Arkadaşlar kusura bakmayın 2-3 gündür aracımın muayenesi sebebi ile iştirak edemedim. Aracım ön fren hortumlarının yıpranması, ve arka frenlerde de %30 sapma olduğundan muayeneden geçemedi. Üstelik şase numarasındaki bir harf ruhsatta eksik yazılmış, ve trafik tescilden düzelttirmem gerektiğini söylediler.Ben de işe sanayi kısmından başladım. Daha öncede aracımı rot balanscıda kontrol ettirdiğimde şanzuman bağlantı takozlarında yıpranma var değiştirseniz iyi olur demişlerdi bende hazır fren hortumu değişmişken şanzuman takozlarını da aradan çıkartayım dedim ve kangurum'u aradım. Kangurum da orjinal ön sağ - sol fren hortumu 450 - 480 tl civarı, yan sanayi ise 200 tl fiyat alınca ağzım açık kaldı. Şanzuman takozlarına ise biri 125 tl diğeri 155 tl dediler. Ve beni aracımdan soğuttular.Sena Jeep Ahmet usta rekorcuda yaptırırız ama verimli olmayabilir dedi. Bir kaç suzuki yedek parça satan yere sorduğumda ise, parçayı söktürün getirin ona göre bakalım diyorlar. En sonunda kızdım ve yedek parçacıya patladım. Yahu suzuki parçası satıyorsunuz parçayı tanımıyorsunuz altı üstü fren hortumu ve şanzuman takozu neyini söküp getireyim standart bir parça dedim öyle yüzüme baktılar. Şanzuman takozunu YAREN Otomotive 1 hafta önce sipariş etmeme rağmen o da parçayı temin edemedi ve ne yazık ki gözümden düştü. Sena Jeep Emre ile biraz dolaştıktan sonra Şaşmaz sanayi sitesi 2551. Cad. 2543 sok. (eski 14. Sok.) no:27 - JAPONCU -( 0 312 278 33 57 ) isimli firmada fren hortumlarını ve şanzuman takozlarını bulduk. Ne sorduysak yok demediler sağolsunlar. Fren hortumlarına 110 tl şanzuman takozlarına 120 tl verdim. Ahmet usta parçaları taktı ve sorun yaşamadık. Z Rotların yıprandığını gördük ve onlarıda değiştirdik, Yaren 40 tl dedi, 30 tl ye pazarlıkla aldım.Arka fren ayarınıda yaptırdım. Şase numarasını konya yolu emniyetten halledemedim, LPG ruhsatta işli değildi, şase numarasını düzeltirim ama iki kere ruhsat değiştirmen gerekir dedi memur. Bende çıktım gölbaşı trafik tescile gittim, durumu anlattım buyurun oturun dediler ve aracın şase numarası POLNET sisteminden düzeltilmiştir diye bir evrak verdiler.Tüvtürk'e gittim ve kusursuz olarak aracım muayeneden geçti çok şükür. Pazartesi de ruhsatım değişecek.