Ankara Kızılcahamam - Isparta - Antalya Gezi Görsellerimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmekistiyoz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,497

gezmekistiyoz

Ana Kamp
selamlar
daha dün bitirdiğimiz,aslında pek de planlı olmayan,gezenbilir.com daki okuduklarımızdan yola çıkarak başladığımız
kızılcahamam antalya gezimizi sizlerle paylaşmayı boynumun borcu bilirim
boynumun borcu diyorum neden,gezenbilir.com la tanşmadan önce antalyayı düden,kurşunlu ve manavgattan ibaret bilirdim,
şimdi ise bu üç şelaleye uğrama bile uğramadık (daha önceden gittiğim halde antalyaya her gittiğimde yine bu üçünü yine gezip geri dönerdim)
ee peki naptık , daha önce hiç görmediğim ve gezenbilir.comda ağzımın suyu akarak okuduğum yerlere gittik tabiki,,öyle bi keyif aldık ki,tadı damağımızda
değil heryerimizde kaldı
peki kim kim gittik , ben eşim ve üç yaşındaki oğlumuz..

gezimize ilk kızılcahamamdan başladık.şöyleki kızılcahamamda devremülke gitmiştik aslında ve 15 gün orda kalmamız gerekiyodu.ama bişeler dürttü işte
illa kaçalım bi yerlere dedik,bir hafta sonra bastık gittik antalyaya...ama önce kızılcahamamda bi iki yeri paylaşmak isterim...

bi gün yine kızılcahamamda canımız sıkılmışken atladık arabaya şöyle bi turlayalım dedik,k.hamam çıkışında çerkeş tabelasının altında sey hamamı yanılmıyorsam 16 km yazıyodu,zaten vakit de bol kırdık direksiyonu sey hamamına,biz yıkık dökük bi eser beklerken halihazırda faaliyette bi hamam çıktı karşımıza...

[attachment=1]

DSC09072.jpg

Etiketler
Ynt: Ankara Kızılcahamam - Isparta - Antalya Gezi Görsellerimiz

hamamın yapılışı çok eskiye dayandığı için pek tabii tadilat görmüş ve dışardan normal bi hamam görüntüsü veriyo
ama içeri girince herşey ne kadar da farklı...

DSC09065.jpg

devamı gelecek de resimleri küçültmem gerekiyomuş onunla uğraşıyom
bi halledebilsem seri bi şekilde devam..foto çoook bak bak bitmez

yazımı silmeyi denedim ama olmadı. ben fotoları imageshack.us adresine 640-480 secerek yükleyip sonra link ekliyorum adresleri ama tabi siz bilirsiniz. merakla bekliyorum en sevdiğim yerlerden biri kızılcahamam antalyada da evimiz olmasından dolayı bana uygunbir gezi rotası deneyimi

sey hamamı fotolar devam
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC09069.JPG

DSC09068.JPG

DSC09059.JPG

DSC09060.JPG

DSC09071.JPG

gördüğünüz havuzun suyu direk yerden geliyo ve kabarcıkları görebiliyosunuz,o kadar doğal bir hamam ki yerdeki suyun çıktığı kayalar aynen duruyo,
suyun etrafına duvar örmüşler de hamam yapmışlar.
hamamda benden başka 70 yaşlarında karabüklü bi amca vardı.dedi ki beni 10 yaşımda babam buraya getirdi,o gün bugündür gelirim,türkiyede
bunun üstüne de hamam tanımam.suyun sıcaklığı 43 derece.
valla omuzlarıma kadar girdim ama acayip de yandım yani.havuzun kenarında uzanmak için
doğal taşlar var.hamam herşeyiyle doğal zaten.
hamamın ne zaman kim tarafından yapıldığına gelince görevli çocuk selçuklular zamanında yapıldığını söyledi.netten de baktım pek bişe bulamadım.
hamamın fiyatı 5 tl.peştemal yok,şort ve havlu veriyolar.

hamamın bide bayanlar bölümü var,orayı da eşim çekti,pek içaçıcı değil ama yine de paylaşmakta yarar var..

kadınlar bölümü

bayanların havuzu eşimin dediğine göre kırmızı merdivenin altında görünen küvete benzer şey..hayret ettim
[attachment=1]
[attachment=2]

DSC09056.JPG

DSC09057.JPG

kızılcahamam gezimize tekrar dönecem ama bu arada biz antalyaya kaçtığımız için kalan bölümü en sona bırakıyorum.
şimdi antalya gezimize gelelim...

antalyada tam iki gün geçirdik ama dolu dolu iki gün.
antalyaya ısparta üzerinden gittik,özellikle ısparta üzerinden gitmek istedim çünkü gezenbilir.com sakinlerinin hacıbenlioğlu kebap salonunda kebap yemeden
ıspartadan geçilmez yazılarını okumuştum(sn çölkartalıydı sanırım).biz de hem hacıbenlioğlunun müthiş kebabını yedik hem ıspartada biraz gezme imkanı bulduk.
kebabı zaten çok güzeldi de hoşafı da mükemmeldi.hatta biz ayran içelim dedik,garson sağolsun hoşafımızdan bi tadın diyince peki dedik.iyi ki denemişiz.

ıspartanın sembolü,gülü.bide trafik lambası denk gelmeseydi iyi olacaktı :smiley:
[attachment=4]

süleyman demirel
[attachment=5]
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

DSC09116.JPG

DSC09113.JPG

DSC09112.JPG

DSC09107.JPG

DSC09106.JPG

hacıbenlioğluna nasıl gidilir.valla ben şehir merkezine girdim hiç sağa sola dönmedim sanırım.önümdeki yolu takip ettim karşımda buldum.
tarihi dalboyunoğlu hamamının yanında.bu hamama girmedim bi dahaki sefere inş.

hacıbenlioğlunun hemen arkasında kebapçı kadirin yeri var.aslında oranın da methini duymuştum ama bi dahaki sefere artık.
tabii biz geziyoruz yiyoruz içiyoruz da 3 yaşındaki oğlumuz napıyo,hiç mi mızmızlanmıyo ağlamıyo sızlamıyo.oğluma burdan çok çok teşekkür ediyorum.
gezi boyunca ne bi huysuzluk etti ne bizi yordu,o da bizle beraber yedi içti gezdi dolaştı sağolsun.ha bide masaların üstünden inmedi ama olacak o kadar artık :smiley:

ıspartada gül dondurması yedik pek beğenmedik dondurmanın içinde gül yaprakları sarmadı bizi.şehirmerkezinde gülün türevi gül suyu,sabun,tesbih vs satan biçok mağza var
onlardan birinden ufak bi sandık dolusu gül mamülü aldık.

eski üzüm pazarı yazıyo ama hiç üzüm göremedim tezgahlarda,cidden de eskiden üzüm pazarıymış demek ki
[attachment=1]

oğlumuz
[attachment=2]

[attachment=3]

DSC09121.JPG

DSC09124.JPG

DSC09117.JPG

ıspartada biraz daha oyalandıktan sonra yavaş yavaş antalyaya geçtik.daha önceden herhangi bir otelde rezervasyon yaptırmamıştım ama sorun da yaşamadık,
antalyada ilk oda sorduğumuz otelde yer bulduk,hem de oğlumuz için de ek yataklı güzel bir oda.
saatimizi sabah sekize kurduk ve hiç mızmızlanmadan da sekizde kalktık,hemen kahvaltı yapıp otelden ayrıldık.öyle hızlı olmalıydık ki antalyadan başlayıp iki günde
fethiyeden çıkalım.öyle de oldu.hiç aksam yaşamadık.tek bi yerde sıkıntı oldu o da yanartaşa gidince oğlumun o yolu çıkamayacağını düşünememiş olmamız.yolun
büyük kısmında mecbur sırtıma aldım,çok yoruldum ama değmez mi yani,değer değer..

neyse devam edelim,
antalyada ilk sabah otelden ayrılırken resepsiyonda kumdan heykellerin broşürünü gördüm,geçen sene konyaaltı plajında bu sene ise laradaymış.ee dedik bu kadar
gelmişken her sene tv den izlediğimiz şu heykelleri görelim bakalım dedik.

sabah 10 da açılıyomuş,biz bulana kadar zaten saat 10 oldu.bizden başka da kimse yoktu.sonra sonra gelmeye başladılar.giriş kişi başı 8 tl.fiyatı iyi buldum,nedense
aklımda hep giriş 25-30 tl vardır diye geçiriyodum 8 tlyi duyunca ohh be dedim içimden.hemen daldık içeri.

ve işte kumdan heykeller....
[attachment=1]

buz devri
[attachment=2]

king kong
[attachment=3]
[attachment=4]

titanic
[attachment=5]

DSC09164.JPG

DSC09165.JPG

DSC09167.JPG

DSC09184.JPG

DSC09185.JPG

devamı
[attachment=1]

tabii biz büyük bi hevesle heykelleri incelerken oğlumun dünya umrunda değil,o kuma bakmaya değil kumla oynamaya gelmiş,su tabancasına kum doldurma peşinde...
[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

biz bu fotoları çekerken ordaki görevli fotoğrafçı da bizim fotolarımızı çekiyodu ama içimden diyom ki ben de,çek sen çek alırsam ne olim.eee ama adam işi biliyo tabii
çıkarken baktım tezgaha resimli tabakları dizmiş,zaten hep eşimle oğlumun üstüne oynamış,benim fotom yok bile.oğlumun resimli tabağına paşa paşa 12 lira verip ayrıldık.
biz alırken de yaşlı bi bayan ziyaretçi ne 12 lirası bunun maliyeti olsa olsa 3 lira gibisinden serzenişlerde bulunuyodu.naparsın işte aklım biliyo ama gönül dinlemiyo.

DSC09217.JPG

DSC09195.JPG

DSC09191.JPG

DSC09215.JPG

DSC09172.JPG

laradan çıktıktan sonra hiç oyalanmadan doğru tahtalıya yollandık.
anayoldan teleferik yoluna saptıktan sonra bayağ bi tırmandık araçla.dedim heralde bütün dağı araçla çıkarcaklar bizi :smiley:
sanırım 700 metre kadar araçla tırmandık.ordan da 2365 metreye teleferikle.
teleferik ücreti 40 tl.pahalı mı normal mi pek bişe diyemicem ama türkiyede böyle bir teleferik yapılması göğsümü kabarttı.
üni de öğrenciyken brezilyaya gitmiştim,orda meşhur sugarloaf(şeker tepesi) var,teleferikle çıkmıştık ve hayran kalmıştım,sanırım en yüksek 400 metreye
kadar çıkıyodu.muhakkak dünyada daha iyi örnekleri de vardır ama güzel ülkemde böyle gelişmeleri görmek mutlu ediyor bizleri.
ve yine gezenbilir.com ailesine teşekkür ederim çünkü tahtalı teleferiğini de ilk burada okudum,kafama yazdım..

teleferiğe binmeden önce oğlum yeni uyanmıştı,o huysuzlukla binmem de binmem diye tutturdu,biraz da korktu tabi havada uçan bişe görünce.bi daha oğlum
bu teleferik değil ''uçan otobüs'' diyince razı oldu.binince de korku falan kalmadı zaten.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

taş döşeyen abimiz mola vermiş manzaraya karşı dinleniyo,bundan güzel keyif olur mu ya.
[attachment=5]

DSC09233.JPG

DSC09249.JPG

DSC09253.JPG

DSC09256.JPG

DSC09259.JPG

tepede çocuklar için küçük bir oyun parkı,büyükler için şezlonglar var.restoran,cafe,hediyelik eşya satılan yerler mevcut.bide para atıp aşağıyı gözlemleyebileceğiniz teleskop varkarışık tost 10 tl.tuvaletler ücretsiz :smiley: aşağısı ne kadar sıcaksa yukarısı da o kadar soğuk.bile bile üstüme bişe almadım,güzelce üşüdüm,iyi de oldu
aşağıda çok bunalmıştım.binada petekler yanıyo,içerisi sıcak.
[attachment=1]

bu resmi niye koydum.tabiki reklam olsun diye değil :smiley: tepeye çıkınca çantamızdaki doritos paketinin davul gibi şiştiğini hayretle farkettik.muhakkak basınçla
bi ilgisi vardır ama ben bu konulardan pek anlamam.bilen biri varsa sebebini yazıversin aydınlanalım.
[attachment=2]

[attachment=3]
[attachment=4]

DSC09273.JPG

DSC09272.JPG

DSC09290.JPG

DSC09283.JPG

DSC09291.JPG

tahtalıdan sonra phaselise geçtik,sapaktan sonra çok güzel ağaçlar içinden geçerek girişe geldik.görevliden içeride yiyecek içecek namına hiçbir şeyin olmadığını
öğrenince geri dönüp gözleme yemeye gittik.
phaselis girişinde benim müze kart olduğu için benden ücret almadılar,baktık biz daha çok gezcez eşime de orda bi müze kart aldık 20 tlye.bayağ bi yerde müzekart
geçiyo ama malesef xanthos,letoon,tlosda geçerli değildi.
phaselise girdik aman ALLAH ım o da ne,bi taraf deniz bi taraf tarih.tarih mi deniz mi diye düşünürken bizim ufaklık denize atıverdi kendini,ee eli mahkum ben de
istemeye istemeye!! denize atlayıverdim.ama nasıl bi deniz o öle,çarşaf desen çarşaf değil.hadi fotolar konuşsun biraz...

[attachment=1]
[attachment=2]
tutturdu ille de kayığa gidecez diye :smiley:
[attachment=3]
[attachment=4]

DSC09302.JPG

DSC09292.JPG

DSC09325.JPG

DSC09319.JPG

phaselisle ilgili biraz bilgi

Akdeniz'in bütün güzelliklerini gösteren yeni açılan sahil yolundan Antalya'ya 35 km kala Phaselis levhasından sapıldığında, bir orman yolu bizi Tekirova Köyü'ndeki Phaselis'e götürür.

Yakınında bulunan Beldibi Mağarası'nın Prehistorik iskân göstermesine rağmen, sahildeki Phaselis şehrinin kuruluşu M.Ö. VII. yüzyıldan yukarı çıkmamaktadır. Üç limana sahip oluşu, konumu ve zengin orman bölgelerine yakınlığı nedeniyle M.Ö 690'da Rodosluların kolonisi olarak kurulmuştur. M.Ö. VII. ve VI. yüzyıllarda geçimini denizden sağlayan Phaselis, Perslerin Anadolu'ya hakim oluşundan sonra onların, daha sonra İskender'in Persleri yenmesiyle de İskender'in eline geçmiştir. Ancak Phaselisliler İskender'e kapılarını açmış, onu şehirlerinde konuk etmişlerdir. İskender Pamphlia şehirlerinin birçok elçisini burada kabul etmiş, kıyı kesimindeki şehirleri bir bir alarak Gordion'a gitmiştir.

İskender'in ölümünden sonra kent, M.Ö. 309'dan 197'ye kadar Mısır'daki Ptolemaiosların elinde kalmış, Apameia Barışı ile diğer Lykia şehirleri gibi Rodos Krallığı'na verilmiş, M.Ö. 190'dan 160 yılına kadar Rodosluların egemenliğinde kalmıştır. M.Ö. 160 yılından sonra da Roma'nın egemenliği altında Lykia Birliği'ne girmiştir. Phaselis M.Ö. I. yüzyılda Olympos ile beraber devamlı korsanların taarruzları altında kalmış, bir müddet Zenekites'in elinde kalan şehir, Romalıların bu korsanı yenmesiyle kurtulmuştur.

M.Ö. 42 yılında Brutus, şehri Roma'ya bağlamıştır. Bizans Çağı'nda ise Phaselis, Piskoposluk Merkezi olmuştur. Elverişli limanları dolayısıyla M.S. III. yüzyılda tekrar korsanların taarruzlarına uğrayan şehir bundan sonra önemini yitirmiş, daha sonraki Arap akınlarıyla da iyice fakirleşmiş ve M.S. XI. yüzyılda artık hayatiyetini sürdüremeyecek duruma gelmiştir. Selçukluların Alanya ve Antalya limanlarına önem vermesi nedeniyle tamamen önemini yitirerek sönmüştür.

Phaselis erken dönemlerde su ihtiyacını kuyu ve sarnıçlarla karşılarken Roma Çağı'nda her yerde görüldüğü gibi uzak yerlerden su kemerleri ile (Aquadükt) şehre su getirerek su ihtiyacını karşılamışlardır. Şehrin kuzeyindeki bir kaynaktan su kemerleri ile Hadrian Agorasının arkasındaki tepeye suyu getirmişler, buradan künkler ve kanallarla kent içine dağıtmışlardır.

Şehrin esas kalıntıları askeri liman ile güney limanı birbirine bağlayan ana caddenin iki yanında bulunmaktadır. 125 m uzunlukta 20-25 m genişlikteki ana caddenin her iki yanında üçer basamakla çıkılan kaldırımlar bulunur. Cadde ortalarda bir meydan oluşturduktan sonra güney limanına ulaşır. Düzgün taşla döşenen bu caddenin altında kanalizasyon ve drenaj sistemi vardır.

bahsi geçen geniş cadde
[attachment=1]

kaldırımlar
[attachment=2]

[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC09301.JPG

DSC09306.JPG

DSC09309.JPG

DSC09297.JPG

DSC09300.JPG

sevgili dostum değerli yazın için çok teşekkürler.
laradan tahtalıya geçerken alanyaya manavgata neden ugramadınız?
cips paketi ile olarakda aldıgında normal basınç vardı içerisinde ama siz yükseklere çıkınca cipse etkiyen dış basınc azaldı ve cips içerisndeki basıncıda azaltmak için hacmini artırdı.
phaselisi görmemiştim bu kadar ayrıntılı emeğine sağlık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri