Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,266

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

gökşan' Alıntı:
slm metin abi ağaç dikim işi demişiniz aceba dikilecek ağaç hakkında bi bilgi varmı karaçam gibi ne dikileceği bellimi burada bir arkadaş var tarım orman bakanlığından ne dikileceğini öğren yardımcı olmaya çalışayım dedi bi bilgi verirseniz ağaç almaya çalışalım kolay gelsin

iyi işte, Orman Bakanlığı'ndan tanıdık var ise, ağaç da verirler, yer de gösterirler.

Karaçam ve Kızılçam olabilir.

Etiketler

slm yer hakkında konuşmamıştık arkadaşla akşam görüşeceez yer konusunda siz bilirsiniz derse ısrar edeyimmi yoksa kendi çabamızla yer bulurmuyuz

her ne kadar tanımasak da o arkadaşa şimdiden teşekkürler,
o arkadaşın bağlantılarını joker olarak saklayalım, bir sonrakinde muhakka kullanırız ;)

gökşan' Alıntı:
slm metin abi ağaç dikim işi demişiniz aceba dikilecek ağaç hakkında bi bilgi varmı karaçam gibi ne dikileceği bellimi burada bir arkadaş var tarım orman bakanlığından ne dikileceğini öğren yardımcı olmaya çalışayım dedi bi bilgi verirseniz ağaç almaya çalışalım kolay gelsin

işi sıcağı sıcağına olgunlaştıralım,
az önce Orman Bölge Müdürlüğü' nden bir abimizden telefon geldi.

14 Kasımdan sonraki bir gün (bize uygun olan bir gün) için eğer organize olabilirsek
- ağaç dikimi için yer gösterecekler
- dikim için o bölgeye ve mevsime uygun fidan verecekler, gerekirse kendimiz de alırız
- lojistik destek sağlayacaklar
- dikim sonrası koruma ve bakımını sağlayacaklar

ben hepimizin adına Ankara civarında 40-50km yi geçmeden her türlü araziye girip çıkabileceğimizi söyledim,

ya da bağımsız hareket edelim diyen varsa o da olur.

bu bilgilere göre görüş bildirirsiniz artık ...

Orman Bölge Müdürlüğü'nde ki Abi sağlam bir destek çıksında, biz de ona güvenerek, büyük bir organizasyon yapalım, "GELENEKSEL GEZENBİLİR ANKARA AĞAÇ DİKME FESTİVALİ" adı altında, sitede herkesin görebileceği bir etkinlik sayfası açalım. Yöneticilerin yardımıyla da; kampçısını, karavancısını, dağcısı toplayalım.

slm abi ozaman ben arkadaşa biraz ertelediğimizi söyleyim daha sonra tekrar rahatsız edeceğimizi söyleyeyim hayırlı akşamlar

bir an önce organizeye başlayalım hangi agaç bumevsimlerde iyi tutar iyi ögrenmek lazım ankaranın nerelerine dikmek lazım bu işleri metin sever hemen önçalışma yapmıştrı hadi bakalım metim işbaşına

arkadaşlar pazar gunu saat 11de andofun gölbaşı pistinde yarışlar varmış ben gidecegim gelmek isteyen olursa orada göruşuruz

06kalıpçı57' Alıntı:
arkadaşlar pazar gunu saat 11de andofun gölbaşı pistinde yarışlar varmış ben gidecegim gelmek isteyen olursa orada göruşuruz
aman ha liste filan yapayım demeyesin. ;)
06kalıpçı57' Alıntı:
17 şehitimize allahtan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun 10kasım dahada huzunlu oldu
+1

yalcg' Alıntı:
Hamdi bey, dikilecek alanıda iyi seçmeli. Diktiğimiz alan sanırım otlaktı. Çeşmeye yakın olmasıda olumsuz bir durumdu. Hayvanlar beslenmiş olabilir bizim çamlarla.

Yalçın Abi selamlar. Hatalı mekan konusunda hak veriyorum; otlak ve çeşmeye yakın olması. Açıkçası, çok büyük bir ağaçlandırma projesi değildi, çok fazla fidanı heba etmedik ama sonuç olarak, aileli bir etkinlik yaparak, çocuklara bu sevgiyi aşılamış olduk, bütün çocuklar bu işten çok keyif aldı, AVM'lerde gezmenin ne kadar sıkıcı olduğunu birçok çocuk anladı, çocuklar olsun, bizler olsun orada Sevgi paylaştık.
Çeşmenin yakınında bir yer tercih etmemin sebebi ise bazı büyük çocukların, üşengeç çocukların, daha önce böyle bir hazzı yaşayamamış, böyle bir sevgiyi paylaşamamış, yaşayamamış olan, kocaman çocukların en azından çeşme yakın deyip bir bardak suyu, bir tanecik fidana, can suyu olarak verebilmesini kolaylaştırmaktı. Açıkçası %80 oranında başarılı olduk. % 20 'ye de zorla bir ağaç diktiremeyiz veya sulatamayız ama sonrasında görüyorum ki, % 20'lik oranda, çevreden etkilenip, bizlerden etkilenip, her dikilen fidanı, bir evlat gibi görmeye başlamış, hatta başka gruplarda da ağaç dikme organizesi yapma istekleri var. Ne mutlu bize ki, bunu insanlara kazandırmışız, umarım bu mübarek davranışın, popüleritesinden öte, bu sevgiyi gerçekten kavrarlar.

Sazlıktan ne çıkacağı belli olmayabilirrrr:smiley:

DSC_0118.jpg

Serkan.Ozkan' Alıntı:
Yalçın Abi selamlar. Hatalı mekan konusunda hak veriyorum; otlak ve çeşmeye yakın olması. Açıkçası, çok büyük bir ağaçlandırma projesi değildi, çok fazla fidanı heba etmedik ama sonuç olarak, aileli bir etkinlik yaparak, çocuklara bu sevgiyi aşılamış olduk, bütün çocuklar bu işten çok keyif aldı, AVM'lerde gezmenin ne kadar sıkıcı olduğunu birçok çocuk anladı, çocuklar olsun, bizler olsun orada Sevgi paylaştık.
Çeşmenin yakınında bir yer tercih etmemin sebebi ise bazı büyük çocukların, üşengeç çocukların, daha önce böyle bir hazzı yaşayamamış, böyle bir sevgiyi paylaşamamış, yaşayamamış olan, kocaman çocukların en azından çeşme yakın deyip bir bardak suyu, bir tanecik fidana, can suyu olarak verebilmesini kolaylaştırmaktı. Açıkçası %80 oranında başarılı olduk. % 20 'ye de zorla bir ağaç diktiremeyiz veya sulatamayız ama sonrasında görüyorum ki, % 20'lik oranda, çevreden etkilenip, bizlerden etkilenip, her dikilen fidanı, bir evlat gibi görmeye başlamış, hatta başka gruplarda da ağaç dikme organizesi yapma istekleri var. Ne mutlu bize ki, bunu insanlara kazandırmışız, umarım bu mübarek davranışın, popüleritesinden öte, bu sevgiyi gerçekten kavrarlar.

Serkan katılıyorum sana, ayrıca günün keyfide başkaydı. Bu kez üşengeç çocukları ikna edip, birazdasporla tanıştıralım :smiley: Hem fidanların tutma başarısını %80ne çıkarabiliriz bakarsın.
Ben yine Ankarada değildim kopukluklar oluyor ama takipteyim.
Metin, fidanlar konusunda gelişme varmı?
Herkese sevgi, saygılarımla..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri