Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,255

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6

Etiketler

Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

hamdı abı bırcok vıdeoya bakıyorum exrem lastik çamurda harika ileriki zamanlarda mutlaka alacagım kafaya koydum

Yalçın Hocam
aslında bu aralar için galiba Kızılcam özellikle de Karaçam uygun gibi,

başkaca bir konu için Ankara daki ne kadar park-bahçe-orman vs. ilgili kurum var ise bir şekilde görüşüp bir muhabbet yakalamıştım, buraları arayıp bilgi sorayım, belki dikim için fidan bile verriler, olumlu bir şey çıkarsa buradan paylaşırım, yarım gün ayırıp gider dikim yaparız,

baksana Hamdi Hocam, Mehmet Hocam, sen, ben bu işe hazır görünüyor, muhakkak başkaları da çıkar, mesela Fırat prenses içi yirmi tane dikerim :D demişti ...

yalcg' Alıntı:
Metin selam,
Fidanları kışla uğraştırmamak daha doğru. İlkbaharda dikilen ağaçlar, bahar ve yaz boyunca rahatça kök salıp sağlam bir şekilde kışa hazırlanıyor. Daha güçlü ve sağlıklı oluyor. Dikim yapılacak bölgedeki kışı da düşünürsek...

aha da yakıt muhabbeti,

para hesabına girmeden
benim rekorum CJ ile otoban da 70-80km sabit hız ile 100 km de 10,50 - 11,00 litre
otobanda bu değeri 4,2 litre 3 ileri bir makina ile yakalıyorum,

TL sini hesaplamak gerekirse
1 litre lpg 2.60TL olsa 11 litresi 28,60TL yapar, onu da 100 e bölsen 0,286TL çıkar, o da 286,00Krş. a denk gelir.

1991 model 4.0 xj için,
daha yeni teknoloji bir araç ve 4 ya da 5 vites olduğu ve uygun lastik ile, araç da 70-80 km/saat kullanılırsa olabilir,
ama baygınlık verir.

son_kral_54' Alıntı:
''İstanbul - İzmir arası LPG'de 130 TL yaktı. 1.2 TSI motorlardan daha az yakıyor.''
İstanbul - izmir arası 566 km yani 230 kuruş yakıyor :eek:
Bu araç 1991 model 4.0 xj.
Gezinirken bir satış ilanında gördüğüm bu yazı beni çok şaşırttı bu mümkünmüdür ???

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Mesela Fırat prenses içi yirmi tane dikerim :D demişti ...

20 neymiş 120 tane dikelim hemen, amcalarının hayır duaları eksik olmasın inşallah
Ben bu pazar müsaitim herhangi bir operasyona katılabilirim
copil pilot olaraktannn 2 termos çayı, piknik sepetini alır gelirim

Metin abinin 3 vites 4.2 litre canavar ankara beypazarı arasında 2.25 litre 4 vites seri3ten 3 TL az yakmıştı.
benim dedenin tam ayarlanışını kutlama gazıyla süratimiz 90-100 civarı olduğu için 14 - 15 litre yakıt sarfiyatımız olmuştu.

bizimki gibi eski araçlar için 70-80 aralığı en tasarruflu seyir hızı
81 yapınca yakıt katlanmaya başlıyor.

Aralık 2010'da Ayaş Ortabereket Mevkii'n de Karaçam ekmiştik, yazın baktığımda % 90 civarında tutmuş ve baya da büyümüşler. Sonbahar'da ekip, yağmur ve karı yiyince, sanırım daha iyi oluyor.

IMG_1668.JPG

IMG_1705.JPG

P1090419_rstr.JPG

P1090432_rstr.JPG

Uzun yolda araç çekin de ben o zaman göreyim sizin yakıt hesabınızı, 80'e çıkmanıza gerek yok, 40'la giderken bile 3'e katlama garantisi veririm :smiley:

Araba çekmeye gerek yok serkancım seri3 için konuşayım
güncel bir aracı konvoyda takip etmeye çalıştığında seri ivmelenerek kullandığında 2 ye katlanıyor sarfiyat...
cj de aynışey olacağını sanmam gücü nedeniyle...

bir de ben bizim gezilerde asfaltta uzun soluklu yokuşlarda takviyeye alsam daha iyiymiş
memmet abey az bunalmadı arkamda

bir kaç yer ile görüştüm, şifaen de olsa bir kaç söz de aldım, bu sözlerin yerine gelmesi için mevkii bildirmemiz gerekiyor(muş), biz dikim işini olgunlaştırırsak, dikim yerinide belirlemiş oluruz, o vakit ben söz verenlere yapışıırım, alabildiğimiz fideyi alırız, alamazsak da adam başı 20-30 tane alıp toplamda en az 250 adet yaparız gibime geliyor, kar düşmeden halledelim şu işi,

sabah erkenden gitsek yarım günde hallederiz,
öğleden sonrası da ,
artık çamur mu olur, batak mı olur, uçulur mu, kaçılırmı Allah kerim ...

Sentinel' Alıntı:
20 neymiş 120 tane dikelim hemen, amcalarının hayır duaları eksik olmasın inşallah
Ben bu pazar müsaitim herhangi bir operasyona katılabilirim
copil pilot olaraktannn 2 termos çayı, piknik sepetini alır gelirim

Hımmm geçen sene Düzce dönüşünü :smiley: hatırladım,
hepimiz için değişik bir tecrübe ve eğlenceli olmuştu ...

Serkan.Ozkan' Alıntı:
Uzun yolda araç çekin de ben o zaman göreyim sizin yakıt hesabınızı, 80'e çıkmanıza gerek yok, 40'la giderken bile 3'e katlama garantisi veririm :smiley:

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Hımmm geçen sene Düzce dönüşünü :smiley: hatırladım,
hepimiz için değişik bir tecrübe ve eğlenceli olmuştu ...
bencede ;) rolantide 70,80 yapıyorsun yakıt minumum :D
bende geçen bayram bir depoyla ilk defa sakaryaya ulaştım toplamda 395 kuruş sarfiyat çıkınca sevindirik oldum zira 450 yi aşağıya düşürememiştim...

TEKNIKISLEM' Alıntı:
bir kaç yer ile görüştüm, şifaen de olsa bir kaç söz de aldım, bu sözlerin yerine gelmesi için mevkii bildirmemiz gerekiyor(muş), biz dikim işini olgunlaştırırsak, dikim yerinide belirlemiş oluruz, o vakit ben söz verenlere yapışıırım, alabildiğimiz fideyi alırız, alamazsak da adam başı 20-30 tane alıp toplamda en az 250 adet yaparız gibime geliyor, kar düşmeden halledelim şu işi,

sabah erkenden gitsek yarım günde hallederiz,
öğleden sonrası da ,
artık çamur mu olur, batak mı olur, uçulur mu, kaçılırmı Allah kerim ...
Aynen...
Evet...
Çok güzel,harika olur......

slm metin abi ağaç dikim işi demişiniz aceba dikilecek ağaç hakkında bi bilgi varmı karaçam gibi ne dikileceği bellimi burada bir arkadaş var tarım orman bakanlığından ne dikileceğini öğren yardımcı olmaya çalışayım dedi bi bilgi verirseniz ağaç almaya çalışalım kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri