Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,247

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6

Etiketler
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

eyvallah Usta, İnşallah bir dahakine beraber olsun ;)

videolar pişti, vakit bulursanız bakın,
komik olmuş ...
http://www.dailymotion.com/video/xuvaj6_camlidere-balik-vaziyetleri_travel

06kalıpçı57' Alıntı:
guvecte harıka gozukuyor afıyet olsun metin ;D ;D elline saglık ömer abi ;) ;) ;)

Hepsi möhkem.....
Ben anca pencereden bakıyorum...
Baktıkçada işime isyanım artıyor....
Bu güzellikleriniz daim olsun(inşallah bazılarında bende olurum)...
Selam ve saygılar...................................

Arkadaşlar merhabalar,
Neşeniz mutluluğunuz güzel gezileriniz daim olsun. Vatanda pek olamadım, yazda girince katılamadım aranıza. Ancak uzakta olsa sizi takip ediyorum. Yiğenbilir çalışmaları çok etkileyici. :D
Sağlıklı mutlu çamurlu günlere.

Selamlar.

Yalçın Hocam
ağaç dikme işinden bu yana görüşemedik,
yazın zaten çok hareket olmuyor, yağmur-çamur başlasın kaynar ortalık.
çocuklara selamlar ...

yalcg' Alıntı:
Arkadaşlar merhabalar,
Neşeniz mutluluğunuz güzel gezileriniz daim olsun. Vatanda pek olamadım, yazda girince katılamadım aranıza. Ancak uzakta olsa sizi takip ediyorum. Yiğenbilir çalışmaları çok etkileyici. :D
Sağlıklı mutlu çamurlu günlere.

Selamlar.

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Yalçın Hocam
ağaç dikme işinden bu yana görüşemedik,
yazın zaten çok hareket olmuyor, yağmur-çamur başlasın kaynar ortalık.
çocuklara selamlar ...
ağaç demişken güvenç tarafına diktiğimiz çamlar domuzlar tarafından yok edilmiş.
bundan sonra biraz büyük çam fidesi dikmek daha iyi olur kanısındayım.

Hamdi bey, dikilecek alanıda iyi seçmeli. Diktiğimiz alan sanırım otlaktı. Çeşmeye yakın olmasıda olumsuz bir durumdu. Hayvanlar beslenmiş olabilir bizim çamlarla.

yenileyelim o vakit,

bu aralar ağaç dikimi için uygunmudur,
bu işlerin mevsimini bilenler görüş bildirirse, bir planlama yapılabilir.

telef olanın İKİ katını diker geliriz ...

Aşağıdaki bilgi agaclar.net adresinden alıntıdır

Kızılçam

Dikim mevsimi olarak kasım ayı başı-şubat sonu arasındaki zaman periyodunun uygun olduğu bildirilmektedir.

Fıstık Çamı ve Servi

Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin alçak yörelerinde, yağışların başlayıp, toprağın 20-30 cm derinliğine kadar yağış sularının işleyebildiği sonbahar aylarından itibaren şubat sonuna kadar olan zaman dikim periyodu için uygundur.

Karaçam

Kurak İç Anadolu koşullarında, ekim ve kasım aylarında yapılan dikimler, mart ve nisan dikimlerinden daha başarılı olmuştur. Bu dikimlerin başarı derecesi, dikimden 6-7 ay önce mart ve nisan aylarında toprağın işlenmesi halinde daha da artmaktadır.

Sedir

Yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlara göre, sedirler için uygun dikim periyodunun kasım ve nisan ayları olduğu bildirilmektedir. Kışı sert ve donlu geçen yüksek bölgelerde bu periyodun mayıs ortalarına kadar uzayabileceği ifade edilmektedir. Yağışın uygun gittiği yıllarda dikimin kasım ayından aralık ayı ortalarına kadar uzayabileceği de yine araştırmalarla belirlenmiştir.

Sarıçam, Karaçam, Ladin, Göknar ve Kayın

Bu ağaç türleri için, kışı donlu ve sert geçen bölgelerdeki yayılış alanlarında uygun dikim mevsiminin sonbahar ve erken ilkbahar olduğu bildirilmektedir.

Çeşitli ağaç türleri ve iklim bölgeleri için, uygun dikim zamanı bakımından buraya kadar yapılan açıklamalarla verilen anahtar bilgilerin dikkate alınması ve böylece en isabetli dikim zamanı kararının, mevcut klimatik koşullara ve dikim yapılacak türlerin biyolojisine göre verilmesi gerekmektedir. Bütün bu değerlendirmelerin özünde şu gerçek yatmaktadır:

“Uygun dikim zamanı genel olarak, toprakta don tehlikesinin bulunmadığı, hava ve toprağın yeterli neme sahip olduğu, topraktan ve bitkiden meydana gelen su kaybının veya buharlaşmanın (evapotranspirasyon) en düşük düzeyde cereyan ettiği, fidanların latent (uyku) durumunda bulunduğu periyottur.”

Geniş alanlarda yapılan aynı türe ait dikimlerde, dikim işleri bir mevsimde bitirilemez ise, gevşek ve kumlu topraklarda sonbahar, killi ve verimli topraklarda ilkbahar dikimi yapılması uygundur.

http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/154.htm

Metin selam,
Fidanları kışla uğraştırmamak daha doğru. İlkbaharda dikilen ağaçlar, bahar ve yaz boyunca rahatça kök salıp sağlam bir şekilde kışa hazırlanıyor. Daha güçlü ve sağlıklı oluyor. Dikim yapılacak bölgedeki kışı da düşünürsek...

''İstanbul - İzmir arası LPG'de 130 TL yaktı. 1.2 TSI motorlardan daha az yakıyor.''
İstanbul - izmir arası 566 km yani 230 kuruş yakıyor :eek:
Bu araç 1991 model 4.0 xj.
Gezinirken bir satış ilanında gördüğüm bu yazı beni çok şaşırttı bu mümkünmüdür ???

hamdı abı bana çok inandırıcı gelmedi denemek lazım 1500kg araç 4000motor devamlı rolantıde calışsa yinede fazla yakar ;D 850kg 1400motor brodveylerbile 250kr yakıyor mantıkdısı gelıyor bana ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Arkadaşlar bana 2 adet 31x15 deneme amaçlı mt lastik lazım,
2 tane bende var 2 tane daha bulup araba kaldırıcak mı diye test etmek istiyorum.
Zira bir silverstone alma vakti geldi :D
Mehmet ustayla ben gencim diyoruz inanmıyorsunuz, pöff :D :D

son_kral_54' Alıntı:
Arkadaşlar bana 2 adet 31x15 deneme amaçlı mt lastik lazım,
2 tane bende var 2 tane daha bulup araba kaldırıcak mı diye test etmek istiyorum.
Zira bir silverstone alma vakti geldi :D
Mehmet ustayla ben gencim diyoruz inanmıyorsunuz, pöff :D :D

Hamdi Abi, Haydar'lara 4 adet 31 inch BF lastik vermiştim, onları takabilirsin, işine yararsa kullanabilirsin de...
Yalnız silverstone extreme, BF lastiğe göre yakıtı çok daha fazla artırır ve asfaltta, yürüyen aksamı da o denli çabuk yıpratır, sen zaten biliyorsundur...

Serkan.Ozkan' Alıntı:
Hamdi Abi, Haydar'lara 4 adet 31 inch BF lastik vermiştim, onları takabilirsin, işine yararsa kullanabilirsin de...
Yalnız silverstone extreme, BF lastiğe göre yakıtı çok daha fazla artırır ve asfaltta, yürüyen aksamı da o denli çabuk yıpratır, sen zaten biliyorsundur...
Cumartesi bi deneriz bakalım.
Teşekkürler serkancım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri