Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 909,437

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

son_kral_54' Alıntı:
merhaba alp bey.yanlış hatırlamıyorumdur inşallah.sizinle iki etkinliğe katılmıştım.2009 da cumhuriyet konvoyu.bende beyaz choreke vardı birde otistik çocuklar etkinliği.orayada bmw 7,30 la katılmıştım.sizinle pek muhabbet ortamız olmadı, ama sıcak kanlı olduğunuzu keşfettim.
ellerinize sağlık.aslında merak ettiklerimizi üstü kapalıda olsa anlatmışsınız.valla biz öylebir ortam kurdukki ne desem azdır.herkezide en azından muhabbetlerimize bekleriz.
evet deneyimlerinizden faydalanabiliriz.mesela çok araç hakkında söylediklerinize katılıyorum. 6 şubatta büyük olasılıkla ışık dağı turu düşünüyoruz.benimde nacizhane fikrim her isteyen gelsin lakin yolun zorlaştığı yerde güzel bir alana kamp kurup yapısız araçları yada aracına güvenemeyenleri orada bırakabiliriz.onlar ateşi yakar keyiflerine bakarken daha ileriyi zorlamak isteyen araçlarla keşif turu yapar döneriz.bizimle gelmek isteyenleride araçlarımıza alabiliriz.
kan grubuna gelince kesinlikle herkez yazmalı.kimsenin garantisi yok.(bana sorma benim kanı benden başkası kullanamaz ;) )

Tamam Hamdi bey, hatırladım sizi... Yeniden Merhaba....

Teşekkür ederim...

Bu ışık dağı kampı artık Ankara' da geleneksel gibi bişey oldu, ama ben iki yıldır hiç birine katılmadım...

Gelecek hafta sonu bişey yapmak istiyorum, bu hafta işim var, geçen hafatda Sorgundaydım biliyorsunuz...

Işık dağı olabilir, bakalım önümüzdeki günler ne getirecek, benim hep son dakika iptallerim söz konusudur...
Bende istiyorum....

görüşmek üzere...

selamlar...

Etiketler

İyi uykular tatlı rüyalar Hamdi bey..... :smiley:

Bende gece uyumadım, hiç uykumda yok ama bakalım gün nasıl geçecek ???

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68187.msg825101#msg825101

6 şubat ısık dagı gezımız ıcın topıc acılmısdır haydı buyrun ordan devamedelım

mserdemir' Alıntı:
mserdemir' Alıntı:
olsun olsunnn odaa bızımm gezıye gelecekmısınz ısıkdagına ısık dagı gezısı ıcın topıc actım ordan yazısabılırsınız

Eline sağlık bek güzel olmuş..... ;D

Bu arada,
Benim Cb telsiz gümledi ;D

Bugün yarın tamire götürücem....
Bi sorayım bakayım oraya toptan alırsak ne yapacaklar Cb' yi.....

Alfonse gercekten hızlı bir giris yapmıssın ısık dagına mutlaka gelmeni isterim su 5.2 nin gucunu gostermen icin arkadaslara ;D
hatta canavarını bir incelemekde isterim hani ileride bende yaptırmayı dusunuyorum ;)

ttos' Alıntı:
Alfonse gercekten hızlı bir giris yapmıssın ısık dagına mutlaka gelmeni isterim su 5.2 nin gucunu gostermen icin arkadaslara ;D
hatta canavarını bir incelemekde isterim hani ileride bende yaptırmayı dusunuyorum ;)

Bişey yokki benim makinada.... çok gerekte yok GC' ye... Keyfe keder gibi bişi :smiley:
Güç gaza basmaya (Tapa gaz) korkmayan herkeste yeterince var, bizim işimiz daha kolay, o kadar....
Ön arka kancaları tamamla,
2 inch yükselt,
30 lastik tak mt' sinden,
kesersen ön tamponu kes (çok rahatlıyor arazide),
yaptırabilirsen (en sağlamından ama) rock slider (zayıfı yarar değil, eğilip zarar verir) yaptır,
allttaki üç korumayı taktır...
Kütür kütür gir heryere...
Sonra snorkel...
Sonra Vinç, çelik tampon felan...
Arada telsizdir, sis farlarıdır felan takılır...

O kadar, yeter....
(Farklı uygulamalar keyfe keder, para varsa, olursa çok iyi olur)

(mal canın yongası :smiley: ve para kolay kazanılmıyor ya, önce aracı koruyacak ekipmanlarlla başlamak lazım sırasıyla)

ışık dağına gelme olayına çok çok bakıcez..... hayırlısı, gün ola harman ola ;D ;)

Selamlar....

Alfonse' Alıntı:
Bişey yokki benim makinada.... çok gerekte yok GC' ye... Keyfe keder gibi bişi :smiley:
Güç gaza basmaya (Tapa gaz) korkmayan herkeste yeterince var, bizim işimiz daha kolay, o kadar....
Ön arka kancaları tamamla,
2 inch yükselt,
30 lastik tak mt' sinden,
kesersen ön tamponu kes (çok rahatlıyor arazide),
yaptırabilirsen (en sağlamından ama) rock slider (zayıfı yarar değil, eğilip zarar verir) yaptır,
allttaki üç korumayı taktır...
Kütür kütür gir heryere...
Sonra snorkel...
Sonra Vinç, çelik tampon felan...
Arada telsizdir, sis farlarıdır felan takılır...

O kadar, yeter....
(Farklı uygulamalar keyfe keder, para varsa, olursa çok iyi olur)

(mal canın yongası :smiley: ve para kolay kazanılmıyor ya, önce aracı koruyacak ekipmanlarlla başlamak lazım sırasıyla)

ışık dağına gelme olayına çok çok bakıcez..... hayırlısı, gün ola harman ola ;D ;)

Selamlar....
alp bu rock slider dedigin yan basamaklar oluyor dimi eger oyle ise aracın arazi yolunda iken bunlara surtmesi olmazmı yani arac alcalmazmı?

ttos' Alıntı:
alp bu rock slider dedigin yan basamaklar oluyor dimi eger oyle ise aracın arazi yolunda iken bunlara surtmesi olmazmı yani arac alcalmazmı?
Aracın hemen marşpiyelinin altından geçer... Bizim arabalarda ondan daha alçak arazi şanzmanı var....
+
öyle olmasa bile, marşipiyeli ezmektense biraz alçalmayı tercih ederim...

Rock slider yapmadan önce marşpiyeli ezdim kayadan atlarken...

Yaptıktan sonra defalarca takır tukur çarptım, cızz diye kayıp atlattı beni taşlardan...

Geçen sene andoff kar gezisi dönüşünde kaydım, şarampole indim, kayaya/dağa yaslandım, aracın yan tarafının ezilmesini bunlar korudu, ceviz kadar çamurluk ezildi, onuda tekerler korudu...

Üst kısımlarına bişi yapmamıştım(aklımda, yapıcam) geçen sene otustik gezisinde yan yan çamur çukuruna düştüm. Araç yandan sert çamura saplandı. Rock sliderın üst kısmından içeri doğru giren çamur marşpiyeli gene ezdi, çamurun içine saplanan rock slider sağlam :smiley:

Kollarını Şaseye bağlıyorsunuz...

Marşpiyelin hemen arkasından yukarı, şaseden gelen kuvvetli yerlere yukarı doğru dik duran profiille dayıyorsunuz (kesinlikle zayıf taban sacına yaslanmaz)...

Yan çıkıntısı aracın en dış (ayna hariç) noktasında (en az) olmalıki, kanallarda, kayaya sürtmelerde, şarampole inmelerde yanal korusun... (ben görsel kaygılardan dolayı biraz içerde yaptım, dolmuş basamağı gibi görünmesini istemedim)

Ön ve arkası dikine meğilli olmalıki geçişlerde takılmasın, aracı engelden dışa itsin...

ham malzeme 83 kg idi...

(Kabaca her 10 kg, 1 hp çalar, napıyım :-[...-profosyonel yaşlı bi isoff yarışçısı bey söyledi-)

aracın bir tarafına 2 adet 4 mmden çelik profil,

dıştaki yatay durur,

marşpiyel içindeki dikey durur(önde arkada ortada yukarı yaslanır)

gaz altı kaynağı(bu kaynakla kaynakçım f16 eksozu üretiyordu yurt dışına)

yaklaşık 15 kg paslanmaz çelik civata+pul

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

AlfonseRock.jpg

AlfonseRock (2).jpg

AlfonseRock (3).jpg

AlfonseRock (4).jpg

AlfonseRock (5).jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

AlfonseRock (6).jpg

AlfonseRock (7).jpg

AlfonseRock (8).jpg

AlfonseRock (9).jpg

AlfonseRock (10).jpg

senin rock slider kendi imalatın olmus :D e bizede yardımcı olursun bi ara ;) sevis akgun ustanın ora sanırım ben taktırmaya kalksam akgun ustaya bırakıcam oda orjinal bisey takar bayada maliyetli olur :'(

ttos' Alıntı:
senin rock slider kendi imalatın olmus :D e bizede yardımcı olursun bi ara ;) sevis akgun ustanın ora sanırım ben taktırmaya kalksam akgun ustaya bırakıcam oda orjinal bisey takar bayada maliyetli olur :'(
(akgün usta şase müdahale ettim diye kızdı ama sonra ikna ettim... aksine şaseyi kuvvetlendirdim... şaseye parallel bi çift daha şase bağlamış gibi oldum... benim araba hiç esnemiyor, bi teker havada kapılarda felan hiç sorun yk...)

akgün usta orjinal dışı takmaz...

böyle bişeyinde orjinali yok...

yurt dışında var, ben önlarınkinden bakarak sanayiye git gel neredeyse 1 ayda yaptım...
Bunu üreten yabancı firmadan alsanız kargosu felan tahmin ediyorum çok çok olur...

96 dan sonrakilerin bazılarına orjinal basamaklar var, ama şehir süsü onlar ve çok değerli... arazide kırılırsa acırım....

akgün ustanın orası değil... bazı fotolar orda çekildide orda yapmadım, ivedikte, kaynakçının önünde arabanın altına yatarak yaptım günlerce...

2 inch yükseltme ordada işe yaradı, yoksa göbeğim sığmazdı ;D
aslında bi orjinal daha var, sarı, yuvarlak titanyum gibi bi borudan, bende vardı, biri hafif eğildi, bağlandığı yer felan zayıf...
çıkarıp koymuştum bi kenara, sonra bi abime hediye ettim...

çok kişi istedi bizede yap felan diye ama inanılmaz eziyet çektim imalatta, paramda gitti bisürü, kumlama, elekrostatik boya felan yapıldı... istanbuldan durumu iyi bi abimiz ciddi rakamlar teklif etti... boydan boya yarmış marşpiyeli... cesaret edemedim yapmadım....

ama yapınca tecrübelendim.... aslında şase bağlantılarının o kadar kuvvetli olmasına gerek yok... ve yapacağımız kolları bağlayabileceğimiz mevcut delikler başka yerde var. İstanbuldaki arkadaşımızın arabasında gördüm bu bağlantıları. çok mantıklı, ama ne yazıkki o da marşpiyel arkasından yukarı yaslamamış, vurdukça alttan, kollar marşpiyeli ezmiş....

Bigün ciddi isterseniz bi liftte felan size ve ustanıza anlatırım detayları... Titiz ve işi bilen bi demirci yapar anlatacaklarımı....

Neyse,

Daha çok paylaşırız bunları inşallah....
Benim çok işim var...

Kapanmam lazım.....

Görüşmek üzere, sohbetiniz bol olsun....

Fikir verebildiysem ne mutlu....
Sağlıcakla...

ilgin icin tesekkur ederim alp ustam akgun usta sende biliyorsun pek tasvip etmiyor bu tip uygulamaları yazık ediliyor diye araclara :smiley: bakalım giristigim zaman bu islere seni baya bi mesgul edebilirim sen musait oldukca.

ttos' Alıntı:
ilgin icin tesekkur ederim alp ustam akgun usta sende biliyorsun pek tasvip etmiyor bu tip uygulamaları yazık ediliyor diye araclara :smiley: bakalım giristigim zaman bu islere seni baya bi mesgul edebilirim sen musait oldukca.

Bende vakit, sende de beni dinleyecek sabır varsa... ;D Eyvallah hiç sorun değil....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR