Ankara Defendercı Arkadaşlardan Sürüş Ve Araç Yardımı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voyvoda4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,895

voyvoda4

Hayalperest
Yer
ANKARA
Merhaba değerli gezenbilir camiası,
Uzun süredir siteyi ve sohbetlerinizi sessiz şekilde takip edenlerdenim. kendi çapımda araştırmamı yapıyorum ve şu sıralar kendime sonunda bir defender alma arifesinde hissediyorum :smiley:

Bu konuyu yardım istemek amaçlı açtım özellikle Ankarada ikamet eden defender üstadları varsa, haftasonu veya müsait bir zamanda sizinle tanışmak ve izin verirseniz aracınız ile biraz sürüş yapmak ve tanımak istiyorum ki hem bir hissiyatım oluşşsun araba hakkında hemde almadan önce karşılaştırma yapabileyim.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek üye varsa gerçekten çok sevinirm. Ben Benzi+tüplü almayı düşünüyorum ancak dizel araç kullanmayı da denemek isterim.tavsiyelere açığım.

Genel olarak çok ağır olmayan offroad, kamp ve doğa gezileri hariç gündelik te de kullanılabilecek bir araç bakıyorum. şehiriçi kullanım için Hidrolik direksiyon olması kaydıyla motoru temiz kaportası düzgün bir araç için belki 15 bine kadar çıkabileceğimi düşünüyorum. malum sitede takip ettiğim birkaç araç var şu aralar ama eğer bildiğiniz bir tanıdık araç varsa da bu konuda bana yol gösterebilirseniz çok sevinirim.

Aranıza katılmak ve gezenbilir etkinliklerinde beraber defender keyfini yaşayabileceğim günlerin hayalini yakında gerçekleştirmek umuduyla. şimdiden ilginize çok teşekkür ederim.

Alkım O. Özden

Etiketler
Ynt: Ankara Defendercı Arkadaşlardan Sürüş Ve Araç Yardımı.

Öncelikle hosgeldiniz.

Ankara Defender ın can damarıdır merak etmeyin. Ustası'da Üstad'ı da candır. :D Siz çok keyifli dostluklar kuracağınız bir camianın içine girmeye hazır olun yeterki :D

Saygılar

Bende öyle olmasını umuyorum teşekkür edetüm Derya hocam ;D

Saygılar

Lutfen

Defenderden uzak durun
Gidin 73 model reno alin
Benden soylemesi
Forumda yazilanlari tam okumadiniz sanirim

Merhabalar,

Çok iyi düşünmüşsünüz. Forumda yazılanların (olumlu yada olumsuz) kafanızı karıştıracağı bir gerçek. En iyisi bu aracı önceden kullanmak. Benim 87 model bir G4'üm vardı ve aracı almadan önce hiç direksiyonuna oturmamıştım. Alıp kullanınca - özellikle şehir içinde- biraz hayal kırıklığı yaşamadım değil. Gerçi Defender'ını şehir içinde de kullananlar yok değil ve hallerinden de memnunlar gördüğümüz kadarı ile. Ben aracımdan memnundum ama malesef zaman ayıramadığımdan ve atıl duruyor olmasına dayanamadığımdan sattım. Sattığım için memnun muyum? Hem memnun hem de değilim.

Eminim size bu konuda yardımcı olabilecek birileri mutlaka çıkacaktır.

cosaner' Alıntı:
Lutfen

Defenderden uzak durun
Gidin 73 model reno alin
Benden soylemesi
Forumda yazilanlari tam okumadiniz sanirim

Coşkun bey merhaba.

73 model reno ile kıyaslanacak kadar ne yazılıyormuş forumda çok merak ettim doğrusu? Biraz daha açarmısınız konuyu.

obozkr1' Alıntı:
Merhabalar,

Çok iyi düşünmüşsünüz. Forumda yazılanların (olumlu yada olumsuz) kafanızı karıştıracağı bir gerçek. En iyisi bu aracı önceden kullanmak. Benim 87 model bir G4'üm vardı ve aracı almadan önce hiç direksiyonuna oturmamıştım. Alıp kullanınca - özellikle şehir içinde- biraz hayal kırıklığı yaşamadım değil. Gerçi Defender'ını şehir içinde de kullananlar yok değil ve hallerinden de memnunlar gördüğümüz kadarı ile. Ben aracımdan memnundum ama malesef zaman ayıramadığımdan ve atıl duruyor olmasına dayanamadığımdan sattım. Sattığım için memnun muyum? Hem memnun hem de değilim.

Eminim size bu konuda yardımcı olabilecek birileri mutlaka çıkacaktır.

Öğün hocam selamlar evet teşekkür ederim, Forumu yaklaşık 8aydır aktif takip ediyorum artısı eksisi huyu nazı suyu az çok bazı konularda fikir sahibi olduğumu düşünüyorum ama birinci elden bir önden deneyimlenmek bana da mantıklı geliyor her ne kadar gözümüz kapalı giriyor olsak da bu işe en azından yürüdüğümüz yolu bilelim ;) Umarım sizde tekrardan sizi memnun edecek bir araç bulursunuz. Gerisi nasip demek düşüyor bana da :smiley:
saygılar.

Bakarmisiniz

Arkadasimiz " belkide 15000 e kadar cikabilirim " diyor
Belliki , ust limiti bu
Simdi, 15e hurda hasat bi araba bulacak sonra forumda yazacak
-ben de defenderime kavustum cok sûkûr"-

Ondan sonra baslayacak gaz vermeler
Bu cant soyle , sunuda al bunuda al
Yukselt , lastik al vs vs
Arkadas evin yolunu sasiracak

Bu gazlamalarin disinda isin yillik butcesine bakalim
Normal bir insan yilda kac km yol yapar
- min 20.000 km
Ee bu araba km de ne yakar
- min 60 krs en iyimser rakam
Yilda 20.000 x 0,60: 12000 tl ( oniki )

Genc arkadas gel bu isten vazgec

Derya Bey

Lutfen soylermisiniz
- siz aracinizi kac tl ye aldiniz
- aldiktan sonra kac tl harcadiniz
- bu arac icin aile butcenizin % kacini bu araca ayiriyorsunuz.

Coşkun bey.
Bu konu çok konuşuldu çok tartışıldı çok uzadı zamanında. Alkım bey kendine bir bütçe belirlemiş bir araç belirlemiş bir şeyler okumuş araştırmış fikir ve bilgi almak için foruma yazmış.

Biz hiçbir markanın,aracın veya yedek parçanın alımını satımını distribütörlüğünü yapmıyoruz. Burada herkes birşeyler paylaşmak ve öğrenmek için bulunuyor.

Siz size göre doğru olan uyarıları yapmakta kendi fikirlerinizi söylemekte tabiki özgürsünüz bunun aksini söylemiyoruz. Hepimiz bunun için buradayız.

Sizden tek ricam lütfen bu uyarı, öneri, görüş ve fikirlerinizi tekrar tekrar insanların sabır seviyelerini aşacak kadar sıklıkta yapmamanız olacaktır. (Bunu özel mesajlarla başkalarını rencide etmeden kişiye özel de yapabilirsiniz)

Konumuza dönecek olursak;,
Kimse kimseye zorla para mal yada hizmet satmıyor. Herkesin bütçesi kendine göre. Ben defenderımı 20.000 e aldım ve bugüne kadar 15-16000 civarında para harcadım. Benim için inanılmaz keyifli 3 yıl geçirdim bu arada pek çok ahbap ve dost edindim.
Unutmadan araca ayırdığım bütçe 4yıl önce bıraktığım sigara paramdı.

Saygılarımla

Alkim Bey

Bu konuda goruslerimi bildirdigim icin,
Bana kirildiniz mi?
Sizi rencide etmis oldum mu?

Benim ve Derya Beyin verdigi rakamlar hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Alkım Bey

Alacağınız araç her ne olursa olsun 2014 te değişecek olan MTV sistemini kontrol edip ona göre karar vermeniz fayda var.

Defender konusuna gelince bir araçtan çok bir camia demek lazım... Sizi sararsa eğer tedavisi yok. Sarmazsa zaten kolay satarsınız.

Başka araçları da inceledi iseniz buraya yazın ki sizden sonrakiler için kaynak olsun...

Her ne amaçla olursa olsun Hoşgeldiniz :smiley:

cosaner' Alıntı:
Alkim Bey

Bu konuda goruslerimi bildirdigim icin,
Bana kirildiniz mi?
Sizi rencide etmis oldum mu?

Benim ve Derya Beyin verdigi rakamlar hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Coşkun Bey merhabalar estrafullah iyi niyetinizden şüphem yok, sizin söyledikleriniz gayet güzel ve mantıklı şeyler, üzerinde durmam gerekirse evet haklısınız o fiyata alacağım bir araba hurda olmasa bile çok ahımşahım ancak ilk aşama da işimi görebilecek bir araba, üzerine belki de 10 bin e yakın masraf yapmam gerekecek ve ileride satmak istersem muhtemelen aldığım fiyattan daha fazlaya satamayacağım, ama kendi zamanımda bütçeme göre yapabileceğime inanıyorum, Derya Bey in verdiği rakamlar da gerçekçi ve kabullenmek gerek bu iş mantıktan çok duygusal bir boyutu var, belki de dediğiniz gibi gençliğimden ötürü böyle düşünüyorumdur belki de sizzin kadar deneyimlendiğimde fikrim değişir, bazı şeyleri hata bile olsa yaşamak gerek ki insanın içinde keşke düşüncesi kalmasından daha maliyetli olamaz bence. Derya beye de size de tavsiye ve görüşleriniz için teşekkür ederim.

mrdnmz' Alıntı:
Alkım Bey

Alacağınız araç her ne olursa olsun 2014 te değişecek olan MTV sistemini kontrol edip ona göre karar vermeniz fayda var.

Defender konusuna gelince bir araçtan çok bir camia demek lazım... Sizi sararsa eğer tedavisi yok. Sarmazsa zaten kolay satarsınız.

Başka araçları da inceledi iseniz buraya yazın ki sizden sonrakiler için kaynak olsun...

Her ne amaçla olursa olsun Hoşgeldiniz :smiley:

MTV konusuna yönelmemiştim tavsiye için teşekkür ederim Emre Bey o konuyu araştıracağım ve hoşbulduk :smiley:

Mtv konusu açılmışken, Avrupa'da uygulanan emisyona göre mtv sisteminde 25 yaş üzeri araçlar antika sayılıyor ve vergiden muaf. Bizde bunu nasıl uygulayacaklar çok merak ediyorum.

Büyük olasılık Avrupa üzerinden uyarladığımız diğer tüm şeyler gibi uygulanır. yani tam tersi ;D

dturan' Alıntı:
Mtv konusu açılmışken, Avrupa'da uygulanan emisyona göre mtv sisteminde 25 yaş üzeri araçlar antika sayılıyor ve vergiden muaf. Bizde bunu nasıl uygulayacaklar çok merak ediyorum.

Nasıl olacak derya turkish style :smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri