Ankara Defendercı Arkadaşlardan Sürüş Ve Araç Yardımı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voyvoda4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,897
Bizde bir şekilde uyduracakları kesin. bu yıl motor değişikliğinide yasakladılar. Sadece aynı marka motor ile değişim yapılabiliyor artık. Yani düşük emisyonlu yeni nesil ford motorunu fabrika 0 Defender a takıyor ama sen ben alıp arabama takamıyorum :(

Etiketler
Eğer emisyon ölçümüne göre vergi sistemi gelirse çok suistimal olur. Ölçüm istasyonları özelleşir yada yetki tamamen tüve verilir. Fabrika verilerine göre vergi getirirlerse yeni nesil motorlar düşük emisyonlu ama burada aracın kullanım amacı sıklığı devreye girmesi lazım bana göre. Yani ben arazi aracımla yılda 5000 km yapıyorum ama taksici binek araçla yılda 300000 km yapıyor. Kim daha fazla ödeyecek??
Bunun dışında mtv sadece araçlardan değil tüm içten yanmalı fosil yakıtı kullanan araçlardan alınıyor. Buna otobüsler kamyonlar tırlar gemiler ve uçakları dahil edersek ( hatta jenaratörker bile bu kapsamda) ortaya dolaylı enflasyon çıkacağı kesin.

Ynt: Ankara Defendercı Arkadaşlardan Sürüş Ve Araç Yardımı.

dturan' Alıntı:
Eğer emisyon ölçümüne göre vergi sistemi gelirse çok suistimal olur. Ölçüm istasyonları özelleşir yada yetki tamamen tüve verilir. Fabrika verilerine göre vergi getirirlerse yeni nesil motorlar düşük emisyonlu ama burada aracın kullanım amacı sıklığı devreye girmesi lazım bana göre. Yani ben arazi aracımla yılda 5000 km yapıyorum ama taksici binek araçla yılda 300000 km yapıyor. Kim daha fazla ödeyecek??
Bunun dışında mtv sadece araçlardan değil tüm içten yanmalı fosil yakıtı kullanan araçlardan alınıyor. Buna otobüsler kamyonlar tırlar gemiler ve uçakları dahil edersek ( hatta jenaratörker bile bu kapsamda) ortaya dolaylı enflasyon çıkacağı kesin.
Bizi karıştırma bizim borsamız var ordan alıyoruz... :smiley:

cosaner' Alıntı:
Lutfen

Defenderden uzak durun
Gidin 73 model reno alin
Benden soylemesi
Forumda yazilanlari tam okumadiniz sanirim

İlginç bir beyin kimyası bu sevmediğiniz hoşlanmdığınız bir araç var bunu hem bu isim altında, hemde Anadol resimli kullanıcı olarak sürekli dile getiriyorsunuz ama günlük yazışmalara baktığımızda hergün Defender bölümüne uğramadan da yapamıyorsunuz. Bunun pisikolojideki karşılığı örnekle açıklamak gerekirse hani ilk okulda bir kıza aşık olan ama nasıl davranacağını bilmediğinden gidip kızın saçını çeken,tekme atan ,yaptığı yanlışlarda en çok gülen,daha sonrada ona aşık olduğunu söyleyen küçük erkek çocuğu davranısı vardır ya onu andırıyor... yani seviyorsunuz sizde bu arabayı hadi itiraf edin :smiley:

Siz hiç "Aslan besleyen yemini düşünmez" sözünü duydunuz mu? yada 1100 TL aylık ücretle yaşayıp hem çocuk yetiştirip hem kira ödeyip birde defender kullanan, yada belediyede hayvan bakma ücreti alıp para biriktirip ücretsiz izin alıp ,şuanda güney amerikada gezen iki kafadar olduğunu biliyormusunuz olur yada olmaz bu birazda şans ve zaman işidir ama insan hayalleri ile yaşar hayalleri olduğu için başarır üretir geliştirir icad eder.

Alexsander Graham Bell in karısı gibi "gece gece icat çıkarma derseniz... Ne bu kadar insanın bir araya geldiği topluluk olur ne okadar görülmemiş yerleri haritalara kazandıran insanlar olur nede yetiştirdiği çocuklara doğa ile nasıl barışık yasanacağını anlatan Anne ve Babalar olur. Bunlar illa defenderle olur demiyorum ama bunları yaparken ki tercihi defender se buda kullanıcısını ilgilendirir bir karardır...

Defender almayı düşünen Arkadaş'ım sen bunların hiç birisine kulak asma Al istediğin arabayı çek kapının önüne aracına kapalı dolaplar yap boyası ile oyna kaplamalarını değiştir direksiyonuna hallattan dekor yap ama mutlaka bişeyler yap bunları yaparken hayatında birisi varsa ( sevgili ) mutlaka onuda dahil et cocuklarınız varsa çocukları da dahil ederek bin arabaya bir yerlerini sök tak bunları bozulduğu için yapma pazar günü ailenle vakit geçirirken yap o küçücük parmakların neler yaptığına inanamazsın, birde neşe girdimi işin içine kahkalar şarkılar falan 15.000 değil 15.000.000 borcun olsa buna deger.... Örnek kızım binek aracımızın tavan döşemesine bir kalp yapmış içine benim annesinin ve kardeşinin adının baş harflerini yazıp ok çıkarmış ben gördüğümde çok mutlu olmuştum hala durur hiç değiştirmeyi düşünmedim döşemeyi ama kafam paraya gitseydi cuvalla para verilip alınmış arabanın tavan döşemesinde karalama görünce sinir krizleri eşliğinde çocuğu paylıyor olmam gerekirdi... Nasıl bir araç düşlüyorsan uğraş,almaya çalış, tek şart hayallerine sadık kal mutlaka yaparsın...

++1
ozntan' Alıntı:
İlginç bir beyin kimyası bu sevmediğiniz hoşlanmdığınız bir araç var bunu hem bu isim altında, hemde Anadol resimli kullanıcı olarak sürekli dile getiriyorsunuz ama günlük yazışmalara baktığımızda hergün Defender bölümüne uğramadan da yapamıyorsunuz. Bunun pisikolojideki karşılığı örnekle açıklamak gerekirse hani ilk okulda bir kıza aşık olan ama nasıl davranacağını bilmediğinden gidip kızın saçını çeken,tekme atan ,yaptığı yanlışlarda en çok gülen,daha sonrada ona aşık olduğunu söyleyen küçük erkek çocuğu davranısı vardır ya onu andırıyor... yani seviyorsunuz sizde bu arabayı hadi itiraf edin :smiley:

Siz hiç "Aslan besleyen yemini düşünmez" sözünü duydunuz mu? yada 1100 TL aylık ücretle yaşayıp hem çocuk yetiştirip hem kira ödeyip birde defender kullanan, yada belediyede hayvan bakma ücreti alıp para biriktirip ücretsiz izin alıp ,şuanda güney amerikada gezen iki kafadar olduğunu biliyormusunuz olur yada olmaz bu birazda şans ve zaman işidir ama insan hayalleri ile yaşar hayalleri olduğu için başarır üretir geliştirir icad eder.

Alexsander Graham Bell in karısı gibi "gece gece icat çıkarma derseniz... Ne bu kadar insanın bir araya geldiği topluluk olur ne okadar görülmemiş yerleri haritalara kazandıran insanlar olur nede yetiştirdiği çocuklara doğa ile nasıl barışık yasanacağını anlatan Anne ve Babalar olur. Bunlar illa defenderle olur demiyorum ama bunları yaparken ki tercihi defender se buda kullanıcısını ilgilendirir bir karardır...

Defender almayı düşünen Arkadaş'ım sen bunların hiç birisine kulak asma Al istediğin arabayı çek kapının önüne aracına kapalı dolaplar yap boyası ile oyna kaplamalarını değiştir direksiyonuna hallattan dekor yap ama mutlaka bişeyler yap bunları yaparken hayatında birisi varsa ( sevgili ) mutlaka onuda dahil et cocuklarınız varsa çocukları da dahil ederek bin arabaya bir yerlerini sök tak bunları bozulduğu için yapma pazar günü ailenle vakit geçirirken yap o küçücük parmakların neler yaptığına inanamazsın, birde neşe girdimi işin içine kahkalar şarkılar falan 15.000 değil 15.000.000 borcun olsa buna deger.... Örnek kızım binek aracımızın tavan döşemesine bir kalp yapmış içine benim annesinin ve kardeşinin adının baş harflerini yazıp ok çıkarmış ben gördüğümde çok mutlu olmuştum hala durur hiç değiştirmeyi düşünmedim döşemeyi ama kafam paraya gitseydi cuvalla para verilip alınmış arabanın tavan döşemesinde karalama görünce sinir krizleri eşliğinde çocuğu paylıyor olmam gerekirdi... Nasıl bir araç düşlüyorsan uğraş,almaya çalış, tek şart hayallerine sadık kal mutlaka yaparsın...

defenderim yok ama defender için bilgiler içeren pdf kataloglarım var :smiley: isterseniz mail adresinize yollayabilirim

Güzel duygularınızı ve düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim ozan bey, hayallerimiz olmasa biz ne olurduk doğru önemli olan onları sürdürecek istek ve cesaret görcez bizdeki nasıl :smiley:

yasakşehir07' Alıntı:
defenderim yok ama defender için bilgiler içeren pdf kataloglarım var :smiley: isterseniz mail adresinize yollayabilirim

Özay Bey merhaba, teşekkür ederim sizden defender kullanım kılavuzu ve bakım kılavuzunu almıştım, okudum ikisinde eğer başka bir doküman varsa tabiki onları da gönderebilirseniz sevinirim, önceki dokümanlar için de tekrar teşekkür ederim :smiley:

aynıları var.işte bak kime ne gönderdiğimi bile bilmiyorum bukadar dalgın ve unutkanım :smiley:

ozntan' Alıntı:

Harikasınız

+1

Ben ilk önce gereken uyarıyı yaptım , ama arkadaş
kafaya koymuş. Mutlaka bu deneyimi yaşayacak.

O zaman saygı duyacağız.
Hedefine ulaşması için yardımcı olacağız.

Zaman o kadar çabuk akıp gidiyor ki :(

Umarım her şey istediğiniz gibi olur.

sen şimdiden yolla katalogları arkadaş vakti zamanında bana da yollamıştın hatta ilk alanlardan biriydim cd olarak yollamıştın kargo ücretini bile kendin oradan vermiştin ve ben çok mahçup olmuştum izmire geldiğimde çay içer ödeşiriz demiştin... Çay seni bekliyor bir yolunu düşüremedin... ( Bunu anlatma sebebim defender bir araç değil bir topluluğa giriş anahtarı dır. Elinde anahtarın varsa yolda giderken selam veren araçlar lastik değiştirirken bişey lazımmı diye duran arabalar istepnesini sana verip yola devam ettiği için 1 yıldır depoda sahibi ile bir buluşma bekleyen lastiklerin sahipleri ile yada sırf araba camia içinde kalsın diye, bilinen 25.000 + zaman harcanmış araçların 10.000 TL. devredildiği bir sürü dostluk adına zeytin dalların olur. Sen o dalları elinde tutmaz geleni ekebilirsen ki marifet bu kısımda başlar, İşte ozaman ne para ne dünya sorunları ne mesleki kariyerin dert olur tek sorunun ailen ile gideceğin yeni kamp için hazırlık listen olur ki bunu başarabilirsen hayatta olma nedeninin sadece calışıp, çocuk yapıp, Ölümü beklemek olmadığını bilirsin sadece yeni maceraların için işe gidip para kazanır, gerekli bütçeyi karşılayabilmek için gereksiz masraflarını ( sigara,kahve,içki,) kısarsın, normalde kavga ettiğin herşeyin ne kadar basit anlamsız olduğunu anlarsın, aracınla oynaşırken cocuklarının söktüğü bir vidayı alkışlarken 3-4 yaşında minicik bir kızın "başardım babacım" çığlıklarını dinlersin ki bu güzel sesi 4.000 - 6.000 Tl harcadığın hiç bir ses sistemi veremez... Yani neymiş mesele araba değilmiş....

ozan kardeşim yolumu düşüremedim düşürsem aklımdasınız inanın.cumartesi günü 2 kasımda bursaya www.agaclar.net forum sitesinden arkadaşlarla tanışmaya gittik ve kahvaltı yaptık.okadar güzel ve samimi bir gün geçirdik ki insanın boş şeylerle uğraşmaması gerektiğinin bir kez daha farkına vardım.(yanlış anlam çıkartmayalım buradakiler de boş şeylerle uğraşmıyor)paylaşmak güzel şeydir vesselam bunun farkına varanlara ne mutlu...

ozntan arkadaşım çok güzel yazmış. Ben de yaklaşık 2 aydır 87 model bir Defender 200 Tdi sahibiyim. Bu sürede aracı ne kadar kullanabildiğimi sorarsanız sadece 600-700 km kullanabildim. 2 ayın çoğunda aracım ya Sanayi'de ya da kapının önünde ufak tefek sıkıntılardan dolayı kullanılamaz durumdaydı. Bütün altyapı problemleri, yağ kaçırmalar vs giderildikten sonra Sanayi'den eve dönüş yolunda şöför kapımın kendinden aralanması + yolda kayış kopması sebebiyle şarj dinamo ışığımın yanması en son vukuatım. Bu dönem sanırım problem çıkması ve benim o problemi düzgün bir şekilde gidermemle geçecek.
Daha kozmetikle ilgili hiçbir işe girmeden altyapıya ciddi bir para harcadım mı? Evet!
Olacakları bilseydim satılık olan hazır ve güzel yapılı bir araç mı alırdım? Belki!
Bunlara rağmen aracı kullanmak çok keyifli ve araçla uğraşa uğraşa teknik olarak da bilgilenmek hoş birşey.

Haa bir de işin şu kısmı var; Hiçbir aracın ön panjurunu 8 yaşındaki oğlunuzun eline bir tornavida vererek değiştiremezsiniz.

meselenin özüde zaten o sevgiliniz çocuğunuz işin içine girdimi daha zevkli biz hergece kızları yatırdıktan sonra sevgilimle araçları inceliyoruz. yapım videolarını izliyoruz laptop kucakta kahveler elde yataga uzanmışsın araca yapabileceklerini inceliyorsun yada yapabilmek için projelendiriyorsun bir tarih belirliyorsun bütçe ayırıyorsun ve hep birlikte yapıyorsun DEFENDER = MUTLULUK yeterki bakmasını bil nasıl yapacağını planla

voyvoda4' Alıntı:
Merhaba değerli gezenbilir camiası,
Uzun süredir siteyi ve sohbetlerinizi sessiz şekilde takip edenlerdenim. kendi çapımda araştırmamı yapıyorum ve şu sıralar kendime sonunda bir defender alma arifesinde hissediyorum :smiley:

Bu konuyu yardım istemek amaçlı açtım özellikle Ankarada ikamet eden defender üstadları varsa, haftasonu veya müsait bir zamanda sizinle tanışmak ve izin verirseniz aracınız ile biraz sürüş yapmak ve tanımak istiyorum ki hem bir hissiyatım oluşşsun araba hakkında hemde almadan önce karşılaştırma yapabileyim.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek üye varsa gerçekten çok sevinirm. Ben Benzi+tüplü almayı düşünüyorum ancak dizel araç kullanmayı da denemek isterim.tavsiyelere açığım.

Genel olarak çok ağır olmayan offroad, kamp ve doğa gezileri hariç gündelik te de kullanılabilecek bir araç bakıyorum. şehiriçi kullanım için Hidrolik direksiyon olması kaydıyla motoru temiz kaportası düzgün bir araç için belki 15 bine kadar çıkabileceğimi düşünüyorum. malum sitede takip ettiğim birkaç araç var şu aralar ama eğer bildiğiniz bir tanıdık araç varsa da bu konuda bana yol gösterebilirseniz çok sevinirim.

Aranıza katılmak ve gezenbilir etkinliklerinde beraber defender keyfini yaşayabileceğim günlerin hayalini yakında gerçekleştirmek umuduyla. şimdiden ilginize çok teşekkür ederim.

Alkım O. Özden
selam aramıza hoş geldiniz yerimiz şaşmazda iletişim bilgilerimiz site içersinde bulabilirsiniz her konuda yardımcı olmaya hazırız saygılarımızla ;D

takoser' Alıntı:
selam aramıza hoş geldiniz yerimiz şaşmazda iletişim bilgilerimiz site içersinde bulabilirsiniz her konuda yardımcı olmaya hazırız saygılarımızla ;D

İyi olacak hastanın , doktor ayağına gelirmiş.

Bakın, Takoser de her türlü defenderi bulup, bilgi alabilirsiniz.
Hatta , belki test sürüşü yapmanıza bile olanak sağlayabilirler.

Aslında , Ankarada iki gezi grubu var. Bu arkadaşları takip etseniz , illaki yardımcı olurlar.
Gerçi, defenderi olan varmıydı hatırlamıyorum ama.....

Birde , malum sitede Ankarada satılık defenderler var. Almanız veya bütçenizin limiti önemli değil.
Bu arkadaşlara gitseniz onlarda canla başla yardımcı olurlar. Onlarda test sürüşü yaptırılar.

Lütfen , gelişmeleri bildirin.

Özellikle , eğer ilk defa sürüş yapacaksanız, izlenimleriniz önemli........

Sağlıcakla......

Haa. birde hiç markada böyle bir ilgi ve destek bulamazsınız :smiley: Şimdi deseydiniz ben Porche Jip almak istiyorum. Kimse ilgilenmezdi :(

Bunlar hepten camia ... -kendi değişleri ile-
Bende , andropoz dönemi tezimi bu camia üzerine hazırlıyorum....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR