Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,637

Etiketler
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

bu nasıl yanlışlık olmamalı diyorum videonun izlendiği link

https://www.youtube.com/watch?v=xovwg-1LHM0

ttogan' Alıntı:
Bastan beri ilgiyle takip ediyorum.
Sanki bir yerden bir rulman sesi geliyor ustadim.
Ya bir kayis fazla gergin,yada bir rulman sentesinde degil gibi.
Nacizane fikrimdir,yardimci olmak acisindan.
Bu arada cikilan tumsekler,camurun durumu bence anlasilirdi.
Kameraman arkadasimiz bildiginin en iyisini yapmis.
Hatta "usta gel bu kamerayi kapat" bile diyor sanirim ;)
Birde arkadaslar konusurken kayit kesilmeseymis bizde duysaydik.
Karin ustu askida kalinan yerden desteksiz kurtulma da basariliydi.
Yeni video kayitlar bekliyoruz.

sayın arkanaşım dönüşlerde vınlama sesi onu diyorsan o hdrolik pompanın sesi yüksek devirlerde basınç yükselince ötme yapıyor

yavuz-çelikel' Alıntı:
Ellerinize sağlık, ileride daha büyük çap lastik ve v8 attımmı içine , mükemmel olur.

yavuz bey ne yalan soyleyim o çamurun içinde debelenirken bunu düşünmedim desem yalan olur
helede bu şekilde bir arazide arazi engebeli sürat yapıp çamurdan kurtulamıyorsun tekerler zemine tutunamıyor olmuş çamurdan tekerlek sıvı çamur olsa problem olmıyacak işte burada tekerin devrini arttırıp çamuru atman lazımki diğer tırmanışa temiz lastikle gisesin amma bu da güç fazlalığı istiyor

100_3291.JPG

Şaban usta öncelikle tebrik ederim.Çok güzel bir araç çıkmış ortaya nacizane birkaç soru sormak isterim.

Araçla yolda en fazla kaç km sürat yaptınız ? Yüksek hızda uygulamış olduğunuz direksiyon sistemi sorun çıkarıyor mu ?
Videoda aracı sürerken hep takviye 1 demi gittiniz ? Eğer öyleyse takviyedeyken araç 2 ile kalkmıyor mu ?

moonwalker_arc' Alıntı:
Şaban usta öncelikle tebrik ederim.Çok güzel bir araç çıkmış ortaya nacizane birkaç soru sormak isterim.

Araçla yolda en fazla kaç km sürat yaptınız ? Yüksek hızda uygulamış olduğunuz direksiyon sistemi sorun çıkarıyor mu ?
Videoda aracı sürerken hep takviye 1 demi gittiniz ? Eğer öyleyse takviyedeyken araç 2 ile kalkmıyor mu ?

uğur bey daha öncede bu konuda bilgi vermiştim sanırım size bu sistemle asfaltta sizin yapacağınız süratte ne gibi sorun oluşur onu bilmiyorum amma benim 50 -60 km sürate çıktım herangi bir problem oluşmuyor amma bizim aracımız özel arazi şartlarına göre dizayn edildi amma sizin aracınız standart dizayn süratiniz nedir bizim heriki diftte kilitli olunca biraz daha dikkatli kullanmak gerekiyor amma ön dift kilidini boşa çıkarınca hiç bir sorun yok amma ben bu sistemi yüzde yüz onaylayıpta sizi bu sisteme yönlendirmek istemem kendiniz bu sistemi kurup test etmeniz gerekir

yavuz-çelikel' Alıntı:
Video ve konuşmalardan sonra; işin sonunun olmadığı iyice belirdi.:smiley:

yavuz bey bir önceki yorumumda eksilerini belirttim artılarıda biz bu aracı hiçbir örnek yok ölçü birmi yok dizayn nedir bilinmiyor yani madii durum oda yok yani yok + yoklukla başladık bu noktaya geldik bu aracı türkiye şartlarında değerlendirmek gerek diyorum ilk arazi testimiz ve burdaki engellerde bu kadar artiklasyonda bu aracın hiçbir tarafını kasmadan kırmadan geçtiysek vede bunu ilk seferde ok aldıysa büyük başarı diyorum gelelim motor konusuna biz motoru hiç düşünmüyoruz motor yetersizliğinden istediğimiz hareketleri yapamadık diyelim amma biz bu işi 100 - 120 hp motorla yapmıya çalışıyoruz beklentiler çok yüksek yurt dışı videoları izliyen bir arkadaş bu araç yerinden kalkamıyor diyebilir amma yutdışında ki imkanlar çok yüksek adamlar en az v8 motor 450-750 hp motor kulalanıyorlar ve arazide uyguladıkları güc % 50 ee bir o kadarda fazla istediği zaman kullanabileceği güç var ve biz bununla yarıştıramayız bu aracı değiğlmi yani ben motor dışında kalan kısmın testini merak ediyordum çünkü yarışlardada görüyoruz araç finişe kalmış zorlu iki kapı araç burada bir kasıntı yüzünden kırıyor kendini eleniyor bu tür bir aksilik yaşamadan bunu tamamladık motor konusu değerlendirilebilir sonumu eğer beklentilerinin üzerinde bir imkana sahipse makina o zaman bu işin son notası bu diyebilirsin saygılar

Şaban bey;
Sözlerimden yapılanları küçümsediğimi çıkarttıysanıs üzersiniz beni!
Dediğiniz gibi imkanlar dahilinde yapılacak olanın mükemmeli yapılmış.
Benim demek istediğim ; bugün motor gerekir, peşine şanzuman yetmez, dif peşine eklenir, sonra lastik vs. Vs.............işin sonu yok'un kast-ı buydu.
Ellerine sağlık

yavuz-çelikel' Alıntı:
Şaban bey;
Sözlerimden yapılanları küçümsediğimi çıkarttıysanıs üzersiniz beni!
Dediğiniz gibi imkanlar dahilinde yapılacak olanın mükemmeli yapılmış.
Benim demek istediğim ; bugün motor gerekir, peşine şanzuman yetmez, dif peşine eklenir, sonra lastik vs. Vs.............işin sonu yok'un kast-ı buydu.
Ellerine sağlık

hayır hayır size sitem etmiyorum sizinle alakası yok siz sonu yok diyorsunuz bu konuyu ortaya yazdımki bu tür düşncede olanlar için gerçekleri ortaya koyalımki ona göre değerlendirelim değilmi

Şaban Usta eline sağlık..

Biten projeleri izlemek çok keyifli oluyor. Buggy' nin tanıtım videosunda, rengini ve motorunu eleştirenlerin sizi üzdüğünü anladım. Bence, bu tavırlara hiç alınmamalısınız. Kıt kaynaklarınızla harika bir iş çıkarmışsınız. Bunu eliştirenler, sizin kaynaklarınıza sahip olsa, bu işe girmeye bile cesaret edemez. Umarım, bu eleştirileri yapanlar, birgün bizim sitemize gelerek bir başlık açıp, " O iş böyle değil, böyle olur " diyerek, sizede, bizede birşey öğretirler :smiley:

Biten işin sonunda, sizin yaptığınız iş ile ilgili eleştirileriniz beni ilgilendiriyor. Yapmak istedikleriniz ile yaptığınız iş gerçekten örtüştü mü? Bu gün yeniden başlasanız, nerelerini değiştirirsiniz ? Daha fazla bütçeniz olsaydı, bu bütçeyi Buggy' nin mekaniğine mi harcardınız, şaseye mi harcardınız, v.s. gibi kendi eleştirilerinizi dinlersek, bunlardan çok faydalanabiliriz diye düşünüyorum.

Yakında yeni videolarınızı izlemek üzere..

arkadaşlar bu zamana kadar her şey normal akışında gelşti bu testten sonraki izlenimim yürüründe problem yok şanziman dift lerde dift kilidi yerine kaynak yaptık buda eleştirildi amma bura larda problem yok bundanda ok aldık direksiyon sisteminde problem yok 4 çekerde dede ok aracın dengesi gayet güzel soğutmada biraz daha çalışmamız gerekiyor + motor konusunu araştırıyorum v8 şart oldu amma acil değil ilerliyen günlerde olacak motor konusunda önerilerinizi bekliyorum bizim bütçemizi zorlamıyacak fazlada lüks olmıyacak bir çözüm üretmiye çalışacaz saygılar

numan33' Alıntı:
Şaban Usta eline sağlık..

Biten projeleri izlemek çok keyifli oluyor. Buggy' nin tanıtım videosunda, rengini ve motorunu eleştirenlerin sizi üzdüğünü anladım. Bence, bu tavırlara hiç alınmamalısınız. Kıt kaynaklarınızla harika bir iş çıkarmışsınız. Bunu eliştirenler, sizin kaynaklarınıza sahip olsa, bu işe girmeye bile cesaret edemez. Umarım, bu eleştirileri yapanlar, birgün bizim sitemize gelerek bir başlık açıp, " O iş böyle değil, böyle olur " diyerek, sizede, bizede birşey öğretirler :smiley:

Biten işin sonunda, sizin yaptığınız iş ile ilgili eleştirileriniz beni ilgilendiriyor. Yapmak istedikleriniz ile yaptığınız iş gerçekten örtüştü mü? Bu gün yeniden başlasanız, nerelerini değiştirirsiniz ? Daha fazla bütçeniz olsaydı, bu bütçeyi Buggy' nin mekaniğine mi harcardınız, şaseye mi harcardınız, v.s. gibi kendi eleştirilerinizi dinlersek, bunlardan çok faydalanabiliriz diye düşünüyorum.

Yakında yeni videolarınızı izlemek üzere..

merhaba nuğman bey yorumunuz için teşekkür ederim bu tür çalışmalarda olumlu yada olumsuz yorumlar oluyor olacakta bunlara aşırı olmadığı sürece alınmıyorum amma fikri sabit davranan oldunmu olumsuz cevap olabiliyor gelelim araç üzerindeki yorumuma bir önceki yorumda eksilerini artılarını yazdım bir proje daha başlatsan nerelere onem veririm şase kafes konusu benim elimde olan bir şey ona istediğim dizaynı verebilirim o konuda sıkıntı yok amma diğer konular motor dift direksiyon arka dingildende hareketli olarak yapılabilir bu tür teknik mekanik kısımlara daha çok önem veririm amma onlarda maddiyat ön plana çıkıyor imkanlar dahilinde oluyor her şey saygılar

Şaban usta sabrınız ve azminiz için sizi kutlarım.
Konuyu başından beri takip ediyorum ve sonuca ulaşmasına çok çok sevindim.
Sıfırdan bir araç yaptınız daha ötesi var mı?
Aracınız hazır, şu saaten sonra ister motor atarsınız, ister hareketli dingil atarsınız o sizin zevkinize kalmış.

Araca yapılan bazı eleştirilere kırıldığınızı anlıyoruz diğer videolarınızdan.
O konu ile ilgili bir hikaye okumuştum onu paylaşmak istedim. Kimse üzerine alınmasın.

Başka bir siteden alıntıdır:
Renklerin ustası olarak anılan büyük bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış.
Büyük usta öğrencisini uğurlarken, yaptığı resmi şehrin en kalabalık meydanına koymasını ve yanına da kırmızı bir kalem bırakmasını,
halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmesini istemiş.

Öğrenci bir kaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde resmin çarpı işaretleri ile dopdolu olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasına gitmiş.
Usta ressam öğrencisine, üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş. Öğrenci resmi yeniden yapmış.
Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.
Fakat bu kez resmin yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını ve yanına da insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmelerini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş.

Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş. Usta ressam, öğrencisine şöyle demiş;
“İlkinde insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağnağı ile karşılaşabileceğini gördün.
Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı. İkincisinde onlardan yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir.
Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi. Emeğinin karşılığını, senin ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın.
Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma.”

Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek aciz ve beceriksiz insanların işidir.
Selamlar.

Bu mudur ? Budur...

İşte, ben bu sitedeki yorumları bunun için sevdim. Burası, insanları eleştiren değil, sürekli yüreklendiren insanlarla dolu.
Emeği geçen herkese teşekkürler..

Yazın için sana da teşekkürler İlker kardeşim.

pixelyus' Alıntı:
Şaban usta sabrınız ve azminiz için sizi kutlarım.
Konuyu başından beri takip ediyorum ve sonuca ulaşmasına çok çok sevindim.
Sıfırdan bir araç yaptınız daha ötesi var mı?
Aracınız hazır, şu saaten sonra ister motor atarsınız, ister hareketli dingil atarsınız o sizin zevkinize kalmış.

Araca yapılan bazı eleştirilere kırıldığınızı anlıyoruz diğer videolarınızdan.
O konu ile ilgili bir hikaye okumuştum onu paylaşmak istedim. Kimse üzerine alınmasın.

Başka bir siteden alıntıdır:
Renklerin ustası olarak anılan büyük bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış.
Büyük usta öğrencisini uğurlarken, yaptığı resmi şehrin en kalabalık meydanına koymasını ve yanına da kırmızı bir kalem bırakmasını,
halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmesini istemiş.

Öğrenci bir kaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde resmin çarpı işaretleri ile dopdolu olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasına gitmiş.
Usta ressam öğrencisine, üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş. Öğrenci resmi yeniden yapmış.
Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.
Fakat bu kez resmin yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını ve yanına da insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmelerini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş.

Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş. Usta ressam, öğrencisine şöyle demiş;
“İlkinde insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağnağı ile karşılaşabileceğini gördün.
Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı. İkincisinde onlardan yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir.
Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi. Emeğinin karşılığını, senin ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın.
Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma.”

Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek aciz ve beceriksiz insanların işidir.
Selamlar.

ilker bey bu yorumun üzerine söylenecek tek kelime klavyene sağlık her şeyi en anlaşılır şekilde yazmışsın ben herkezin öğgü düzmesini zaaten beklemiyorum amma bazısıda yok sayıyor küçümsüyor basitleştiriyor takip ediyorum bu arkadaş ne gibi projeler üretmiş yok sıfır amma lafa geldinmi çok şey biliyor neyse sizin yorumunuzun ne eksiği ne fazlası var tam yerine oturmuş saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR