Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,616
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

son gezi fotolarınıda paylaşayım

100_3534.JPG

100_3538.JPG

100_3544.JPG

100_3546.JPG

100_3549.JPG

Etiketler

şaban.usta' Alıntı:
bu haftaki gezimizden bir iki video

http://www.youtube.com/watch?v=NkA3aXd6ZoY
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=lYd5NFtLEGw
http://www.youtube.com/watch?v=LAGVQBxp34c
http://www.youtube.com/watch?v=rEo0ZlItubA
http://www.youtube.com/watch?v=Nh06uQvJLEw

merhaba arkadaşlar gördüğünüz gibi ilk projemiz bitti sayılır yalnız bizim bu projedeki motor yetersiz geliyor bununla ilgili çalışmamız devam ediyor motoru değişmiye karar verdik bunun için de V8 bir motor şart oldu şu an beklemede yalnız sezon sonu yeni bir projeye başlamıya karar verdik bu proje için model seçim aşamasındayız bunun için yine yurt dışından örnekleri değerlendiriyorum bun için seçtiğim model bu olacak büyük ihtimalle sizin de fikrinizi almak isterim yalnız bunun kafes imalinden sonra eğerki kafes olarak istiyen olursa böyle bir proje yapmak istiyen arkadaşlarla anlaşabilirsek üzerinde ortak çalışma yapabiliriz olmassa buna direk V8 i uygulıyacam ve biraz daha teniknolojik olacak mesela ilk modelde uygulamadık amma gerekli görülüyor bunda arka dingilde hreketli yön bulacak şekilde dizayn edicem saygılar

Picture184.jpg

Picture185.jpg

V8 coşkusu başkadır.

Şase seçimi mükemmel.Diferansiyel seçiminde iletişimde olalım Şaban ustam.

yavuz-çelikel' Alıntı:
V8 coşkusu başkadır.

Şase seçimi mükemmel.Diferansiyel seçiminde iletişimde olalım Şaban ustam.
tamam yavuz bey bunlara güçlü iki adat dift uygulamamız gerekecek neyse projeye başlıyacağımz zaman bunları değerledirirz şimdilik model seçimi yapmıya çalışıyorum diğeri gibi ağır olmaması için gereli önlemi amam lazım sağlamlık yine olaçak amma tank gibide olması gerekmiyor

resimdeki araç süper gerçekten ;D şimdiden kolay gelsin bence imkanlarda müsaitse ;D bu araç yapılmalı ???

böyle araçların türkiye şartlarında boy göstermesi gerekiyor artık neden olmasın hadi hayırlısı

OrhanKırcı' Alıntı:
böyle araçların türkiye şartlarında boy göstermesi gerekiyor artık neden olmasın hadi hayırlısı

orhanım bunların ülkemizdede yapılabileceğini göstermek için biz bir kapı araladık artık kendine güvenen bende yaparım diyen ortaya atılacak vede daha iyisi belki dahada güzeli ortaya çıkacak yani bu araç arazi şartlarına % yüz uyum sağlaması bakımından standart araçların çok çok üzerinde hareket kabiliyeti var zaten bu işin özelliğini bilen vede aracına bu sistemi uygulayan arkadaşlar var en son huma otonun traill yarışlarında ortaya çıktı ve hünerlerini gösterdi buradaki performansını herkes gördü bu araçların off-road olayına yeni bir yön vereceğinden eminim çünkü böyle bir aracı çok bozuk arazi şartlarında kullanan kişi bir daha standart araçla arazide gezmekten zevk alamaz ben bunu yaşayarak tecrübe ettim

DSC_0828-M.jpg

selam şaban usta .şimdiki araçta daha oynamalar yapacakmısın yoksa direk yeni bir çalışmayamı başlamayı düşünüyorsun

önceki araç üzerinde değişiklik motorda değişiklik yapıcaz kafes üzerindeki bazı noktalara biraz daha estetiklik vericez o kadar amma bu modellerden birini yeni proje olarak başlamayı pilanlıyoruz tabi hemen değil sonbahara doğru tabiki böyle bir projeyi kafes olarak yaptırayım motor ve diğer aksamları kendim yapıcam diyen arkadaşlar varsa yapmak istedikleri modeli seçip bana resmini göndermeleri yeterli saygılar

Yeni projede seçmeyi düşündüğünüz araçlar hem görsellik hem de sportif arazi kabiliyetleri yönünden mukemmel gözüküyor. Bizde tecrübe kazandigimiz el yapımı buggy projesinden sonra amaerikan tarzı kuvvetli bir buggy yapmak istiyoruz. Sizin projenizden, deneyimlediginiz hususlardan bilgi saglayabiliyoruz. calısmalarınızda basarılar

ÖmerArıcan' Alıntı:
Yeni projede seçmeyi düşündüğünüz araçlar hem görsellik hem de sportif arazi kabiliyetleri yönünden mukemmel gözüküyor. Bizde tecrübe kazandigimiz el yapımı buggy projesinden sonra amaerikan tarzı kuvvetli bir buggy yapmak istiyoruz. Sizin projenizden, deneyimlediginiz hususlardan bilgi saglayabiliyoruz. calısmalarınızda basarılar
ömer arıcan kardeşim bu tür bir çalışmayı ülkemizde ilk gerçek moonter buggy kapsamındaki bir projenin ülkemizdede yapıla bileceğini uygulamalı olarak burada yapım aşamalarını ayrıntılı olarak paylaştık bunun üzerindeki test ve araştırmalarım devam ediyor bundan sonra bu tür projeleri yapmak istiyenler daha cesaretli olacaklarından eminim amma bu tür işler sadece cesaretle olmuyor teknik bilgi makina teçhzat hepsinin olması gerekiyor ve bu tür işlerin çok kişili değilde bir veya iki kişilik bir ekip tarafından tasarlanıp uygulamadada fazla karışıklık olmaması gerektiği kanısındayım yani bu işte çok meslek erbabına iş düşüyor amma hepsiyle ayrı ayrı çalışmak bu tür çalışmaları biraz riskli hale getiriyor yani bu işler aslında değişik fikirlerede açık olucak hepsini değerlendirecek bir kişinin yönetiminde gitmesi gerektiği kanısındayım yoksa herkez bir tarafa çekerse bu iş kesinlikle sağlıklı bir sonuç vermez şimdi iki adet foto paylaşıyorum bu hurda doç kamyonet bu şekilde benim atölyeye girdi ve bir yıl sonra moonter guggy olarak çıktı kolay gelsin saygılar şaban usta

türkiş traxx.JPG

türkiş traxx (814).JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR