Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 198,115
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

Ustam, daha önce de " kulağını tıka ve devam et " içeriği olan bir tavsiyede bulunmuştum.
Yine aynı konular yüzünden, çıkardığınız iş tartışmaların gölgesinde kalıyor. Diğer forumdaki tartışmaları buraya taşıyarak, tartışmaya açmak bence doğru olmadı. O forumdaki tartışmalar ilgimi çekseydi, gidip oraya üye olurdum.
Benim çok ilgi duyduğum bir iş yapıyorsunuz. Sizi takip ederek, yaptıklarınız ile yapmak istediklerim örtüşürse, sizinle yolumuz kesişir. Değilse, her zaman dost oluruz. Burada konu başlığı açmakla, projenizi paylaşmayı ve olabildiğince takip edilmeyi istemişsiniz. Biz de, sizin gibi ustaları izlemek için bu foruma üye olduk. Yani, sizin bize ve bizim de size ihtiyacımız var. Tartışmalar son zamanlarda bilen bilmeyen ayrımına doğru gidiyor. Atölyeye girip de, sizin gibi iş çıkaramamak umurumda bile değil. Bilmeme de gerek yok, çünkü siz ve sizin gibi ustalar var. Üstelik, bu işler hayatımızın tamamı değil, içine girdikçe bizi mutlu eden küçük bir kısmı. Ve ilk defa, bir konuda fikrim olmadığından, bu topikte fikir beyan etmemekten dolayı kendimi mutlu hissediyorum :smiley:
Bu konu başlığı altında sizi izleyen herkes, aslında sizin fan' larınız. Fanlarınıza hakszılık etmeden, bu tartışmalar yazılacağına, patlayan motorunuzun yerine koyacağınız motorun montaj aşamalarının fotoğraflarını ve sonrasındaki arazi performansına ait videoları izleyebilseydik, daha iyi olmazmıydı?

Emeğine ve eline sağlık.

Syg.

Etiketler

nuğman bey yerden göğe haklısınız bundan sonra artık kimseyle tartışmıyacam eleştiri bile gelse gülüp geçeceğim bu topiği okuyan sizin gibi değerli insanlar zaten benim kişiliğim hakkında yeterince bilgi sahibi oldular bunun farkındayım amma ne bileyim bu tür eleştirilerde beni üzüyor sonuçta biz bir şeyler yapıp burada paylaşmak aslında iyi bir şey bu tür konulara hevesli olan insanlarada cesaret vermesi bakımından iyi olacağını düşünüyorum saygılar

motor konusuna gelirsek kırankı yeniledik bir adet kol ve ana yatak kol yatakları sıfırladık mororun bakımını yaptık hazır hale getirdik ufak tefek işlerle oğraşıyoruz ileride puruz çıkaracak diye düşündüğümüz yerleri elden geçiriyoruz motor değişimi zaten acil değil diye belirtmiştim o iş ileride olacak şu an bu motordan ne verim alacağız onu merak ediyorum önünüzdeki günlerde ikinci testimizide yapacağız ve durum neyi gösterecek ona göre hareket edeceğiz

tyt.fan' Alıntı:
bir tır motoru kaç kilodur fikriniz varmı diycem olmadığı çok belli.yakıt sarfiyatı nedir 7 8 litrelik bir diesel motorun .nasıl bir depo konmalı .

650-700 kg gelen 7-8 litrelik motor cok bu bir , buggy yapiyorsunuz gezinti araci degil guc ve tork onemli yakit degerine bakilmaz ayrica litre olarak dodgenin motorunun yaktigi kadar kesinlikle yakmaz cunku buggy nin agirligini duymaz bile , 50 tonluk kutleyle 100 km de 40 lt yakan motor maksimum 3-3,5 tonlu buggy de en fazla 25 lt civarinda yakar(arazi sartlarinda yakit degerinin olcmu olmaz ) ki buda ayni sartlarda dodgenin motorunun yaktigi benzinden daha az olur ve 80 lik depo her turlu arazi faaliyeti icin yeter ayrica sadece fikrim yok bilgim de var ve benimkisi bir alternatifti yoksa projeyi yapan usta elbetteki kendisi degerlendirip karar verecektir.

merkezci' Alıntı:
650-700 kg gelen 7-8 litrelik motor cok bu bir , buggy yapiyorsunuz gezinti araci degil guc ve tork onemli yakit degerine bakilmaz ayrica litre olarak dodgenin motorunun yaktigi kadar kesinlikle yakmaz cunku buggy nin agirligini duymaz bile , 50 tonluk kutleyle 100 km de 40 lt yakan motor maksimum 3-3,5 tonlu buggy de en fazla 25 lt civarinda yakar(arazi sartlarinda yakit degerinin olcmu olmaz ) ki buda ayni sartlarda dodgenin motorunun yaktigi benzinden daha az olur ve 80 lik depo her turlu arazi faaliyeti icin yeter ayrica sadece fikrim yok bilgim de var ve benimkisi bir alternatifti yoksa projeyi yapan usta elbetteki kendisi degerlendirip karar verecektir.

örneği varmı.birde madem bilginiz var o torkta bir motor halihazirdaki şanzumana asıldığında sağlam parça bırakırmı .yakıt değerinin ölçümü olur .yakacağınız yakıt sırtınızdaki yüktür.800 kilo motor 80 litre dieselde 100 kilo gelir 800 kilo yük demek.ustanın ilham aldığı videolarda baja yarışlarında varmı böyle bir uygulama.paris dakarda varmı.yada amerikayı yenidenmi keşfediyosunuz

Selamlar,
Ayna mahruti oranınız kaç acaba ? ve en çok merak ettiğim direksiyon sisteminizden memnun musunuz ? hem arazide hem asfaltta kullanılacak bir araca tavsiye eder misiniz?

TeMu' Alıntı:
Selamlar,
Ayna mahruti oranınız kaç acaba ? ve en çok merak ettiğim direksiyon sisteminizden memnun musunuz ? hem arazide hem asfaltta kullanılacak bir araca tavsiye eder misiniz?

difransiyelerimiz dana 44 oranları ise 3,75 vede bizim istediğimiz devre uygun direksiyon olayı bu tür off-road araçta ilk uygulanıyor sanırım bu konuda net bilgi isteniyor amma bende bu sistemi ilk olarak bu araçta kullanıyorum erhangi bir olumsuzluk yok amma asfaltta 100 km veya üzeri ne gibi olumsuzluk olur olurmu bilmiyorum amma bu şekilda ağır hizmet için kullanılan bir sistem gayatte rahat diteksiyonu hangi şartta olursa olsun tüğ gibi tek parmağınla çevirebiliyorsun normal direksiyon sistemini modifiye yapılmış off road araçlarda alt dizaynlarda değişiklik yaptınmı muhakkak sistemi değiştirmen gerekiyor o zamanda sistem ağırlaşıyor yok deve boynu freze sıryırdı yok sektor mili koptu buna benzer olumsuzluklar olmuyor değil bu sistem onlara göre çok daha sağlam kendi aracınıza uygulayıp test etmeniz daha doğru olur ben düz yolda daha sürat yapıp test etmedim uygun pozisyon olurda denersem buradan paylaşırım

TeMu' Alıntı:
Selamlar,
Aman, Timuçin bey aman!!!!!
Trafikte bu sistem intihar etmek gibi birşey olur. Kayış koptuğu , yada motor durduğu an neler olur düşünsenize. Bu tür araçlarda arazide olduğundan, iş makinalarında sürat olmadığından uygun.Boğazdan geçerken dümeni kilitlenen gemi misali olur araç....

bu direksiyon sistemini ben bu araç için uyguladım amma kimseyide buna yönlendirmek istemiyorum sonuçta tekerlere mekanik bağlantı yok onun için trafikte uygun olmaz diye düşünüyorum çünkü trafikte ilerlerken insan bilerek direksiyonu çevirir amma düz giderkende bilinç altı denge kurmak için mm mm hareket verir direksiyona bu sistem onu algılamaz bunu nerednmi biliyorum ben motosiklet ustasıyım iki teker araçlarda bu olay daha net ortaya çıkıyor tam düz gidiyor dersiniz amma direksiyonu tam olarak düz bir şekilde sabitle en kıral kullanıcı bile onu kullanakta zorlanır dengeyi kuramaz büyük ihtimalle düşer

Doğrudur bende aynı fikirdeyim aslında ama çok merak ettiğim bir sistem çünkü arazide bazen direksiyonun gücünün yetmemesi gibi problemler gördüm ama dediğiniz gibi asfaltta çok büyük sorunlar çıkarabilir.
Şaban usta ayna mahruti oranını sordum çünkü videodan belliydi çok seri olduğu motor değişmeniz lazım V8 olması lazım gibi düşünmüyorum tabiki V8 inanılmaz büyük bir keyif bende daha yeni bitirdim motorumun işlerini fakat eğer daha az bütçeyle çözmek istiyorsanız benim fikrim ayna mahruti ile oynamanız olur 3.75 çok çok seri bir oran 4.88 yaparsanız çok memnun kalacağınıza inanıyorum

TeMu' Alıntı:
Doğrudur bende aynı fikirdeyim aslında ama çok merak ettiğim bir sistem çünkü arazide bazen direksiyonun gücünün yetmemesi gibi problemler gördüm ama dediğiniz gibi asfaltta çok büyük sorunlar çıkarabilir.
Şaban usta ayna mahruti oranını sordum çünkü videodan belliydi çok seri olduğu motor değişmeniz lazım V8 olması lazım gibi düşünmüyorum tabiki V8 inanılmaz büyük bir keyif bende daha yeni bitirdim motorumun işlerini fakat eğer daha az bütçeyle çözmek istiyorsanız benim fikrim ayna mahruti ile oynamanız olur 3.75 çok çok seri bir oran 4.88 yaparsanız çok memnun kalacağınıza inanıyorum

onuda değerlendirlim bizim oranımız aslında çok yüksek değil normal amma biraz motor gücü gerek bence

sizin motorun özellikleri nedir acaba

timiuçin bey sizin öneriniz doğrultusunda biraz araştırdım ve bizim dift oranımız 3,73 e denk geliyor epeği yüksek standart tabloda ki lastik oranı 39 inç ve tabloda 5,38 veriyor bizim şanzımanımız 4 vites bizim arazi şanzımanımızda low da belirli bir güç aktarıyor difte bu tablo onu göz önünde tutmuşmudur bilmiyorum yani dediğiniz gibi 4,88 yeterlimidir sadece motor gücü değil dift oranıda çok önemli diye rek bu konuda araştırmaya devam diyorun aynı yormu sayın çelikerinde görüşünü almak isterim saygılar

AYNA MAHRUT? ORANLARI.jpg

şaban.usta' Alıntı:
timiuçin bey sizin öneriniz doğrultusunda biraz araştırdım ve bizim lastik ebadına göre dift oranımız 3,73 e denk geliyor epeği yüksek standart tabloda ki lastik oranı 39 inç ve bizim şanzımanımız 4 vites bu tabloya göra 5,38 veriyor amma bizim arazi şanzımanımızda low da belirli bir güç aktarıyor difte bu tablo onu göz önünde tutmuşmudur bilmiyorum yani dediğiniz gibi 4,88 yeterlimidir sadece motor gücü değil dift oranıda çok önemli diye rek bu konuda araştırmaya devam diyorun aynı yormu sayın çelikerinde görüşünü almak isterim saygılar
4,11 bile taksanız çok şey farkeder.

yavuz bey bu oran bizim için yetermi 4,11 yani bu işinizi görür değilde olması gerekeni yapmak lazım yani bu olmadı bunu yapalım demeden bir defa bunu uygulayalım ve kalıcı olması bakımından bildiğiniz gibi bu araç sürat için değil güç için tasarladık bunu da ilk testte gördükki zorlu parkurda low 1-2 anca gidecek yetersiz diğer vitesleride devraeye almamız gerek

whiteagle' Alıntı:
Şaban usta araç için uygun oran 5.29 görünüyor. 4.88 aracın durumuna düşük gelir.

ilhan bey kardeşim fabrikasyon bu oran a denk geliyor güç içinse 5.38 diyor bu tablo bu oranıda bulabilirmiyiz bilmiyorum

şaban.usta' Alıntı:
ilhan bey kardeşim fabrikasyon bu oran a denk geliyor güç içinse 5.38 diyor bu tablo bu oranıda bulabilirmiyiz bilmiyorum
dif ler dana 44 dü sanırım. 4.88 bulunabilir çıkma ama 5,38 vs zor. İthalatla herşey gelir. 4,11 i önerirken hiç yoktan iyidir demek istemiştim.:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR