Ynt: Amasra-cide-pınarbaşı-küre-inebolu-çatalzeytin-ayancık-erfelek-sinop-gerze-yakakent-alaçam-bafra...........hopa,-ba
37.gün
14.09.2014
Ahmet emminin (seyyah54) ısrarıyla 1 gün ayırdığımız şehre saat 22.00 de girdik. Türkçe bilen taksi şoförünün ''Burası emniyetli, yarın çalışma yok'' yardımıyla Kinder çikolata, fabrika giriş kapısına yakın, yasak tabelasının altına çektik. Yemek sonrası istirahate çekildik. Sabah 09.00 sularında biz çay içerken, kapı bir şeyler mırıldanan görevli tarafından sert şekilde vuruldu. Hışımla kapıyı açtım, karşımda söylenen, yüzünden şer akan bir bekçi, karşılıklı sert tavır sırasında bekçi ''turist, turist'' deyince bende başımla tasdik ettim. Özür dileyip gitti fakat bizi korkutmuştu, 3 dakika geçmedi yine geldi. Eliyle bir şeyler işaret ediyor, bardak şekli yapmaya çalışıyordu, çay mı istiyor diye düşünürken, basamağa zıplayıp, bardağı işaret etti. Önce çay mı diye işaret ettiysek de ikna olmadı, temiz bardak da çay istiyor diye bardak çıkartmıştık ki bardağı elimden kaptı, pantolan sağ alt cebinden metal şişe çıkardı, bardağa doldurdu, sorry sorry diye gitti. Yakınlaştığın da nefes kokusundan alkollü olduğunu anladım. Bekçi gitti, bizim elimiz de 50 gram viski dolu bardak kaldı. Sabah sabah hayırdır diye WC boşalttık.
Kahvaltı sonrası toparlandık. Akşamki taksi şoförünün gelmesiyle gezilecek yerler hakkın da bilgi aldık. Şoför Bursa, Rize, İstanbul şehirlerin de çalıştığını söyledi. Bize Sataplia Natural Reserve gitmeden bu şehirden ayrılmayın dedi
Kutaisi (Aeas/Aias)
Gürcüstan ikinci büyük şehri, Rioni Irmağı, şehrin ortasından akıyor.