Ynt: Alkol ve OFFROAD
997799' Alıntı:
ne taaruzu bişey mi oldu da biz yada ben kaçırıdm...
bu arada bi kaç kişi içene karışmam tarzında anladığım düşüncelerini paylaşmış...
tamam bize ne de özel hayatındayken bize ne!!!
o içmesine müdahele etmediğiniz arkadaşınız bi yakınınıza zarar verdiğinde de böyle düşünmeye devam edermisiniz acaba?
kamp yapmıyoruz ama kapta da içilmesi taraftaı değilim, sen ayılabilirsin belki ama ben ayılamayabilirim, benim metabolizmamı biliyormusun?
özetle alkol olayının sadece özel zamanlarda alınmasının, toplu aktivasyonlarda alınmamasının taraftaıyım özetle...
pek çok arkadaşımı alkol ve araçla ilgili olaylarda kaybettim...o nedenle biraz daha hassasım bu konuda...
Levent Bey Öncelikle merhabalar demek isterim;
Burada kimsenin bir saldırı ve taarruz yaptığını söylemedim, üslubuyla herkesin konuya bir yorum yorum yaptığını söyledim, hiç bir şekilde olayı kişiselleştirmedim. Her konuda olduğu gibi bu konuda tüm katılımcıların farklı düşünceleri olabilir bundan da daha doğal bir şey olamaz, Her katılımcının farklı görüşleri olabilir benim ve diğer katılımcılarım konu hakkında görüş ayrılığı olsa bile sadece onun görüşürdür diyerek en azından onun düşüncesine saygı duyduğunu belirtir ama ama bu düşünceye katılmadığını nazikce söyleyebilir, yada olması gereken budur diye düşünüyorum.
Siz ne kadar olayı kişselleştirsenizde ben genel olarak yorumlarımı yaptım, ben ne kadar sizin yaşadıklarınızı bilmiyorsam da sizde benim bilemessiniz. Tüm yaşantımız boyunca günlük hayatımızın içerinde yüzlerce olayla karşılaşıyoruz ve hepsinden ders çıkarmaya çalışıyoruz, hayatımzı buna göre kurgulamaya çalışıyoruz. Yaşam tarzlarımız nasıl farklı ise yaşadığımız dünya ve çevre aynı, yaşanılan olaylarda aynı. Herkes kendince durumu yorumlar yapacaklarını yada yapmayacaklarını planlar bu hayatı da sürdürmeye devam eder.
Alkolik değilim, akşmacı değilim, içki müptalası değilim. Herşeyin yeri ve zamanı olduğunun savunan, ortama ayak uyduran biriyim. Belli kurallar varsa ilk önce uyanlardanım, kimsenin haklarına tecavüz edecek bir yapıya hiç sahip değilim. O yüzden bende nasıl böyle düşünüyorsam diğer insanlarında böyle ortamlarda aynısını düşünmesini isterim. Etrafımda ve çevremde bunu düşünmeyecek insanlarlada görüşmem, o tür ortamlarda da bulunmam. Özel zamanlar değiniz bölüm görecelidir, buna ne siz nede bir başkası karar verebilir, ama bu özel zamanları zulüm zamanlarına çevirmemek bizim elimizdedir.
Sizin hassas olduğunuz konuda yalnız değilsiniz, aynı konuda bizlerde hassasız, bizlerde bir çok olay yaşadık, yakınlarımızdan kaybettiklerimiz oldu, bende bu konuda sizin gibi bir çek arkadaşımla hem fikirim. Tüm bunları düşünerek ne yapmam gerektiğini, ne kadar yapmam gerekitiğini ve nasıl yapmam gerektiğini çok iyi düşünerek yaparım. Alkol aldıktan sonra sen ayılabilrsin ben ayılayamayabilirm sözü bunların yanında çok basit kalır. Keşke ayılıp ayılamak kadar basit olsa olay ama malesef o kadar basit te kalmayabiliyor. Kamplı etkinlinlerde bile siz bu konuda bu kadar katı düşünüyorsanız, sizin görüşlerinize saygı duyduğumu belirterek görüşlerimiz aynı olmadığını belirtmek isterim. Yapılan etkinliklerde illede alkol alıncak diye bir düşünce olamaz, bundan önce yapmış olduğum İZCİ LİDERLİĞİ zamanında yapılan kaplarda alkol diye bir şey elbette olamazdı, öyleyse kampa alkol olmayabilir, ama alkol alacak kişlerde (kalmalı etkinliklerde) bu ortamlara göre hareketlerini düzenleyebilirler. Kimse de onlara neden alkol alıyorsun diyemez, bir yere kadar tabi ki.
O yüzden ben konuyu kişiselştirmeden, sonuç olarak şunu söylemek istiyorum;
Günübirlik etkinliklerde kesnlikle alkol olmamalı,
Yatılı etkinliklerde kontak kapandıktan sonra, araçlar parka çekildiklten sonra ölçülü biçimde sorun olmaz diye düşünüyorum.
Levent Bey;
Sizin hassas olduğunuz kadar bende hassasım fakat çok katı değilim.
Saygılarımla.