Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,688
Ynt: Alkol ve OFFROAD

yasarergun' Alıntı:
Alkol sadece masada içilmeli, grup aktivitelerinde, doğada yapılan aktivitelerde kimse kimseye dur diyemez zaten dur demek kimsenin haddi de değildir. O nedenle doğada yapılan aktivitelerde alkol olmamalı. Kontak evde kapanır içecek olan adabınca ya da değil içer o kendi bileceği iş. Ama birileri bizim dağa taşa içmeye gittiğimizi düşünüyorsa ya da biz bundan şikayet ediyorsak bu işin "ama", "fakat" ya da "lakin"le başlayan cümlelerle yumuşatılması ile kasa kasa getirin arkadaşlar demek arasında fark yok.

Budur işte ,sağolasın yaşar hoca.

Etiketler

Orhan bey ellerinize sağlık bu başlığı açtığınız için teşekkürler....

yeni farkettim başlığı... o nedenle sadece kendi fikir ve düşüncelerimi yazıcam...
herhangi bir kişiyi yada kişileri hedef alan cümleler kurmuyorum...

sözlerim off-road yapmak maksatlı gidilen geziler için bu arada..(genel olarak bu tarz aktivasyonlarda bulunduğumuz için)

bazen gezi fotolarına bakarken özellikle çok matah bişey yapılıyormuş gibi o teneke biralar hatta birkaç kez rakı kadehlerini vuruştururken çekilmiş fotoları gördüm... tepki verecektim bana ne dedim işin gerçeği yada sana ne dese verecek cevap yok...

o alkolü almadan olmuyormu bu iş? (bunu yazıyorum ama alkole karşı olduğumdan değil, sadece orası yeri değil)

araba sürmüyor olabilirsin ama bi kazaya bi şekilde karışmıycağın anlamına gelmiyor ki bu, aşşağıya inersin araba çarpar, halat kopar vs vs vs bildiğimiz senaryolar..

2 biradan ne olacak diye savunmalarda yapıldı bana...tamam tamam da ben 2 birayala kafayı bulabilirim bunu nerden biliyorsun? yada o gün sen de etkilenebilirsin, alkol alanlar bilir 70lik içersin iyisinidir ama bigün 2 birayla pert olursun....

kesinlikle araçla ilişkisi olmayaka yerlerde içikiyle ilgili hertürlü aktivite yapılabilir, hatta yarışma bile yapılıp, makarasını da beraber yapalım...

bi çok arkadaşımı alkol ve neden olduğu kazalardan dolayı kaybetmiş biri olarak...
hiçbir gezimizde alkol aldırmamaya en yüksek özeni gösteren biriyim, hatta uyarılara rağmen alkol alan kişilerle, aktivasyonlarımızı bile noktaladık...

kendine bişey yaptın diyelim sorumlusu sensin hadi bi yerden sonra bana ne de, bana bişey yaptığında benim aileme ne diyeceksin? çocuğum babamı getir dese ne cevap vereceksin....benim mantığım budur...
motosikletle uzun süre yarışmamdan da kaynaklı olarak biraz sevmediğim bir konu...

moderatörlerden de ricam özellikle bu tarz foto olduğunda kaldırmalarıdır...3 gün sonra bak biz birayı unutmuşuz diyen de olabilir...yazık olmasın...

kimisinin savunması ben sürmüyorum yandayım diyor...eee şoför 2 yudum ver dese vermiyecekmisin yılların arkadaşına? toplu faaliyet yapılırken hiç içmemek bu kadar zor mu yaw? gezi biter gelirsin evine, haaa illa ben arabayla gidicem dönüşte de geberirmisin ne yaparsın senin sorunun tanıyorsak başın sağolsun deriz, samimiysek 2 gün vah vah tüh tüh iyi adamdı deriz, ama çocuğunu babasız büyütmek gibi bir hakkı kendinde görüryorsan ne yapabilirim ki? pijamalarını başkasının giyme ihtimalini düşünecek kişi de sensin...

ayrı ayrı oldu ama düşüncelerimi yazmak istedim, kimsenin mesajına cevap değildir, kimseye ithafen değildir, bazen sert kelimeler kullandım, kusura bakmayın demiyorum, belki bi faydası olur birine...

levent bey.
sağduyulu yaklaşımınız ve katkılarınız, bizler için çok önemli teşekkür ederim,sonu kötü biten anılarınız varsa (umarım yoktur)bizimle lütfen paylaşın, offroad'da alkollu her kötü örnek,bu sayfayı okuyup şu veya bu nedenle, yazmayan ,yazamayan tüm dostlarımız için bir ders,tecrübe olacaktır saygı ve sevgiyle.

arkadaşlar bir örümcek kafalı, aklı sıra ya bizle dalga geçiyor, yada sorunlarını böyle çözmeye kalkışmış.
allahtan med'ler müdahale ile ortadan kaldırdılar.

Orhan Abim merhabalar, saygılar;

Uzun zamandır konu başlığını takip ediyor ve her geçen gün daha bir fazla meraklanıyorum. Ara sırada oğlum girmiş kendi adına yorum yapmış fikirlerini sunmuş. Gelinen bu kadar yoldan sonra, yorumdan sonra ilginç paylaşımların oluştuğu ortaya çıkmış.

Bu kadar kişinin yapmış olduğu yorumları okuduktan dan sonra, konu başlığın dan uzaklamış ve konu alkol alanlar, almayanlar şekline dönmüş, alkol içmayenlerin alkol içenlere karşı bir şekilde tepki vermesini gündeme getirmiş, en azından bu kadar yorumdan ben bunu çıkardım.

Çünkü yapılan yorumlarda alkol alanların hepsi, alkollü araç kullanmanın gerçekten çok kötü sonuçlar doğurduğunu kabul ediyorlar ve evet bundan bu hataları yapmayacağız diyorlar. Ama hayır alkole karşı olan arkadaşlarımız konuyu uzatıp hiç bir şekilde alkol içmeyin, oturkende içmeyin, araç kullanmazken de içmeyin, şurdaykende içemeyin şekline gelmiş. Bir takım kötü örnek olacak görüntüler sergilenmemesi konusunda bir çok uyarılar yapılmış, sanki hayat sadece OFFROAD da devam ediyorcasına, dışarıda, yani günlük yaşantımızda, çevremizde kötü örnek olacak yüzlerce örnek dururken bir tek OFFROAD kaldı. Yorumlarda sürücünün yanında ki insanların bile içememesi istenmiş, onlarda risk alabilir yada risk yaratabilir denmiş. Tabiki hayat zaten risklerle dolu, yüzbinlerce risk içinde yaşamıyormuyuz, sürücü alkol almasa dahi yanında bulunan insanlara lütfen içmeyin nasıl der, daha doğrusu öyle arkadaşlar bulmayacak o zaman kendisine.

Oğlum(Deniz) la bu konuyu konuşmadım, fikirlerini yorumlarını ilk defa burada okudum, gördüğüm kadarıylada yanlış anlaşılmış. Biz genelde kalmalı kamplara gittiğimizde onunda dediği gibi kontak kapanır, kendimizi doğada evde olduğu gibi hissettiğimizden dolayı doğanın güzelliğini her şekilde yaşamaya çalışırız. Bizler Offroad olayından daha çok doğada vakit geçirmesini seven insanlarız ve doğada olmaktan çok keyif alırız. Denizde o yüzden kontak kapanır etrafa ayakuydurulur demiş.

Bu zaman kadar yazmamın sebebi konunun geldiği boyuttur. Bende direksiyon başında, doğada olsak alkol almayan birisiyim, kimsenin hayatını ailemin ve başka insanların hayatını tehlikeye atacak bir yapım yok, kaldıki eğer gidecemiz yerden dönüşümüz yok ise otururum, arkadaşlarımla yada ailemle birşeyler içerim ve büyük de keyif alırım. Ertesi gün yine kaldığımız yerden devam ederim, eğer araç kullanacaksam asla alkol almam. Alan arkadaşlarda var ise onlarada bu kadar ağır eleştrilerde de bulunmam, sanki Amerikayı ilk defa keşfediyoruz, onlarda koskoca adamlar, durup şimdi onlara alkolun zararlarını anlatacağız, burada yazılmış bir çok yorum var, bunları acaba bilmeyen bir arkadaşımız var mıdır, muhtemelen yoktur. Ama şunu yaparım o arkadaşlardan uzak dururum. Arazide bugüne ister altınzdaki canavarla gidin, ister binek otonuzla gidin, ufak bir pikniğe bile gidilse genelde bu alkol olmuştur. Umarım bundan sonra biraz daha sağduyulu olur, biraz daha duyarlı davranılır, insanlara bu kadar sert eleştriler yapılarak değilde güzel bir dille söylenirse mutlaka etkisi olacaktır diye düşünüyorum.Yok sa yukarda yapılan yorumların birinde, ayrıca gruplar mı oluşacak. Günübirlik etkinliklerde sizlerle aynı düşüncedeyim, bir sürücünün kesinlikle alkol almasına karşıyım, ama beraberindekilere asla kimse bir şey söyleyemez, kalmalı gezilerde ise gündüz kontak açıkken asla, kontak kapanır usul adabı neyse yerine getirilerek gayetde güzel olur.

Bu kadar yazdıktan sonra yukardaki düşünceleriimin birilerine karşı yazmadığımı, kimseyi hedef almadığımı söylemek isterim. Sadece konu başlığının gerçek amacından çıktığını düşünerek, konunun genel olarak alkol alınmalımı alınmamalımı şekline dönmesi beni rahatsız etmiştir.

Paylaşımcı arkadaşlarımı umarım kırmamamışımdır, herkese ve Orhan abi sana selamlarımı iletirim.

Saygılarımla.

Serhat TEMİZCE

ne taaruzu bişey mi oldu da biz yada ben kaçırıdm...

bu arada bi kaç kişi içene karışmam tarzında anladığım düşüncelerini paylaşmış...
tamam bize ne de özel hayatındayken bize ne!!!

o içmesine müdahele etmediğiniz arkadaşınız bi yakınınıza zarar verdiğinde de böyle düşünmeye devam edermisiniz acaba?

kamp yapmıyoruz ama kapta da içilmesi taraftaı değilim, sen ayılabilirsin belki ama ben ayılamayabilirim, benim metabolizmamı biliyormusun?

özetle alkol olayının sadece özel zamanlarda alınmasının, toplu aktivasyonlarda alınmamasının taraftaıyım özetle...

pek çok arkadaşımı alkol ve araçla ilgili olaylarda kaybettim...o nedenle biraz daha hassasım bu konuda...

997799' Alıntı:

bu arada bi kaç kişi içene karışmam tarzında anladığım düşüncelerini paylaşmış...

o içmesine müdahele etmediğiniz arkadaşınız bi yakınınıza zarar verdiğinde de böyle düşünmeye devam edermisiniz acaba?

kamp yapmıyoruz ama kapta da içilmesi taraftaı değilim, sen ayılabilirsin belki ama ben ayılamayabilirim, benim metabolizmamı biliyormusun?

özetle alkol olayının sadece özel zamanlarda alınmasının, toplu aktivasyonlarda alınmamasının taraftaıyım özetle...

pek çok arkadaşımı alkol ve araçla ilgili olaylarda kaybettim...o nedenle biraz daha hassasım bu konuda...

Levent Bey Öncelikle merhabalar demek isterim;

Burada kimsenin bir saldırı ve taarruz yaptığını söylemedim, üslubuyla herkesin konuya bir yorum yorum yaptığını söyledim, hiç bir şekilde olayı kişiselleştirmedim. Her konuda olduğu gibi bu konuda tüm katılımcıların farklı düşünceleri olabilir bundan da daha doğal bir şey olamaz, Her katılımcının farklı görüşleri olabilir benim ve diğer katılımcılarım konu hakkında görüş ayrılığı olsa bile sadece onun görüşürdür diyerek en azından onun düşüncesine saygı duyduğunu belirtir ama ama bu düşünceye katılmadığını nazikce söyleyebilir, yada olması gereken budur diye düşünüyorum.

Siz ne kadar olayı kişselleştirsenizde ben genel olarak yorumlarımı yaptım, ben ne kadar sizin yaşadıklarınızı bilmiyorsam da sizde benim bilemessiniz. Tüm yaşantımız boyunca günlük hayatımızın içerinde yüzlerce olayla karşılaşıyoruz ve hepsinden ders çıkarmaya çalışıyoruz, hayatımzı buna göre kurgulamaya çalışıyoruz. Yaşam tarzlarımız nasıl farklı ise yaşadığımız dünya ve çevre aynı, yaşanılan olaylarda aynı. Herkes kendince durumu yorumlar yapacaklarını yada yapmayacaklarını planlar bu hayatı da sürdürmeye devam eder.

Alkolik değilim, akşmacı değilim, içki müptalası değilim. Herşeyin yeri ve zamanı olduğunun savunan, ortama ayak uyduran biriyim. Belli kurallar varsa ilk önce uyanlardanım, kimsenin haklarına tecavüz edecek bir yapıya hiç sahip değilim. O yüzden bende nasıl böyle düşünüyorsam diğer insanlarında böyle ortamlarda aynısını düşünmesini isterim. Etrafımda ve çevremde bunu düşünmeyecek insanlarlada görüşmem, o tür ortamlarda da bulunmam. Özel zamanlar değiniz bölüm görecelidir, buna ne siz nede bir başkası karar verebilir, ama bu özel zamanları zulüm zamanlarına çevirmemek bizim elimizdedir.

Sizin hassas olduğunuz konuda yalnız değilsiniz, aynı konuda bizlerde hassasız, bizlerde bir çok olay yaşadık, yakınlarımızdan kaybettiklerimiz oldu, bende bu konuda sizin gibi bir çek arkadaşımla hem fikirim. Tüm bunları düşünerek ne yapmam gerektiğini, ne kadar yapmam gerekitiğini ve nasıl yapmam gerektiğini çok iyi düşünerek yaparım. Alkol aldıktan sonra sen ayılabilrsin ben ayılayamayabilirm sözü bunların yanında çok basit kalır. Keşke ayılıp ayılamak kadar basit olsa olay ama malesef o kadar basit te kalmayabiliyor. Kamplı etkinlinlerde bile siz bu konuda bu kadar katı düşünüyorsanız, sizin görüşlerinize saygı duyduğumu belirterek görüşlerimiz aynı olmadığını belirtmek isterim. Yapılan etkinliklerde illede alkol alıncak diye bir düşünce olamaz, bundan önce yapmış olduğum İZCİ LİDERLİĞİ zamanında yapılan kaplarda alkol diye bir şey elbette olamazdı, öyleyse kampa alkol olmayabilir, ama alkol alacak kişlerde (kalmalı etkinliklerde) bu ortamlara göre hareketlerini düzenleyebilirler. Kimse de onlara neden alkol alıyorsun diyemez, bir yere kadar tabi ki.

O yüzden ben konuyu kişiselştirmeden, sonuç olarak şunu söylemek istiyorum;

Günübirlik etkinliklerde kesnlikle alkol olmamalı,

Yatılı etkinliklerde kontak kapandıktan sonra, araçlar parka çekildiklten sonra ölçülü biçimde sorun olmaz diye düşünüyorum.

Levent Bey;

Sizin hassas olduğunuz kadar bende hassasım fakat çok katı değilim.

Saygılarımla.

997799' Alıntı:

Kaçırdın tabiki ,med'ler ortalığı güzelleştirmiş,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR