Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,688

Etiketler

Ynt: Alkol ve OFFROAD

Selamlar,güzel bir konu başlığı açılmış ..bende fikirlerimi söylemek isterim...
Etkinikler sportif amaçlı olduğundan,ve konsatrasyon ve dikkatin üst düzey de olması gereklidir.
liderlerimizin seçtiği parkurlar da zor seviyededir.
alkol alma konusunda ısrar eden veya bu işi yeterince ciddiye almayanlarda olabilir bizler elimizden geldiğince ılımlı şekilde yönlendirmelerle, kendi hayatlarını ve başkalarının hayatlarını tehlikeye atmamaları için, içilmemesini öngörüyorum....yaptığımız etkinlikler hep mutlulukla devam eder umarım.
kurumsallaşma adına dernekleşme olması da çok daha başarılı sonuçlara sebeb olur...

asem spor' Alıntı:
Selamlar,güzel bir konu başlığı açılmış ..bende fikirlerimi söylemek isterim...
Etkinikler sportif amaçlı olduğundan,ve konsatrasyon ve dikkatin üst düzey de olması gereklidir.
liderlerimizin seçtiği parkurlar da zor seviyededir.
alkol alma konusunda ısrar eden veya bu işi yeterince ciddiye almayanlarda olabilir bizler elimizden geldiğince ılımlı şekilde yönlendirmelerle, kendi hayatlarını ve başkalarının hayatlarını tehlikeye atmamaları için, içilmemesini öngörüyorum....yaptığımız etkinlikler hep mutlulukla devam eder umarım.
kurumsallaşma adına dernekleşme olması da çok daha başarılı sonuçlara sebeb olur...
erhan sudan çıkmışsın hadi bakalım bizim hocaların sayfası başka bir sayfada görüşlerini ordada oku ve belirt öğretmensin balıklara öğrettiğin yeter biz faydalanalım ;D ;D ;D

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Arslan bey
sıkıntılı bir anıyı paylaştığınız için teşekkür ederim büyük geçmiş olsun, alkol varmıydı?

teşekkür ederim Orhan Bey ama alkol kesinlikle yoktu. olmaz da zaten. olmaz dediğimiz ama her an olabilecek olaylara bir örnekdi benimki sadece.

Selamlar ahali ,konu iy orhan bey teşekürler gerekliydi böyle bir konu.Sn.Yaşar hocanın ilk yazısına harfiyen katılıyorum.Tekrar yazmama gerek kalmamıştır.ŞİŞEDE DURDUĞU GİBİ DURMUYOR.Hangi mecliste bu meret kullanılmışsa illaki sonu berbat biitmemiştir.(kendi tesbitimdir.ve kesindir.)sayın arkadaşlar biz ayık kafa ile sağlam duruş sergilemezken zil kafa ile bunun ilerisine nasıl gidebiliriz ki? cıkıp bir iki yudum ile birşeylerolaz deyip son unu sayamıyoruz.kısaca sitedeki büyük bir faaliyete katıldığımda şaşırmıştım.(Sakın burada yanlış anlaşılma olmasın.Başka yere cekmek isteyen lere)Sanki içme kampı gibiydi ailece gitmiştim.inanın hiç kimse ile gercek manada bir muhabet kurmadım.elinde neredeyse cam ve teneke olmayan yoktu.Hatta kimlik gibi yakalarında yani ceplerinde insanlar ortalıkta dolaşiyorlardı ve ofroad yapan kimi sürücülerde vardı.bu beni uzaklaştırdı.bunu yaşadım.Sanki o etkinliğe gizli bir sponsormuş gibi malum markalar vardı gibi bir his kendini hissettiriyordu.kısaca başka diyeceklerimi yazsamda tekrar olur arkadaşlar yazmışlar.Ha bu arada icenlerde icer.ben onlara karışamam sadece üzülürüm o kadar.ama içen biri ile asla faaliyet ve herhangi bir yolculuk düşünmüyorum.Yüküm bana yeter gereksiz yüklere de gerek yoktur.Bunu bilenler iyi bilir.lekum ...........n

kusura bakmayın cok hızlı yazdım geri dönüp hataları düzelmedim.(sonu berbat bitmiştir olması gerekirken.yazısı karışıp bitmemiştir gibi cıktı.) düzeltiyorum diyer eksil harfler içinde özür dilerim.anlarsınız herhalde selamlar iyi ve faydalı paylaşımlar diliyorum.

Herkese merhabalar orhan beye tamami ile katılıyorum sadece ilk açtıgı başlıktaki yazısını gördükten sonra bende birşeyler yazma geregi duydum bende gezenbilir ailesine 2 yıl önce katıldım fakat başımdan geçen olayı sizle paylaşıyım
gezenbilir ankara grubu ile ayaş tarafında bir geziye katıldım herşey iyi hoş fakat arazide soguk bir karlı birgün de her rampa aşıldıkça sürekli içki tüketiliyordu ve akşama kadar böyle devam etti hiçbir kötü olay yaşanmadı fakat neredeyse 10 aracın 7 şöförü sarhoş olarak ankara istikametine yol almaya başladık yolda herhagibir trafik çevirmesi olsa 7 araç direk parka çekilirdi çünkü aracı kullanmıyanlarda sarhoştu bide aksini düşünün herhangibir kazaya karışsa araçlar bir can gitse bunun bedelini kim ödüyecek bumu dogacı olmak bumu çevreci olmak ben bunun adını bencilik ve egolarını tatmin etme diyorum çünkü bu olay sadece sizi ilgilendirmiyo karşınızdaki insanlarında hayatını tehlikeye atıyosunuz diger bir trajedi ise şu olurdu üzerinde gezenbilirin logoları olan araçlar 2 tanesi bu olay üzerine gazete ve nete düşse bi kaza üzerine yani yada 7 aracın parka çekilmesi gibi bir durumda siteninde ismi kötü anılmaya ve imajının kötülenmeside dogurur ve ben bunu ilgili arkadaşlara söyledim hemde ilk olarak offroda gelmeme ragmen ve onlarda dogru bulmuyoruz dediler ama kocaman insanlar içmemi dicez dediler tabiki diyemeyiz ama bununda bazı kuralları olması gerek ortak bir etkinlige katılanların sorumluluklarını bilmeleri bilmeyenlere yetkili arkadaşların ikaz etmeleri gerekir bende ankara woswogen fan klüpte aktif olarak bu organizasyonları katıldım yönetimindede bulundum ama bizde kimse alkol alarak araç kullanmamıştır başta biz müsade etmeyiz alan olursada almayan arkadaşlar araçları kullanır yada geceli konaklamalarda alkol sınırsızca alınabilir yaşadıgım bu olay ve tedirginliklerimden dolayı ailemi ve aracımı riske atmamak için etkinliklere o günden sonra katılmadım yani ilk ve son oldu alkolun az alındıgı yarışları sadece izlemek için gitme yolunu deniyorum artık kimse yannış anlamasın alkola karşı bir insan degilim ama ufak cocuklarımız var onaların ruh saglıgı ve ailelerimiz için biraz sag duyu lütfennnnnnnnnnn!!!!!!!!

Arkadaşlar yoldan çıkma (offroad) olayının kelime anlamını karıştırmışlar. Yol derken, hani baya baya yol (road) demek başka birşey değil.
Benim yorum gereksiz aslında ilyas bey gerekeni yazmış. Ben henüz okumayan varsa konunun içinde arada kaynamasın tekrarlansın diye alıntı yapıyorum.

Konu alkol iken birde benim rahatsız olduğum bir durum var Gezenbilir deki bazı arkadaşların profil fotoğraflarında: mesela malum bardak ön planda vatandaş da bek te duruyor.resmen reklam.Sanki marifetmiş gibi o fotoğtaf orada duruyor.bunun gibi olmasada buna yakın uzak ama bu paralelde görseller mevcut. Bazı gezilerde ki yemeklerde ateş başında,direksiyonds özellikle yapılmış gibi kutular gösteriliyor, hani biz alışığız ve ya istemesekte müdahale edemiyoruz.Peki Çocuklarımaza İZAH edemiyoruz dediğiniz durumun bu görsellerden farkı ne ben siteyi gezerken bazen çocuğumla beraber geziyorum .Hadi bakalım....izah et.Dünya BİRİ nin etrafın da dönmüyor.İçen icer ama sanki herkese dayatmak ve gözüne sokmak zorundaymış gibi bir hal almasın.marifet ve nezaket sınırından haberdar olak gerek .Uygunmuş gibi görünen kendine ve etrafındakile uyabilir ama aslı öyle değildir. Sigara da buna dahildir.Kimse alınmasın Zülfü yare biraz rüzgar dokunmak zorundadır.ine ve cuvaldız meselesi.sakın alınmayın,biraz karşı pencereden bakın yeter.selamlar

Arkadaşlar mevzuyu Alkol karşıtlığına çevirmeyelim sakın. Ben araç kullanırken bir yudum bile içmem, aracı kapatıp kampta ateş başında muhabbet ederken gittiği yere kadar içerim. Antalya gurubu ile yaptığımız etkinliklerde kamplarda bazen 2 gün araba kullanmayıp sadece içiyoruz eğleniyoruz muhabbet ediyoruz. Ama araba kullanırken kimse içmiyor ve herkes ayık. Önemli olan bunun idrekine varmak.

işi Alkol yasaklanmalı muhabbetine getirirsek en başta bende karşı çıkarım.

reklam ve ifşadan bahsediyorum.İşin için de özendirme .masum gösterme kriteri ve ihtimali var.Eşşeğin aklına karpuz kabuğu meselesi ne müracaatlar coğalmasın.Yoksa ben bunu bügün görmedim, ayrıca kimseye heleki tanımadığım birine yorum ve görüş belirtme hakkım da yok.Bu farkın farkını ve sınırı iyi okuyalım.aksi taktirde konuyu başka yere cekmenin yolu acıktır.ki meselemiz o değil.Lafı dolandırmanın manası yok.İçen içer.İçmeyen içmez.İÇTİĞİNİ BAŞKASININ GÖZÜNE SOKMAMIN MANASI ne ki? Özel ve halk a acık olan alanlardan bahsediyorum. yazdıklarımı iyi okuyun lütfen .Bunlara dikat edelim dememe rağmaen .empati yapalım dememe rağmen özelliklemi ?yoksa okumada bir sıkıntı veya anlamadamı bir sıkıntımı var.gerilmeden gaza gelmeden burada bir şeyler paylaşayım gayretindeyim ama öyle olmuyor..fazla abartmayalım,ortalığı ucuz ve basit sahaya cekmeyelim.Ayrıca tepkilerim sigara içinde daha şiddetii gecerlidir.Biz burada bir öz eleştiri yapıyoruz.Samimi ve gercekci olalım.sen ben meselesi olursa ben yokum .Al atını..... der giderim.iyi okumak ve anlamak dileğimle hepinize iyi pazarlar ve selamlar.

Aslında hemen hemen hepimizin düşünceleri aynı. Ama ben bir konuda, gezenbilir yönetimininde alkol ve alkollü maddelerin teşhiri konusunda görsellerde seçici olmaları gerekir diye düşünüyorum. Tabii avatar resimlerininde biz kullanıcılar tarafında özendirici veya teşhir edeci nitelikten uzak seçilmesi gerekir diye düşünüyorum.

freegraf' Alıntı:
reklam ve ifşadan bahsediyorum.İşin için de özendirme .masum gösterme kriteri ve ihtimali var.Eşşeğin aklına karpuz kabuğu meselesi ne müracaatlar coğalmasın.Yoksa ben bunu bügün görmedim, ayrıca kimseye heleki tanımadığım birine yorum ve görüş belirtme hakkım da yok.Bu farkın farkını ve sınırı iyi okuyalım.aksi taktirde konuyu başka yere cekmenin yolu acıktır.ki meselemiz o değil.Lafı dolandırmanın manası yok.İçen içer.İçmeyen içmez.İÇTİĞİNİ BAŞKASININ GÖZÜNE SOKMAMIN MANASI ne ki? Özel ve halk a acık olan alanlardan bahsediyorum. yazdıklarımı iyi okuyun lütfen .Bunlara dikat edelim dememe rağmaen .empati yapalım dememe rağmen özelliklemi ?yoksa okumada bir sıkıntı veya anlamadamı bir sıkıntımı var.gerilmeden gaza gelmeden burada bir şeyler paylaşayım gayretindeyim ama öyle olmuyor..fazla abartmayalım,ortalığı ucuz ve basit sahaya cekmeyelim.Ayrıca tepkilerim sigara içinde daha şiddetii gecerlidir.Biz burada bir öz eleştiri yapıyoruz.Samimi ve gercekci olalım.sen ben meselesi olursa ben yokum .Al atını..... der giderim.iyi okumak ve anlamak dileğimle hepinize iyi pazarlar ve selamlar.

siz zaten gerilmişsiniz kendi kendinize , size bişey diyen olmadan başladınız saydırmaya.

sn. kürşat gerilme değil kusura bakma okadar acık izah etmeme rağmen başka yöne çekiliyor.ona kızdım.birde tabiiatı gereği haksızkığa tepkim anlıktır. tez canlıyım ve boğazımda asla kert yoktur.fafı dolandırmayı sevmem.ya arkadaş benim iş cevrem su gibi alkol tüketir.vs.vs.ama beni anlayın biraz sabır edin tarzım ve taktiğim yanlış anlaşılmasın.Yoksa kimsenin tavuğuna kış dediğim yok.Ama sınırıma dokunan da onu iyi hesaplamalı,ben sadece gülen ve şamata ile samimiyet gezginiyim.en kötü şartlarda dayi iyitarafı sürekli görme gayretindeyim.Bak işte lafı yine uzattım.Maksadımız üzüm yemek.mevsimi dahi olmasa .selamlar.

freegraf' Alıntı:
sn. kürşat gerilme değil kusura bakma okadar acık izah etmeme rağmen başka yöne çekiliyor.ona kızdım.birde tabiiatı gereği haksızkığa tepkim anlıktır. tez canlıyım ve boğazımda asla kert yoktur.fafı dolandırmayı sevmem.ya arkadaş benim iş cevrem su gibi alkol tüketir.vs.vs.ama beni anlayın biraz sabır edin tarzım ve taktiğim yanlış anlaşılmasın.Yoksa kimsenin tavuğuna kış dediğim yok.Ama sınırıma dokunan da onu iyi hesaplamalı,ben sadece gülen ve şamata ile samimiyet gezginiyim.en kötü şartlarda dayi iyitarafı sürekli görme gayretindeyim.Bak işte lafı yine uzattım.Maksadımız üzüm yemek.mevsimi dahi olmasa .selamlar.

Tamam önemli değil :smiley:

sadece burda yazılanların çoğu genel konuyla ilgili kimsenin size özel, yada sizin yazdığınıza direk karşılık verdiğini sanmıyorum. Benim yazdığım mesela son 2-3 sayfadır yazılanlar içerisinde gördüğüm bir duruma karşı yazılmış bir yazıydı, tesadüfen sizden sonra yazıldı.

zaten sizin bahsettiğiniz avatarda alkollü içki olması mevzusu kimsenin tasvip etmediği bir durum, ölü av hayvanları fotografları içinde aynı şey geçerli ve olabildiğince müdahale ediliyor bu tip şeylere.

Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR