Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,688
Ynt: Alkol ve OFFROAD

orhan bey çok isabetli konu başlığı açmışsınız ben inancım gereği hiç alkol kullanmadım gerekte değil benim için ama sitede gezi fotoğrafları yayınlanıyor kutular,şişeler meydanda görüntü hoş olmuyor sanki off road sporunu yapanların vazgeçilmezi alkolmüş gibi içen içsin ne hali varsa görsün aynı kafadakiler biraraya gelsin ne halt ederlerse etsin ama GEZENBİLİR sitesine o resimleri yüklemesinler ben kürşata katılıyorum yasak denmesin kural olsun arabaların önlerinde av hayvanı resmi olmasın benim bulunduğum bölgede iki orman yangını olmuştu biri bira şişesi kırığı şişeyi kırmışlar taban kısmı mercek vazifesi yapmış diğeride avcı işi tüfekten çıkan bir fişek parçası İÇKİ ÖLDÜRÜR KUMAR SÖNDÜRÜR demiş atalarımız güzelde demişler benim zaten kuralım var içenle yola çıkmam gördüğüm andan itibaren sinir sistemi tavan yapar alkollü birinin bana 5 metreden fazla yaklaşması yasaktır arabamın içine veya dışına alkol ve benzeri içecekler konamaz isteyen denesin herşeye varım karakollukmu oluruz adliyelikmi farketmez gezi grubundaki arkadaşlarım için hertürlü işi severek yaparım ama alkol olmamak şartıyla buda benim yaşam tarzım benimle gezmek isteyen benim kurallarıma saygı duysun saygılar efendim iyi günler dilerim

Etiketler

Yaşar hocam sağol teşekkür ederim,
bu örnek MANİFESTO'nun tüm offrad guruplarına,benzer faliyet göstern sitelere, ÖRNEK olmasını temenni ederim.
diğer gurup arkadaşlarımızın düşüncelerini heycanla bekliyorum.
saygıdeğer med'ler sizlerin mesajları daha etkili olacaktır lütfen bu işi elbirliği ile aşalım.

Sedat ağam hoşgeldin.
değerli fikirlerini bizimle paylaşman çok önemli, sağolasın ,alkol konusunda sizin kadar katı olabilmem imkansız çünkü yerine göre kullanıyorum neyleyim
(kullanıyorum derken senede içtiğim 3-5 sişeyi geçmez ;D ;D ;D zıkkımın kökünü iç dediğini duyar gibi oldum ;D ;D ;D)

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Sedat ağam hoşgeldin.
değerli fikirlerini bizimle paylaşman çok önemli, sağolasın ,alkol konusunda sizin kadar katı olabilmem imkansız çünkü yerine göre kullanıyorum neyleyim
(kullanıyorum derken senede içtiğim 3-5 sişeyi geçmez ;D ;D ;D zıkkımın kökünü iç dediğini duyar gibi oldum ;D ;D ;D)
yok hocam o kelimeyi kullanmam sadece allah yardımcınız olsun derim insanlar bazen günlük sıkıntılarından kurtulmak için çözüm şişedeymiş gibi şişeye hücum ediyorlar ama çözüm değil halı altına süpürme oluyor bizde akşam toplantı yaptık yaşar hocam menderes hocam aldığımız kararları sitede yayınladılar sağolsunlar

küçük ağa' Alıntı:
orhan bey çok isabetli konu başlığı açmışsınız ben inancım gereği hiç alkol kullanmadım gerekte değil benim için ama sitede gezi fotoğrafları yayınlanıyor kutular,şişeler meydanda görüntü hoş olmuyor sanki off road sporunu yapanların vazgeçilmezi alkolmüş gibi içen içsin ne hali varsa görsün aynı kafadakiler biraraya gelsin ne halt ederlerse etsin ama GEZENBİLİR sitesine o resimleri yüklemesinler ben kürşata katılıyorum yasak denmesin kural olsun arabaların önlerinde av hayvanı resmi olmasın benim bulunduğum bölgede iki orman yangını olmuştu biri bira şişesi kırığı şişeyi kırmışlar taban kısmı mercek vazifesi yapmış diğeride avcı işi tüfekten çıkan bir fişek parçası İÇKİ ÖLDÜRÜR KUMAR SÖNDÜRÜR demiş atalarımız güzelde demişler benim zaten kuralım var içenle yola çıkmam gördüğüm andan itibaren sinir sistemi tavan yapar alkollü birinin bana 5 metreden fazla yaklaşması yasaktır arabamın içine veya dışına alkol ve benzeri içecekler konamaz isteyen denesin herşeye varım karakollukmu oluruz adliyelikmi farketmez gezi grubundaki arkadaşlarım için hertürlü işi severek yaparım ama alkol olmamak şartıyla buda benim yaşam tarzım benimle gezmek isteyen benim kurallarıma saygı duysun saygılar efendim iyi günler dilerim

burası doğrudur ben şahit oldum... bu konuda Sedat Bey çok haklı ki bunun örneğini biz de geçen hafta yaşadık malesef. göz göre göre neden yapılır ki?

bunun cevabı insanların sanırım "aman be!.. benim başıma gelmez" demelerinden kaynaklanıyor. 7 milyara yakşalan nüfusuyla Dünya'da "bugün ölecek insanlardan birisi benim olma ihtimalim 7 milyarda 1" gibi düşünceye kapılıp bilinçsiz hareket ediliyor. sonra da o "7 milyardan 1'i" siz oluyorsunuz.

nerden mi biliyorum? aynısını ben yaşadım. 1 Ocak 2008 tarihinde İskenderun/Denizciler/Bekbele bölgesinde bulunan bir yaylaya motorlarla gezmeye gitmiştik. akşama kadar gezdik. hiç bir sorun yoktu ama dönüş yolunda yayladan aşağı inerken, öndeki hızlanınca birden ben de hızlandım. "aman canım kaza yapacak değilim ya!" dedim ve iki dakika geçmeden hop arkamdaki 19 yaşındaki gençle beraber uçuruma uçtuk. Allah'tan çalılara takıldık da yoldan sadece 5-6 metre aşağıdaydık. neyse bilanço ağır; benim sağ diz kırık, arkamdaki gencin DALAK patladı ve acil ameliyatla aldılar. Allah'tan dalak çok ta önemli değilmiş. ya dalak değil de CİĞER olsaydı?

evet arkadaşlar biz de bu 7 milyardan birisiyiz ve 1/7.000.000.000 bile olsa bizim de ölme ihtimalimiz var. yapılan her cahillik bir tane sıfırın silinmesine neden oluyor. ama azalan sıfırlar bizi ölüme daha da yaklaştırıyor.

orhan bey alkol konusu ilgi alanım dışında olduğu için biri ne yapar ikisi ne yapar bilgi sahibi değilim alkolün anamızdan babamızdan haram olduğunu öğrendik öylede gidiyoruz benim tenkit edilecek durumum var ben sigaraya dayanamam bende keyifli bir sigara içicisiyim ilave olarak iyi bir çakmak koleksiyonum var değiştirerek hepsini sırayla kullanıyorum malum işleyen demir ışıldar

birde orhan bey toplumda kabul görmeyen resimleri bu sitede yayınlamak siteyi kuranların emeklerine saygısızlık sitenin kuruluş felsefesine aykırı davranmak kul hakkı yemek gibidir nasıl helalleşeceksin siteyi kuranlar emek verenler bu işleri tasvip etmiyorlardır ben siteyi yönetenlerin yakın zamanda müdahalede bulunacaklarına inanıyorum

herkese merhabalar
yazılanların hepsini okuyamadım ama hemen hemen hepimiz aynı fikirdeyiz kanaatindeyim
ben alkol alırım ve arabamı aldığımdan beri bir çok gezi yaptım ve organizasyonlara katıdım hemen hepsinde alkol aldım
yalnız düşüncem yol gideceğim off-road yapacağım zaman kesinlikle alkol almadım alanlara karşı çıktım
arabayı stop ettikten itibaren şişeler açılsın ateş başında içilsin eğlenilsin ama o şişenin kapağı açıldıktan sonra kesinlikle marş basılmasın
gezenbilir sayesinde bir çok insan tanıdım dostluklar kurdum hepiniz ailem gibisiniz hepinizi çok seviyorum
lütfen alkollüyken kesnlikle araçlarımızı kullanmayalım ailemizin eşimizin dostumuzun canını yakmayalım
selamlar tarık

ata036' Alıntı:
herkese merhabalar
yazılanların hepsini okuyamadım ama hemen hemen hepimiz aynı fikirdeyiz kanaatindeyim
ben alkol alırım ve arabamı aldığımdan beri bir çok gezi yaptım ve organizasyonlara katıdım hemen hepsinde alkol aldım
yalnız düşüncem yol gideceğim off-road yapacağım zaman kesinlikle alkol almadım alanlara karşı çıktım
arabayı stop ettikten itibaren şişeler açılsın ateş başında içilsin eğlenilsin ama o şişenin kapağı açıldıktan sonra kesinlikle marş basılmasın
gezenbilir sayesinde bir çok insan tanıdım dostluklar kurdum hepiniz ailem gibisiniz hepinizi çok seviyorum
lütfen alkollüyken kesnlikle araçlarımızı kullanmayalım ailemizin eşimizin dostumuzun canını yakmayalım
selamlar tarık
Şişelerin;kutuların resimlerini itinayla ayıralım sitede yayınlanacaklardan arındıralım güzeı olur üstad

Öncelikle düşüncelerini paylaşan herkese merhabalar demek istiyorum. Acizhane ben de düşünce ve yaşadığım cevapsız kalan bana sorulan bir soruyu sizlere de sormak isterim.

Gezi, offroad veya tanışma toplantılarında özellikle ben çocuklar varken alkol alınmasına ve bu şekilde araç kullanılmasına karşıyım. İçki içen de olabilir içmeyende ama bunu bir beceriymiş gibi göstere göstere direksiyonda yada araba etrafında içerek sonrada direksiyon başına geçerek ne amaçlanıyor ben merak ediyorum doğrusunu..

Katıldığım bir gezide alkol alanları gören 9 yaşındaki oğlum " baba bu geziye içki içenler gelmiş, polis onlara ceza kezmez mi? yasak değil mi?" diye sordu.

Şimdi evet desem ne denir, hayır desem ne anlatırım.

Ben bu tür gezilerde alkol alınmasına da kullanılmasınada karşıyım. Alkolü herkes kendisi yalnız ailesiyle içecekse içsin. Ortak toplantı veya gezilerde kullanmasın.

Çocuklarımıza cevap veremiyeceğimiz durumlarda kalmayalım.

Sürçü-lisan ettikse affola....

Saygılarımla

Arslan bey
sıkıntılı bir anıyı paylaştığınız için teşekkür ederim büyük geçmiş olsun, alkol varmıydı?

Sedat ağam
çakmak benim büyük sıkıntım,adeta hergün çakmağı ya kaybederim yada biryerlerde bırakırırım, geri dönüş zoruma gider
onun için hep en ucuz çakmağı alırım,geçen arabayı yıkattım 4 adet çakmak birde kullanılmamış ıslak bir kutu kibrit çıktı :D :D
resimlerin sitede paylaşımı konusunda size tamamen katılıyorum,emeğe yazık,umarım gerekenler ne ise yapılıyordur.
söz konusu videoyu izlemiştim,ses kısık olduğundan küfür duymamış,ama 12 yaşında olduğu söylenen kardeşimizi endişe ile izlemiştim
akıllı düşünene kadar deli yol alırmış,fakat yolun sonunu görebilmişmi, bilemiyorum .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR