Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,831
Ynt: Alkol ve OFFROAD

Erkan merhaba
Malesef dediğin gibi çoğu karele özellikle kadrajlanıyor, illaki bir açıdanalkole yer veriliyor ,dün akşam başka bir sitede bir video izledim.
(yerli)adam bir tırmanış yapacak,3 denemeden sonra pes etti (emin ol orası binek araçla bile çıklır) sonra kapıyı açtı ve elinde o kutu ile aşağı indi offroad gerçek bir spordur hatayı affetmez mutlaka uyulması gereken kuralları var bence öncelikle ,kendimizi eğitmemiz lazım
yani ne demiş üstat EĞİTİM ŞART.

Etiketler

Ne güzel bir başlık açmışsınız Sn. Orhan Bıyıklı, aslında yazılası çok şeyler var buraya ama tartışma ortamı doğacağı kesin olduğundan fazla uzatmadan diyorum ki Doğa sporları içinde Alkol hiç bir şekilde olmamalı ister günü birlik isterse kamplı bir etkinlik olsun ben alkolün kesinlikle karşısındayım, İçmek isteyen evinde içsin paşa paşa, dağa gittiğimizde amaç spor yapmaksa ki öyle olmalı içkinin ne işi var hatta sigaranın ne işi var Arkadaşlar da yazmış zaten, ben sarhoş değilim diyen, sarhoş değilse bile artık bunun sinyalini vermiştir, alkol aldıktan sonra insanların ne rezil duruma düştüğünü her yerde görebiliyoruz, kim alkollüyken yaptıklarını ertesi gün kendine geldiğinde savunabilir ki yine bazı arkadaşlar yazmışlar içtikten sonra araç kullanmasın çekilsin çadırına yatsın diye, ya gece dağda anormal bir durum gelişirse, kamp alanının terk edilmesi gerekirse, bir kaza durumu söz konusu olursa kim kimle nasıl uğraşacak illaki bunu tecrübe etmeye mi gerek var, eşinizle çocuğunuzla veya sevgilinizle gittiğiniz bir kampta alkol seviyesini kaçıran birinin yaptığı dengesiz bir davranışın sonucunda o kampın tadı tuzu kalırmı? Kim diyebilir ki herkes adabıyla içer ve sınırını iyi bilir bir kişi bunu yapamasa yeter bence ortamın bozulması için bu yüzdende alkolün bence savunulacak hiç bir yeri yoktur arkadaşlar, içmek isteyen evinde veya buna uygun mekanlarda içmeli ve kesinlikle hiçbir şekilde de araç kullanmamalı, yakın zamanda forum üyelerinin yaşadığı üzücü olayları unutmamak lazım.

Şahsım adına konuşacak olursam da ben bu forumda bir çok bilgi paylaşımı olduğu için buradayım oldukça da keyif alıyorum bu durumdan, Ankara da yaşıyorum etkinlikleri takip ediyorum ama aynı sorunlar maalesef burada da devam ediyor etkinliklerin vazgeçilmezi alkol, bu yüzden izlemekle yetiniyorum, katılmıyorum . Bu sıkıntı içinde arayış da iken Pangea Off Road Doğa ve Motor Sporları Derneği ile tanıştım vizyonu ve misyonuyla tam olarak bana hitabediyor rahatlıkla ailem ve çocuklarımla birlikte etkinliklere katılabiliyorum Alkolle ilgilide web ana sayfada yayınlanan yazımız durumun vehametini tam olarak ortaya koyuyor
Artık dünya Alkol ve sigaradan kurtulmak isterken bunun yaptığımız etkinliklerde nasıl bir yeri olabilir ki nasıl bu ikisi yan yana getirilebilrki olmaz, olmaz, olmaz...

Yavuz bey hoş geldiniz
sınırları bilmek ve ona göre hareket etmek bir erdemdir organizasyonlardaki alkol sıkıntıları tabiki çoğunluğu olumsuz etkilemekte ,
fakat ben yokum demekle,sorunu çözemediğimiz gibi,meydanıda boş bırakıyoruz, sizin gibi dostlar sayesinde,birşeyleri yoluna koyabileceğimizi düşünüyorum lütfen devam,etkinliklere bekliyoruz,iyilikle kal.

kesinlikle çok haklısınız,
itiraf ediyorum;
önce bir barda saatlerce içip sonra iki araçla ormana daldık.. ben yoldan çıkıp bir ağacın üzerine çıkıp ancak durabildim.. araç yan yattı hem de yuvarlanmama ramak kalmıştı.
diğer araçtaki arkadaşım bana yardım ederken-yani beni çekmeye çalışırken aracının içinde sızdı kaldı-
REZALET yani..
sabahı orada ettik dehşet bir yağmur.. arabayı çekiyoruz tamamen yan yattı ama yere değmesine 3-4 cm. kaldı.. çekerken yere yaklaşıyor.. bırakıp öteden çek- santim santim..
bir günü orada geçirdikten sonra akşam üzerine doğru alabildik arabayı.. direksiyon amortisörü, domuzluk, yan basamak, ön far-sinyal, bilinen tüm ayarlar gitti..
bir maaşımı arabaya harcadım..
bu benim için milat oldu..
tamam bir kadeh şarap içip gittiğim oldu ama ötesinde evde oturmaya başladım..

hayatla derdi olan insanlarız, dağı doğayı ormanı çok seviyoruz ama ille de tüm eğlencelerimizde alkol olmamalı bence..

ama ince bir ayrıntı var sevgili arkadaşlarım..
içki içeni de ötelememek gerekiyor..

kazaların % bilmem kaçı alkol nedeniyle oluyor tespiti bence doğru değil..
bu, alkolden alınan yüksek vergi ile başlayan ve yaşam biçimine müdahale boyutuna geldiğini düşündüğüm kampanyanın bir parçası.. türkiyenin yollarının kazadaki payı tutanaklarda %1-2 civarında görünüyor.. ingilterede %13 civarı, almanyada %7 -bu durumda bizim yollarımız daha iyi görünüyor:smiley: yani bu tespit gerçek olmayabilir. tabi kimsenin içip içip birilerinin üzerine çıkıp öldürme hakkı yok..ama
adam gibi evinde ya da barda lokantada içene kimse karışmamalı.. abd de bira 0,50 birim iken türkiyede 3,25 olmamalı..tamam yasalar küçükleri alkolden korumalı ama 18 yaşa silah ruhsatı hakkı da vermemeli..

hepinize saygı ve sevgilerimle..

Mesut bey merhaba
Desteğiniz ve yoruma gerek bırakmayan mesajınız için teşekkürler
saygı ve sevgilerimle.

:D :D :D

Orhan Abi çok güzel bir konubaşlığı olmuş gerçekten. Arada-sırada bazı ayarları yapmalıyız hepimiz kendi adımıza, buna çok yardımcı olacak bir ''Öz Eleştiri'' alanı oldu bence.

Sevgiler,

Barış

alkol mevzusunu offroadla birlikte tartışmanın bence bir gereği yok. çıkıp kimsenin offroad yaparken alkol almak mükemmel birşey, herkese tavsiye ederim diyeceğin sanmıyorum. trafikte alkollu araç kullanmaktan pek bir farkı yok aslında. kesinlikle alkollu olarak ne trafikte, ne de trafik harici bir ortamda direksiyon başına geçmemek lazım! kim ne derse desin reflleksler yavaşlıyor, dikkat dağılıyor ve mantık uçup gidiyor...

siyasete girmesek daha iyi olur da, 18 yaşındaki genç, alkol alamadığı için ruhsatlı silahıyla dehşet saçabilir son yasalarla birlikte ::smiley:

bence keyfimize bakalım sorumluluklarımızı unutmadan keyif işi olan offroadu hep birlikte arkadaşlık ortamında, birbimizin özgürlüklerini kısıtlamadan, ama birbimize sıkıntı da vermeden devam edelim...

şu offroad olayına ah bir girsebilsem ben de ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Alkollü araç kullanmanın sonuna kadar karşısındayım ancak kamplarda, çevre rahatsız edilmediği sürece, içmek isteyen içer. Böyle bir yasağa da karşı olacağımı belirtirim...

Hoş geldin zapatista (isim yok özür)
Örnek olabilmesi açısından bu tatsız tecrübeyi samimiyetle paylaştığın için sağol içki içenler ile bir sorunumuz yok burada mesajı olan arkadaşların belkide tamamı içtiklerini belirtiyorlar. sorun olan offroad'da içki meselesi
akçay kazdağlarındaki umut'un dramı bu sayfanın tatikleyicisi oldu benim için, yanan bizin canımız
ruhsat ve yaşam biçimi ile ilgili bu sayfada yorum yapmayalım siyasi içerik olarak karşımıza çıkabilir konumuz ALKOL VE OFFROAD iyi ol.

Fero 50, 100 kişilik bir organizasyonda alkol devrede ise cevrenin rahatsız edimeyeceğine garçekten inanıyormusun,bemim kuşkularım var.
yasak konusunda dün( :D alkollü olarak :D) kürşata yazdığım bir mesajda masumhane bir öneri getirmiştim ,kürşat'ta verilebilecek en güzel cevabı vermişti, iyilikle kal.

ihg70' Alıntı:
Sağlık bakanlığının yaptığı son araştırmalara göre trafik kazalarının %23'ü alkol yüzünden meydana gelmektedir.

Bu da demektir ki kalan %77 oranındaki kazalar sadece su, çay, kahve, sodalı içecekler, ayran, meyve suyu, şerbet ve bunun gibi içecekleri içen insanlar tarafından yapılmaktadır.
Bu yüzden alkol almayan sürücülere dikkat etmelisiniz! Çünkü üç misli daha fazla kaza yapıyorlar.
;D ;D ;D

;D ;D ;D

suyabatmaz' Alıntı:
:D :D :D

Orhan Abi çok güzel bir konubaşlığı olmuş gerçekten. Arada-sırada bazı ayarları yapmalıyız hepimiz kendi adımıza, buna çok yardımcı olacak bir ''Öz Eleştiri'' alanı oldu bence.

Barış'cım alkol oldumu ayar tutmuyor :D :D baksana alkolü bir mesajımda yasaktan bahsetmişim,inceden dokunduruyorlar ;D ;D ;D ;D

Göktuğ merhaba
amaç sıkıntı vermek değil, daha kaliteli organizasyonlar yapabilmek
takıl bize hayatını yaşa ;D ;D ;D

kesinlikle haklısınız:smiley:
umarım bu yazılanlar en azından birimize alkol alıp direksiyona geçerken bir kez daha düşünme imkanı sunar ve olabilecek talihsiz durumdan kurtarılırsa ne mutlu size..bir veya birden çok can kurtarmanın değeri ölçülemez..
siyasi mesaj değildi amacım:smiley: ama size saygı duyuyorum.. zaten benim siyasetle işim yok:smiley:
başlık güzel, insanların canını kurtarmak daha da güzel..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR