Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,843

Etiketler
Ynt: Alkol ve OFFROAD

"alkol şurda içilir ,şurda içilmez" gibi düşüncelere karşıyım, mantıksız bir ameli yapacak olanın mantıklı sebepler araması çok gereksiz. içen her yerde içiyor demokrasi var, her isteyen istediğini yapabilir. unutmamak gerekirki alkolle medeniyet olmaz, zira firavunlar döneminden kalma içkiler günümüze kadar gelebilmiştir. ister off road da olsun ister şehir hayatında, benim maddi ve manevi sınırlarıma girilmediği sürece saygılıyım. Alkol içen sözlerine ve hareketlerini dikkat edip kendine hakim olması ne kadar önemliyse, hiç değinilmeyen, sigara dumanından tenefüs ettiğim havayı kirletenler, ortak yediğimiz kaba bir nevi tükürmüş olmuyormu? şişede durdugu gibi durdugu sürece alkol sadece içenine etki yapar , ya sigara ?

Yani offroad'da içilebilir diyorsun
,konuyu yanlış değerlendirdiğini düşünüyorum, özgürlüklerden bahsetmiyoruz
kaldıki özgürlükler tek taraflı algılanmamalı,sizin özgürlüğünüzün ve demokrasi anlayışınızın başkalarının huzurunu bozmak can ve mal emniyetini olumsuz etkilemek,gurubun ne düşündüğü benim için önemlideğil gibi algılamakta istemem fakat konumuz offroad ,yani araç kullanmak hemde en olmaz yerlerde, hemde oynanmış ,modifiye edilmiş araclarla,hemde yol olmayan yerlerde.
maddi ve manevi sınırlarınız,alkollü bir pilotun size zarar vermesiyle zorlanacakmı?
yoksa memlekette demokrasi var buda onun hakkı'mı diyeceksiniz, merak ettim doğrusu

orhan bey "- mantıksız bir ameli yapacak olanın mantıklı sebepler araması çok gereksiz" sözümden aslında ne demek istediğimi anlamışsınızdır.haa illa ben çimek istiyorum engel olamazsınız diyen varsa , maddi ve manevi sınırlara gelince ; kontrolsüz araç sürerek canıma , malıma kasıt ve tabiki cevremdekilere gelebilecek zararlar dahil, manevi olarak ortamın huzuruna, davranışları ve sözleriyle hasara uğratmayanlar.. ve daha sayabilecegimiz, herkese göre değişkenlik gösteren, çok geniş kapsamlı sınırlardır.
ayrıca offroad başlı başına zevkli ve keyifli bir spordur. haa "ben alkol almadan keyif alamıyorum " diyen varsada ozaman off road yapmasına gerek yok . sigara mevsununa gelince sanırım buna ayrı bir başlık açmak gerekiyordu. ben bu meretin dumanından çok fazla nefret ederim, alkollünün ağız kokusundan daha zararlıdır sigara dumanı:smiley:

Ahmet bey şimdi daha net oldu ,teşekkür ederim, sıgara için bir başlık açmayı düşünürsen, seve seve sana destek verebilirim

Sayın Orhan Bıyıklı
Gerçekten çok güzel bir konu açmışşınız ; Lise ve üniversite dönemlerimde bende alkollü olarak araç kullandım bunu o zamanlar bir marifet olarak görüyordum kendimce, ama yaşımın ilermesi ve hayat tecrübesi bunun o kadar da marifet olmadığını tam tersi serseri bir mayın gibi nerede patlayacağı belli olmayan birisi olarak algıladığımdan beri bir yudum dahi içip direksiyona geçmedim.Grup olarak yapılan gezilerde bazı üyelerin alkol aldığına tanık oldum aracı kullanan arkadaşıma söyelediğim tek şey o kişinin kullandığı araçtan uzak durmasıdır.Kimse bana bana içince biişey olmaz deyip kendini kandırmasın alkolün vucuda etkisi bilimsel olarak kanıtlandıktan sonra bana bişey olmuyor diyen sanırım insan olmuyor.Alkollü araç kullanan abilerim kardeşlerim tek bişey diyebillirim sizlere kendi canınızı düşünmüyorsanız karşınızdakini yanınızdakinleri düşünerek hareket edin.Kaldıkı araçlarımızı soktuğumuz etaplar otoban yada şehir içi yollar değil dikkatin ve konsantrasyonun en fazla olması gereken yollar.Bide olaya o dağlardaki muhteşem oksijeni ciğerlerimizde tam anlamıyla hissetmek varken neden araya rakı,bira,votka veya başka bir içkinin kokusunu sokuyorsunuzku zaten günlük yaşamımızda yeteri kadar kirli hava teneffüs ediyoruz.Bu arada herkes söylemiş bende söylim arada bende içerim.
Herkese bol keyifli ve kazasız belasız geziler.

emre hoşgeldin değerli katkından dolayı teşekkür ederim,
hepimiz zamanında, şimdi HADİ LEN diyebileceğimiz şeyler yaptık,acı tecrübeler yaşadık veya yaşayanları teselli etmeye çalıştık
amaç o tatsız, seviyesiz ,akla ziyan olayları genç pilotlarımıza,anlatabilmek ,akşam içerim sabah parkuruma girerim mantığına, alkolün vucuttan bukadar kolay atılamıyacağını, anlatabilmek
farkındasınızdır , burada mesaj yazan dostlar, mesajlarının bir yarine bende alkol alırım'mı ekliyorlar tabiki içilecek sohbet edilip şakalaşılacak
ama offroad'da değil çünkü kullandığımız makineler, girip çıktığımız yerler alkole uygun değil .iyilikle kal.

Teşekkürler Abi,
Ama bu konuya asıl forum yöneticilerinin ve gezilerdeki grup liderlerininde önem vermesi gerekiyor ki o acı tecrübeleri yaşamadan off road un tadını her zaman daim kılalım.

mutlaka ilgileniyorlardır emre, fakat kürşatın dediği gibi, kendi otokonturolümüzü'de sağlamamız gerekir
üff kaptırdık gene saat 1,30 olmuş bana eyvallah. :D :D

Herkese merhabalar orhan beye tamami ile katılıyorum sadece ilk açtıgı başlıktaki yazısını gördükten sonra bende birşeyler yazma geregi duydum bende gezenbilir ailesine 2 yıl önce katıldım fakat başımdan geçen olayı sizle paylaşıyım
gezenbilir ankara grubu ile ayaş tarafında bir geziye katıldım herşey iyi hoş fakat arazide soguk bir karlı birgün de her rampa aşıldıkça sürekli içki tüketiliyordu ve akşama kadar böyle devam etti hiçbir kötü olay yaşanmadı fakat neredeyse 10 aracın 7 şöförü sarhoş olarak ankara istikametine yol almaya başladık yolda herhagibir trafik çevirmesi olsa 7 araç direk parka çekilirdi çünkü aracı kullanmıyanlarda sarhoştu bide aksini düşünün herhangibir kazaya karışsa araçlar bir can gitse bunun bedelini kim ödüyecek bumu dogacı olmak bumu çevreci olmak ben bunun adını bencilik ve egolarını tatmin etme diyorum çünkü bu olay sadece sizi ilgilendirmiyo karşınızdaki insanlarında hayatını tehlikeye atıyosunuz diger bir trajedi ise şu olurdu üzerinde gezenbilirin logoları olan araçlar 2 tanesi bu olay üzerine gazete ve nete düşse bi kaza üzerine yani yada 7 aracın parka çekilmesi gibi bir durumda siteninde ismi kötü anılmaya ve imajının kötülenmeside dogurur ve ben bunu ilgili arkadaşlara söyledim hemde ilk olarak offroda gelmeme ragmen ve onlarda dogru bulmuyoruz dediler ama kocaman insanlar içmemi dicez dediler tabiki diyemeyiz ama bununda bazı kuralları olması gerek ortak bir etkinlige katılanların sorumluluklarını bilmeleri bilmeyenlere yetkili arkadaşların ikaz etmeleri gerekir bende ankara woswogen fan klüpte aktif olarak bu organizasyonları katıldım yönetimindede bulundum ama bizde kimse alkol alarak araç kullanmamıştır başta biz müsade etmeyiz alan olursada almayan arkadaşlar araçları kullanır yada geceli konaklamalarda alkol sınırsızca alınabilir yaşadıgım bu olay ve tedirginliklerimden dolayı ailemi ve aracımı riske atmamak için etkinliklere o günden sonra katılmadım yani ilk ve son oldu alkolun az alındıgı yarışları sadece izlemek için gitme yolunu deniyorum artık kimse yannış anlamasın alkola karşı bir insan degilim ama ufak cocuklarımız var onaların ruh saglıgı ve ailelerimiz için biraz sag duyu lütfennnnnnnnnnn!!!!!!!!

İlyas bey merhaba
duyguların tecümanı oldunuz,her arkadaşımızın,sizin yaşadığınız gibi çok örnekleri var,bunları bizlerle paylaşarak ,katkıda bulunduğunuz için sonsuz teşekkürler.
diğer arkadaşlarımızdan'da bu gibi anılarını,eleştirilerini,ve mümkünse önerilerini bekliyorum,
bu zevkli uğraşımızı alkolle kirletmeyelim, offroad'da kullanmayalım,kullananı ikaz edelim.
ALKOLÜN sebep olduğu kaza resimlerinide paylaşabirsiniz.

Gezenbilir çatısı altında bir araya gelen Hatay grubu olarak bu konularla ilgili bir manifesto hazırladık ilgili metni aşağıya kopyaladım.

Off-Road ve Doğa Severlere Duyurulur

Çok uzun zaman önce kişisel faaliyetlerle başlayan off-road etkinliklerimiz, bir yıl önce birkaç araçlık gruplara çıkmış, bugün ise 10 araçtan aşağıya inmeyen, ayda en az 2 faaliyet yoğunluğuna ulaşmış pozisyondadır. Gelinen durum, off-road sporu ve doğa bilinci başta olmak üzere, Hatay bölgesi için oldukça sevindirici bir kazanımdır. Gerek son zamanlarda yaşanan olumsuz örneklerin bir daha yaşanmaması, gerekse, ulusal ve yerel basında Hatay off-road grubu olarak faaliyetlerimizle ilgili sevindirici haberlerin sayısının artması, bu büyüme sürecinde son derece dikkatli, seçici ve sağlam temelli bir oluşum için, ilgili tedbirlerin alınarak, büyüme stratejimizin oluşturulmasını gündeme getirmiştir.

Bu amaçla 04.02.2011 tarih, saat 18:00 da, Belen (Hatay) ilçesindeki meşhur Kurtoğlu restoran da grubun doğa faaliyetleri dışındaki ilk toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantı, sadece, çekirdek kadro ve asli üye olarak nitelendirdiğimiz üyelerin (Sedat Bakır, Yaşar Ergün, Hasan Çolakefe, Mustafa Çalgın, Menderes Şereflişan, Erdinç Ediboğlu, Levent Çokluk, Nevzat Bozkurt (V), Erkin Gedik (V)) katılımıyla gerçekleşmiştir.

Oldukça verimli geçen toplantıda, yaşanan sıkıntılar, beklentiler dile getirilerek, olması gereken kurallar, geleceğe dönük plan ve stratejiler oluşturulmaya çalışılmıştır.

Toplantıda grubun eksiklerini, beklentilerini ve olmazsa olmazlarını ortaya koyması amacıyla, hazırlanan Faaliyet Manifestosu, tüm üyeler tarafından okunarak, oy birliğiyle kabul edilmiştir. Bundan sonra gerçekleşecek tüm faaliyetlerde geçerliliğini koruyacak olan bu Manifesto, ileride oluşması muhtemel örgütlü çatımız içinde, güncellenerek, tüzüğümüzün temelini oluşturması yönünde ilke kararı alınmıştır.

Ayrıca, bundan sonraki aşama olarak, grubun kurumsallaşması, örgütlenmesi, kendi kurallarını koyarak sağlıklı büyümesi, diğer benzer örgütlerle işbirliği içine girmesi ve yerel idarelerce muhatap alınabilmesi için, dernekleşmenin gerekliliği ortaya konmuştur. Bu amaçla gerekli hukuki ve resmi çalışmaların başlatılması için, üye Levent Çokluk, kurucu başkan statüsüyle diğer grup üyelerinin ricasını kırmayarak, görevi üzerine almıştır.

Gerçekleşen toplantının ve alınan kararların, Off-Road sporu, tüm doğa severler, Ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm camiayı saygıyla selamlıyoruz.

Hatay Off-Road Grubu

HATAY OFF-ROAD GRUBU FAALİYET MANİFESTOSU

- Hatay off-road grubu, bir gurup doğa faaliyetleri gönüllüsünün bir araya gelmesiyle oluşmuş platformdur.
- Üyelerin, başta Hatay bölgesi olmak üzere, tüm çevresel risklere karşı duyarlı olması beklenir.
- Grup, Hatay bölgesinin az bilinen veya bilinmeyen doğal güzelliklerini keşfederek, yerel ve ulusal bazda paylaşmayı amaçlar.
- Grup, off-road sporu başta olmak üzere, doğa fotoğrafçılığı dahil her türlü doğa sporlarının yürütülmesi ve geliştirilmesine, gönülden destek veren kişilerden oluşur.
- Grubun doğa faaliyetlerinin asgari sınırı, 4x4 arazi araçlarını gerektirir.
- Yıllık faaliyetlerin en az yarısına, kendi 4x4 arazi aracıyla katılan herkes grubun daimi üyesi sayılır.
- Yıllık faaliyetlerin en az yarısına katılan herkes, grubun fahri / misafir üyesi sayılır.
- Faaliyetler, belirli bir program, teknik kurallar, donanım ve ahlaki kurallar çerçevesinde yürütülür.
- Faaliyetlerde, ideoloji, siyaset, din, dil, ırk, mezhep, ticari ve kültürel farklılıkları içeren konular konuşulmaz, konuşturulmaz ve ayrımcılık yapılamaz.
- Faaliyetlerde, ileri sürüş teknikleri, trafik kuralları ve konvoy kurallarına, azami derecede uyulması zorunludur.
- Faaliyetler sırasında, alkol başta olmak üzere, 5326 sayılı kabahatler kanununun getirdiği hükümlere uyulması zorunludur.
- Faaliyetler sırasında, tüm üyeler, araçları ve araçlarında taşıdıkları yolcuları ile ilgili her türlü güvenlik tedbirlerini (ilkyardım ekipmanları, güvenli sürüş ekipmanları, beşeri ihtiyaç malzemeleri vs) almakla zorunludur.
- Üyeler, faaliyetlere katılmak üzere yanlarında getirdikleri misafirlerin (çocuklar dahil), her türlü konuşma, davranış, güvenlik ve ihtiyaçlarından birinci derecede sorumludur.
- Faaliyetlere katılan herkes, mala ve cana gelebilecek her türlü riski kabul ederek katılır.
- Faaliyetlerde, ateşli silahların kullanımı, av yapılması, bitkilere zarar verilmesi, gürültü kirliliği ve çevre kirliliğine neden olacak hal ve davranışlarda bulunulamaz.
- Faaliyetler sırasında, herkes fikir ve bilgi alışverişine dayanan sohbet ortamları yaratarak, kendini ve çevresini bilgilendirmeyi amaçlar.
- Faaliyetlere katılan herkes, güzergahı belirleyen ve planlayan liderin ve rehberin, her türlü talimatlarına uymak zorundadır.
- Faaliyetler sırasında, kimse planlanan programın dışına çıkamaz, grubun ahengini bozamaz, kişisel menfaatleri doğrultusunda grubu yönlendiremez.
- Faaliyetlere katılan herkes, faaliyetler sırasında her türlü malzeme, ekipman ve işgücü konusunda paylaşımdan kaçınamaz.
- Faaliyetlerde, güvenlik bakımından en az 2 araç bulunması prensip kararıdır. Tek araçla yapılan geziler onaylanmaz ve grubu temsil etmez.
- Bu manifestoda yazan kurallara uymayan üyeler ilk seferde uyarılır, ikinci tekrarda asli üyelerin kararı ile faaliyetlerden belirli bir süre uzak tutulur. Üçüncü tekrarda ise asla grup faaliyetlerine katılmaması kararı alınır.

İşbu manifesto, asli üyeleri tarafından güncellenmeye açık olup, mevcut son hali, tüm üyeler için bağlayıcı kabul edilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

SON KONULAR

Geri