Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,888
Ynt: Alkol ve OFFROAD

Yaşar hocam ne yaptın,
alkol sorunumuz baş köşede otururken,ipti mermiydı etme eyleme burası herkese!!!!! açık iyilikle kal.

Etiketler

Kürşat mehaba ,hoşgeldin
iyi olduğunu umuyorum,sen yönetimdesin,daha aktif birşeyler yapabilirmiyiz,En azından bu sitede,veya bu bölümde alkol ile ilgili fotoları kullanmayalım,ısrar edilirse geçici bir süre site veya bölüm yasağı uygulayalım,bu sadece bir fikir,
Dur iki fırt daha çekiyyym belki başka fikirlerde çıkar. ;D ;D

Mehmet bey merhaba.
Tedirgin olmamak mümkünmü? çocukken bayramlarda attığımız kız kaçıran fişekleri gibi dolaşıyorlar aralarda. :D :D

Taner bey merhaba.
Terk etmek en kısa yol,bu işin yanlış olduğunu tek bir kişiye bile izah edebilirsek,birşeyler yapmış olmazmıyız, lütfen devam,ayrıca o makineye nasıl kıyacaksın.

Erkan bey merhabalar katılımınız içim teşekkür ederim,
umarım arka koltuğunuzda emniyet kemeri vardır, :D :D pilotuzuz size çok kötü bakıyor. ;D

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Kürşat mehaba ,hoşgeldin
iyi olduğunu umuyorum,sen yönetimdesin,daha aktif birşeyler yapabilirmiyiz,En azından bu sitede,veya bu bölümde alkol ile ilgili fotoları kullanmayalım,ısrar edilirse geçici bir süre site veya bölüm yasağı uygulayalım,bu sadece bir fikir,
Dur iki fırt daha çekiyyym belki başka fikirlerde çıkar. ;D ;D

Orhan abi merhaba, bir kamp olsada hasret gidersek herkesle, baharda bol bol yaparız :smiley:

genel olarak zaten içinde alkol olan fotograf ve video koymamaya herkes özen gösteriyor, ve av görüntüleri, vurulmuş av hayvanları vs. Herkes kendi otokontrolünü yaparsa mesele kalmaz, yasaklarla olmaması daha iyi böyle şeylerin.

Bimali hocam saygılar
land,toyota buluşmasında seyirci etabına geçmenize üzldüm alkol konusunda'da meyve suyu,çay, kahve vs,vs. içsek sonra evlerimize dönüp kadehleri dodursak ,telefonu veya bu siteyi kullanarak,başlasak sohbete daha keyifli olmazmı? bak ben bilmem kaçıncı mesajı yazana kadar bir duble gitti bile , ;D ;Dsağlıcakla kal.

Haklısın kürşat yasak ayıp oldu kendimi hiltler gibi hissettim bir an ;D ;D ;D bak buda elimdeki kadehin suçu, masumum yanii

unal' Alıntı:
ben acıkcası şöyle demek istiyorum ne d ağda bayırda nede şehir içinde içmesini bilmiyosa insan içmeyecek yer mekan farketmez ama illa arazideki durum için ise sorduğunuz istediği kadar içsinler ama o geceyi dağda geçirsinler
ünal hiç "ben adam gibi içemiyorum " diyen bir içiciye rastladınmı :smiley:)

Ahmet merhaba
senimi kıracağız dostum hadi ben diyeyim
1.80 boy ,96 kilo,sağlam bir genetik yapı,fakat 3. kadeh beni bozuyor neyleyim.

Merhaba;
Uzun süredir, Off-road gezi fotoğraflarını incelerken en çok dikkatimi çeken ve beni gerçekten rahatsız eden kısımları alkol şişelerinin veya kutularının araçların içinde yada motor kaputlarının üstünde görüntülenmesi idi. Alkole karşı değilim ara sıra bende alıyorum fakat hiç bir zaman alkollü araç kullanmıyorum. Tabiki kamp ateşinde alkol almak gayet güzeldir devamında araç kullanılmayacaksa. Hangi Off-road sitesine girerseniz girin hepsinin gezi fotoğraflarında mutlaka bir aracın üstünde alkol görebiliyorsunuz. Zaten o fotoğraflar çoğunda özellikle alkol çekiliyor. Off-road Bence bir spordur ve hiç bir sporda alkol kullanılmaması yok illa kullanacaksada afişe edilmemesi gerekir, sonuçta çocuklarımızda bu gezi fotoğraflarını inceliyor. Bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim. Fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

ahmetozduman' Alıntı:
ünal hiç "ben adam gibi içemiyorum " diyen bir içiciye rastladınmı :smiley:)

Ben alkolü sevmeme rağmen, adam gibi içemediğim ve bu konuyla ilgili çok sabıkam (!) olduğundan, şehirde veya dağda alkollüyken asla araç kullanmıyorum. Öteki taraftan araç kullanılmayacaksa alkol tabi ki alınabilir ancak malesef ki içmeyi bilmeyip, içmeye devam edenlerin kalabalık organizasyonlarda ne gibi sıkıntılar yarattıklarına bizza şahit oldum. Bu sebeple o organizasyonlara dahi artık çok istememe rağmen katılmıyorum... Silah, gürültü, pislik vb....

gezilerde veya gezi esnasında alkol alınmaması ve alınacaksada bunun ifşa edilmemesi gerçekten çok güzel olur.. ben alkol almıyorum ve almadımda alan kişilerede hiç bir zaman ne kızdım nede suçladım her zaman da anlaşyışlı oldum gezdiğim guruptada arkadaşlarım içer ama günü birlik gezilerde değil buna çok dikkat ederler.. buna dikkat etmeyenlerde oldu, bizi ve konvotu tehlikeye soktular.. kürşat beyin söylediği şey çok hoşuma gitti bu yasak ile değilde insanların kendi kontrol mekanizmalarını çalıştırmaları ve kendi istekleri ile bunları benimsemeleri çok teşekkür ederim bu konu için.. :smiley:

Sağlık bakanlığının yaptığı son araştırmalara göre trafik kazalarının %23'ü alkol yüzünden meydana gelmektedir.

Bu da demektir ki kalan %77 oranındaki kazalar sadece su, çay, kahve, sodalı içecekler, ayran, meyve suyu, şerbet ve bunun gibi içecekleri içen insanlar tarafından yapılmaktadır.
Bu yüzden alkol almayan sürücülere dikkat etmelisiniz! Çünkü üç misli daha fazla kaza yapıyorlar.
;D ;D ;D

Bence de çok güzel bir konu başlığı olmuş.

Biraz konuyu kendi açımdan izah edeyim:

Derler ya '' iğneyi başkasına, çuvaldızı kendine batır'' diye. Ben aracımı çok sevdiğim ve yıllardır hayalini kurduğum için satın aldım. Maddi durumum gereği binek otomobibilimi sattım ve sadece Defender'ım ile dolaşıyorum. Hemen heryerde insanların %90'ı aracıma bakıyor ( bazıları acıma ve tiksinti ile - bazıları hayranlıkla :D :D :D ). Benim hayatım boyunca futbol ile bir alakam olmadı, ne oynayabilirim ne de izlerim ;D Hal böyle olunca da ülkemizdeki spor anlayışını daha farklı olarak görüyorum: '' spor demek futboldur'' gibi bir inanış var bence.
Yıllarca dağcılık ve kaya tırmanışı ile uğraştım spor olarak, motorsporlarını herzaman takip ettim. Söyleyeceğim şudur: spor olarak sadece 1. sırada futbol, sonra basketbol çok sonra voleybol, çok çok sonra güreş, en arkalarda atletizm...vb. sıralamaya sahip bir spor anlayışının yaygın olduğu ülkemizde ( yaygın dedim, böyledir demiyorum ): binek araçlara göre dev sayılabilecek boyutlarda, bol çamurlu, dişli lastikli, vinçli, portbagajlı...vb. sıradışı araçlarımızla zaten yeterince (pozitif-negatif ) dikkat çekiyoruz bence. Off-road'un ve doğada zaman geçirmenin bir spor olduğunu savunuyorsak ( ben savunuyorum ), bu yönde hareket edilmelidir derim.

Gezenbilir forumu, kendi başına yeterince ünlü ve internet aleminde ( google'da outdoor öncelikli ne aranırsa sürekli çıkan linklerden ) ziyaretçi tarfiği malum. Mekanik ve doğa ile ilgili bazı takıntılarım var :D :D :D Bu nedenle off-road hayranıyım. Henüz hiçbir Gezenbilir gezisine katılmadım fakat katıldığımda: aracım ve tabiat şartları ile mücadele ederken ayık olmak isterim ;D Yaptığım işe hakim olmak için, sonuçta; aracımın kırılmaması, kendimin ve çevremdeki insanların güvenliği için :D :D :D

Konu başlığı belki bu söylediklerimi kapsamıyor afakt kendi düşüncelerimi kısaca izah etmeye çalıştım. ( Evimde - arkadaş çevremde, araç kullanmak zorunda değilsem her zaman içerim :D Ben de: 1.82 boy - 85 kilo ve 3. dubleden sonra çakırım :D :D :D devam edersem ''Ben Sarhoş Değilim'' demeye başlarım ;D ;D ;D

Şehirde buluşalım içelim, muhabbetimizi edelim ama ben doğada ayık kalayım. :D Kamp ateşi başında bir bira tabi içerim ama ikiye çıkmam. Söylediklerim: ''Böyle olmalıdır'' değildir, şahsi fikirlerimdir.

Saygılar,

Barış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR