Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,706
Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

Bu konunun bu hale geleceği gerçekten belliydi,çünkü maalesef bizim tartışma usulümüz konuyu mecrasından saptırıp kendi isteğimiz doğrultusunda yönlendirmek.Milleti koyun sürüsüne benzetmek,işi makarna kömüre kadar vardırmak.bunların akaryakıt zamları veya yüksek vergilerle doğrudan bir ilgisi yok.(Şayet dolaylı olarak irtibatlandırmak istenirse illa bi yol bulunur.)
Amaç üzüm yemek mi yoksa bağcı dövmek mi önce buna karar verelim,mutabık olalım sonra elbirliğiyle hareket edelim...

Etiketler

Dostlar
hepimiz aynı şekilde düşünüyoruz. Ama "üslüp" konusunda takılıyoruz, bu arada üzümler de "çürümeye" başlıyor, bizler bağcı ile uğraşırken.
Üslüp farkları her zaman olabilir ama "ana fikir de" anlaştığımıza göre, lütfen bu siyaset konusunu kapatalım. Hem tadımız kaçmasın, hem seviyemizi "bizlere yakışır" seviyede tutalım hem de kimseyi rahatsız etmeyelim lütfen.. Konu zaten hepimizi (en azından cüzdanlarımızı) yeteri kadar rahatsız ediyor.. herkese çok güzel bir tatl dlerim,reha

Niyetimiz bağcının gözünü çıkarmak.Durum ortada.ben dediğimi bir önceki msj da dedim.

Selamlar
Bağcının gözünü çıkartmak akılcı değil bence.. bağcı, bağına göz kulak olmaz ise yedğimiz son üzüm olur ! Bağcı kimdir? Aman hiçbir "gizli" manası yoktur, sadece başlattığım atasözüne istinadendir, başka bir anlama çekmeyin lütfen..

Tamam arkadaşlar, bu konuda anlaştığımıza göre FİKİRLERE, ÖNERİLERE geçelim.

Varmı bu konuda önerisi düşüncesi olan?

Madde madde yazalım ortak bir noktada buluşuruz.

Selamlar
daha önce de belirtilmiş idi.. konu hükümetler üzeri. Zira sorun belli.. Devletin görevlerini icra edebilmesi için para lazım.. Para nereden geir? Verglerden... Gelen vergi niye yetmiyor? Zira, vergiler toplanamıyor. Toplanamayınca da, dolaylı vergiler ile konu çözülmye çalışıyor. Konu (benim bildiğim kadarı ile) bu kadar basit. Yoksa, hele hele seçimler yaklaşırken ne diye başına dert alsın?

Maalesef ABD'nin politikalarını hiç sevmem/beğenmem (artık başka sıfat yazmayayım) ama devletinin çok sevdiğim bir yanı vardır... Vergi Kaçıracak adam da, mangal gibi yürek gerek ! En kılıbık adam bile, vergi müfettişinden daha çok korkar..

Keşke bunları yaşamasak da, protesto / muretesto gerekmese... Sonuç: bence çözüm , vergilerin tahsil edilebilmesi..

reha

ugur beye katılıyorum sıyası gorus bıldırmek yerıne sadece yakıt zamlarını tartıssak olmazmı cunku sıyaset ıse gırıbnnce sıtedekı cogu arkadasımız konuya gırecek ve bazı arkadaslarımızın kalbı kırılacak hıc gerek yok

sertem41' Alıntı:
Tamam arkadaşlar, bu konuda anlaştığımıza göre FİKİRLERE, ÖNERİLERE geçelim.

Varmı bu konuda önerisi düşüncesi olan?

Madde madde yazalım ortak bir noktada buluşuruz.

bence de...
şimdiiii....
öncelikle amacı belirlemeliyiz..
mesela geniş tamaka dediğim taksici, dolmuşçu,kamyoncu,nakliyeci, vosovosçu, genebilir i, vosvosçusu, klasikçisi,hondacısı,bmw cisi... 1 günlüğüne diğer, (yani bu işten araçlarıyla par kazanmayanlar) 5-7-10 her neyse o kadar süre kontak kapatma gibi, bir hedef belirlemeliyiz...yani olayın boyutu büyük olmalı, tarafsız olmalı ki heryerden destek alabilelim...
ama önceeee
site bu konuda ne durumda? reaksiyon alacak mı?
diyelim alacaksa? nedir?
bu protestoyu diğer tüm platformlara yaymak mümkün mü?
önceki mesajlarımda da yazdığım gibi motorlu taşıtlarla ilgili tüm kurum,kuruluş,örgüt vs vs yi dahil edebilecekmiyiz...
bu reaksiyonu da başkalarının can güvenliğin riske atmadan yapmalıyız (yok e5 kapatmak, yok köprüyü kapatmak olmaz)
ulan en örgütçiüde ben çıktım iyimi ;D ;D ;D

Reha bey,Bencede akılcı değil.ama kimse ortaya gelmiyor.mümkün olduğunca paylaşım aslına döner, düzelir diye beklerken.arkadaşlar ha bire damın kenarında dolaşmaya devam ederlerse ne olur.? Sonra benim gibi biri çıkar espriyle karışık bir şey yapayım derken.ofsait e ve sait amcanın kucağına düşer.hadi bakalım.Kısaca her kesin bir görüşü vardır.hiç kimsede bildiğinden vaz gecmez.Eyri, doğru.iş inad a biner.Buda hoş olmaz.Maksadımız ortak payda da buluşmak ken ortak payda maydanın çanına ot tıkadık. Ayrıca hic kimsede illede benim dememeli.Uzun ettim.hepinize iyi geceler ve tatiller.

Selamlar
aslında haklı bir konuyu gündeme getirdiniz. Sitenin çizgisi ne olacak? Ama bu da, site yönetimi olarak alınması gereken bir karar.. Somut olması açısından (havana güzel su döveriz... ) hedeflenen aksiyon belirlenmeli ve ondna sonra "site yönetiminden" bir karar almasını beklemek gerekir bence.. reha

freegraf' Alıntı:
Reha bey,Bencede akılcı değil.ama kimse ortaya gelmiyor.mümkün olduğunca paylaşım aslına döner, düzelir diye beklerken.arkadaşlar ha bire damın kenarında dolaşmaya devam ederlerse ne olur.? Sonra benim gibi biri çıkar espriyle karışık bir şey yapayım derken.ofsait e ve sait amcanın kucağına düşer.hadi bakalım.Kısaca her kesin bir görüşü vardır.hiç kimsede bildiğinden vaz gecmez.Eyri, doğru.iş inad a biner.Buda hoş olmaz.Maksadımız ortak payda da buluşmak ken ortak payda maydanın çanına ot tıkadık. Ayrıca hic kimsede illede benim dememeli.Uzun ettim.hepinize iyi geceler ve tatiller.
Selamlar
ben o kadar "kötümser" değilim.. Nedeni de, böyle bir lüksümüz yok ki? Çok inandığım (maaesef çok tekrarlandığı için herkes nefret etmiştir) "türkün hkikaten türkten başka dostu yoktur".. olmadı da, olmaz da bence.. Hepimiz kızarız, hepimiz kırılırız.. Ama bu ilke bizim.. EN azınan, evatlarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız.. reha

Reha Bey,

Site yöenetimin bu konuyla ilgili herhangi bir düşüncesi varmıdır, GEZENBİLİR ailesi olarak sanırım bir etkinlik yapılabilir.

GEZENBİLİR içerisinde bulunan tüm grupların katılımıyla bir konvoy düzenlenerek, görseller,dövizler, panklartlar ve diğer dikkat çekici materyallerle bir kortej oluşturulabilir.

Evet öyle olmalı,Sn.Reha bey.geleceğimize faydalı olabilirsektir. gayretimiz, sıkıntımız.Bizim kuşak (yaşıt sayılırız)Çok sıkıntılar cekti.Biz bu sıkıntıları verimli hale getirsek peşimizden gelen de biraz çamura bulaşmadan ilerler.benden bu kadar.form daki bütün arkadaşlara selamlar ve iyi paylaşımlar.

sertem41' Alıntı:
GEZENBİLİR içerisinde bulunan tüm grupların katılımıyla bir konvoy düzenlenerek, görseller,dövizler, panklartlar ve diğer dikkat çekici materyallerle bir kortej oluşturulabilir.

Srhat abi konu benzin yakalım olur valla ;D ;D
bi de mesela Ankara, anadolu, akdeniz ben Çorum vs vs gibi sıkıntı da var...

ama şu olursa hoş olur, çok işlek bir yolun kenarındaki araziye araçlar çekilip, basın vs davet edilebilir...çevreden geçenlerin de görebileceği biryer mesela...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR