Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,431

Etiketler
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

Levent abi ben evime bir yemek masası yapmak istiyorum. Boyutları 90x160 dört ayaklı, 8 kişilik, doğal ahşap görünümlü,sade bir model olmasını istiyorum. Böyle bir masa için hangi ahşabı kullanmalıyım? En az 6-7 cm kalılığında bir masa olmasını istiyorum. Bana malzeme listesi ile ne yapmam gerekiyor yol gösterirmisin.

yusuf şavlı' Alıntı:
Levent abi ben evime bir yemek masası yapmak istiyorum. Boyutları 90x160 dört ayaklı, 8 kişilik, doğal ahşap görünümlü,sade bir model olmasını istiyorum. Böyle bir masa için hangi ahşabı kullanmalıyım? En az 6-7 cm kalılığında bir masa olmasını istiyorum. Bana malzeme listesi ile ne yapmam gerekiyor yol gösterirmisin.

Yusuf aramıza hoşgeldin :smiley:,
bende sana bir-iki soru sorayım, ondan sonra cevap vereyim,
-doğal ahşap görünümlü derken gerçek doğal ahşapmı yoksa benzeyen malzememi soruyorsun
- bu masayı yapabilmek için elinde ne gibi aletler var
-el becerin nasıl
selamlar :smiley:

Bu forumu okumayı zamanı gelinceye kadar özellikle ertelemiştim. Şimdi zamanı geldi sayılır. Hakikaten ansiklopedi gibi olmuş. Levent bey'e (ve katkıda bulunan diğer arkadaşlara) teşekkürler. Harika bilgiler var...

Levent bey yaş 42 askerlik 20 yıl önce bitti, yaz ayının getirdiği rehavetten dolayı pek bu kısımlara bakamaz oldum birazda iş güç derken burdan baya koptuk. İnşallah bundan sonra daha sık görüşürüz bilgi ve tecrübelerinizden daha çok faydalanırım.

Zaman zaman girip bakıyorum ama kimsecikler olmadımı yeni eklemeler ve yorumlarda bulunmadımı sessizce formdan çıkıyorum.

Sizler kendinize iyi bakın, sağlıklı sıhhatli günler diliyorum. Görüşmek ümüdiyle hoşçakalın.

Levent bey aslında şu aralar aklımda arabanın arkasına sığacak şekilde küçük katlanır 4 kişilik bir piknik masası yapmayı düşünüyorum ama aklımda şoyle olacak dediğim bir tasarımımda yok. Yönlendirir fikir verirsen sevinirim. Bağajda yer kaplamayacak hafif bir masa yapmak istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum. Kendinize iyi bakın, saygılar..

ŞAFAK 18' Alıntı:
Levent bey yaş 42 askerlik 20 yıl önce bitti,

ne bileyim avatar resimde asker fotoğrafı olunca, birde arada yazınca...... ;D ;D ;D
erkek adamın askerliği bitermi..?

ŞAFAK 18' Alıntı:
Levent bey aslında şu aralar aklımda arabanın arkasına sığacak şekilde küçük katlanır 4 kişilik bir piknik masası yapmayı düşünüyorum ama aklımda şoyle olacak dediğim bir tasarımımda yok. Yönlendirir fikir verirsen sevinirim. Bağajda yer kaplamayacak hafif bir masa yapmak istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum. Kendinize iyi bakın, saygılar..

valla bence masa için uğraşma hazır al, ben öyle yaptım :D
ahşap malzeme ile ne yapsan hafif olmuyor, hazırlar çok güzel, hele alüminyumlar bizler için ideal,
selamlar :smiley:

Teşekkürler Levent bey, fikrinizi değerlendireceğim bakalım bulunduğum yerde bulabilecekmiyim.

Bizim askerliğimiz bitmez, canımız sağ olduğu müddetçe her an göreve devam. Kendine iyi bak. Saygılar...

Levent bey ve başlığa katkıda bulunan tüm dostlara teşekkürler, harika bir başlık olmuş baştan sona ezberledim diyebilirim :D Sormak istediğim sorular oldukça sizi rahatsız etmeyi planlıyorum :smiley:

yorukibrahim' Alıntı:
Levent bey ve başlığa katkıda bulunan tüm dostlara teşekkürler, harika bir başlık olmuş baştan sona ezberledim diyebilirim :D Sormak istediğim sorular oldukça sizi rahatsız etmeyi planlıyorum :smiley:

çok teşekkürler :smiley:, elimizden geldiğince bilgimiz dahilinde sorularınızı cevaplamaya çalışırım, selamlar

Levent bey ben bir cafe sahibiyim kendi oturma takımlarımı kendim yapmak istiyorum, 110 cm boyunda ve 50 cm oturma alanına sahip olacak bu takımlar sırt kısmını da 60 cm yüksekli civarında yapmak istiyorum. Öncelikle sormak istediğim mdf lam mi kullanmalıyım yoksa düz mdfyi alıp ahşap boyama tekniğiyle budaklı hale getirip mi kullanmalıyım sanırım bu şekilde daha ucuza mal edebilirim mdf lamden daha güzel durur gibime geliyor. İkinci olarak da köşe bağlantılarını yaparken tutkal ve L bağlantılar kullanmak istiyorum bu şekilde sağlam olur mu? Direk vidalama kullanmak istemiyorum açıkçası pek şık görünmeyecek gibi. Parçaların hepsini sanayide kestirip sadece montajını ben yapacağım dekopaj falan var ama sağlıklı kesemem sanırım :smiley:

ilerde sizin yaptığınız el frezesinden de yapıp kenarlara çift mdf çakarak kavis verip masalar da yapmayı düşünüyorum aşağıdaki alet işimi görür mü sizce 18 + 18 36 mm lik bir kalınlığı " ) " bu şekilde kavis vererek masanın üstünü yapabilir miyim?

http://www.praktiker.com.tr/planyalar-ve-frezeler/budget-ber1300-freze-1300w/228226

Biraz fazla soru sordum farkındayım :D kusura bakmayın.

edit: link vermeyi unutmuşum :smiley:

mustafae' Alıntı:
faydalı bilgilermiş... paylaşım için teşekkürler... :smiley:

çok teşekkürler :smiley:

yorukibrahim' Alıntı:
Levent bey ben bir cafe sahibiyim kendi oturma takımlarımı kendim yapmak istiyorum, 110 cm boyunda ve 50 cm oturma alanına sahip olacak bu takımlar sırt kısmını da 60 cm yüksekli civarında yapmak istiyorum. Öncelikle sormak istediğim mdf lam mi kullanmalıyım yoksa düz mdfyi alıp ahşap boyama tekniğiyle budaklı hale getirip mi kullanmalıyım sanırım bu şekilde daha ucuza mal edebilirim mdf lamden daha güzel durur gibime geliyor. İkinci olarak da köşe bağlantılarını yaparken tutkal ve L bağlantılar kullanmak istiyorum bu şekilde sağlam olur mu? Direk vidalama kullanmak istemiyorum açıkçası pek şık görünmeyecek gibi. Parçaların hepsini sanayide kestirip sadece montajını ben yapacağım dekopaj falan var ama sağlıklı kesemem sanırım :smiley:

ilerde sizin yaptığınız el frezesinden de yapıp kenarlara çift mdf çakarak kavis verip masalar da yapmayı düşünüyorum aşağıdaki alet işimi görür mü sizce 18 + 18 36 mm lik bir kalınlığı " ) " bu şekilde kavis vererek masanın üstünü yapabilir miyim?

http://www.praktiker.com.tr/planyalar-ve-frezeler/budget-ber1300-freze-1300w/228226

Biraz fazla soru sordum farkındayım :D kusura bakmayın.

edit: link vermeyi unutmuşum :smiley:

projeniz varmı, yani yapmak istediğiniz oturma gurubunun, örnek resimde olur,
cevaplar gecikirsede kusura bakmayın ,selamlar

[imgzoom]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/227314_8305338005_556633005_332999_349_n.jpg
[/imgzoom]
bunlar şu andaki oturma gruplarımız sağ taraftakilerin hemen hemen benzerini ama biraz daha ufağını yapmayı düşünüyorum. daha henüz proje çizmedim çizip size de göstermek istiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR