Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,424
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

Nihat bey ahşap olarak bildiğim kadar hazırı yok, bir marangoza yaptırmak lazım, alüminyum derseniz hazırı var

Etiketler

zaloğlu' Alıntı:
Araç içine tavan dolaplarını yaperken 90'keskin dönen kenarını oval,yuvarlak dönmek istiyorum.
Ahşap profil bulabilirmiyim?
Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim.

tavan lambirileirinde kullanılan köşe çıtaları işinizi görebilir sanırım
kolay gelsin

Levent abi sana bir soru soracagim. Bu gun bir yerden bir TV koltugu aldim. Ahsabin vernikleri kotu olmustu daha eve sokmadan gorunurdeki yerlerinin verniklerini zimparaladim. Zamanim kisitli oldugu icin gorunmeyen yerlerin verniklerine dokunmadim ve dokunmayacagim (Yani minderlerin alti vs. gibi). Simdi buna uygun bir zamanda yeniden vernik yapmayi dusundum. Ahsaba kadar zimparaladigim icin yeniden dolgu vernigi ve ustune normal vernik atmam gerekecek. Ama sonradan bu segerde eski ve yenide vernikte renk farkli olacagi yani rengi tutturamayacagim geldi. Ve B plani dusundum. Vernik yapmasamda vernikleri yerleri hafiften zimparalarip beyaza boyasam her yerini diyorum. Direk ahsabin uzerine boya yapabilirmiyim yoksa onada bir dolgu malzemesi kullanmam gerekli mi? Direk boyayabilirsem her yani ayni renk olacak hemde iki farkli malzeme almadan bu isi bitirmis olacagim. Sen ne onerirsin?

Melih ahşaba kadar zımpara yaptığın yerlere mutlaka dolgu verniği kullanmalısın, beyaza boyamak içinde mecbursun yoksa boyayı emer pütürlü bir yüzey olur, bence riske girmeden dolgu verniğini çek ve ardından istersen vernik istersen beyaza boya, veya dolgu verniğini çektikten sonra renkli vernikler var komple bu vernikten sürersen vernik olarak renk ayırımını ayarlarsın açık tondaki yerlere bir kat daha çekerek ayarlama yaparsın, boya ise en kolayı dolgu verniğini çek zımparala sonrada beyaza boya,
ikiside olur bu senin zevkine kalmış ahşap deseninden hoşlanıyorsan vernik, lake boyadan hoşlanıyorsan beyaz veya başka renkler,
kolay gelsin :smiley:

Abi ikinci bir sorum daha olacak. Asagida koltugun resmini ekliyorum. Onceden belirttigim gibi tamamen zimparaliyacak zamanim yok dedigim gibi ama bir yandanda isi yapmisken tam yapmakta istiyorum. Bir gunumu ayirip tamamen zimparalayayim dedim fakat alette cok detay ve girinti cikinti mevcut. Benim dolma parmaklar ile bunun aralarina girip zimparalamamda cok zor. Bunun baska bir kolay yolu var midir?

melihbozkurt' Alıntı:
Abi ikinci bir sorum daha olacak. Asagida koltugun resmini ekliyorum. Onceden belirttigim gibi tamamen zimparaliyacak zamanim yok dedigim gibi ama bir yandanda isi yapmisken tam yapmakta istiyorum. Bir gunumu ayirip tamamen zimparalayayim dedim fakat alette cok detay ve girinti cikinti mevcut. Benim dolma parmaklar ile bunun aralarina girip zimparalamamda cok zor. Bunun baska bir kolay yolu var midir?

Melih resimi göremiyorum ama, piyasada boya sökücüler var sürüyorsun 10dakika sonra boya veya vernik ahşaptan ayrılıyor, bir ispatula ile kazıyıp, zımparalayıp tekrar istediğin işlemi yapabiliyorsun

Levent bey merhaba .çekme karavanın içindeki dolap kapaklarının kaplamaları yer yer kabarmış ,ahşap tutkalıyla veya yat tutkalıyla yapıştırmayı denedim olmadı ,kabaran kısımları zımparalasam da farklı bir yüzey oluşuyor .ne önerirsiniz

yılmaz hasan' Alıntı:
Levent bey merhaba .çekme karavanın içindeki dolap kapaklarının kaplamaları yer yer kabarmış ,ahşap tutkalıyla veya yat tutkalıyla yapıştırmayı denedim olmadı ,kabaran kısımları zımparalasam da farklı bir yüzey oluşuyor .ne önerirsiniz

resim çekme imkanınız varsa resimle gösterebilirmisiniz

merhaba. resimler çekeyim daha iyi olur .aslında içeride oluşmuş nemden kaynaklı bir kabarma var ,karavanın bazı bölümleri duvar kağıdı ile kaplanmış onlarda oluşan nemden payını almışlar,kaç gündür kazımakla uğraşıyorum

yılmaz hasan' Alıntı:
merhaba. resimler çekeyim daha iyi olur .aslında içeride oluşmuş nemden kaynaklı bir kabarma var ,karavanın bazı bölümleri duvar kağıdı ile kaplanmış onlarda oluşan nemden payını almışlar,kaç gündür kazımakla uğraşıyorum

merhabalar 1 hafta kadar yoktum resimleri ekliyorum

127_0822.jpg

kaplamasını kaldırabildiğiniz yerleri kaldırın, aynı ahşap kaplamadan bu kaldırdığınız yerlere parçalrınızı alıştırın sonra bali sürerek yapıştırın, baliyi hem kaplamaya hemde kapağa sürüp kuruyana kadar bekleyin, lastik tokmakla çekiçleyerek yapıştırın, sonrasında zımpara yapıp vernik uygulayın,
(kaplamayı düz alıştırabilmeniz için sağlam bölgeden itibaren su yönünde bir mastar yardımı ile düz kesim yapın)

Levent bey tarifinizi uygulayacağım ,sonucu yazarım . ayrıca bugün, önceden duvar kağıdıyla kaplanmış yüzeyler vardı,bazı yerler kabarmıştı buraları temizledim zımpara yaptım ve boyadım . yarın bir kat daha boya atacagım selamlar

bende ahşap teknikleri ve marangozlukla ilgili her şeyi öğrenmek istiyorum daha yolun çok başındayım....ama bu iş benim için merak konusu ve belkide bir gün bundan para bile kazanırım kimbilir....yazılarınızı sürekşi takip edeceğim...teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR